Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Iwonka i Adaś,

dzwoniłam do tartaku w Pucicach. Worek kory kosztuje 3 zł. , trzeba sobie samemu zgrabić. No i trzeba mieć szczęście, żeby ta kora była, bo ludziska przyjeżdżajom z przyczepkami i grabiom i grabiom :wink: na maksa :roll: , buuu :cry: .

Chyba zacznę obdzwaniać leśniczówki, albo szkółki leśne

:roll: .

Pozdrawiam.

Florek i Jadzia

Warszewo, no może trochę przesadziłem z tym błotem, ale z punktu widzenia mojego buta, to była szczera prawda :D

e_tomi

projekt kosztował nas 12 kzł - w zestawie wszystko, co potrzebne

czy jesteśmy zadowoleni ? jeszcze nie wiem - po 2 wstępnych próbach z ich strony i tak dom wymyśleć musieliśmy sami (łącznie ze szczegółami), a oni zrobili techniczną pracę, trochę studząc nasze pomysły wiedzą fachową

z powodu ciąży pierwszej projektantki i opóźnień z projektem ogrzewania nadmuchowego termin zakończenia prac projektowych obsunął się o miesiąc - jutro odbieramy, wtedy damy do recenzji znajomym architektom i jak oni nie znajdą jakichś "dziur" to będzie ok.

namiar na nich idzie na priv, podobno są teraz "urobieni" po łokcie

Maggie

dzięki za info, ja potrzebuję duuużych płyt po to, by potem nie musieć za dużo "sprzątać"

Witam wszystkich,

Właśnie złożyłam dokumenty o pozwolenie na budowę, teraz jestem na etapie poszukiwania ekipy budowlanej, dwie mam na oku ale może ktoś z Was ma godną polecenia. Kiedyś czytałam że jest jakaś lista rankingowa wykonawców ale już jej nie widzę.

Witam wszystkich,

Właśnie złożyłam dokumenty o pozwolenie na budowę, teraz jestem na etapie poszukiwania ekipy budowlanej, dwie mam na oku ale może ktoś z Was ma godną polecenia. Kiedyś czytałam że jest jakaś lista rankingowa wykonawców ale już jej nie widzę.

zapytanie do tych co już mieszkają - czy na terenie "polickim" wystarczy zgłosić zakończenie budowy, czy trzeba dodatkowo składać wniosek o zgodę na użytkowanie? skąd braliście druczki i jakie dokumenty były potrzebne?

Mi kierownik powypełniał druki, które dostałam z Polic. Zaniosłam to wraz z dziennikiem i dostałam za tydzień zaświadczenie o niewnoszeniu sprzeciwu czy jakoś tak od nadzoru budowlanego. Nikt nie przyjechał.

Byłam na zebraniu w Gminie w sprawie drogi. Rozbawiło mnie nieprzygotowanie przedstawiciela gminy do tematu. Są skłonni dać 50% kwoty drogi. Bez względu na to czy zdecydujemy się robić 300m czy 4 km. Zaproponowałam aby zrobili więc sami pierwsze 2 km a z resztą poczekamy na lepsze wiatry, ale odpowiedz była, że tak nie można. Farsa.

A, i jeszcze powiedziano nam, że to jest gest pomocy ze strony gminy, ciekawam kto jest zarządcą tej drogi.

Rozumiem ze chodzi o drogi wewnetrzne i chodzi o drogi do tego regionu gdzie sa juz wybudowane domki. A czy mowione jak ma byc wykonana ta droga.

Polecam artykuł "Przerażające wzrosty cen domów"

http://mojefinanse.interia.pl/news?inf=880701

Ciekaw jestem waszych opinii - jak to jest z zakupem materiałów w naszej okolicy?

Czy faktycznie opłaca się szukać 20 - 50 km od Szczecina?

Robert.

Rzeczywiście jak sie to czyta to włosy stają dęba :o :evil: .

Ciekawe czy gdyby zalegalizowano pracę dla robotników ze wschodu, to ostudziło by to ten boom cenowy?

53*28'42''N 14*33'19''E :wink:

No jasne, że też od razu o tej działce nie pomyślałam! :wink:

Wiem gdzie się budujesz. W tej okolicy wszędzie tylko glina i iły. Zwróc uwagę (konstruktor) na fundamenty, bo to grunty niestabilne i wymagają innego podejścia, chociaż zauważyłam, że nie każdy się tym przejmuje.

Pozdrawiam - Niezbyt-Odległa-Sąsiadka.

Witam wszystkich jestem z okolic szczecina pracuje w tej branzy i znam troche firm które oferuja rózne materialy budowlane w rozsadnych cenach jezeli bede mogl pomoc to sluze pomoca budowy z okolic MIERZYNA LUBIESZYNA DOLUJ DOBRA WOLCZKOWO BEZRZECZE RZEDZINY itp.