octopus 14.03.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 14.03.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 A ja szukam czegoś taniego na chodniki macie jakieś pomysły ? Przeżywałam to samo całkiem niedawno: 1. płyty chodnikowe szare - ale cena w cale nie taka mała, bo sztuyka kosztuje około 7 zł, a więc m2 wychodzi jakieś 44 zł, fakt, że układa się szybko i tanio 2. w firmie Kado na Struga (niedaleko Opla i nowo budowanego centrum handlowego (na razie tam dopiero burza) maja płyty z kamyczkami lub kawałkami granitu, wygląda o niebo lepiej, ale kosztuje około 54 za m2 3. można wysypac po prostu żwier (dowolnej średnicy), ale może sie roznosić, chociaż widziałam jakić brytyjski program na BBC i tam takie drobne kamyczki kładli na podłoże piaskowo-betonowe (jak pod kostkę granitowa) i ubijali wobratowem 4. można kostke granitową, nieco droższe, jaieś 55 zł za m2, ale dochodzi robocizna, jest to jednak rozwiązanie najtrwalsze i chyba najładnieszje 5. można połączyć płyty chodnikowe ze żwirkiem albo z kostką 6. można ekologicznie zastosowac różne postaci drewna no nie wiem, co jeszcze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 14.03.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Chociaz ... - mialam usg 4d - to tak jak bym ja juz widziała Jezusie, a co to takiego???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 14.03.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 AhaNo i w końcu znależliśmy wykonawców do płotu po noramalnej cenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 14.03.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 czy ktoś może kupował grzejniki w sklepie internetowym? Chyba niektóre z Was kupowały agd. Chciałabym zapytać, jak z gwarancją albo wymianą, gdyby sprzęt miał wady albo uszkodzenia? Zakup taki w niczym nie różni sie od zakupu w sklepie rzeczywistym - sprzęt serwisujesz w punktach w Szczecinie, dostajesz gwarancję (trzeba odesłac do podbicia, bo musisz sprawdzić samam w domu, czy wszytsko gra). Generalnie bardzo polecam ten rodzaj zakupów - jest po prostu taniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 14.03.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Maggie , Szydas ma córcie No to coś mi się pokręciło . Wydawało mi się, że komuś z forumowiczów urodził się niedawno synek. chyba Jacy1, jesli nie pokręciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 14.03.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam Czy ktoś się orientuje, gdzie można kupić siatkę ogrodzeniową plus słupki i dodatki. Taką zwykła 1,5 m w zielonym PCV, najprostszą i niedrogą. Pozdrawiam widze, że znalazłaś już... ja chyba będe brać w Teleporcie2000, ale najpierw sprawdzę ceny na tej stonie internetowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.03.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam Czy ktoś się orientuje, gdzie można kupić siatkę ogrodzeniową plus słupki i dodatki. Taką zwykła 1,5 m w zielonym PCV, najprostszą i niedrogą. Pozdrawiam Zwykla siatke moj majster kupowal w castoramie 1,50 10 m za 61,4 zl rolka ale 20 stycznia Dzięki bryta, ale za ta cene to chyba mega zwykła siateczka tzn. bez PCV i nie zielona, a ja chce najprostszą, ale jednak mimo wszystko zieloną, żeby sie z otoczeniemładnie komponowała. Juz znalazłam. Siatke na Allegro 10 zł za mb, za zwykła zielonkę, grubośc 3 mm, w powłoce PCV, wysokość 1,5 m. Dobra cena, bo w Castoramie i hurtowniach jest po 13-15 zł za metr bieżący. A słupki i inne akcesoria mąż przywiezie sam od producenta koło Poznania, \bo tam mu po drodze. http://www.siatki.com.pl. Słupki po 35 zł. W Castoramie ponad 10 zł drożej. Generalnie w pobliżu Szczecina nie4 znalazłam żadnego producenta..Dziwne. Pewnie są, ale czasu brak na poszukiwania. Pozdrawiam Nie producent betafence czy cos takiego,zielona powlekana normalnej grubosci tylko ze to bylo zima wiec pewnie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.03.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Jeszcze pamietam ze dobra cene miala tez firma Karo ( fili kolo struga juz nie ma chyba ze na zime zamkneli ) w Goleniowie dzialaja tylko nie mam juz telefonu do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 14.03.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Dzięki bryta, ale za ta cene to chyba mega zwykła siateczka tzn. bez PCV i nie zielona, a ja chce najprostszą, ale jednak mimo wszystko zieloną, żeby sie z otoczeniemładnie komponowała. Juz znalazłam. Siatke na Allegro 10 zł za mb, za zwykła zielonkę, grubośc 3 mm, w powłoce PCV, wysokość 1,5 m. Dobra cena, bo w Castoramie i hurtowniach jest po 13-15 zł za metr bieżący. A słupki i inne akcesoria mąż przywiezie sam od producenta koło Poznania, \bo tam mu po drodze. http://www.siatki.com.pl. Słupki po 35 zł. W Castoramie ponad 10 zł drożej. Generalnie w pobliżu Szczecina nie4 znalazłam żadnego producenta..Dziwne. Pewnie są, ale czasu brak na poszukiwania. Pozdrawiam e, bez przesady - parę dni temu słupki w castoramie były po 32 pln - ocynk + malowanie + kapsel, a siatka 1,5m chyba 161 pln za rolkę 15 m.....też ocynki i pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.03.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 A ja szukam czegoś taniego na chodniki macie jakieś pomysły ? Przeżywałam to samo całkiem niedawno: 1. płyty chodnikowe szare - ale cena w cale nie taka mała, bo sztuyka kosztuje około 7 zł, a więc m2 wychodzi jakieś 44 zł, fakt, że układa się szybko i tanio 2. w firmie Kado na Struga (niedaleko Opla i nowo budowanego centrum handlowego (na razie tam dopiero burza) maja płyty z kamyczkami lub kawałkami granitu, wygląda o niebo lepiej, ale kosztuje około 54 za m2 3. można wysypac po prostu żwier (dowolnej średnicy), ale może sie roznosić, chociaż widziałam jakić brytyjski program na BBC i tam takie drobne kamyczki kładli na podłoże piaskowo-betonowe (jak pod kostkę granitowa) i ubijali wobratowem 4. można kostke granitową, nieco droższe, jaieś 55 zł za m2, ale dochodzi robocizna, jest to jednak rozwiązanie najtrwalsze i chyba najładnieszje 5. można połączyć płyty chodnikowe ze żwirkiem albo z kostką 6. można ekologicznie zastosowac różne postaci drewna no nie wiem, co jeszcze.... można jeszcze kamień polny na podłożu piaskowo-betonowym. Tak zrobiliśmy koło domku letniskowego. Wygląda ładnie ale nie nadaje się do chodzenia w szpilkach . delf, co to jest wobratow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.03.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Aha No i w końcu znależliśmy wykonawców do płotu po noramalnej cenie. Wcześniej obdzwoniliśmy kilka firm zajmujacych się wykonywaniem płotów. Za podmurówke 60 cm plus instalację płotu z siatki krzyczeli sobie od 70 do 150 zl za metr biezacy - SZOK !!!! jak dla nas oczywiście. Pozdrawiam octopus, jeśli możesz, to napisz jaką sumkę ostatecznie wynegocjowaliście i co planujecie - podmurówkę, siatkę i metalowe słupki czy murowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 14.03.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 delf, co to jest wobratow? no wiesz, żeby takich rzeczy nie wiedzieć!? jak sama nazwa wskazuje służy do wobratowania, przecież to oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 14.03.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Mam do miłych forumowiczów kolejne zapytanie (złożone) : Cz ktoś miał okazję korzystać z usług: * Zakładu Budowlanego JAN-BUD Janusz Wieczorek * TOM-BUD Tomasz Spalony * Paweł Żeluk Usługi Ogólnobudowlane * Bogusław Bogdanowicz Usługi Budowlane Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tych ekip i właścicieli? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 14.03.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 14.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Dzięki bryta, ale za ta cene to chyba mega zwykła siateczka tzn. bez PCV i nie zielona, a ja chce najprostszą, ale jednak mimo wszystko zieloną, żeby sie z otoczeniemładnie komponowała. Juz znalazłam. Siatke na Allegro 10 zł za mb, za zwykła zielonkę, grubośc 3 mm, w powłoce PCV, wysokość 1,5 m. Dobra cena, bo w Castoramie i hurtowniach jest po 13-15 zł za metr bieżący. A słupki i inne akcesoria mąż przywiezie sam od producenta koło Poznania, \bo tam mu po drodze. http://www.siatki.com.pl. Słupki po 35 zł. W Castoramie ponad 10 zł drożej. Generalnie w pobliżu Szczecina nie4 znalazłam żadnego producenta..Dziwne. Pewnie są, ale czasu brak na poszukiwania. Pozdrawiam e, bez przesady - parę dni temu słupki w castoramie były po 32 pln - ocynk + malowanie + kapsel, a siatka 1,5m chyba 161 pln za rolkę 15 m.....też ocynki i pcv No to bardzo dziwne. Dziś siatka 1,5 m ocynk powlekany PCV 2.8 mm - cena za 1mb prawie 14 zł. A słupek 2m, bo powinien byż wyższy o 50 cm od siatki - ocynk malowany - ponad 42 zł. Ceny z Castoramy na Ku Słońcu. Albo podwyżki, albo rozmawiamy o innych suiatkach. Owszem były tańsze, ale czarny drut - to trochę może rdzewiec po latach a siatki to raczej nie zamierzam wymieniać ani malować. Pozdrawiam castorama na struga ma takie ceny. słupek jak najbardziej 2m. może patrzałeś na ceny słupków do betafence, one są dużo droższe a wyglądają prawie jak normalne? a siatka jak najbardziej 2,8 mm ocynk i pcv zielone, pleciona, oczka 6x6 cm, 1,5 m wysokości - 161 pln za rolkę 25 m lub 136 pln za 15 m. takie były ceny w zeszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 14.03.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wieczorkiem Przepraszam za literówki w poprzednim tekście ale tak to jest, gdy się człowiek spieszy. Firma p. Bogdanowicza - co do jakości się nie wypowiem ale cenowo mnie powalił. Kiedy wykonastwo stanu surowego oscylowało w granicach 35-45 tys (2004r) Pan podał mi wycenę 69tys i na dodatek okazała się ona mocno niekompletna (bez ścianek działowych, tarasów, schodów). Ponawiam pytanie o ceny robocizny na kafle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 14.03.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Bylam na spotkaniu w banku . Chce wziasc kredyt na 10 lat .Po dwoch jest mozliwosc wczesniejszej splaty bez odsetek . Chcialam sobie zagwarantowac robienie nadplat a pracownik mi powiedzial ze po 2 latach bede mogla nadplacac bez odsetek . Czy nadplaty sa traktowane jako wczesniejsze splaty . Czy pracownik robi mnie w konia Taki bank to porażka. Jak możesz to nie zawieraj umowy. Jest dużo banków (ostatnio przybywa) gdzie dokonujesz swobodnie wcześniejszych spłat i nadpłat bez żadnych kosztów - ŻADNYCH - "0" opłat, prowizji itp. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 14.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wieczorkiem Przepraszam za literówki w poprzednim tekście ale tak to jest, gdy się człowiek spieszy. Firma p. Bogdanowicza - co do jakości się nie wypowiem ale cenowo mnie powalił. Kiedy wykonastwo stanu surowego oscylowało w granicach 35-45 tys (2004r) Pan podał mi wycenę 69tys i na dodatek okazała się ona mocno niekompletna (bez ścianek działowych, tarasów, schodów). Ponawiam pytanie o ceny robocizny na kafle Dzięki. Ciekawe czy jest wart cen jakich żąda...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 14.03.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 A ja szukam czegoś taniego na chodniki macie jakieś pomysły ? Przeżywałam to samo całkiem niedawno: 1. płyty chodnikowe szare - ale cena w cale nie taka mała, bo sztuyka kosztuje około 7 zł, a więc m2 wychodzi jakieś 44 zł, fakt, że układa się szybko i tanio 2. w firmie Kado na Struga (niedaleko Opla i nowo budowanego centrum handlowego (na razie tam dopiero burza) maja płyty z kamyczkami lub kawałkami granitu, wygląda o niebo lepiej, ale kosztuje około 54 za m2 3. można wysypac po prostu żwier (dowolnej średnicy), ale może sie roznosić, chociaż widziałam jakić brytyjski program na BBC i tam takie drobne kamyczki kładli na podłoże piaskowo-betonowe (jak pod kostkę granitowa) i ubijali wobratowem 4. można kostke granitową, nieco droższe, jaieś 55 zł za m2, ale dochodzi robocizna, jest to jednak rozwiązanie najtrwalsze i chyba najładnieszje 5. można połączyć płyty chodnikowe ze żwirkiem albo z kostką 6. można ekologicznie zastosowac różne postaci drewna no nie wiem, co jeszcze.... Kostka granitowa mi sie bardzo podoba, ale droga jest . Wyszukałam polbruk szary za 25 zl za m2 ... Drewno? Ale to musialoby byc chyba egzotyczne zeby sie nie zniszczylo po 1dnym rocznym sezonie. No wlasnie tez widzialam (w filmach ) takie drobne kamyczki i tak sie zastanawiam czy buty sie nie zdzierają od tego? usg 4d co to? w trójwymiarze, super sprawa Siatkę na ogrodzenie kupowalismy w Teleport 2000 na Chopina. Mają rózne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts