S.P. 20.03.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Oj Didi starsze rodzeństwo to często ulga dla rodziców. Mój Michał też chętnie zabawia Szymka i wcale nie widzę w nim zazdrości. Czasem mnie sztorcuje, gdy ja tracę cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 20.03.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 witam wszystkich, pytanko : mam garaż w bryle budynku, zamierzam ocieplić wewnętrzną ścianę garażu sąsiadującą z resztą domku styropianem i zastanawiam się co na nią rzucić, bo tynk cement-wap podobno spłynie. Czy macie jakieś pomysły lub/i doświadczenia w tym temacie ? Jakie rozwiązania przyjęliście w swoich domach ? i drugie : czy zaraz po wykonaniu tynków można układać podłogówkę i styropian na podłodze ? My też zamierzamy ocieplić tę ścianę, szczególnie, że mamy podwójną bramę garażową. Jeszcze się waham pomiędzy styropianem a polistyrenem ekstrudowanym, szczególnie, że decyzję podjęłam po rozprowadzeniu elektryki. Na styropian daje się wg mojej wiedzy siatkę, klej i wyprawę tynkarską. Można dać też gipsokarton. A strop nad garażem ocieplacie od dołu, czy od góry? Hydraulik też do nas wchodzi zaraz po tynkach. Ważne, żeby przy mokrych pracach (tynki i wylewki) intensywnie wietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.03.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam, słyszeliście - na Bezrzeczu bombę wykopali . Ewakuowali okolicę, w tym przedszkole mojego dziecka a u nas dwa tygodnie temu wykopali w sobotę po drugiej stronie ulicy....przyjechali saperzy, wykopali łopatą, wzieli pod pache, na samochód i pojechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 20.03.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Teska, współczuję, szkoda słów na takiego handlowca bryta, najpierw trzeba zainwestować, nie da rady inaczej , ale dobre przygotowanie do budowy to połowa sukcesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.03.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Oj Didi starsze rodzeństwo to często ulga dla rodziców. Mój Michał też chętnie zabawia Szymka i wcale nie widzę w nim zazdrości. Czasem mnie sztorcuje, gdy ja tracę cierpliwość. Mówiąc o zazdrości miałam na myśli inne zachowanie w szkole (gorsze - przychodzi z uwagami), w domu potrafi krzyknąć, że tylko Emilka się zajmujemy a jej nie chcemy już czytać książek. Jakieś trzy tygodnie temu powiedziała mi: Mamusiu ja wiem, że wy mi tłumaczyliście, że będziecie się zajmować Emilką i , że więcej czasu będziecie jej poświęcać, ale ja mimo wszystko jestem zazdrosna, że tak mało czytacie mi książek, że nie oglądacie ze mną bajek ( a kilka dni wcześniej wałkowała z mężem shreka chyba z 10 razy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 20.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam, słyszeliście - na Bezrzeczu bombę wykopali . Ewakuowali okolicę, w tym przedszkole mojego dziecka a u nas dwa tygodnie temu wykopali w sobotę po drugiej stronie ulicy....przyjechali saperzy, wykopali łopatą, wzieli pod pache, na samochód i pojechali Swoją drogą - przejechałam się dzisiaj Miętową, coby się przyjrzeć drzwiom Kachy (i looknąć na budowę tomadyny) i stwierdziłam, że "ulica" już wygląda jak po wybuchu bomby. Czym Wy tam jeździcie? Traktorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 20.03.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 witam wszystkich, pytanko : mam garaż w bryle budynku, zamierzam ocieplić wewnętrzną ścianę garażu sąsiadującą z resztą domku styropianem i zastanawiam się co na nią rzucić, bo tynk cement-wap podobno spłynie. Czy macie jakieś pomysły lub/i doświadczenia w tym temacie ? Jakie rozwiązania przyjęliście w swoich domach ? i drugie : czy zaraz po wykonaniu tynków można układać podłogówkę i styropian na podłodze ? My też zamierzamy ocieplić tę ścianę, szczególnie, że mamy podwójną bramę garażową. Jeszcze się waham pomiędzy styropianem a polistyrenem ekstrudowanym, szczególnie, że decyzję podjęłam po rozprowadzeniu elektryki. Na styropian daje się wg mojej wiedzy siatkę, klej i wyprawę tynkarską. Można dać też gipsokarton. A strop nad garażem ocieplacie od dołu, czy od góry? Hydraulik też do nas wchodzi zaraz po tynkach. Ważne, żeby przy mokrych pracach (tynki i wylewki) intensywnie wietrzyć. z tego co ja się dowiedziałam, to na taki styropian, siatka na kleju i zwykły tynk mineralny (ale nie cement.-wap.) Strop nad garażem ocieplamy z góry (nad jest pokój). Pozdrowienia i powodzenia w dalszym budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 20.03.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Oj Didi starsze rodzeństwo to często ulga dla rodziców. Mój Michał też chętnie zabawia Szymka i wcale nie widzę w nim zazdrości. Czasem mnie sztorcuje, gdy ja tracę cierpliwość. Mówiąc o zazdrości miałam na myśli inne zachowanie w szkole (gorsze - przychodzi z uwagami), w domu potrafi krzyknąć, że tylko Emilka się zajmujemy a jej nie chcemy już czytać książek. Jakieś trzy tygodnie temu powiedziała mi: Mamusiu ja wiem, że wy mi tłumaczyliście, że będziecie się zajmować Emilką i , że więcej czasu będziecie jej poświęcać, ale ja mimo wszystko jestem zazdrosna, że tak mało czytacie mi książek, że nie oglądacie ze mną bajek ( a kilka dni wcześniej wałkowała z mężem shreka chyba z 10 razy). To nie jest proste dla jedynaków, którzy długo nie mieli rodzeństwa. Szczególnie na początku, gdy niemowlę potrzebuje tyle opieki. Ale gdy Emilka podrośnie i Ania "złapie z nią kontakt" pewnie relacje inaczej się ułożą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 20.03.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Michał miał 12 lat jak urodził się Szymon. Mały ma 10,5 miesiąca. Ja też zauważyłam w szkole zwłaszcza pewne zawirowania, to może faktycznie w ten sposób z niego wychodzi nieświadomie jakaś zazdrość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.03.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Teska - no to nie zazdroszcze a faktyczny komentarz to ... itd. no az mnie nosi.......jade gdzies odreagowac!!!! ludzie z drogi wkurzona Teska jedzie autem to chyba gdzieś na siłownię musiałabyś pojechać, żeby się wyżyć pojechalam do sklepu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 20.03.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam wtorkowo Myślę, że ten tydzień będzie w końcu pozytywny... zabrałam się ostro do roboty w końcu jutro pierwszy dzień wiosny przydałoby się już to pozwolenie S.P. to Ty masz takiego małego łobuza jak ja... mój też ma 10 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.03.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Iwonka i Adaś podalam skype. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.03.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Teska - no to nie zazdroszcze a faktyczny komentarz to ... itd. no az mnie nosi.......jade gdzies odreagowac!!!! ludzie z drogi wkurzona Teska jedzie autem to chyba gdzieś na siłownię musiałabyś pojechać, żeby się wyżyć pojechalam do sklepu... limitu na karcie wystarczyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.03.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Teska - no to nie zazdroszcze a faktyczny komentarz to ... itd. no az mnie nosi.......jade gdzies odreagowac!!!! ludzie z drogi wkurzona Teska jedzie autem to chyba gdzieś na siłownię musiałabyś pojechać, żeby się wyżyć pojechalam do sklepu... limitu na karcie wystarczyło? eee...limicik to spokojnie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 20.03.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam wszystkich! dziekuje za zyczenia i GRATULACJE!!!! mimo mojego juz "podeszlego" wieku jest to jednak przezycie... Patrz a jak byłem u niej w temacie bramy to ni slowem sie nie zająknęła. Pomyślności - choć to ponoć jak z rózyczką - im później tym ciężej się przechodzi i lekarstwa na to nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 20.03.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam, słyszeliście - na Bezrzeczu bombę wykopali . Ewakuowali okolicę, w tym przedszkole mojego dziecka Policja wywaliła mi ekipę z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam, słyszeliście - na Bezrzeczu bombę wykopali . Ewakuowali okolicę, w tym przedszkole mojego dziecka Policja wywaliła mi ekipę z budowy Jak wywalila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.03.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Czy ktos z Was zna firme FGN robi wentylacje i ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 20.03.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam, słyszeliście - na Bezrzeczu bombę wykopali . Ewakuowali okolicę, w tym przedszkole mojego dziecka Policja wywaliła mi ekipę z budowy Jak wywalila Dzień dobry Policja, tam jest bomba - proszę natychmiast opuścić budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam, słyszeliście - na Bezrzeczu bombę wykopali . Ewakuowali okolicę, w tym przedszkole mojego dziecka Policja wywaliła mi ekipę z budowy Jak wywalila Dzień dobry Policja, tam jest bomba - proszę natychmiast opuścić budowę A ja myslalam ze cos po pijaku zmajstrowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts