bryta 20.03.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Tomek czy dawales wzmocnienia dla BK w narozniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 20.03.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam, słyszeliście - na Bezrzeczu bombę wykopali . Ewakuowali okolicę, w tym przedszkole mojego dziecka Policja wywaliła mi ekipę z budowy Jak wywalila Dzień dobry Policja, tam jest bomba - proszę natychmiast opuścić budowę tomadyna, a przypomnij jeszcze proszę jaki strop bedziesz miał:prefabrykowany czy monolityczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 20.03.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 BrytaW narożnikach nie mam wzmocnień ??M3Strop monolityczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam wszystkich. pytanko : mam garaż w bryle budynku, zamierzam ocieplić wewnętrzną ścianę garażu sąsiadującą z resztą domku styropianem i zastanawiam się co na nią rzucić, bo tynk cement-wap podobno spłynie. Czy macie jakieś pomysły lub/i doświadczenia w tym temacie ? Jakie rozwiązania przyjęliście w swoich domach ? i drugie : czy zaraz po wykonaniu tynków można układać podłogówkę i styropian na podłodze ? Ad 1 - mam ocieploną 8 cm twardego styropianu (bo pewnie będziemy się często obijac ) i tynk cementowo - wapienny. Czemu ma spływac? Ad 2 - może lepiej, żeby chociaż trochę przeschło. Najlepiej zapytaj tynkarzy po jakim czasie tynk będzie mniej podatny na uszkodzenia, bo na pewno nie da się ich uniknąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.03.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Pytanie: czy mozna ocieplać ściany garazu sytropianem? Z tego co słyszałem to w pomieszczeniach gdzie będą opary benzyn, rozpuszczalników nie powinno się stosować styropianu bo się rozpuści. Potwierdzicie to? Nie, nie potwierdzę. Przecież nie zostawisz "gołego" styropianu, tylko pokryjesz klejem, siatką i tynkiem, więc nie będzie miał kontaktu z powietrzem w garażu i oparami. Nota bene, chyba nie zamierzasz tam składowac zbiorników z benzyną "na czarną godzinę", jak za dawnych czasów, kiedy każdy garaż był składzikiem zapasów a co trzecia piwnica bimbrownią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 20.03.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Dobry wieczor wszystkim .Czy ktos wie ile treaz licza sobie za m2 elewacji ? Rozpietosc cen szokuje (20-110zl) .Tynk zewn. na porotrmie bez ocieplenia. pozdrawiam Krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.03.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 to normalne zjawisko Wydasz kupe kasy i dopiero jak 1 sciana bedzie rosla - bedziesz wiedziala na co tak dokladnie wydajesz kase. Najwazniesze to przejsc stan zero - najmniej widac i znikaja pierwsze pieniadze... pozniej jak juz wydaje sie na inne rzeczy, gdzie efekt jest natychmiastowo widoczny - takie wydawanie kasy cieszy a nie martwi... - bynajmniej u mnie tak bylo... Hm, ja nadal nie bardzo widzę efekty (skradam się ku wykończeniówce ), a kasa znika w oszałamiającym tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.03.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A strop nad garażem ocieplacie od dołu, czy od góry? I od dołu, i od góry (ale u mnie ogrzewanie podłogowe w pokoju nad garażem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 20.03.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 to normalne zjawisko Wydasz kupe kasy i dopiero jak 1 sciana bedzie rosla - bedziesz wiedziala na co tak dokladnie wydajesz kase. Najwazniesze to przejsc stan zero - najmniej widac i znikaja pierwsze pieniadze... pozniej jak juz wydaje sie na inne rzeczy, gdzie efekt jest natychmiastowo widoczny - takie wydawanie kasy cieszy a nie martwi... - bynajmniej u mnie tak bylo... Hm, ja nadal nie bardzo widzę efekty (skradam się ku wykończeniówce ), a kasa znika w oszałamiającym tempie. oj, znam ten bół - kasa znika a efekty ledwo widoczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.03.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Dobry wieczor wszystkim .Czy ktos wie ile treaz licza sobie za m2 elewacji ? Rozpietosc cen szokuje (20-110zl) .Tynk zewn. na porotrmie bez ocieplenia. pozdrawiam Krzymi Zatrzymałam się na cenie z listopada 2006. Robocizna 30zł/m2. Prawdopodobnie cena 110 dotyczy wersji z materiałem. W tej sytuacji jednak warto dokładnie przemyślec każdą ofertę i porównac na podstawie dokładnego kosztorysu z wyszczególnieniem składowych. Koniecznie należy uzgodnic i zapisac w umowie wszystkie informacje (producent, nazwa, parametry materiału ocieplającego (wełny/ styropianu), klejów, siatki (w tym jej gramatura - najlepiej 165) , stosowanie narożników (najlepiej PVC), listew startowych, rodzaj tynku itp. Oooo, dopiero teraz zauważyłam, że pytasz o samo tynkowanie. Niestety, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.03.