prokowal 23.03.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 prokowal napisał: Asia i Robert poszło ... - widzę, że też Warszewo A nam na razie spływają wyceny na okna (thermo MS-y) i dach (jeszcze nie wiemy ostatecznie jaka dachówka, wchłaniam negatywne uwagi o tych tańszych + połaciówki FTT Fakro) , na wycenę stanu SO i ew. SZ szykujemy się dopiero na poniedziałek. Obejrzeliśmy serię o Rocky'm Balboa i zgapiliśmy kilka ćwiczeń uodparniających... pzdr, KK Tak Warszewo. Ciekawi jesteśmy w którym miejscu budujecie? Dzięki za info na @. Fajnie to wygląda tylko ta cena - urwaliście coś? Macie już wykonawcę SO lub SZ czy te wyceny to w ramach castingu? pzdr. Asia i Robert Dokonujemy wyboru spomiędzy 2 wykonawców. Rozmawiać będziemy właśnie w poniedziałek. A cena ogrzewania & co. jest już po obrywkach, no może można było mocniej cisnąć? Ale wolę, żeby nie odbiło się to na jakości i tu ich dopilnuję. Wycen okien i dachu potrzebujemy do porównań. Nie ustaliliśmy jeszcze do jakiego etapu budowę doprowadzi pierwszy wykonawca. Być może skorzystamy z ofert, które już spływają. Na razie pomiędzy Euronitem, a Creatonem mamy 14.000 zł różnicy. Zaczynam myśleć o tej tańszej, a za różnicę może jednak dać deskowanie z papą plus którąś z ekofibrowatych izolacji? Poczekamy jeszcze z tydzień do targów i może tam to jakoś ubiorę w kwoty do przemyśleń i ostatecznych decyzji. lokalizacja: 53*28'42''N 14*33'19''E Pzdr, KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.03.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 prokowal napisał: Asia i Robert poszło ... - widzę, że też Warszewo A nam na razie spływają wyceny na okna (thermo MS-y) i dach (jeszcze nie wiemy ostatecznie jaka dachówka, wchłaniam negatywne uwagi o tych tańszych + połaciówki FTT Fakro) , na wycenę stanu SO i ew. SZ szykujemy się dopiero na poniedziałek. Obejrzeliśmy serię o Rocky'm Balboa i zgapiliśmy kilka ćwiczeń uodparniających... pzdr, KK Tak Warszewo. Ciekawi jesteśmy w którym miejscu budujecie? Dzięki za info na @. Fajnie to wygląda tylko ta cena - urwaliście coś? Macie już wykonawcę SO lub SZ czy te wyceny to w ramach castingu? pzdr. Asia i Robert Dokonujemy wyboru spomiędzy 2 wykonawców. Rozmawiać będziemy właśnie w poniedziałek. A cena ogrzewania & co. jest już po obrywkach, no może można było mocniej cisnąć? Ale wolę, żeby nie odbiło się to na jakości i tu ich dopilnuję. Wycen okien i dachu potrzebujemy do porównań. Nie ustaliliśmy jeszcze do jakiego etapu budowę doprowadzi pierwszy wykonawca. Być może skorzystamy z ofert, które już spływają. Na razie pomiędzy Euronitem, a Creatonem mamy 14.000 zł różnicy. Zaczynam myśleć o tej tańszej, a za różnicę może jednak dać deskowanie z papą plus którąś z ekofibrowatych izolacji? Poczekamy jeszcze z tydzień do targów i może tam to jakoś ubiorę w kwoty do przemyśleń i ostatecznych decyzji. lokalizacja: 53*28'42''N 14*33'19''E Pzdr, KK O wlasnie po ile chodzi brutto teraz creaton i za jaki kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.03.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A czemuz sie tak dziwimy????? A jak w piorka obrosli politycy - obojetnie z ktorej partii!!!!!!!!!!!!!! TO CO SIE DZIEJE TO KOSZMAR!!!! JA NIE CHCE ZYC W TAKIM KRAJU - gdzie tu uciekac???? Nie uciekać - zostać by walczyć i pracować dla dobra naszych dzieci, może nie jest najlepiej, ale zmiany wymagają czasu Na obczyźnie wcale nie jest lepiej !! Na obczyźnie domu w ogóle byśmy nie zbudowali Oj przy tych cenach teraz to domy zaczynaja doganiac ceny w niemczech tylko nie te zarobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 23.03.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A czemuz sie tak dziwimy????? A jak w piorka obrosli politycy - obojetnie z ktorej partii!!!!!!!!!!!!!! TO CO SIE DZIEJE TO KOSZMAR!!!! JA NIE CHCE ZYC W TAKIM KRAJU - gdzie tu uciekac???? No coś ty Jolly, uciekać I następny dom budować!!!! Ale ty to dzielna dziewczyna jesteś, to chyba zakochanie tak uskrzydla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 23.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jaką wysokość ma drewniany stopień jakim są okładane wylewane schody ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.03.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A jakie wybraliście parapety zewnętrzne do złotego dębu? Wynalazłam ostatnio coś takiego (płytki ceramiczne z cegielni w Jasienicy): Maggie ile kosztują te płytki? monka, tu masz ofertę i cennik: http://www.ceramzet.kbf.pl/oferta.php szydas, ładnie wyglądają te płytki w Twojej galerii. Jakościowo ok? A z czego masz podbitkę, czy to pcv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.03.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam Informacja dla tych co jeszcze nie mają tynków. Mieliśmy kontakt z Panem Grochalą z listy, polecanym przez monkę chyba. Cena normalna - raczej z wyższych, bo 24 zł za m2 pod szpachlowanie jeszcze, a szpachlowania nie robi i trzeba szukać kogoś innego (biorą za to jeszcze dodatkowe 10-12 zł), ale jak mąż zaczął się przyglądać tynkom bliżej i chciał łatą sprawdzić czy w miarę równe to Pan stwierdził, ze i tak już nie chce u nas pracować jak tak chcemy go sprawdzać. Zmanierowani ci budowlańcy !!!!! Faktycznie zmanierowani . Moi tynkarze właśnie kończą - dopiero co przegoniłam ich z łatą i kątownikiem po całym domu - odchylenia (poza jednym narożnikiem) do max 1,5mm na trzymetrowej poziomicy, tynki gładziutkie . Poza tym panowie sympatyczni i kulturalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.03.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam Informacja dla tych co jeszcze nie mają tynków. Mieliśmy kontakt z Panem Grochalą z listy, polecanym przez monkę chyba. Cena normalna - raczej z wyższych, bo 24 zł za m2 pod szpachlowanie jeszcze, a szpachlowania nie robi i trzeba szukać kogoś innego (biorą za to jeszcze dodatkowe 10-12 zł), ale jak mąż zaczął się przyglądać tynkom bliżej i chciał łatą sprawdzić czy w miarę równe to Pan stwierdził, ze i tak już nie chce u nas pracować jak tak chcemy go sprawdzać. Zmanierowani ci budowlańcy !!!!! Faktycznie zmanierowani . Moi tynkarze właśnie kończą - dopiero co przegoniłam ich z łatą i kątownikiem po całym domu - odchylenia (poza jednym narożnikiem) do max 1,5mm na trzymetrowej poziomicy, tynki gładziutkie . Poza tym panowie sympatyczni i kulturalni. To poprosze o namiar co prawda tynki to dopiero koniec roku jak dobrze pojdzie ale z sympatycznymi lepiej sie pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.03.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A ja juz skonczylam kosztorys dla banku .Jak bym pracowala w takim tempie to bym na chleb nie zarobila zajelo mi to z 8 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.03.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam Informacja dla tych co jeszcze nie mają tynków. Mieliśmy kontakt z Panem Grochalą z listy, polecanym przez monkę chyba. Cena normalna - raczej z wyższych, bo 24 zł za m2 pod szpachlowanie jeszcze, a szpachlowania nie robi i trzeba szukać kogoś innego (biorą za to jeszcze dodatkowe 10-12 zł), ale jak mąż zaczął się przyglądać tynkom bliżej i chciał łatą sprawdzić czy w miarę równe to Pan stwierdził, ze i tak już nie chce u nas pracować jak tak chcemy go sprawdzać. Zmanierowani ci budowlańcy !!!!! Faktycznie zmanierowani . Moi tynkarze właśnie kończą - dopiero co przegoniłam ich z łatą i kątownikiem po całym domu - odchylenia (poza jednym narożnikiem) do max 1,5mm na trzymetrowej poziomicy, tynki gładziutkie . Poza tym panowie sympatyczni i kulturalni. To poprosze o namiar co prawda tynki to dopiero koniec roku jak dobrze pojdzie ale z sympatycznymi lepiej sie pracuje Pan Kopyś jest na liście rankingowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 23.03.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Ci wykonawcy to wykańczają inwestorów. Wielu wyjachało do pracy za granicę, a ci co zostali też chcą dobrze zarabiać i stąd takie łajdactwo, z przeproszeniem się porobiło.Szkoda tylko, że budżet ma płace wschodnioeuropejskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 23.03.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A ja juz skonczylam kosztorys dla banku .Jak bym pracowala w takim tempie to bym na chleb nie zarobila zajelo mi to z 8 godzin A tu jeszcze poza tym chlebem powszednim, to na spłatę kredytu musisz zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.03.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam wieczorkiem. Dziś łaziłem z Gosią po sklepach z podłogami i jak już się nam wydawało że mamy wybrany gres do salonu i podłogi na piętro zaczęliśmy się zastanawiać czy to będzie pasowało do wybranych przez nas okien Czy złoty dąb na oknach będzie pasował do jesionu na podłodze ?? - czy zwraca się uwagę na takie połączenia czy to jest zauważalne ?? złoty dab pasuje...pozatym teraz zauwazasz...pozniej juz nic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.03.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A jakie wybraliście parapety zewnętrzne do złotego dębu? Wynalazłam ostatnio coś takiego (płytki ceramiczne z cegielni w Jasienicy): http://www.ceramzet.kbf.pl/foty/5big.jpg ja mam takie tylko ciemny braz..pasuja do dachu, drzwi bramy garazowej...nie dzieje sie z nimi nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.03.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 witam wszystkich...no nareszcie ciepło..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 23.03.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A takie: http://www.tomex-gerda.com.pl/grafika/gwx_drzwi_2_mini.jpg Wzmocnione Gerdy GWX20 Hej. Chciałam zapytac w jakim przedziale cenowym są drzwi gerdy i gdzie je zamówiłaś. Właśnie wybieram okna i dzwi mam pełno dylematów. Byłabym wdzięczna za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 23.03.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam. Wkońcu pogoda do budowania. U mnie ekipa zaczeła fundamenty i przez deszcz nic sensownego nie zrobili. Mam nadzieję że dzisiaj ruszą z kopyta. Mam pytanie opłaca się zakładac rolety na okna czy nie? Mąż się napalił a to dodatkowe kilka tysiaków. Musimy na dniach podjąć decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 23.03.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A u mnie ostatnio same problemy. Najpierw nie moglem znalezc ladowarki, ktora by mi wrzucila piasek zasypowy miedzy fundamenty. Jak juz znalazlem ladowarke, to mi piasku dowiezli tylko polowe, bo deszcz i bloto. Dzisiaj juz sucho, ale samochod sie zepsul i piasek bedzie dopiero w poniedzialek. Jak nie urok, to ... Widac sezon budowlany rozpoczal sie na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 23.03.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A czemuz sie tak dziwimy????? A jak w piorka obrosli politycy - obojetnie z ktorej partii!!!!!!!!!!!!!! TO CO SIE DZIEJE TO KOSZMAR!!!! JA NIE CHCE ZYC W TAKIM KRAJU - gdzie tu uciekac???? Gdziekolwiek.... ale tam wcale nie jest lepiej, bo niby czemu miałoby być? Zawsze chcielismy mieć tak, jak mają na Zachodzie, a jak mamy, to nam sie nie podoba A tu przynajmniej swoja bida i wrogowie nasi (jak u Pawlaka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.03.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 O rany, Szczecinie co tak nisko dzisiaj? Teska - znow privek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts