Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich weekendowo.Jestem tu po raz pierwszy, buduje maly domek w bobolinie kawalek za stobnem.pogoda przerwala mi prace.jestem na etapie wylewania law fund. Fundamenty bede murowal z bloczkow bet. z dziorami.Moze ktos mi podpowie czy dziorki w bloczkach trzeba zalepiac zaprawa.Zgory dziekuje za dobre porady. :)

A takie: http://www.tomex-gerda.com.pl/grafika/gwx_drzwi_2_mini.jpg

Wzmocnione Gerdy GWX20

Hej. Chciałam zapytac w jakim przedziale cenowym są drzwi gerdy i gdzie je zamówiłaś.

Właśnie wybieram okna i dzwi mam pełno dylematów. Byłabym wdzięczna za informację

Drzwi zewnętrzne do domków Gerdy zaczynają się od 2000 zł brutto, a te najdroższe modele kosztują niecałe 7tys.

Ten wzór, który np. wybrałam kosztuje 3tys. z montażem razem z drewnianym progiem, wkładkami, oszyldowaniem, uszczelkami, 3 zawiasami, szybą P4 i stalową ościeżnicą. Odcień panelu bardzo zbliżony do okien "złoty dąb".

Drzwi zamawiałam w tomex-ie na Piastów. Mają stronkę w internecie.

A takie: http://www.tomex-gerda.com.pl/grafika/gwx_drzwi_2_mini.jpg

Wzmocnione Gerdy GWX20

Hej. Chciałam zapytac w jakim przedziale cenowym są drzwi gerdy i gdzie je zamówiłaś.

Właśnie wybieram okna i dzwi mam pełno dylematów. Byłabym wdzięczna za informację

Drzwi zewnętrzne do domków Gerdy zaczynają się od 2000 zł brutto, a te najdroższe modele kosztują niecałe 7tys.

Ten wzór, który np. wybrałam kosztuje 3tys. z montażem razem z drewnianym progiem, wkładkami, oszyldowaniem, uszczelkami, 3 zawiasami, szybą P4 i stalową ościeżnicą. Odcień panelu bardzo zbliżony do okien "złoty dąb".

Drzwi zamawiałam w tomex-ie na Piastów. Mają stronkę w internecie.

Dzięki serdeczne. Znajde sobie

Muszę na cito wybrać armaturę i ceramikę sanitarną.

Gdzie warto się przejść oprócz Carmen, Gejzera, Castoramy i pana Rysia :wink: ?

Najlepiej tak, żeby można było od razu przymierzyć 8) .

Może Piramida na Heyki (po prawej stronie)?

A przy okzaji przeslij mi Maggie na priva mapke z dojazdem do ciebie, bo może będę przejeżdżać 8)

Znajomi naęli kierownika budowy, bardzo szczegółowy, sprawdza po wszystkich i wszystko, dobry ale b.drogi, mimo wszystko się opłaca, bo każdy wykonawca narzeka na niego, że jest w plecy. Ciekawe co? A może wykonawcy liczą na laików inwestorów (tak przecież zwykle jest, bo każdy ma swoja inna pracę i nie musi się na wszystkim znać) i daje niska cenę i chce zrobić na skróty, żeby tylko na początku był efekt ok, albo tak jak tynkarz, że później przyjdzie gładź i się wyrówna. Albo można się wyluzować i żyć z krzywymi tynkami i się nie orzejmować - zależy od człowieka i charakteru.

Pozdrawki

To ja poprosze o namiary na tego kierownika budowy. Najważniejsze że dobry.

Robert

A u mnie ostatnio same problemy. Najpierw nie moglem znalezc ladowarki, ktora by mi wrzucila piasek zasypowy miedzy fundamenty. Jak juz znalazlem ladowarke, to mi piasku dowiezli tylko polowe, bo deszcz i bloto. Dzisiaj juz sucho, ale samochod sie zepsul i piasek bedzie dopiero w poniedzialek. Jak nie urok, to ...

Widac sezon budowlany rozpoczal sie na dobre.

A po ile chodzi teraz piasek zasypowy (czy on nazywa sie fachowo plukany )

Skad go brales :lol:

A u mnie ostatnio same problemy. Najpierw nie moglem znalezc ladowarki, ktora by mi wrzucila piasek zasypowy miedzy fundamenty. Jak juz znalazlem ladowarke, to mi piasku dowiezli tylko polowe, bo deszcz i bloto. Dzisiaj juz sucho, ale samochod sie zepsul i piasek bedzie dopiero w poniedzialek. Jak nie urok, to ...

Widac sezon budowlany rozpoczal sie na dobre.

A po ile chodzi teraz piasek zasypowy (czy on nazywa sie fachowo plukany )

Skad go brales :lol:

Ja dzisiaj obdzwoniłam trochę firm w poszukiwaniu piasku zasypowego, pospółki i klińca - piasek 16zł/t, pospółka 26zł/t a kliniec 65zł/t :o

Może macie jakieś namiary na tańszego dostawcę :)