Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Iwonka i Adaś, a planujecie położyć gładzie?

Maggie,

własnie jesteśmy w fazie końcowej szpachlowania. Samym tynkiem, nawet najlepiej położonym nie uzyskasz takiej gładkiej powierzchni, więc całośc była delikatnie pociągnięta gładzią gipsowa i wyszlifowana. Za chwile będziemy dobierać kolory ścian.

To jest jednak moja ocena, chyba, że się mylę?

Wolę jednak odpowiadać na pytania innego rodzaju, np. podaj mi przepis na pizzę itp. :D

Witam!

Jakiego rodzaju to była gładź (chodzi mi o firmę)? Jestem teraz przed tym etapem i zastanawiam się co w miarę przyzwoitego wybrać. Pozdrawiam :)

Iwonka i Adaś, a planujecie położyć gładzie?

Maggie,

własnie jesteśmy w fazie końcowej szpachlowania. Samym tynkiem, nawet najlepiej położonym nie uzyskasz takiej gładkiej powierzchni, więc całośc była delikatnie pociągnięta gładzią gipsowa i wyszlifowana. Za chwile będziemy dobierać kolory ścian.

To jest jednak moja ocena, chyba, że się mylę?

Wolę jednak odpowiadać na pytania innego rodzaju, np. podaj mi przepis na pizzę itp. :D

Witam!

Jakiego rodzaju to była gładź (chodzi mi o firmę)? Jestem teraz przed tym etapem i zastanawiam się co w miarę przyzwoitego wybrać. Pozdrawiam :)

O rany chlopie, ale pytania zadajesz. Skąd mnie to wiedzieć jakiej to firmy gładź, dla mnie to gips i juz. :wink: Nawet by mi do głowy nie przyszło, że to ma jakieś znaczenie, ale zapytam męża i wtedy dam odpowiedź. :D

Witam wieczorkowo!

Kupię przyczepę, albo dwie kory, nie musi być przekompostowana, może być luzem. W moich okolicach ludzie w tartakach powariowali :roll: , ceny kosmiczne :evil: . Please, pomóżcie, bo mię chwasty rosną :cry: . Macie jakieś namiary???

Pozdrawiam.

julieta,

spróbuj jeszcze w tartaku w Puciach (niestey nie dysponuje nr telefonu).

Ja w zeszlym roku na jesień kupowałam kore (nie przekompostowana) i płaciłam za duży worek 6 albo 8 zl. Może przy takiej dużej ilości dostaniesz lepszą cene. Tylko błagam Cię nie wykup mi wszystkiego, bo ja też bedę potrzebowała co najmniej 1 przyczepe. :wink:

Tak z ciekawości zapytam po ile wołali od Ciebie za kore?

pecularis,

już wiem, ta gładź nazywa sie alabaster. Po rabatach mąz placił około 30 zl za worek. Bardzo ja chwali, bo jest naprawde po wyschnięciu śnieznobiala i bardzo dobrze się ją szlifuje.

wiesz, to jest opinia mojego męża a on nie jest ekspertem w tej dziedzinie, i nie ma skali porównwczej, w użyciu innej gładzi. Po prostu taka kupil i już.

Sam będziesz szlifowal? Jeżeli tak, to życze wytrwałości, bo to naprawdę ciężka i mało komfortowa praca.

I mamy już środek tygodnia, witam więc środkowo.

Dzisiaj chyba nie popracuje, bo ta pogoda mnie jakos pobudza do innych działan. Wsiąde w samochód i objade sklepy z kafelkami i podłogami.

A może znacie jakiś fajny (w sensie ekonomicznym) sklep lub hurtownie z podobymi materiałami. Musze kupić na 294 m2 podłog, kafle (w łazienkach), gresy (kuchnia i chyba częśc salonu), deska podłogowa (częśc sypialniana, pokoje dzieci i salon.)

A tak wogóle to zaczyna mnie to przerażać wszystko, bo wybór przecież mamy ogromny, a mi jak narazie nic jeszcze nie wpadło w oko, tzn. wpadło ale cena :o, zwala z nóg.

Qurcze albo jestem jakas wybredna, albo moja wyobraźnia jeszcze w zimowym letargu się znajduje.

Iwonka mam taki sam ''problem'' ; ja zaczynam od jutra szukać kafli itp. i też się zastanawiam gdzie najlepiej pojechać, a ponieważ będę podróżować z dzieckiem to nie wiem czy uda mi się wiele sklepów zwiedzić

Czy deski do fundamentow taniej wychodzilo wam kupowac w tartakach czy hurtowniach budowlanych :roll:

w tartaku - hurtownia już dodaje swoją marżę :D

my też kupowaliśmy w tartaku

Mozna wiedziec w jakim .

Moj majster mowi o Sownie :lol:

my akurat w Pucicach, mieliśmy najbliżej i transport od zaraz w cenie desek

Czy deski do fundamentow taniej wychodzilo wam kupowac w tartakach czy hurtowniach budowlanych :roll:

w tartaku - hurtownia już dodaje swoją marżę :D

my też kupowaliśmy w tartaku

Mozna wiedziec w jakim .

Moj majster mowi o Sownie :lol:

my akurat w Pucicach, mieliśmy najbliżej i transport od zaraz w cenie desek

Tyle razy bylam w Pucicach i nie wiedzialam ze tam jest tartak :roll:

pecularis,

już wiem, ta gładź nazywa sie alabaster. Po rabatach mąz placił około 30 zl za worek. Bardzo ja chwali, bo jest naprawde po wyschnięciu śnieznobiala i bardzo dobrze się ją szlifuje.

wiesz, to jest opinia mojego męża a on nie jest ekspertem w tej dziedzinie, i nie ma skali porównwczej, w użyciu innej gładzi. Po prostu taka kupil i już.

Sam będziesz szlifowal? Jeżeli tak, to życze wytrwałości, bo to naprawdę ciężka i mało komfortowa praca.

Bardzo dziękuje za odpowiedź. Czekałam na to, bo powiedziano mi, że są jakies różnice w tych gładziach, a jednak co sprawdzona rzecz to sprawdzona. Ja jej kłaść nie będę. Wynajmę kogoś do tego, bo mój mąż pływający, więc najzwyczajniej w świecie nie ma na to czasu. A jak go ma, to robi milion rzeczy w domu. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki- Ela.