Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

U mnie humus pieknie zdjety, a w sobote tyczymy budynek. Dzisiaj mialem dostawe desek. Pierwsza dostawa materialow i juz sie ciezarowka zakopala na naszych bagnistych drogach :/ Jutro bede musial zrobic osobny wjazd od bardziej cywilizowanej strony dzialki, moze w ten sposob uda sie przezyc pore deszczowa.

Czy mogla bym prosic o namiary na koparkowego bo tez budujesz na prawobrzezu :lol: Ile u Ciebie to kosztowalo

Dom-Bud, ul. Uczniowska 5A tel.503 167 920

90zl/h, dojazd tez sie liczy do czasu pracy. U mnie dojazd zajal nie wiecej niz 10min, bo mam bardzo bliziutko.

Dzieki spisalam

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam Szanownych Forumowiczów!

O ile to byłoby możliwe chciałbym się przyłączyć do Grupy.

W nastepnym tygodniu powinienem złożyć dokumentację w Starostwie w Policach. Niestety moje budowanie muszę zacząć od wiercenia studni. Piszę niestety bo to niezłe koszta, a studnia musi być głęboka.

Może ktoś zna jakąś solidną firmę do wierceń studni z rozsądnymi cenami.

Pozdrawiam.

U mnie humus pieknie zdjety, a w sobote tyczymy budynek. Dzisiaj mialem dostawe desek. Pierwsza dostawa materialow i juz sie ciezarowka zakopala na naszych bagnistych drogach :/ Jutro bede musial zrobic osobny wjazd od bardziej cywilizowanej strony dzialki, moze w ten sposob uda sie przezyc pore deszczowa.

Marcin,

robisz/pokazujesz gdzieś fotki z postępu prac? Na blogu ...?

Pardon, wyciąć poprzedni wpis! :-)

Najpierw zapytałem a potem zajrzałem do bloga - a tam wszystko jest!

Mógłbys dać znać (może na priv'a) jaką ekipę wybrałeś i dlaczego? :-)

Witam!

A teraz coś o sobie i mojej budowie:

wczoraj lali posadzki - ja ich nie widziałam :cry: , ale mój mąż twierdzi, że są super, a robił Ferlas - ten z listy - w wolnym czasie wyślę jak najbardziej pozytywną notkę do Klausa aby umieścił na liście.

Witam wszystkich umnie ten pan robił posadzki w całym domu jestem bardzo zadowolona ,słowny bez najmniejszego opóżnienia

:roll: ostatnio obiecalam sobie ze bede jej miej pila ale nic z tego nie wychodzi :lol:

ja tez miałam takowe obietnice....ale tez nie wyszło nic...dalej pije duzo :-?

ups, cosik nam sie grupa rozpija :wink: Dziewczyny mogłybyście chociaz w jakimś towarzystwie, a Wy co do lusterka, czy do monitora popijacie :D :D

pozdrawiam

też niestety pijąca, Iwona

pozdrawiam wieczorową porą!

i od razu z pytaniem

na ok 1100 m2 trawy jaką kosiarkę,

mam obecnie elektryczną 800 W - ale koszenie trwa ok. 6 h :evil:

co byście polecili - może spalinówka ?

Didi - co ty na to ?! :D

bodekku,

koniecznie spalinowa i najlepiej samojezdna, nie masz kłopotu z kablem i kosiarka jest silniejsza.

My od zeszłego roku kosimy jakieś 1500 m2 kosiarką praktycznie z odzysku, starą i wysłuzoną, narazie na nowa mnie nie stac. Nawet ja maxymalnie kosze 2,5 h (nie jest samojezdna, więc troche waży).

Jedyna wada kosiarki spalinowej - robi duzo hałasu.

A teraz pytanko ogrodnicze,

kiedy kosimy po przerwie zimowej,

czy mozna juz pomalutku odkrywac kopczyki (róże, hortensje itp)?

Mnie juz nosi i rwe sie do roboty w moim ogródku. W zeszłym roku posadziłam sporo cebul (hiacynty, zonkile, tulipany, szafirki). Wszystko juz wyłazi i rwie sie do kwitnienia. Jak przyjdzie jeszcze mróz to obawiam sie że zmarzna mi cebulki i piekny widok hiacyntów przejdzie mi koło nosa.

Jest to moja pierwsza wiosna w moim ogródku z posadzonym inwentażem roslinnym, więc bardzo, bardzo mocno przezywam i z niecierpliwościa czekam na efekty mojej ubiegłorocznej pracy w ogrodku.

W zeszłym roku o tej porze miałam dopiero nawiezioną ziemie (15 wielkich Tatr), które musielismy "rozpracować", a juz 1 maja siałam pierwsza trawke. Cięzko było, ale efekty są.

upss, ale sie rozpisałam...

:roll: ostatnio obiecalam sobie ze bede jej miej pila ale nic z tego nie wychodzi :lol:

ja tez miałam takowe obietnice....ale tez nie wyszło nic...dalej pije duzo :-?

ups, cosik nam sie grupa rozpija :wink: Dziewczyny mogłybyście chociaz w jakimś towarzystwie, a Wy co do lusterka, czy do monitora popijacie :D :D

pozdrawiam

też niestety pijąca, Iwona

Wazne tez z czym sie popija ja ostatnio z marcepanami :lol:

Witam sobotnio i proszę o pomoc.

Kochani, potrzebuję namiary na dobrego ginekologa w Szczecinie. Takiego, który poważnie podejdzie do planów macierzyńskich starej pierwiastki 8) , a potem poprowadzi ewentualną ciążę. Takiego który nie będzie machał ręką, na moje sugestie badań przed poczęciem i prenatalnych, mówiąc, że wszystko będzie dobrze i trzeba myśleć pozytywnie. Ale i nie takiego, który od drzwi powie, że zachciało się starej babie zachodzić w ciążę. Bo jak na razie takich mam w swoim mieście :-? .

Pozdrawiam serdecznie :D .

Może ktoś może polecić jakąś ekipę do posadzek. Szczególnie posadzki na podłogówkę. Szydas - a kto u ciebie robił??

Z góry dziękuję.

trudno powiedzieć :oops: :oops: :oops: z tą ekipą na stałe współpracuje mój wykonawca, ale zapytam go o namiary

podłogi u mnie robiła ekipa p. Jerzego Gazdy, firma ogólnobudowlana ale specjalizująca się w posadzkach. raczej nie przyjmują zleceń bezpośrednio od inwestorów, pracują jako podwykonawcy głównego wykonawcy, lae jakby ktoś chciał spróbować to podeślę namiary na priv. :D :D :D

Witam Szanownych Forumowiczów!

O ile to byłoby możliwe chciałbym się przyłączyć do Grupy.

W nastepnym tygodniu powinienem złożyć dokumentację w Starostwie w Policach. Niestety moje budowanie muszę zacząć od wiercenia studni. Piszę niestety bo to niezłe koszta, a studnia musi być głęboka.

Może ktoś zna jakąś solidną firmę do wierceń studni z rozsądnymi cenami.

Pozdrawiam.

ja swego czasu robiłam odwierty..moja działka była nawiercona jak ser szwajcarski.

Robił je pan Trebas ( chyba jest na liscie Klausa)

Marcin,

robisz/pokazujesz gdzieś fotki z postępu prac? Na blogu ...?

Fotki do obejrzenia w mojej galerii. Wlasnie wrzucilem dzisiejsze.

http://galeria.dum.pl/8dud