Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich,

pytanko :

mam garaż w bryle budynku, zamierzam ocieplić wewnętrzną ścianę garażu sąsiadującą z resztą domku styropianem i zastanawiam się co na nią rzucić, bo tynk cement-wap podobno spłynie. Czy macie jakieś pomysły lub/i doświadczenia w tym temacie ? Jakie rozwiązania przyjęliście w swoich domach ?

i drugie : czy zaraz po wykonaniu tynków można układać podłogówkę i styropian na podłodze ?

My też zamierzamy ocieplić tę ścianę, szczególnie, że mamy podwójną bramę garażową. Jeszcze się waham pomiędzy styropianem a polistyrenem ekstrudowanym, szczególnie, że decyzję podjęłam po rozprowadzeniu elektryki.

Na styropian daje się wg mojej wiedzy siatkę, klej i wyprawę tynkarską. Można dać też gipsokarton.

A strop nad garażem ocieplacie od dołu, czy od góry?

Hydraulik też do nas wchodzi zaraz po tynkach. Ważne, żeby przy mokrych pracach (tynki i wylewki) intensywnie wietrzyć.

Oj Didi starsze rodzeństwo to często ulga dla rodziców. Mój Michał też chętnie zabawia Szymka i wcale nie widzę w nim zazdrości. Czasem mnie sztorcuje, gdy ja tracę cierpliwość. :oops:

Mówiąc o zazdrości miałam na myśli inne zachowanie w szkole (gorsze - przychodzi z uwagami), w domu potrafi krzyknąć, że tylko Emilka się zajmujemy a jej nie chcemy już czytać książek. Jakieś trzy tygodnie temu powiedziała mi: Mamusiu ja wiem, że wy mi tłumaczyliście, że będziecie się zajmować Emilką i , że więcej czasu będziecie jej poświęcać, ale ja mimo wszystko jestem zazdrosna, że tak mało czytacie mi książek, że nie oglądacie ze mną bajek ( a kilka dni wcześniej wałkowała z mężem shreka chyba z 10 razy).

Witam,

słyszeliście - na Bezrzeczu bombę wykopali :o . Ewakuowali okolicę, w tym przedszkole mojego dziecka :-?

a u nas dwa tygodnie temu wykopali w sobotę po drugiej stronie ulicy....przyjechali saperzy, wykopali łopatą, wzieli pod pache, na samochód i pojechali :o

:lol: :lol: :lol:

Swoją drogą - przejechałam się dzisiaj Miętową, coby się przyjrzeć drzwiom Kachy (i looknąć na budowę tomadyny) i stwierdziłam, że "ulica" już wygląda jak po wybuchu bomby. :o

Czym Wy tam jeździcie? Traktorami?

witam wszystkich,

pytanko :

mam garaż w bryle budynku, zamierzam ocieplić wewnętrzną ścianę garażu sąsiadującą z resztą domku styropianem i zastanawiam się co na nią rzucić, bo tynk cement-wap podobno spłynie. Czy macie jakieś pomysły lub/i doświadczenia w tym temacie ? Jakie rozwiązania przyjęliście w swoich domach ?

i drugie : czy zaraz po wykonaniu tynków można układać podłogówkę i styropian na podłodze ?

My też zamierzamy ocieplić tę ścianę, szczególnie, że mamy podwójną bramę garażową. Jeszcze się waham pomiędzy styropianem a polistyrenem ekstrudowanym, szczególnie, że decyzję podjęłam po rozprowadzeniu elektryki.

Na styropian daje się wg mojej wiedzy siatkę, klej i wyprawę tynkarską. Można dać też gipsokarton.

A strop nad garażem ocieplacie od dołu, czy od góry?

Hydraulik też do nas wchodzi zaraz po tynkach. Ważne, żeby przy mokrych pracach (tynki i wylewki) intensywnie wietrzyć.

z tego co ja się dowiedziałam, to na taki styropian, siatka na kleju i zwykły tynk mineralny (ale nie cement.-wap.)

Strop nad garażem ocieplamy z góry (nad jest pokój).

Pozdrowienia i powodzenia w dalszym budowaniu :)

Oj Didi starsze rodzeństwo to często ulga dla rodziców. Mój Michał też chętnie zabawia Szymka i wcale nie widzę w nim zazdrości. Czasem mnie sztorcuje, gdy ja tracę cierpliwość. :oops:

Mówiąc o zazdrości miałam na myśli inne zachowanie w szkole (gorsze - przychodzi z uwagami), w domu potrafi krzyknąć, że tylko Emilka się zajmujemy a jej nie chcemy już czytać książek. Jakieś trzy tygodnie temu powiedziała mi: Mamusiu ja wiem, że wy mi tłumaczyliście, że będziecie się zajmować Emilką i , że więcej czasu będziecie jej poświęcać, ale ja mimo wszystko jestem zazdrosna, że tak mało czytacie mi książek, że nie oglądacie ze mną bajek ( a kilka dni wcześniej wałkowała z mężem shreka chyba z 10 razy).

To nie jest proste dla jedynaków, którzy długo nie mieli rodzeństwa. Szczególnie na początku, gdy niemowlę potrzebuje tyle opieki. Ale gdy Emilka podrośnie i Ania "złapie z nią kontakt" pewnie relacje inaczej się ułożą.

Teska - no to nie zazdroszcze :(

a faktyczny komentarz to :evil: ... :evil: itd.

no az mnie nosi.......jade gdzies odreagowac!!!! :evil:

ludzie z drogi wkurzona Teska jedzie autem :wink:

to chyba gdzieś na siłownię musiałabyś pojechać, żeby się wyżyć

pojechalam do sklepu... :lol:

limitu na karcie wystarczyło? :wink:

limitu na karcie wystarczyło? :wink:

eee...limicik to spokojnie...... :lol:

Witam wszystkich!

dziekuje za zyczenia i GRATULACJE!!!! mimo mojego juz "podeszlego" wieku jest to jednak przezycie...

Patrz a jak byłem u niej w temacie bramy to ni slowem sie nie zająknęła.

Pomyślności - choć to ponoć jak z rózyczką - im później tym ciężej się przechodzi :) i lekarstwa na to nie ma

Witam,

słyszeliście - na Bezrzeczu bombę wykopali :o . Ewakuowali okolicę, w tym przedszkole mojego dziecka :-?

Policja wywaliła mi ekipę z budowy :evil:

Jak wywalila :o

Dzień dobry Policja, tam jest bomba - proszę natychmiast opuścić budowę :D

A ja myslalam ze cos po pijaku zmajstrowali :oops: