Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

WITAM WIOSENNIE i mam pytanie czy warto zlecać jakiemuś biuru rachunkowemy wyliczenie VAT-U za co niektóre materiały budowlane ,jesli potwierdzicie że warto to moze podacie namiary gdzie to zlecić

Myślę że nie warto. Jak sie trochę zgłębi temat to spokojnie można to zrobić...wypełnienie tych kwitów do skarbówki wcale nie jest trudne.

tym bardziej, że chyba już weszły w życie nowe przepisy, które sprawę jeszcze bardziej upraszczają.... wystarczą faktury vat

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

tym bardziej, że chyba już weszły w życie nowe przepisy, które sprawę jeszcze bardziej upraszczają.... wystarczą faktury vat

a to nie wiem :roll: składałam tak jak w zeszłym roku, czyli wniosek z wypisanymi fakturami i kwotami zwtotu vat + kserokopie faktur + zaświadczenie o stopniu zaawansowani inwestycji

mhm...przypuszczenia Twoje są słuszne...jestem na etapie wykończeniówki, okolicą już się cieszę spacerując z psami po lesie...na dziś główny temat "poszukiwanie wykonawcy schodów". Stąd takie zaciekawienie listą i polecanymi stolarzami.

Resztę mam zagwarantowaną...ekipę mam cały czas tę samą...od końca września do dnia dzisiejszego....robia wszystko, mnie interesuje tylko przelewanie kasiorki i pokazanie palcem co w którym miejscu chcę. Mam wykonawstwo, doradztwo i zaopatrzenie w materiały, łącznie z wykonaniem sieci wod-kan. Do domu wprowadzam się z końcem kwietnia...to co że gazu gazownia nie dała a ksiądz nie pozwala przyłączyć się do transformatora, który stoi na jego działce...damy radę!! :) byle do przodu!! :) Tak samo jak ja mówi mój główny budowlaniec Olek :) Powiecie, że nie ma takich wykonawców? są! Oni mieszkaja na mojej budowie a gdy Olka wyganiałam na któreś święto do domu usłyszałam "pier..... takie święto, ja mam robotę do zrobienia!" nie wierzycie? zapytajcie Panią sklepową z Kościna :lol:

staram się jak widzisz :) Grzegorz a Ty nie mógłbyś mi przesłać linka do listy? na gg....jeśli mnie nie wyrzuciłeś ;)

Witam wszystkich wieczornie :D

Muszę przyznać, że tempo pisania nowych postów jest wysokie.

Niestety nie mam ani listy, ani linka do niej. Muszę przyznać, że od kiedy zakończyliśmy budowę to w znacznym stopniu zmalało moje zainteresowanie wykonawcami. Zresztą mam wrażenie, że to Klaus wysyłał listę na prośbę zainteresowanego.

Natomiast sądząc po Twoim zainteresowaniu listą przypuszczam, że jeszcze jesteście na etapie budowy. My już cieszymy się od jakiegoś czasu naszą okolicą.

gruśka jak szukasz namiaru na wykonawcę schodów, to mogę Tobie podać kontakt do Wykonawcy, który robił nam schody, naszym znajomym i sąsiadom, jak jesteś zainteresowana to wyślę na priva, nasze schody mają już ponad rok i jesteśmy z nich zadowoleni, a przy tym ich cena była też atrakcyjna

Witam po urlopie - jak ja teraz przeczytam :o tyle postów

lepiej pochwal się co tam na budowie :D

Oczywiście zdjęcia z budowy w galerii 8)

Mamy spore opóźnienia w dostawie U-kształtek na nadproża i robota trochę przyhamowała.

Od środy powinni zacząć rozstawiać szalunki - choć to troszkę optymistyczne :oops:

Błędy z przed mojego wyjazdu poprawione :roll:

Żona dała sobie świetnie radę podczas naszej nieobecności.

Małe wspomnienie :cry: z urlopu.

http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/1915.JPG

to ja jeszcze troszkę pozachwalam :) mam babeczkę, która robi meble i zabudowy, pozmieniała mi wszystkie wizje architektoniczne, ja, silna baba...uległam :)jest rewelacyjna mogę na priv dać namiar

ludzie, takie informacje to nie tylko na priva, ale wysyłajcie Klausowi na listę, wszyscy na tym możemy skorzystać....

to ja jeszcze troszkę pozachwalam :) mam babeczkę, która robi meble i zabudowy, pozmieniała mi wszystkie wizje architektoniczne, ja, silna baba...uległam :)jest rewelacyjna mogę na priv dać namiar

ludzie, takie informacje to nie tylko na priva, ale wysyłajcie Klausowi na listę, wszyscy na tym możemy skorzystać....

szydas...jesteś już chyba śpiący :) nie zauważyłeś mojej informacji, że namiary rozdam przez priva

szydas...jesteś już chyba śpiący :) nie zauważyłeś mojej informacji, że namiary rozdam przez priva

no właśnie, a szydas prosił na Listę :roll:

Wysylajac swoje namiary na liste dasz w ten sposob sygnal, ze zamierzasz pomagac w budowie innym. Tym samym sadze ze Klaus wpisze cie na liste.

Witam w poniedziałek,

Szukam ekipy która wybuduje stan surowy otwarty z dachem, ceny są rózne do 120 tys. mam jedną ekipę która chce 80 tyś. Czy to dużo? Jak myślicie jest szansa aby znaleść dobrą firmę lecz jeszcze tańszą?

Pozdrawiam

Jak duzy dom? Podpiwniczony? Jak bardzo skomplikowany dach? To ceny netto czy brutto? W koncu czy cena obejmuje tylko robocizne czy moze rowniez szalunki, koparki i inne potrzebne rzeczy?