moonshine 16.03.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Mam pytanko dotyczące ogrodzenia placu budowy, mój kierownik sugeruje, żeby nie grodzić, bo będzie wygodniej np. wylewać beton itd., nam sie to wydaje jednak trochę dziwne... Jakieś sugestie? w zasadzie ma rację... my też nie grodziliśmy Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonshine 16.03.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam, miałam kontakt z Tom-Bud-em, początkowo pan powiedział, że zajmuje się tylko wykończeniówką, ale potem okazało się, że ma jakiegoś kolegę, który mógłby zająć się budową, w efekcie czego pojawili się u nas razem. Sprawili na nas wrażenie, jakby chcieli skrzyknąć ekipę, bo jest "robota do wzięcia",a wycena też nie okazała się konkurencyjna w stosunku do pozostałych. Odniosłem identyczne wrażenie. Chłopaki postanowili zarobić na panice na rynku budowlanym. Niestety dla nich - na mnie nie zarobią Na mnie też nie, a co do paniki na rynku budowlanym, to chyba mi się troszkę udziela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.03.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 a ogolnie to co za skrobanie meili....lepiej wpadnij z tym plusem Teska, obiecuję, że wpadnę, tylko jak moja Sylwia wróci ze zwolnienia bo jestem w tej chwili ugotowana. Napewno (jak Bozia da) w przyszłym tygodniu, może czwartek, lub piatek. Dzwoniłas do tego Pawła? Do Pawła tak....raczej ten iplus nedznie dziala w mojej zapadlej wsi ale jak bys wpadla a moze lepiej zbrzmi zaszła do mnie.....no i fajnie by bylo jakby Adas ciebie odstawil i zabral......no co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.03.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Teska - uważaj bo po takiej długiej przerwie możesz dostać wstrząsu internetowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.03.2007 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Teska - uważaj bo po takiej długiej przerwie możesz dostać wstrząsu internetowego nie chce mi sie spac.... walasnie zastanawialam sie czy to juz alkoholizm jest...znowu jasiek ze mna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.03.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 no dobrze....witam sobotnio......wstawac spiochy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.03.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Właśnie wstawać - na budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 17.03.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Wstałam, wstałam... tylko budowy nie ma Witam sobotnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.03.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Właśnie wstawać - na budowy lub na ogrody tylko pogoda nie ogrodowa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz-C 17.03.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam,uważajcie na firmę ze Szczecina Termoinstal-Bud II. Bardzo niesłowni i oszukują ludzi. NIe chcą wystawić faktury za wykonanie kominka, którego montaż w ich wypadku trwa już od 3 miesięcy i jeszcze nie doszedł do końca. W dodatku ceny biorą sobie z kosmosu, zakupy robią w castoramie i dorzucają sobie ponad 300%, na dodatek nie mogę się doprosić gwarancji na wkład kominkowy austroflamma. Najgorsze jest to, że uszkodzili mi płyty keramotowe. Najpierw Panowie próbowali wnieść wkład do domu, za ktróry najpierw życzyli sobie pieniędzy. Wkład spadł im ze schodów na chodnik przed domem. I teraz po kilku paleniach okazało się że jedna z płyt keramotowych jest pęknięta i niestety nie moe się doprosić o przyjazd tej firmy aby uwzględniła reklamacje. Powiedzieli, że skleją tą płytę i będzie wszystko Ok. Ja jednak na takie rzeczy się nie godzę, w końcu jest to nowy wkład i ma mi służyć jak najdłużej.Mogę zainteresowanym podesłać zdjęcia jak się klei dziury w ścianach i wykonuje kominek przez fachowców tej firmy.Cennik tej firmy to: 60zł za metr rury do rozprowadzenia ciepła, którą Panowie sobie rozciągali i dopiero mierzyli, 50zł od wykucia dziury w suporeksie na rure fi125. Na dodatek rury są nieszczelnie połączone, a rura do odprowadzenia spalin do komina jest położona na scisk, bez żadnych silikonów. Czuć cały czas w domu spaliny.Jeśli ktoś miał już do czynienia z tą firmą to proszę o napisanie. Bo już tracę cierpliwość i zdrowie, nie mówiąc już ile ode mnie firma pieniędzy wzięła. Za każdą wpłatą miałem otrzymać fakturę, ale do dziś dzień nie otrzymałem a Pan kierownik nie chce odbierać telefonów. Może coś poradzicie. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 17.03.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam, uważajcie na firmę ze Szczecina Termoinstal-Bud II. Bardzo niesłowni i oszukują ludzi. NIe chcą wystawić faktury za wykonanie kominka, którego montaż w ich wypadku trwa już od 3 miesięcy i jeszcze nie doszedł do końca. W dodatku ceny biorą sobie z kosmosu, zakupy robią w castoramie i dorzucają sobie ponad 300%, na dodatek nie mogę się doprosić gwarancji na wkład kominkowy austroflamma. Najgorsze jest to, że uszkodzili mi płyty keramotowe. Najpierw Panowie próbowali wnieść wkład do domu, za ktróry najpierw życzyli sobie pieniędzy. Wkład spadł im ze schodów na chodnik przed domem. I teraz po kilku paleniach okazało się że jedna z płyt keramotowych jest pęknięta i niestety nie moe się doprosić o przyjazd tej firmy aby uwzględniła reklamacje. Powiedzieli, że skleją tą płytę i będzie wszystko Ok. Ja jednak na takie rzeczy się nie godzę, w końcu jest to nowy wkład i ma mi służyć jak najdłużej. Mogę zainteresowanym podesłać zdjęcia jak się klei dziury w ścianach i wykonuje kominek przez fachowców tej firmy. Cennik tej firmy to: 60zł za metr rury do rozprowadzenia ciepła, którą Panowie sobie rozciągali i dopiero mierzyli, 50zł od wykucia dziury w suporeksie na rure fi125. Na dodatek rury są nieszczelnie połączone, a rura do odprowadzenia spalin do komina jest położona na scisk, bez żadnych silikonów. Czuć cały czas w domu spaliny. Jeśli ktoś miał już do czynienia z tą firmą to proszę o napisanie. Bo już tracę cierpliwość i zdrowie, nie mówiąc już ile ode mnie firma pieniędzy wzięła. Za każdą wpłatą miałem otrzymać fakturę, ale do dziś dzień nie otrzymałem a Pan kierownik nie chce odbierać telefonów. Może coś poradzicie. Dziękuje Radze wybrac sie do rzecznika konsumentow http://bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11046 Napewno Tobie pomoga. Mozna rowniez zlozyc skarge do Urzedu Skarbowego. Kolejna doga to zlozenie skargi na nich do firmy Austroflamm Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 17.03.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 a ogolnie to co za skrobanie meili....lepiej wpadnij z tym plusem Teska, obiecuję, że wpadnę, tylko jak moja Sylwia wróci ze zwolnienia bo jestem w tej chwili ugotowana. Napewno (jak Bozia da) w przyszłym tygodniu, może czwartek, lub piatek. Dzwoniłas do tego Pawła? Do Pawła tak....raczej ten iplus nedznie dziala w mojej zapadlej wsi ale jak bys wpadla a moze lepiej zbrzmi zaszła do mnie.....no i fajnie by bylo jakby Adas ciebie odstawil i zabral......no co no... fajnie by było, tylko głowa mnie będzie później bolała, ale zobaczymy co sie da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 17.03.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam, uważajcie na firmę ze Szczecina Termoinstal-Bud II. Bardzo niesłowni i oszukują ludzi. NIe chcą wystawić faktury za wykonanie kominka, którego montaż w ich wypadku trwa już od 3 miesięcy i jeszcze nie doszedł do końca. W dodatku ceny biorą sobie z kosmosu, zakupy robią w castoramie i dorzucają sobie ponad 300%, na dodatek nie mogę się doprosić gwarancji na wkład kominkowy austroflamma. Najgorsze jest to, że uszkodzili mi płyty keramotowe. Najpierw Panowie próbowali wnieść wkład do domu, za ktróry najpierw życzyli sobie pieniędzy. Wkład spadł im ze schodów na chodnik przed domem. I teraz po kilku paleniach okazało się że jedna z płyt keramotowych jest pęknięta i niestety nie moe się doprosić o przyjazd tej firmy aby uwzględniła reklamacje. Powiedzieli, że skleją tą płytę i będzie wszystko Ok. Ja jednak na takie rzeczy się nie godzę, w końcu jest to nowy wkład i ma mi służyć jak najdłużej. Mogę zainteresowanym podesłać zdjęcia jak się klei dziury w ścianach i wykonuje kominek przez fachowców tej firmy. Cennik tej firmy to: 60zł za metr rury do rozprowadzenia ciepła, którą Panowie sobie rozciągali i dopiero mierzyli, 50zł od wykucia dziury w suporeksie na rure fi125. Na dodatek rury są nieszczelnie połączone, a rura do odprowadzenia spalin do komina jest położona na scisk, bez żadnych silikonów. Czuć cały czas w domu spaliny. Jeśli ktoś miał już do czynienia z tą firmą to proszę o napisanie. Bo już tracę cierpliwość i zdrowie, nie mówiąc już ile ode mnie firma pieniędzy wzięła. Za każdą wpłatą miałem otrzymać fakturę, ale do dziś dzień nie otrzymałem a Pan kierownik nie chce odbierać telefonów. Może coś poradzicie. Dziękuje Nie wiem czy to nie będzie za bardzo wassermanowa rada ale ... skoro Ci "fachowcy" tak nieudolnie wykonali swoją pracę, że ostatecznie może ona zagrażać zdrowiu uzykowników (a jeszcze gdyby wykazać dodatkowo, że takie np. zatrucie spalinami miało miejsce) domu i urządzenia to może by nasłać na "speców" prokuraturę! PS. Jak na nich trafiłeś? Dlaczego skorzystałeś z ich usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.03.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam wieczorkowo - melduję że podciągi zaszalowane. Pojawiły się również nowe zdjęcia w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.03.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam wieczorkowo - melduję że podciągi zaszalowane. Pojawiły się również nowe zdjęcia w galerii. witam, tak z pewnym niepokojem oglądam twoje nadproża - wyglądają jak wymurowane z bloczków czy to tylko okładzina betonowej belki? i czemu nie styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.03.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam wieczorkowo - melduję że podciągi zaszalowane. Pojawiły się również nowe zdjęcia w galerii. witam, tak z pewnym niepokojem oglądam twoje nadproża - wyglądają jak wymurowane z bloczków czy to tylko okładzina betonowej belki? i czemu nie styropianem? Nadproża są zrobione z U-kształtek, wewnątrz zbrojenie i betonik - taki szalunek tracony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 18.03.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam Witam wieczorkowo - melduję że podciągi zaszalowane. Pojawiły się również nowe zdjęcia w galerii. witam, tak z pewnym niepokojem oglądam twoje nadproża - wyglądają jak wymurowane z bloczków czy to tylko okładzina betonowej belki? i czemu nie styropianem? Nadproża są zrobione z U-kształtek, wewnątrz zbrojenie i betonik - taki szalunek tracony Takie rozwiazanie minimalizuje mostki cieplne ?? Czy tez jest wykonywane z innego powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.03.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 witam niedzielnie co za pogoda, na wtorek zapowiadają przymrozki, a u mnie mieli elewację tynkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.03.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam Witam wieczorkowo - melduję że podciągi zaszalowane. Pojawiły się również nowe zdjęcia w galerii. witam, tak z pewnym niepokojem oglądam twoje nadproża - wyglądają jak wymurowane z bloczków czy to tylko okładzina betonowej belki? i czemu nie styropianem? Nadproża są zrobione z U-kształtek, wewnątrz zbrojenie i betonik - taki szalunek tracony Takie rozwiazanie minimalizuje mostki cieplne ?? Czy tez jest wykonywane z innego powodu Pewnie jest i mniejszy mostek Jest moim zdaniem trochę ładniej Tylko kurczę nikt tego nie kupuje i miałem problem z dostępnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.03.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 a ogolnie to co za skrobanie meili....lepiej wpadnij z tym plusem Teska, obiecuję, że wpadnę, tylko jak moja Sylwia wróci ze zwolnienia bo jestem w tej chwili ugotowana. Napewno (jak Bozia da) w przyszłym tygodniu, może czwartek, lub piatek. Dzwoniłas do tego Pawła? Do Pawła tak....raczej ten iplus nedznie dziala w mojej zapadlej wsi ale jak bys wpadla a moze lepiej zbrzmi zaszła do mnie.....no i fajnie by bylo jakby Adas ciebie odstawil i zabral......no co no... fajnie by było, tylko głowa mnie będzie później bolała, ale zobaczymy co sie da zrobić. e tam...zrobi sie super jedzonko....i glowa nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts