Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Jak wstrzymaly realizacje zamowien :o :o :o[/quoteNp.

np. szczecińskie euroklinkier czy gryf-mat i goleniowski marbud nie przyjmą ode mnie zamówienia na BK przed 1 kwietnia a i po tym terminie nie dają gwarancji :-(

Sie lekuchno wystraszyłem - to jest jakiś kartel producentów! :-?

Po 1 kwietnia ma byc nowy cennik

Jakiego BK szukasz :lol:

Witajcie,

Wiem, że ma być nowy cennik ale nawet po 1 kwietnia ww. hurtownie nie chciały mi potwierdzić czy przyjma moje zamówienie ... Mam sie dowiadywać - masakra!

PS. Szukam BK 24 (np. Rurka) odm. 600

Znajoma z pracy zamierza budowac się w czerwcu w Kobylance.

Hurtownie w Stargardzie przyjmuja zamówienia na towar ale ... trza wyskoczyć z zaliczki. Nie ma gwarancji kiedy towar bedzie ani po jakiej cenie :-? Super układ! Nic tylko się budować :x

Nic tylko otwierać hurtownie budowlana. Biznes jak się patrzy, zaliczki, przedpłaty, wiec mozna obracac cudzymi pieniędzmi hihi.

pozdrowionka

Iwonka

Witam,

szydas, gratulacje :D - ale masz tempo! :o To kiedy przeprowadzka?

Agnieszka1: jeśli masz tak jak ja, to musisz otworzyć każdą wiadomość z osobna i dopiero ją skasować :(

mieliśmy się przeprowadzać na koniec marca, ale kupiec naszego mieszkania stwierdził ostatnio, że nie ma pieniędzy.... i nie wie kiedy by mógł zapłacić :evil: :evil: teraz mamy problem, bo te pieniądze to już praktycznie wydane i wykonawcy mogą się trochę złościć :evil: :evil: :evil: a trudno znaleźć kupca w tydzień :roll:

Teska, Iwonka ja juz nic nie kumam, a priv ciągle pusty :roll: :oops: :D

delfiku,

Ty na forum szukaj a nie na privie, żadnych tajemnic w kwestii roslin, i szkółek ogrodniczych nie mam. :wink:

Zresztą, żebyś juz nie musiała szukac wię powtórka....

Delf, zajrzyj na strone ogrodu dendrologicznego w Przelewicach (do ściągnięcia cennik na 2007r.), napewno warto po krzaczki do Smętowic, Sokolników i w Dobrzycach też jest jakas szkółka. W necie napewno znajdziesz namiarki. 12-13 maj na Wałach odbędzie się także cykliczny kiermasz "Pamiętajmy o ogrodach", więc napewno tam też będzie warto wpaść. Otworzyli również po przerie zimowej cetrum ogrodnicze Ogród pod wierzbami, wiec jak zajrzysz tam to juz bedziesz mialamdo mnie blisko

Tam zaczynaja zwozic krzaczki, wiec jest swieży "towar". co do cen to zero orientacji z mojej strony. Wstąp takze do Bagrasu na kolumba, dzisiaj widziałam u nich jakies swieże krzaczki (tak przelotem wracajac do domu).

No, to chyba na ten tydzien Ci wystarczy.

:D :D

uff, złożyliśmy papiery o zakończeniu budowy :D

no gratuluję :D

Czy konieczne jest załączenie karty informacyjnej do wniosku?

powiedz mi jeszcze jaką wpisałeś datę zakończenia budowy? taką jak data na wniosku czy o 21 dni późniejszą?

Muszę się zmobilizować i też złożyć w końcu te papiery 8)

witam grupę wieczorowo :)

Ponowię moje zapytanko :oops:

Czy ktoś z Was może polecić firmę od wymiany gruntu ??

Może znacie kogoś w swojej okolicy kto wymieniał grunt bardzo byłabym wdzięczna za wszelkie namiary.

Szydas Ty kiedyś pisałeś, że u Was na niektórych działkach wymieniają grunt jakbyś miał jakiś namiar :oops:

Pozdrawiam

Małgolinka

uff, złożyliśmy papiery o zakończeniu budowy :D

no gratuluję :D

Czy konieczne jest załączenie karty informacyjnej do wniosku?

powiedz mi jeszcze jaką wpisałeś datę zakończenia budowy? taką jak data na wniosku czy o 21 dni późniejszą?

Muszę się zmobilizować i też złożyć w końcu te papiery 8)

witam grupę wieczorowo :)

kartę informacyjną trzeba dołączyć, przynajmniej w Policach, wypisałem ją już na miejscu. a data była aktualna.

Może znacie kogoś w swojej okolicy kto wymieniał grunt bardzo byłabym wdzięczna za wszelkie namiary.

Szydas Ty kiedyś pisałeś, że u Was na niektórych działkach wymieniają grunt jakbyś miał jakiś namiar :oops:

Pozdrawiam

Małgolinka

zapytam przy okazji

Pozdrawiam

Małgolinka

zapytam przy okazji

Dzięki wielkie :D

Witam,

szydas, gratulacje :D - ale masz tempo! :o To kiedy przeprowadzka?

Agnieszka1: jeśli masz tak jak ja, to musisz otworzyć każdą wiadomość z osobna i dopiero ją skasować :(

mieliśmy się przeprowadzać na koniec marca, ale kupiec naszego mieszkania stwierdził ostatnio, że nie ma pieniędzy.... i nie wie kiedy by mógł zapłacić :evil: :evil: teraz mamy problem, bo te pieniądze to już praktycznie wydane i wykonawcy mogą się trochę złościć :evil: :evil: :evil: a trudno znaleźć kupca w tydzień :roll:

To ci sie porobilo :-?

Pewnie nie ma się czym chwalić bo większość jest dużo dalej ale dla nas to ważny etap.

Dziś dotarł zamówiony projekt gotowy - 1 krok zrobiony (nie licząc kupna i uzbrojenia działki.

Tylko to cenowe szaleństwo odbiera radość. Nigdy nie było tanio, ale teraz ... ech szkoda gadać.

Gratulacje dla tych co zdążyli ... dobrze że kredyty teraz dają nawet na 50 lat :-?

1. Gratulacje - projekt w ręku to już sukces

2. kredyt na 50 lat? Hmm. To już chyba moje córki by go musiały spałacić

Dzięki Didi. Architekt do adaptacji i całej reszty prawie umówiony.

W sobotę spotkanie z wykonawcą (trzeba zaklepać termin na przyszły rok).

Moglibysmy liczyc na podpowiedzi w kwestii tego co teraz zaplanować na tym etapie by później łatwiej było urządzić ogród?