szydas 15.03.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 rolety aluminiowe? proszę bardzo: 28.12.10-50.39 Zewnętrzne osłony okienne i drzwiowe pozostałe, i ich części co do listwy to już problem, bo może być z aluminium, platiku lub stali ocynkowanej i trudno znaleźć łatwiej chyba zrezygnować z tych kilkudziesięciu złotych niż się użerać z US. ew. 28.11.23-63.19 Elementy budowlane z kształtowników stalowych, pozostałe dzięki, dzięki, dzięki!!! nie wiem jak u Ciebie na fakturze jest napisane ale ja mam wpisane rolety jako całość bez rozbicia na poszczególne elementy u mnie mój "rewelacyjny" dostawca rolet nie uznał za stosowne umieścić kodu PKWiU bo wpisał w jednej pozycji i rolety, i montaż znalezione w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 15.03.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 to tak jak mój jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 15.03.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 bryta, ja też dołączam się do gratulacji! moonshine, my grodziliśmy prowizorycznie siatką leśną, a jak przyjeżdżał ciężki sprzęt to wyjmowaliśmy 1 lub dwa kołki. Przynajmniej nie kręciły się po działce osoby postronne (zawsze to jakaś bariera psychologiczna) i nie wchodziły dziki z lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 15.03.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 to tak jak mój jeszcze raz dzięki a może to ten sam rewelacyjny dostawca rolet widzisz monka, w grupie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 15.03.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam! Czytając te ceny o których piszecie to mnie zaczyna coś zalewać, a w nastepnym tygodniu składam kwity w Starostwie w Policach o pozwolenie. Ciekawe ile będzie to kosztować, jak je dostanę. Gdzie jest konkurencja ze WSCHODU, przecież (parafrazując) "...tam chyba jest jakaś cywilizacja" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 15.03.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 a może to ten sam rewelacyjny dostawca rolet widzisz monka, w grupie łatwiej raczej nie ja z dostawcy jestem zadolona tylko z tego braku numeru to już nie bardzo szczególnie w takiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 15.03.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Mam do miłych forumowiczów kolejne zapytanie (złożone) : Cz ktoś miał okazję korzystać z usług: * Zakładu Budowlanego JAN-BUD Janusz Wieczorek * TOM-BUD Tomasz Spalony * Paweł Żeluk Usługi Ogólnobudowlane * Bogusław Bogdanowicz Usługi Budowlane Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tych ekip i właścicieli? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! Witam, miałam kontakt z Tom-Bud-em, początkowo pan powiedział, że zajmuje się tylko wykończeniówką, ale potem okazało się, że ma jakiegoś kolegę, który mógłby zająć się budową, w efekcie czego pojawili się u nas razem. Sprawili na nas wrażenie, jakby chcieli skrzyknąć ekipę, bo jest "robota do wzięcia",a wycena też nie okazała się konkurencyjna w stosunku do pozostałych. Odniosłem identyczne wrażenie. Chłopaki postanowili zarobić na panice na rynku budowlanym. Niestety dla nich - na mnie nie zarobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 15.03.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Pochwale sie . Mam pozwolenie na budowe i po swietach ruszam BRAWO!!! Gratulacje! PS. Dlaczego dopiero po Świętach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 15.03.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Czy kupujac stal wystarczy tylko kupic np 1,2 tony pretow 6 czy te szostki moga miej jeszcze rozna dlugosc Zerknij do projektu, tam powinny być opisane poszczególne wymagane długości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 15.03.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 monka, powinnas koniecznie zadzwonic do wystawcy tej faktury, ponieważ obowiązek podawania PKWIU spoczywa po stronie dostawcy towaru, a nie Twoim. wiem ....ale w przypadku jednej pozycji firma która mi wystawiała fakturę już nie istnieje stąd ten dramatyczny apel U mnie na fakturze jest: Profil cokołowy z siatką PCV 2,5 mb i... też nie ma PKWiU... ...może skontaktuj się z inną hurtownią, gdzie takie listwy mają i podadzą odpowiedni numer... albo poproś o pomoc w przygotowaniu dokumentów w biurze rachunkowym, nie sądzę, żeby wzięli na tyle duże pieniądze, żeby Ci się to nie opłaciło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noa0 16.03.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Zaczełam budowe w Wąwelnicy(za Dołujami), niestety jako jedna z pierwszych w tym miejscu i mam straszny problem z droga dojazdową do działk i(jakieś 100 metrów). Teren jest gliniasty, nie pzepuszcza wody i delikatnie mówiąc zamiast drogi mamy spore bagienko. Potrzebuję czegokolwiek na utwardzenie tego, niestety firmy zajmujące się takimi pracami chcą ok. 6tysięcy (jakby to powiedziec , byłyby to pieniadze wżucone w błoto). Dla mnie to zbyt wiele.Rozpaczliwie szukam czegoś co by sie nadawało (gruz, tłuczen z odzysku, niesort, beton z recyklingu czy inny rozkrusz) i kosztowało by znacznie mniej. Może ktoś z Was jest w stanie mi pomóc!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 16.03.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 rolety aluminiowe? proszę bardzo: 28.12.10-50.39 Zewnętrzne osłony okienne i drzwiowe pozostałe, i ich części co do listwy to już problem, bo może być z aluminium, platiku lub stali ocynkowanej i trudno znaleźć łatwiej chyba zrezygnować z tych kilkudziesięciu złotych niż się użerać z US. ew. 28.11.23-63.19 Elementy budowlane z kształtowników stalowych, pozostałe dzięki, dzięki, dzięki!!! nie wiem jak u Ciebie na fakturze jest napisane ale ja mam wpisane rolety jako całość bez rozbicia na poszczególne elementy u mnie mój "rewelacyjny" dostawca rolet nie uznał za stosowne umieścić kodu PKWiU bo wpisał w jednej pozycji i rolety, i montaż znalezione w sieci Ale czy wtedy nie masz vat-u 7%? ( z powodu tego ze do materiału był montaż). Ja tak mialam z oknami, poczatkowo nie zauwazylam i spokojnie sobie do rozliczenia wpisalam okna. Podsumowanie zaczelo mi sie nie zgadzac ( vat do brutto) i zauwazylam ze w oknach byl vat 7% bo bralismy z montazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.03.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam wszystkich . Dziekuje za zyczenia .A zaczynam po swietach bo tak sie umowilam z wykonawca i trzeba jeszcze pare rzeczy przygotowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 16.03.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 pozdrawiam piatkowo! bryta - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.03.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Budujący z BK !! - czym planujecie zabezpieczyć cokół (50cm) ściany z BK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.03.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Budujący z BK !! - czym planujecie zabezpieczyć cokół (50cm) ściany z BK ? Ja plytkami klinikierowymi takimi samymi kolorystycznie jak wykonczenie z cegly klinkierowej na kominie i ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA.S. 16.03.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam, na moim placu budowy ( załom) zostalo prawie 2 palety porothermu 25, odsprzedam w dobre rece:) po jakiejs rozsadnej cenie:) budujacym sie gdzie w poblizu Pozdrawiam kontaktujcie sie na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.03.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Czy ktos z Was kupowal Veluxy 70x140 w jakiej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.03.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Budujący z BK !! - czym planujecie zabezpieczyć cokół (50cm) ściany z BK ? Ja plytkami klinikierowymi takimi samymi kolorystycznie jak wykonczenie z cegly klinkierowej na kominie i ogrodzenie Chodzi mi o zabezpieczenie przed wilgocią czyli 50 cm ściany nad ścianą fundamentową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.03.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Budujący z BK !! - czym planujecie zabezpieczyć cokół (50cm) ściany z BK ? Ja plytkami klinikierowymi takimi samymi kolorystycznie jak wykonczenie z cegly klinkierowej na kominie i ogrodzenie Chodzi mi o zabezpieczenie przed wilgocią czyli 50 cm ściany nad ścianą fundamentową. O ile jest to ta pozycja to ja mam podane Ceresit CT 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts