szydas 11.03.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 WITAM WIOSENNIE i mam pytanie czy warto zlecać jakiemuś biuru rachunkowemy wyliczenie VAT-U za co niektóre materiały budowlane ,jesli potwierdzicie że warto to moze podacie namiary gdzie to zlecić Myślę że nie warto. Jak sie trochę zgłębi temat to spokojnie można to zrobić...wypełnienie tych kwitów do skarbówki wcale nie jest trudne. tym bardziej, że chyba już weszły w życie nowe przepisy, które sprawę jeszcze bardziej upraszczają.... wystarczą faktury vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 11.03.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 tym bardziej, że chyba już weszły w życie nowe przepisy, które sprawę jeszcze bardziej upraszczają.... wystarczą faktury vat a to nie wiem składałam tak jak w zeszłym roku, czyli wniosek z wypisanymi fakturami i kwotami zwtotu vat + kserokopie faktur + zaświadczenie o stopniu zaawansowani inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruśka 11.03.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 mhm...przypuszczenia Twoje są słuszne...jestem na etapie wykończeniówki, okolicą już się cieszę spacerując z psami po lesie...na dziś główny temat "poszukiwanie wykonawcy schodów". Stąd takie zaciekawienie listą i polecanymi stolarzami. Resztę mam zagwarantowaną...ekipę mam cały czas tę samą...od końca września do dnia dzisiejszego....robia wszystko, mnie interesuje tylko przelewanie kasiorki i pokazanie palcem co w którym miejscu chcę. Mam wykonawstwo, doradztwo i zaopatrzenie w materiały, łącznie z wykonaniem sieci wod-kan. Do domu wprowadzam się z końcem kwietnia...to co że gazu gazownia nie dała a ksiądz nie pozwala przyłączyć się do transformatora, który stoi na jego działce...damy radę!! byle do przodu!! Tak samo jak ja mówi mój główny budowlaniec Olek Powiecie, że nie ma takich wykonawców? są! Oni mieszkaja na mojej budowie a gdy Olka wyganiałam na któreś święto do domu usłyszałam "pier..... takie święto, ja mam robotę do zrobienia!" nie wierzycie? zapytajcie Panią sklepową z Kościna staram się jak widzisz Grzegorz a Ty nie mógłbyś mi przesłać linka do listy? na gg....jeśli mnie nie wyrzuciłeś Witam wszystkich wieczornie Muszę przyznać, że tempo pisania nowych postów jest wysokie. Niestety nie mam ani listy, ani linka do niej. Muszę przyznać, że od kiedy zakończyliśmy budowę to w znacznym stopniu zmalało moje zainteresowanie wykonawcami. Zresztą mam wrażenie, że to Klaus wysyłał listę na prośbę zainteresowanego. Natomiast sądząc po Twoim zainteresowaniu listą przypuszczam, że jeszcze jesteście na etapie budowy. My już cieszymy się od jakiegoś czasu naszą okolicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 11.03.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 gruśka jak szukasz namiaru na wykonawcę schodów, to mogę Tobie podać kontakt do Wykonawcy, który robił nam schody, naszym znajomym i sąsiadom, jak jesteś zainteresowana to wyślę na priva, nasze schody mają już ponad rok i jesteśmy z nich zadowoleni, a przy tym ich cena była też atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 11.03.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Grzegorz to ja też poproszę A z jakiego drewna masz schody i ile kosztowały? Mógłbyś pokazać jakąś fotkę schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 11.03.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Grzegorz to ja też poproszę A z jakiego drewna masz schody i ile kosztowały? Mógłbyś pokazać jakąś fotkę schodów? Witam! Jeśli można ja też przyłaczam sie do prośby o namiary i w/w pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruśka 11.03.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 to ja jeszcze troszkę pozachwalam mam babeczkę, która robi meble i zabudowy, pozmieniała mi wszystkie wizje architektoniczne, ja, silna baba...uległam :)jest rewelacyjna mogę na priv dać namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 11.03.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Schody mamy jesionowe. Zdjęcia mogę pokazać, ale najpierw muszę je zrobić. Jak się wyrobię to jutro zrobię kilka fotek i wstawię link do nich, niestety jak jutro się nie wyrobię to dopiero pod koniec tygodnia będę mógł je zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 11.03.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam po urlopie - jak ja teraz przeczytam tyle postów lepiej pochwal się co tam na budowie Oczywiście zdjęcia z budowy w galerii Mamy spore opóźnienia w dostawie U-kształtek na nadproża i robota trochę przyhamowała. Od środy powinni zacząć rozstawiać szalunki - choć to troszkę optymistyczne Błędy z przed mojego wyjazdu poprawione Żona dała sobie świetnie radę podczas naszej nieobecności. Małe wspomnienie z urlopu. http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/1915.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.03.2007 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 to ja jeszcze troszkę pozachwalam mam babeczkę, która robi meble i zabudowy, pozmieniała mi wszystkie wizje architektoniczne, ja, silna baba...uległam :)jest rewelacyjna mogę na priv dać namiar ludzie, takie informacje to nie tylko na priva, ale wysyłajcie Klausowi na listę, wszyscy na tym możemy skorzystać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.03.2007 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 to ja jeszcze troszkę pozachwalam mam babeczkę, która robi meble i zabudowy, pozmieniała mi wszystkie wizje architektoniczne, ja, silna baba...uległam :)jest rewelacyjna mogę na priv dać namiar ludzie, takie informacje to nie tylko na priva, ale wysyłajcie Klausowi na listę, wszyscy na tym możemy skorzystać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruśka 12.03.2007 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 to ja jeszcze troszkę pozachwalam mam babeczkę, która robi meble i zabudowy, pozmieniała mi wszystkie wizje architektoniczne, ja, silna baba...uległam :)jest rewelacyjna mogę na priv dać namiar ludzie, takie informacje to nie tylko na priva, ale wysyłajcie Klausowi na listę, wszyscy na tym możemy skorzystać.... szydas...jesteś już chyba śpiący nie zauważyłeś mojej informacji, że namiary rozdam przez priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 12.03.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 pozdrawiam poniedzialkowo i slonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 12.03.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam poniedziałkowo Czy Wy też macie nieustające problemy z komunikatem o nieistniejących postach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 12.03.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 to ja jeszcze troszkę pozachwalam mam babeczkę, która robi meble i zabudowy, pozmieniała mi wszystkie wizje architektoniczne, ja, silna baba...uległam :)jest rewelacyjna mogę na priv dać namiar ludzie, takie informacje to nie tylko na priva, ale wysyłajcie Klausowi na listę, wszyscy na tym możemy skorzystać.... szydas...jesteś już chyba śpiący nie zauważyłeś mojej informacji, że namiary rozdam przez priva no właśnie, a szydas prosił na Listę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 12.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 to ja jeszcze troszkę pozachwalam mam babeczkę, która robi meble i zabudowy, pozmieniała mi wszystkie wizje architektoniczne, ja, silna baba...uległam :)jest rewelacyjna mogę na priv dać namiar ludzie, takie informacje to nie tylko na priva, ale wysyłajcie Klausowi na listę, wszyscy na tym możemy skorzystać.... szydas...jesteś już chyba śpiący nie zauważyłeś mojej informacji, że namiary rozdam przez priva Wysylajac swoje namiary na liste dasz w ten sposob sygnal, ze zamierzasz pomagac w budowie innym. Tym samym sadze ze Klaus wpisze cie na liste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.03.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam poniedziałkowo. Więźba zamówiona, szalunki czekają na załadunek, U-kształtki jadą na budowę, a ja wraz z nimi - pewnie ekipa już się doczekać na mnie nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.03.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Poszukuje transportu - wywrotki kilkunastotonowej - kurs z Gdańskiej na Miętową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala4 12.03.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam w poniedziałek,Szukam ekipy która wybuduje stan surowy otwarty z dachem, ceny są rózne do 120 tys. mam jedną ekipę która chce 80 tyś. Czy to dużo? Jak myślicie jest szansa aby znaleść dobrą firmę lecz jeszcze tańszą?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 12.03.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam w poniedziałek, Szukam ekipy która wybuduje stan surowy otwarty z dachem, ceny są rózne do 120 tys. mam jedną ekipę która chce 80 tyś. Czy to dużo? Jak myślicie jest szansa aby znaleść dobrą firmę lecz jeszcze tańszą? Pozdrawiam Jak duzy dom? Podpiwniczony? Jak bardzo skomplikowany dach? To ceny netto czy brutto? W koncu czy cena obejmuje tylko robocizne czy moze rowniez szalunki, koparki i inne potrzebne rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts