Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich,

pytanko :

mam garaż w bryle budynku, zamierzam ocieplić wewnętrzną ścianę garażu sąsiadującą z resztą domku styropianem i zastanawiam się co na nią rzucić, bo tynk cement-wap podobno spłynie. Czy macie jakieś pomysły lub/i doświadczenia w tym temacie ? Jakie rozwiązania przyjęliście w swoich domach ?

i drugie : czy zaraz po wykonaniu tynków można układać podłogówkę i styropian na podłodze ?

Cyt.: "zamierzam ocieplić wewnętrzną ścianę garażu sąsiadującą z resztą domku styropianem i zastanawiam się co na nią rzucić, bo tynk cement-wap podobno spłynie"

Pytanie: czy mozna ocieplać ściany garazu sytropianem? Z tego co słyszałem to w pomieszczeniach gdzie będą opary benzyn, rozpuszczalników nie powinno się stosować styropianu bo się rozpuści. Potwierdzicie to?

to normalne zjawisko :lol: Wydasz kupe kasy i dopiero jak 1 sciana bedzie rosla - bedziesz wiedziala na co tak dokladnie wydajesz kase. Najwazniesze to przejsc stan zero - najmniej widac i znikaja pierwsze pieniadze... pozniej jak juz wydaje sie na inne rzeczy, gdzie efekt jest natychmiastowo widoczny - takie wydawanie kasy cieszy a nie martwi... - bynajmniej u mnie tak bylo...

witam wszystkich,

pytanko :

mam garaż w bryle budynku, zamierzam ocieplić wewnętrzną ścianę garażu sąsiadującą z resztą domku styropianem i zastanawiam się co na nią rzucić, bo tynk cement-wap podobno spłynie. Czy macie jakieś pomysły lub/i doświadczenia w tym temacie ? Jakie rozwiązania przyjęliście w swoich domach ?

i drugie : czy zaraz po wykonaniu tynków można układać podłogówkę i styropian na podłodze ?

Cyt.: "zamierzam ocieplić wewnętrzną ścianę garażu sąsiadującą z resztą domku styropianem i zastanawiam się co na nią rzucić, bo tynk cement-wap podobno spłynie"

Pytanie: czy mozna ocieplać ściany garazu sytropianem? Z tego co słyszałem to w pomieszczeniach gdzie będą opary benzyn, rozpuszczalników nie powinno się stosować styropianu bo się rozpuści. Potwierdzicie to?

a co bedziecie rozlewac benzyne lub rozpuszczalniki ???

bez przesady

chyba ze to male laboratorium chemiczne :D

Didi

jak dziecie?

A dziekuję dobrze :D

właśnie obie się bawią (bo Ania ma do szkoły na 11.40) więc ja moge poklikać trochę w necie :D

Ania nie jest zazdrosna?

niestety trochę jest, ale z drugiej strony potrafi się nią pięknie opiekować i chce to robić.

najwazniejsze :lol:

trzymajcie mnie :evil: :evil: bo mnie zaraz trafi szla....... :evil: :evil:

po półrocznym użeraniu sie z facetem z Wery w sprawie wymiany badziewia na nowy badziew (to sa juz 3 drzwi) dzis nastapiła wiekopomna chwila...zajechał samochód znapisem Gerda.....panowie wypakowali drzwi...wyciagneli z karonów styropianów itp....i co widza moje oczy?????

nie te drzwi!!!!!!!!! nie ten kolor.....i z jakimis dziurkami.....a witraz w srodku zapackany jakim gównem :evil: :evil: :evil:

kazałam im to zabrac!!! dzwonie do faceta z wery.....a on mi zenie ma obowiazku sprawdzac co mu warszawka podsyła!!!!!

to co mu powiedizałam nie nadaje sie do napisania......kolejny miesiac bedzie czekania....