Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam popoludniowo .

Chcialam sie Was spytac ile placiliscie ostatnio za przylacze pradu i wcinke wody :lol:

Prąd 1500 (robocizna + materiał + skrzynka budowlana)

Woda 2500 (robocizna + materiał (studnia z PVC ocieplana) + odbiory)

Czy ten ktos od wody to slowny i terminowy fachowiec jak tak to poprosila bym o namiary .

Mam do Ciebie jeszcze jedna prosbe mam tego samego kierownika budowy chcialam sie spytac jak sie z nim rozliczasz etapymi czy miesiacami .

Zapomnialam sie go zapytac ostatnio ze zmeczenia jakas ciapa sie zemnie zrobila :oops:

A jaką studzienkę masz w warunkach? U mnie musiała być z polimerobetonu, co podniosło koszty :( do 3600zł.

Co do prądu - cenę miałam podobną jak tomadyna. Ostatnio skrzynki podrożały, ale od maja enea ma stawiać je na własny koszt. Tak twierdził nasz elektryk, a i koleżanka ostatnio sprawdzała u źródła.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam popołudniowo.

Ile trwało u Was ustawianie szalunków i zbrojenie stropu - interesuje mnie średni czas od początku rozstawiania szalunków do dnia zalewania stropu.

P.S.

Czy Klaus to się ostatnio odzywał ?? Coś dawno go nie było słychać :-? Dziś widziałem jak mu więźbę kładli.

Cześć tomadyna,

dziś miałem okazję porozmawiać z obydwoma Twoimi współpracownikami w budowie. Powiem tak: kierownik w porządku facet!

Pewnie dlatego, ze był to szalowali aż miło :-)

Do mnie na prawobrzeze tez bedzie przyjerzdzal ten sam kierownik :p

Witam popołudniowo.

Ile trwało u Was ustawianie szalunków i zbrojenie stropu - interesuje mnie średni czas od początku rozstawiania szalunków do dnia zalewania stropu.

Zeszło im ze dwa tygodnie - strop monolityczny żelbetowy + schody + kilka słupów, strop na dwóch poziomach i ponoć zazbrojony trochę "na wyrost". Wykonawca na ten czas wrzucił do mnie dwie ekipy - tak że było sześciu ludzi.