Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Widzialam w twojej galeri juz ze zaczynasz fundamenty po ile brales beton i deski

Deski roznie w zaleznosci od dlugosci i szerokosci, ale cos w okolicach 500-550 za kubik. Beton B-7,5 na podsypke bralem w RMC po 200zl netto, beton B-20 na lawy zalatwialem za posrednictwem goleniowskiego Mad-Budu za 220zl netto.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Widzialam w twojej galeri juz ze zaczynasz fundamenty po ile brales beton i deski

Deski roznie w zaleznosci od dlugosci i szerokosci, ale cos w okolicach 500-550 za kubik. Beton B-7,5 na podsypke bralem w RMC po 200zl netto, beton B-20 na lawy zalatwialem za posrednictwem goleniowskiego Mad-Budu za 220zl netto.

Z tymi deskami to bylam zdziwiona ze deski moga tyle kosztowac wydawalo mi sie ze deski to tylko deski a tu taka cena :roll:

Nie wiem czy to Ciebie zainteresuje ale jak bedziesz jechal do hurtowni od strony Szczecina w Goleniowie jest ciekawy zaklad stolarski z drzwiami to jest po drodze po lewej stronie ul Szkolna 5

zapytanie do tych co już mieszkają - czy na terenie "polickim" wystarczy zgłosić zakończenie budowy, czy trzeba dodatkowo składać wniosek o zgodę na użytkowanie? skąd braliście druczki i jakie dokumenty były potrzebne?

Jestem po rozmowie z Inspektoratem w Policach, druczki trzeba ściągnąć z PINB w Szczecinie tylko zmienić adresata na piśmie.

Wszystkie potrzebne załączniki wymienione są we wniosku o zakończeniu budowy.

do pobrania tutaj: http://www.bip.pinb.szczecin.pl/strony/menu/18.dhtml

Czy kupujac stal wystarczy tylko kupic np 1,2 tony pretow 6 czy te szostki moga miej jeszcze rozna dlugosc :lol:

Mają różną długość i "niestety" od długości także zależy koszt transportu, ja potrzebowałem część prętów o długości 12 m więc skoro i tak musiał jechać długi samochód to wszystkie pręty przyjechały 12 mb a na placu sobie je potną.

zapytanie do tych co już mieszkają - czy na terenie "polickim" wystarczy zgłosić zakończenie budowy, czy trzeba dodatkowo składać wniosek o zgodę na użytkowanie? skąd braliście druczki i jakie dokumenty były potrzebne?

Jestem po rozmowie z Inspektoratem w Policach, druczki trzeba ściągnąć z PINB w Szczecinie tylko zmienić adresata na piśmie.

Wszystkie potrzebne załączniki wymienione są we wniosku o zakończeniu budowy.

do pobrania tutaj: http://www.bip.pinb.szczecin.pl/strony/menu/18.dhtml

o widzisz monka, tego mi było trzeba :D

Witam wieczorkiem :)

Delf 4D to trójwymiar w ruchu :lol: Też mnie to zaintrygowało jak robiłam pierwszy raz badanie :D Pierwsze aparaty 3D przedstawiały statyczne obrazy ... a teraz można zobaczyć jak maluszek macha do Ciebie rączką :D

tak sobie własnie kombinowałam, że tu pewnie czas dochodzi :D

:p nasza byłą zajęta wkładaniem kciuka do buzi, wiec nie pomachała :wink:

Ale nozkami ladnie wywijala.

Ale niestety nie mam nagrane :cry: to badanie bylo z serii prenatalnych, genetycy sprawdzaja czy dzidzia zdrowa, nie "bawią się w nagrywanie".

Raz zapytalismy czy nagra a on ze jest mozliwosc aparatu oczywiscie, ale ze oni tego nie robią :cry: Zdjecia a i owszem. Teraz juz glupio mi ponownie prosic o nagranie, a szkoda bo naprawde to jest super.

Witam

Do obecnie kupujacych materialy budowlane. Czy ceny podane w tym serwisie http://www.dobrebudowanie.pl/ sa aktualne a tym samym rzeczywiste.

Albo ja kupuje za drogo materialy albo te ceny sa niestety nieaktualne

Wycene w lutym na poroterma 25 byly w kilku hurtowniach po 5,4-5,6 netto

Cegla tez jest juz po 1,2 .brutto

Witam

Do obecnie kupujacych materialy budowlane. Czy ceny podane w tym serwisie http://www.dobrebudowanie.pl/ sa aktualne a tym samym rzeczywiste.

w zasadzie nieaktualne, ale ceny różnią się w zależności od regionu. u nas porotherm 25 kosztuje 8,50 pln za sztukę, w Warszawce 10,50 pln. i teraz warszawiacy zamawiają u nas :D