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Wlasnie pokazywali Austrie maja duze opady sniegu ta pogoda ma pojawic sie w Niemczech i Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.03.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 bryta - ty mnie nie straszwiosna ma byc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.03.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Teraz będę mówic głośno! UWAGA!!!!!!! BARDZO PILNIE POSZUKUJĘ CZŁOWIEKA, KTÓRY MÓGŁBY ROZEBRAC I NA NOWO WYMUROWAC 1,5 METRA KOMINA. . Niestety, ekipa którą wyrzuciłłam latem 2006 (opisana na liście rankingowe ekipa monsieura Liszki) zostawiła mi kiks w postaci przeciekającego komina. Jestem na etapie zakładania płyt gipsowo - kartonowych na poddaszu i, niestety, muszę pilnie rozwalac komin, bo leje się KOSZMARNIE. Może ktoś coś słyszał (jakiś malutki, niezaplanowany przestoik, który można spożytkowac? ). Baaardzo będę zobowiązana za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 20.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Pytanie: czy mozna ocieplać ściany garazu sytropianem? Z tego co słyszałem to w pomieszczeniach gdzie będą opary benzyn, rozpuszczalników nie powinno się stosować styropianu bo się rozpuści. Potwierdzicie to? Nie, nie potwierdzę. Przecież nie zostawisz "gołego" styropianu, tylko pokryjesz klejem, siatką i tynkiem, więc nie będzie miał kontaktu z powietrzem w garażu i oparami. Nota bene, chyba nie zamierzasz tam składowac zbiorników z benzyną "na czarną godzinę", jak za dawnych czasów, kiedy każdy garaż był składzikiem zapasów a co trzecia piwnica bimbrownią. Zapytałem bo usłyszłaem takie opinie. Co do wykorzystania garażu to zamierzam go wykorzystać częściowo jako pomieszczenie warsztatowe i pewnie bedę trzymał tam rózne specyfiki - bimbru nie przewiduję -typu, smary, kleje, oleje, rozpuszczalnik, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.03.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 M3 - ale wszystkie chemikaliabedziesz mial zamknietea dodatkowo wentylacje wiec nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 20.03.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Teraz będę mówic głośno! UWAGA!!!!!!! BARDZO PILNIE POSZUKUJĘ CZŁOWIEKA, KTÓRY MÓGŁBY ROZEBRAC I NA NOWO WYMUROWAC 1,5 METRA KOMINA. . Niestety, ekipa którą wyrzuciłłam latem 2006 (opisana na liście rankingowe ekipa monsieura Liszki) zostawiła mi kiks w postaci przeciekającego komina. Jestem na etapie zakładania płyt gipsowo - kartonowych na poddaszu i, niestety, muszę pilnie rozwalac komin, bo leje się KOSZMARNIE. Może ktoś coś słyszał (jakiś malutki, niezaplanowany przestoik, który można spożytkowac? ). Baaardzo będę zobowiązana za informacje. trobe, ale sprecyzuj, co znaczy "komin przecieka"? cieknie ci obróbka dachowa komina? bo nie sądzę, że deszczówka wpada do środka komina i wycieka na zewnątrz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.03.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Pytanie: czy mozna ocieplać ściany garazu sytropianem? Z tego co słyszałem to w pomieszczeniach gdzie będą opary benzyn, rozpuszczalników nie powinno się stosować styropianu bo się rozpuści. Potwierdzicie to? Nie, nie potwierdzę. Przecież nie zostawisz "gołego" styropianu, tylko pokryjesz klejem, siatką i tynkiem, więc nie będzie miał kontaktu z powietrzem w garażu i oparami. Nota bene, chyba nie zamierzasz tam składowac zbiorników z benzyną "na czarną godzinę", jak za dawnych czasów, kiedy każdy garaż był składzikiem zapasów a co trzecia piwnica bimbrownią. Zapytałem bo usłyszłaem takie opinie. Co do wykorzystania garażu to zamierzam go wykorzystać częściowo jako pomieszczenie warsztatowe i pewnie bedę trzymał tam rózne specyfiki - bimbru nie przewiduję -typu, smary, kleje, oleje, rozpuszczalnik, itp. A skad wiesz czy bimbru nie przewidujasz a jak rzadzacy wprowadza prohibicje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.03.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Bodekku, Ty masz namiary na różnych speców. Może plącze Ci się gdzieś w pamięci jakiś namiar na dobrą wróżkę w postaci murarza, który mógłby poświęcic dzień - dwa na poprawkę mojego komina? Rusz szarymi komórkami please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 20.03.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A skad wiesz czy bimbru nie przewidujasz a jak rzadzacy wprowadza prohibicje hie hie hie, ja mam taki stryszek, że w razie czego schowa się tam aparaturę do produkcji .....eee...... wina z ziemniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.03.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Bodekku, Ty masz namiary na różnych speców. Może plącze Ci się gdzieś w pamięci jakiś namiar na dobrą wróżkę w postaci murarza, który mógłby poświęcic dzień - dwa na poprawkę mojego komina? Rusz szarymi komórkami please! trobe - jak wiesz u mnie murarze to tylko fundament dziubali ale podumam - może coś mi wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts