CMYK 08.03.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 http://images22.fotosik.pl/34/f56fff033279e688med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 08.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 pozdrawiam czwartkowo! oraz skladam najlepsze zyczenia wszystkim budujacym niewiastom z okazji 8 marca bodekku dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 08.03.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Czy deski do fundamentow taniej wychodzilo wam kupowac w tartakach czy hurtowniach budowlanych w tartaku - hurtownia już dodaje swoją marżę my też kupowaliśmy w tartaku Mozna wiedziec w jakim . Moj majster mowi o Sownie my akurat w Pucicach, mieliśmy najbliżej i transport od zaraz w cenie desek Tyle razy bylam w Pucicach i nie wiedzialam ze tam jest tartak na skrzyżowaniu w prawo (jakbyś jechała w kierunku Klinisk), parę metrów dalej w lewo w drogę "polną" wzdłuż płotu, mijasz jakieś obory i kawałek dalej jest tartak; jest tablica przy drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.03.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam, elektryk skończył instalację i od przyszłego tygodnia mieli wejść tynkarze. A tu przyjechał dziś właściciel firmy i wyraził obawy, czy mu maszyna u nas będzie działać na zabezpieczeniu 20A i przy przydziale mocy 9kW. Czy to rzeczywiście taki niski przydział mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 08.03.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam, elektryk skończył instalację i od przyszłego tygodnia mieli wejść tynkarze. A tu przyjechał dziś właściciel firmy i wyraził obawy, czy mu maszyna u nas będzie działać na zabezpieczeniu 20A i przy przydziale mocy 9kW. Czy to rzeczywiście taki niski przydział mocy? hmm... to po prostu dajcie mocniejsze zabezpieczenie. 20A przy 230V daje wam dostęp do 4,6kW, przy 400V do 8kW.... a wykonawca niech nie przesadza, silnik 9kW to już duuuże bydlę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 08.03.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 witam wszystkich, u mnie tynkarze wchodzą ok. 15.03 z cementowo-wapiennymi z gąbkowaniem. Maggie i inni : czy na takie tynki planujecie gładzie czy nie ? Widziałam takie tynki, ale przed malowaniem i nie mogę się zdecydować pozdrawiam Marta Jeśli można to dorzucę tu swoje 3 grosze. Tynki wapienno-cementowe gąbkowane albo filcowane są bardzo OK ale mają też kilka wad, z których trzeba sobie zdawać sprawę decydując się na nie: 1. Dobry efekt wizualny mocno zależy od jakości piasku użytego w trzeciej warstwie do tzw. zacierania. Musi być bardzo drobny i co jeszcze ważniejsze jednorodny. Inaczej D.Z. Trudno znaleźć i ocenić przed zakupem taki piasek. 2. Powierzchnia nigdy nie będzie gładka bo będzie miała strukturę piasku. Dla mnie to nie jest wada ale niektórzy lubią mieć idealną gładź. Oczywiście na styku z płytą GK różnica będzie kolosalna zwłaszcza, że miejsce połączenia trzeba będzie zatrzeć gipsem a to będzie bardzo widoczne z uwagi na różnicę faktury gipsu i tynku CW. 3. W przypadku potrzeby dokonania jakichkolwiek napraw tynku przy np: osadzeniu puszki elektrycznej, montażu parapetu, instalacji grzejników czy chociażby załataniu dziury po gwoździu na obrazek robi się poważny problem bo te łatki są bardzo widoczne. Rozwiązaniem tych problemów jest zrobienie gładzi gipsowej. Tylko czy ma to sens może wtedy lepiej od razu zrobić tynki gipsowe? Rozważcie sami. Ja też się nad tym zastanawiam i nie podjąłem ostatecznej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 08.03.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 julieta, spróbuj jeszcze w tartaku w Puciach (niestey nie dysponuje nr telefonu). Ja w zeszlym roku na jesień kupowałam kore (nie przekompostowana) i płaciłam za duży worek 6 albo 8 zl. Może przy takiej dużej ilości dostaniesz lepszą cene. Tylko błagam Cię nie wykup mi wszystkiego, bo ja też bedę potrzebowała co najmniej 1 przyczepe. Tak z ciekawości zapytam po ile wołali od Ciebie za kore? Oooo , 8 zł. za worek??? A ja myślałam, że to dużo , bo za 7,50 zeszłej jesieni kupowałam w NOMI., więc jak mi teraz w tartaku zapodali taką cenę, to ich wyśmiałam . To znaczy, że powinnam teraz biec i brać z pocałowaniem rączki??? Obawiam się, Iwonko, że dla Cię nie wystarczy ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 08.03.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Aaaa, zapomniałabym Boddeku i CMYK, dziękuję za życzenia Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 08.03.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Wieczorkowo witam pecularis, ale przez Ciebie mam ubaw. Czytam Twoje posty i dopiero dotarło do mnie, że przecież kobietką jesteś,a ja Cię do szlifowania scian zachęcałam. Takie fachowe pytania zadajesz, więc .... . Klaus- moje gratulki za znajomość tematu tynków. Rzeczowo, konkretnie, i obrazowo. Tu nie może byc pomyłki-pod nickiem kryje się mężczyzna. pozdrowionka Iwonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 08.03.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 julieta, spróbuj jeszcze w tartaku w Puciach (niestey nie dysponuje nr telefonu). Ja w zeszlym roku na jesień kupowałam kore (nie przekompostowana) i płaciłam za duży worek 6 albo 8 zl. Może przy takiej dużej ilości dostaniesz lepszą cene. Tylko błagam Cię nie wykup mi wszystkiego, bo ja też bedę potrzebowała co najmniej 1 przyczepe. Tak z ciekawości zapytam po ile wołali od Ciebie za kore? Oooo , 8 zł. za worek??? A ja myślałam, że to dużo , bo za 7,50 zeszłej jesieni kupowałam w NOMI., więc jak mi teraz w tartaku zapodali taką cenę, to ich wyśmiałam . To znaczy, że powinnam teraz biec i brać z pocałowaniem rączki??? Obawiam się, Iwonko, że dla Cię nie wystarczy ... Pozdrawiam. julieta, jeszcze raz wróce do tej kory. Koniecznie musisz sprawdzić sama tę cene, bo ja juz w koncu zwatpiłam, i teraz jak tak myslę, to chyba przesadziłam z tą cena. Qurcze , może to było 3zl za worek? Naprawde nie pamietam i nie chcę nikogo wprowadzać w bład, więc koniecznie sprawdź sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 08.03.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Wieczorkowo witam pecularis, ale przez Ciebie mam ubaw. Czytam Twoje posty i dopiero dotarło do mnie, że przecież kobietką jesteś,a ja Cię do szlifowania scian zachęcałam. Takie fachowe pytania zadajesz, więc .... . Klaus- moje gratulki za znajomość tematu tynków. Rzeczowo, konkretnie, i obrazowo. Tu nie może byc pomyłki-pod nickiem kryje się mężczyzna. pozdrowionka Iwonka Mój mąz miał większy ubaw jak usłyszał, że ze mnie "chłop". Tym bardziej, że mam 158 w kapeluszu. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witajcie, U nas jutro albo w poniedziałek złożenie wniosku o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.03.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Pozwolę sobie powtórzyć ważne pytanie do wszystkich forumowiczów grupy (może ktoś wcześniej nie przeczytał): Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego Marka Jugi? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.03.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 I kolejne pytanie: Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego IZOLBUD Waldemar Kulbicki? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 08.03.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 I kolejne pytanie: Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego IZOLBUD Waldemar Kulbicki? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! M3, mam niejasne przeczucie, że to ty będziesz pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.03.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 I kolejne pytanie: Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego IZOLBUD Waldemar Kulbicki? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! M3, mam niejasne przeczucie, że to ty będziesz pierwszy !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 08.03.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam wieczorkiem i składam chociaż spónione ale szczere życzenia dla naszych pań z okazji ich święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 09.03.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 pozdrawiam piatkowo! i juz mamy weekend i to sloneczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 09.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 I kolejne pytanie: Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego IZOLBUD Waldemar Kulbicki? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! w Mierzynie na Topolowej (od strony Łukasińskiego) stoi dom wybudowany kilka lat temu przez tą firmę - reklama stoi do tej pory. Mieszkają w nim rodzice mojego znajomego z tego co wiem to budowa przebiegała sprawnie i właściciele byli zadowoleni...no ale to było kilka lat temu Pozdrawiam grupę i dziękuję miłym Panom za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 09.03.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Pozdrawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts