prokowal 23.03.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 O wlasnie po ile chodzi brutto teraz creaton i za jaki kolor Creaton TERRA HARMONICA MIEDŹ ANG. po rabatach 3,33 zł za sztukę Pzdr, KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 23.03.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jaką wysokość ma drewniany stopień jakim są okładane wylewane schody ?? 4cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 23.03.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam wszystkich weekendowo.Jestem tu po raz pierwszy, buduje maly domek w bobolinie kawalek za stobnem.pogoda przerwala mi prace.jestem na etapie wylewania law fund. Fundamenty bede murowal z bloczkow bet. z dziorami.Moze ktos mi podpowie czy dziorki w bloczkach trzeba zalepiac zaprawa.Zgory dziekuje za dobre porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 23.03.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 No i Teska z ciepłem zapeszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 23.03.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Coś wszystkich przybiła ta pogoda i poszli spać bo cisza na forum. Co do pogody to od jutra ma byc lepiej tak mówia w TV ale kto to wie. Ja miałam miec jutro zalewane ławy ale nic z tego przez pogode. Uciekł nam tydzien na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.03.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A takie: http://www.tomex-gerda.com.pl/grafika/gwx_drzwi_2_mini.jpg Wzmocnione Gerdy GWX20 Hej. Chciałam zapytac w jakim przedziale cenowym są drzwi gerdy i gdzie je zamówiłaś. Właśnie wybieram okna i dzwi mam pełno dylematów. Byłabym wdzięczna za informację Drzwi zewnętrzne do domków Gerdy zaczynają się od 2000 zł brutto, a te najdroższe modele kosztują niecałe 7tys. Ten wzór, który np. wybrałam kosztuje 3tys. z montażem razem z drewnianym progiem, wkładkami, oszyldowaniem, uszczelkami, 3 zawiasami, szybą P4 i stalową ościeżnicą. Odcień panelu bardzo zbliżony do okien "złoty dąb". Drzwi zamawiałam w tomex-ie na Piastów. Mają stronkę w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.03.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 keram8, witaj w grupie . Widzę, że w Bobolinie sporo się ostatnio buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 23.03.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jaką wysokość ma drewniany stopień jakim są okładane wylewane schody ?? 4cm Dzięki. Co tam u Ciebie słychać - dawno się nie odzywałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.03.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Muszę na cito wybrać armaturę i ceramikę sanitarną. Gdzie warto się przejść oprócz Carmen, Gejzera, Castoramy i pana Rysia ? Najlepiej tak, żeby można było od razu przymierzyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 23.03.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jaką wysokość ma drewniany stopień jakim są okładane wylewane schody ?? 4cm Dzięki. Co tam u Ciebie słychać - dawno się nie odzywałeś . Stawiają mi więźbę. Ten sam fachowiec co będzie u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 23.03.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A takie: http://www.tomex-gerda.com.pl/grafika/gwx_drzwi_2_mini.jpg Wzmocnione Gerdy GWX20 Hej. Chciałam zapytac w jakim przedziale cenowym są drzwi gerdy i gdzie je zamówiłaś. Właśnie wybieram okna i dzwi mam pełno dylematów. Byłabym wdzięczna za informację Drzwi zewnętrzne do domków Gerdy zaczynają się od 2000 zł brutto, a te najdroższe modele kosztują niecałe 7tys. Ten wzór, który np. wybrałam kosztuje 3tys. z montażem razem z drewnianym progiem, wkładkami, oszyldowaniem, uszczelkami, 3 zawiasami, szybą P4 i stalową ościeżnicą. Odcień panelu bardzo zbliżony do okien "złoty dąb". Drzwi zamawiałam w tomex-ie na Piastów. Mają stronkę w internecie. Dzięki serdeczne. Znajde sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 23.03.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Muszę na cito wybrać armaturę i ceramikę sanitarną. Gdzie warto się przejść oprócz Carmen, Gejzera, Castoramy i pana Rysia ? Najlepiej tak, żeby można było od razu przymierzyć . Może Piramida na Heyki (po prawej stronie)? A przy okzaji przeslij mi Maggie na priva mapke z dojazdem do ciebie, bo może będę przejeżdżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 23.03.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Klaus a moze ty cos wiesz na temat fundamentow z bloczkow z dziurami? czy te dziurki zalepia sie zaprawa?Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.03.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 delf, poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 23.03.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Znajomi naęli kierownika budowy, bardzo szczegółowy, sprawdza po wszystkich i wszystko, dobry ale b.drogi, mimo wszystko się opłaca, bo każdy wykonawca narzeka na niego, że jest w plecy. Ciekawe co? A może wykonawcy liczą na laików inwestorów (tak przecież zwykle jest, bo każdy ma swoja inna pracę i nie musi się na wszystkim znać) i daje niska cenę i chce zrobić na skróty, żeby tylko na początku był efekt ok, albo tak jak tynkarz, że później przyjdzie gładź i się wyrówna. Albo można się wyluzować i żyć z krzywymi tynkami i się nie orzejmować - zależy od człowieka i charakteru. Pozdrawki To ja poprosze o namiary na tego kierownika budowy. Najważniejsze że dobry. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.03.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A u mnie ostatnio same problemy. Najpierw nie moglem znalezc ladowarki, ktora by mi wrzucila piasek zasypowy miedzy fundamenty. Jak juz znalazlem ladowarke, to mi piasku dowiezli tylko polowe, bo deszcz i bloto. Dzisiaj juz sucho, ale samochod sie zepsul i piasek bedzie dopiero w poniedzialek. Jak nie urok, to ... Widac sezon budowlany rozpoczal sie na dobre. A po ile chodzi teraz piasek zasypowy (czy on nazywa sie fachowo plukany ) Skad go brales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 23.03.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A u mnie ostatnio same problemy. Najpierw nie moglem znalezc ladowarki, ktora by mi wrzucila piasek zasypowy miedzy fundamenty. Jak juz znalazlem ladowarke, to mi piasku dowiezli tylko polowe, bo deszcz i bloto. Dzisiaj juz sucho, ale samochod sie zepsul i piasek bedzie dopiero w poniedzialek. Jak nie urok, to ... Widac sezon budowlany rozpoczal sie na dobre. A po ile chodzi teraz piasek zasypowy (czy on nazywa sie fachowo plukany ) Skad go brales Ja dzisiaj obdzwoniłam trochę firm w poszukiwaniu piasku zasypowego, pospółki i klińca - piasek 16zł/t, pospółka 26zł/t a kliniec 65zł/t Może macie jakieś namiary na tańszego dostawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A co to jest ten kliniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 23.03.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Klaus a moze ty cos wiesz na temat fundamentow z bloczkow z dziurami? czy te dziurki zalepia sie zaprawa?Pozdrawiam wszystkich. Tak wypełnia się je zaprawą. Bloczki się lepiej trzymaja na wzajem. Tylko użyj zaprawy klasy m8-m10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 23.03.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A co to jest ten kliniec A to takie "łamane kamyki' ok. 4-6cm coś podobnego jak na torach kolejowych. Nam to potrzebne do wsypania na dno wykopu (wymiana gruntu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts