Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

prokowal napisał:

Asia i Robert

poszło ... - widzę, że też Warszewo

A nam na razie spływają wyceny na okna (thermo MS-y) i dach (jeszcze nie wiemy ostatecznie jaka dachówka, wchłaniam negatywne uwagi o tych tańszych + połaciówki FTT Fakro) , na wycenę stanu SO i ew. SZ szykujemy się dopiero na poniedziałek. Obejrzeliśmy serię o Rocky'm Balboa i zgapiliśmy kilka ćwiczeń uodparniających...

pzdr, KK

Tak Warszewo. Ciekawi jesteśmy w którym miejscu budujecie?

Dzięki za info na @. Fajnie to wygląda tylko ta cena - urwaliście coś?

Macie już wykonawcę SO lub SZ czy te wyceny to w ramach castingu?

pzdr. Asia i Robert

Dokonujemy wyboru spomiędzy 2 wykonawców. Rozmawiać będziemy właśnie w poniedziałek. A cena ogrzewania & co. jest już po obrywkach, no może można było mocniej cisnąć? Ale wolę, żeby nie odbiło się to na jakości i tu ich dopilnuję.

Wycen okien i dachu potrzebujemy do porównań. Nie ustaliliśmy jeszcze do jakiego etapu budowę doprowadzi pierwszy wykonawca. Być może skorzystamy z ofert, które już spływają. Na razie pomiędzy Euronitem, a Creatonem mamy 14.000 zł różnicy. Zaczynam myśleć o tej tańszej, a za różnicę może jednak dać deskowanie z papą plus którąś z ekofibrowatych izolacji?

Poczekamy jeszcze z tydzień do targów i może tam to jakoś ubiorę w kwoty do przemyśleń i ostatecznych decyzji.

Pzdr, KK

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

prokowal napisał:

Asia i Robert

poszło ... - widzę, że też Warszewo

A nam na razie spływają wyceny na okna (thermo MS-y) i dach (jeszcze nie wiemy ostatecznie jaka dachówka, wchłaniam negatywne uwagi o tych tańszych + połaciówki FTT Fakro) , na wycenę stanu SO i ew. SZ szykujemy się dopiero na poniedziałek. Obejrzeliśmy serię o Rocky'm Balboa i zgapiliśmy kilka ćwiczeń uodparniających...

pzdr, KK

Tak Warszewo. Ciekawi jesteśmy w którym miejscu budujecie?

Dzięki za info na @. Fajnie to wygląda tylko ta cena - urwaliście coś?

Macie już wykonawcę SO lub SZ czy te wyceny to w ramach castingu?

pzdr. Asia i Robert

Dokonujemy wyboru spomiędzy 2 wykonawców. Rozmawiać będziemy właśnie w poniedziałek. A cena ogrzewania & co. jest już po obrywkach, no może można było mocniej cisnąć? Ale wolę, żeby nie odbiło się to na jakości i tu ich dopilnuję.

Wycen okien i dachu potrzebujemy do porównań. Nie ustaliliśmy jeszcze do jakiego etapu budowę doprowadzi pierwszy wykonawca. Być może skorzystamy z ofert, które już spływają. Na razie pomiędzy Euronitem, a Creatonem mamy 14.000 zł różnicy. Zaczynam myśleć o tej tańszej, a za różnicę może jednak dać deskowanie z papą plus którąś z ekofibrowatych izolacji?

Poczekamy jeszcze z tydzień do targów i może tam to jakoś ubiorę w kwoty do przemyśleń i ostatecznych decyzji.

Pzdr, KK

O wlasnie po ile chodzi brutto teraz creaton i za jaki kolor :lol:

A czemuz sie tak dziwimy?????

A jak w piorka obrosli politycy - obojetnie z ktorej partii!!!!!!!!!!!!!!

TO CO SIE DZIEJE TO KOSZMAR!!!!

JA NIE CHCE ZYC W TAKIM KRAJU - gdzie tu uciekac????

Nie uciekać - zostać by walczyć i pracować dla dobra naszych dzieci, może nie jest najlepiej, ale zmiany wymagają czasu 8) Na obczyźnie wcale nie jest lepiej !! Na obczyźnie domu w ogóle byśmy nie zbudowali :oops:

Oj przy tych cenach teraz to domy zaczynaja doganiac ceny w niemczech tylko nie te zarobki :-?

No coś ty Jolly, uciekać I następny dom budować!!!! Ale ty to dzielna dziewczyna jesteś, to chyba zakochanie tak uskrzydla. :p

A jakie wybraliście parapety zewnętrzne do złotego dębu?

Wynalazłam ostatnio coś takiego (płytki ceramiczne z cegielni w Jasienicy):

Maggie ile kosztują te płytki?

monka, tu masz ofertę i cennik:

http://www.ceramzet.kbf.pl/oferta.php

szydas, ładnie wyglądają te płytki w Twojej galerii. Jakościowo ok?

A z czego masz podbitkę, czy to pcv?

Witam

Informacja dla tych co jeszcze nie mają tynków.

Mieliśmy kontakt z Panem Grochalą z listy, polecanym przez monkę chyba. Cena normalna - raczej z wyższych, bo 24 zł za m2 pod szpachlowanie jeszcze, a szpachlowania nie robi i trzeba szukać kogoś innego (biorą za to jeszcze dodatkowe 10-12 zł), ale jak mąż zaczął się przyglądać tynkom bliżej i chciał łatą sprawdzić czy w miarę równe to Pan stwierdził, ze i tak już nie chce u nas pracować jak tak chcemy go sprawdzać. Zmanierowani ci budowlańcy !!!!!

Faktycznie zmanierowani :o . Moi tynkarze właśnie kończą - dopiero co przegoniłam ich z łatą i kątownikiem po całym domu - odchylenia (poza jednym narożnikiem) do max 1,5mm na trzymetrowej poziomicy, tynki gładziutkie :) . Poza tym panowie sympatyczni i kulturalni. :)

Witam

Mieliśmy kontakt z Panem Grochalą z listy, polecanym przez monkę chyba. Cena normalna - raczej z wyższych, bo 24 zł za m2 pod szpachlowanie jeszcze, a szpachlowania nie robi i trzeba szukać kogoś innego (biorą za to jeszcze dodatkowe 10-12 zł), ale jak mąż zaczął się przyglądać tynkom bliżej i chciał łatą sprawdzić czy w miarę równe to Pan stwierdził, ze i tak już nie chce u nas pracować jak tak chcemy go sprawdzać. Zmanierowani ci budowlańcy !!!!!

Faktycznie zmanierowani :o . Moi tynkarze właśnie kończą - dopiero co przegoniłam ich z łatą i kątownikiem po całym domu - odchylenia (poza jednym narożnikiem) do max 1,5mm na trzymetrowej poziomicy, tynki gładziutkie :) . Poza tym panowie sympatyczni i kulturalni. :)

To poprosze o namiar co prawda tynki to dopiero koniec roku jak dobrze pojdzie :lol: ale z sympatycznymi lepiej sie pracuje :D

Witam

To poprosze o namiar co prawda tynki to dopiero koniec roku jak dobrze pojdzie :lol: ale z sympatycznymi lepiej sie pracuje :D

Pan Kopyś jest na liście rankingowej :)

Witam wieczorkiem.

Dziś łaziłem z Gosią po sklepach z podłogami i jak już się nam wydawało że mamy wybrany gres do salonu i podłogi na piętro zaczęliśmy się zastanawiać czy to będzie pasowało do wybranych przez nas okien :x

Czy złoty dąb na oknach będzie pasował do jesionu na podłodze ?? :o - czy zwraca się uwagę na takie połączenia czy to jest zauważalne ??

złoty dab pasuje...pozatym teraz zauwazasz...pozniej juz nic:)

A jakie wybraliście parapety zewnętrzne do złotego dębu?

Wynalazłam ostatnio coś takiego (płytki ceramiczne z cegielni w Jasienicy):

http://www.ceramzet.kbf.pl/foty/5big.jpg

ja mam takie tylko ciemny braz..pasuja do dachu, drzwi bramy garazowej...nie dzieje sie z nimi nic

Witam. Wkońcu pogoda do budowania. U mnie ekipa zaczeła fundamenty i przez deszcz nic sensownego nie zrobili. Mam nadzieję że dzisiaj ruszą z kopyta.

Mam pytanie opłaca się zakładac rolety na okna czy nie? Mąż się napalił a to dodatkowe kilka tysiaków. Musimy na dniach podjąć decyzję

A u mnie ostatnio same problemy. Najpierw nie moglem znalezc ladowarki, ktora by mi wrzucila piasek zasypowy miedzy fundamenty. Jak juz znalazlem ladowarke, to mi piasku dowiezli tylko polowe, bo deszcz i bloto. Dzisiaj juz sucho, ale samochod sie zepsul i piasek bedzie dopiero w poniedzialek. Jak nie urok, to ...

Widac sezon budowlany rozpoczal sie na dobre.

Gdziekolwiek.... ale tam wcale nie jest lepiej, bo niby czemu miałoby być? Zawsze chcielismy mieć tak, jak mają na Zachodzie, a jak mamy, to nam sie nie podoba :roll:

A tu przynajmniej swoja bida i wrogowie nasi (jak u Pawlaka) :wink: