Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

A ja szukam czegoś taniego na chodniki :lol: macie jakieś pomysły ?

Przeżywałam to samo całkiem niedawno:

1. płyty chodnikowe szare - ale cena w cale nie taka mała, bo sztuyka kosztuje około 7 zł, a więc m2 wychodzi jakieś 44 zł, fakt, że układa się szybko i tanio

2. w firmie Kado na Struga (niedaleko Opla i nowo budowanego centrum handlowego (na razie tam dopiero burza) maja płyty z kamyczkami lub kawałkami granitu, wygląda o niebo lepiej, ale kosztuje około 54 za m2

3. można wysypac po prostu żwier (dowolnej średnicy), ale może sie roznosić, chociaż widziałam jakić brytyjski program na BBC i tam takie drobne kamyczki kładli na podłoże piaskowo-betonowe (jak pod kostkę granitowa) i ubijali wobratowem

4. można kostke granitową, nieco droższe, jaieś 55 zł za m2, ale dochodzi robocizna, jest to jednak rozwiązanie najtrwalsze i chyba najładnieszje

5. można połączyć płyty chodnikowe ze żwirkiem albo z kostką

6. można ekologicznie zastosowac różne postaci drewna

no nie wiem, co jeszcze.... :D

czy ktoś może kupował grzejniki w sklepie internetowym?

Chyba niektóre z Was kupowały agd. Chciałabym zapytać, jak z gwarancją albo wymianą, gdyby sprzęt miał wady albo uszkodzenia?

Zakup taki w niczym nie różni sie od zakupu w sklepie rzeczywistym - sprzęt serwisujesz w punktach w Szczecinie, dostajesz gwarancję (trzeba odesłac do podbicia, bo musisz sprawdzić samam w domu, czy wszytsko gra).

Generalnie bardzo polecam ten rodzaj zakupów - jest po prostu taniej!

Witam

Czy ktoś się orientuje, gdzie można kupić siatkę ogrodzeniową plus słupki i dodatki. Taką zwykła 1,5 m w zielonym PCV, najprostszą i niedrogą.

Pozdrawiam

widze, że znalazłaś już...

ja chyba będe brać w Teleporcie2000, ale najpierw sprawdzę ceny na tej stonie internetowej :wink:

Witam

Czy ktoś się orientuje, gdzie można kupić siatkę ogrodzeniową plus słupki i dodatki. Taką zwykła 1,5 m w zielonym PCV, najprostszą i niedrogą.

Pozdrawiam

Zwykla siatke moj majster kupowal w castoramie 1,50 10 m za 61,4 zl rolka ale 20 stycznia

Dzięki bryta, ale za ta cene to chyba mega zwykła siateczka tzn. bez PCV i nie zielona, a ja chce najprostszą, ale jednak mimo wszystko zieloną, żeby sie z otoczeniemładnie komponowała.

Juz znalazłam. Siatke na Allegro 10 zł za mb, za zwykła zielonkę, grubośc 3 mm, w powłoce PCV, wysokość 1,5 m. Dobra cena, bo w Castoramie i hurtowniach jest po 13-15 zł za metr bieżący.

A słupki i inne akcesoria mąż przywiezie sam od producenta koło Poznania, \bo tam mu po drodze. http://www.siatki.com.pl. Słupki po 35 zł. W Castoramie ponad 10 zł drożej.

Generalnie w pobliżu Szczecina nie4 znalazłam żadnego producenta..Dziwne. Pewnie są, ale czasu brak na poszukiwania.

Pozdrawiam

Nie producent betafence czy cos takiego,zielona powlekana normalnej grubosci tylko ze to bylo zima :-? wiec pewnie taniej

Dzięki bryta, ale za ta cene to chyba mega zwykła siateczka tzn. bez PCV i nie zielona, a ja chce najprostszą, ale jednak mimo wszystko zieloną, żeby sie z otoczeniemładnie komponowała.

Juz znalazłam. Siatke na Allegro 10 zł za mb, za zwykła zielonkę, grubośc 3 mm, w powłoce PCV, wysokość 1,5 m. Dobra cena, bo w Castoramie i hurtowniach jest po 13-15 zł za metr bieżący.

A słupki i inne akcesoria mąż przywiezie sam od producenta koło Poznania, \bo tam mu po drodze. http://www.siatki.com.pl. Słupki po 35 zł. W Castoramie ponad 10 zł drożej.

Generalnie w pobliżu Szczecina nie4 znalazłam żadnego producenta..Dziwne. Pewnie są, ale czasu brak na poszukiwania.

Pozdrawiam

e, bez przesady - parę dni temu słupki w castoramie były po 32 pln - ocynk + malowanie + kapsel, a siatka 1,5m chyba 161 pln za rolkę 15 m.....też ocynki i pcv

1. płyty chodnikowe szare - ale cena w cale nie taka mała, bo sztuyka kosztuje około 7 zł, a więc m2 wychodzi jakieś 44 zł, fakt, że układa się szybko i tanio

2. w firmie Kado na Struga (niedaleko Opla i nowo budowanego centrum handlowego (na razie tam dopiero burza) maja płyty z kamyczkami lub kawałkami granitu, wygląda o niebo lepiej, ale kosztuje około 54 za m2

3. można wysypac po prostu żwier (dowolnej średnicy), ale może sie roznosić, chociaż widziałam jakić brytyjski program na BBC i tam takie drobne kamyczki kładli na podłoże piaskowo-betonowe (jak pod kostkę granitowa) i ubijali wobratowem

4. można kostke granitową, nieco droższe, jaieś 55 zł za m2, ale dochodzi robocizna, jest to jednak rozwiązanie najtrwalsze i chyba najładnieszje

można jeszcze kamień polny na podłożu piaskowo-betonowym. Tak zrobiliśmy koło domku letniskowego. Wygląda ładnie ale nie nadaje się do chodzenia w szpilkach 8) .

delf, co to jest wobratow? :o

Aha

No i w końcu znależliśmy wykonawców do płotu po noramalnej cenie. Wcześniej obdzwoniliśmy kilka firm zajmujacych się wykonywaniem płotów. Za podmurówke 60 cm plus instalację płotu z siatki krzyczeli sobie od 70 do 150 zl za metr biezacy - SZOK !!!! jak dla nas oczywiście.

Pozdrawiam

octopus, jeśli możesz, to napisz jaką sumkę ostatecznie wynegocjowaliście i co planujecie - podmurówkę, siatkę i metalowe słupki czy murowane?

Mam do miłych forumowiczów kolejne zapytanie (złożone) :-):

Cz ktoś miał okazję korzystać z usług:

* Zakładu Budowlanego JAN-BUD Janusz Wieczorek

* TOM-BUD Tomasz Spalony

* Paweł Żeluk Usługi Ogólnobudowlane

* Bogusław Bogdanowicz Usługi Budowlane

Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tych ekip i właścicieli? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane!

Pozdrawiam

e, bez przesady - parę dni temu słupki w castoramie były po 32 pln - ocynk + malowanie + kapsel, a siatka 1,5m chyba 161 pln za rolkę 15 m.....też ocynki i pcv

No to bardzo dziwne. Dziś siatka 1,5 m ocynk powlekany PCV 2.8 mm - cena za 1mb prawie 14 zł. A słupek 2m, bo powinien byż wyższy o 50 cm od siatki - ocynk malowany - ponad 42 zł. Ceny z Castoramy na Ku Słońcu. Albo podwyżki, albo rozmawiamy o innych suiatkach. Owszem były tańsze, ale czarny drut - to trochę może rdzewiec po latach a siatki to raczej nie zamierzam wymieniać ani malować.

Pozdrawiam

castorama na struga ma takie ceny. słupek jak najbardziej 2m. może patrzałeś na ceny słupków do betafence, one są dużo droższe a wyglądają prawie jak normalne? a siatka jak najbardziej 2,8 mm ocynk i pcv zielone, pleciona, oczka 6x6 cm, 1,5 m wysokości - 161 pln za rolkę 25 m lub 136 pln za 15 m. takie były ceny w zeszłym tygodniu.

Witam wieczorkiem

Przepraszam za literówki w poprzednim tekście ale tak to jest, gdy się człowiek spieszy.

Firma p. Bogdanowicza - co do jakości się nie wypowiem ale cenowo mnie powalił. Kiedy wykonastwo stanu surowego oscylowało w granicach 35-45 tys (2004r) Pan podał mi wycenę 69tys i na dodatek okazała się ona mocno niekompletna (bez ścianek działowych, tarasów, schodów).

Ponawiam pytanie o ceny robocizny na kafle :lol:

Bylam na spotkaniu w banku . Chce wziasc kredyt na 10 lat .Po dwoch jest mozliwosc wczesniejszej splaty bez odsetek .

Chcialam sobie zagwarantowac robienie nadplat a pracownik mi powiedzial ze po 2 latach bede mogla nadplacac bez odsetek .

Czy nadplaty sa traktowane jako wczesniejsze splaty . Czy pracownik robi mnie w konia :roll:

Taki bank to porażka.

Jak możesz to nie zawieraj umowy. Jest dużo banków (ostatnio przybywa) gdzie dokonujesz swobodnie wcześniejszych spłat i nadpłat bez żadnych kosztów - ŻADNYCH - "0" opłat, prowizji itp.

Robert

Witam wieczorkiem

Przepraszam za literówki w poprzednim tekście ale tak to jest, gdy się człowiek spieszy.

Firma p. Bogdanowicza - co do jakości się nie wypowiem ale cenowo mnie powalił. Kiedy wykonastwo stanu surowego oscylowało w granicach 35-45 tys (2004r) Pan podał mi wycenę 69tys i na dodatek okazała się ona mocno niekompletna (bez ścianek działowych, tarasów, schodów).

Ponawiam pytanie o ceny robocizny na kafle :lol:

Dzięki.

Ciekawe czy jest wart cen jakich żąda...?

Kostka granitowa mi sie bardzo podoba, ale droga jest :(.

Wyszukałam polbruk szary za 25 zl za m2 ...

Drewno? Ale to musialoby byc chyba egzotyczne zeby sie nie zniszczylo po 1dnym rocznym sezonie.

No wlasnie tez widzialam (w filmach :lol: ) takie drobne kamyczki i tak sie zastanawiam czy buty sie nie zdzierają od tego? :roll:

usg 4d co to? w trójwymiarze, super sprawa :p

Siatkę na ogrodzenie kupowalismy w Teleport 2000 na Chopina. Mają rózne.