Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej TESKA.

Wiem że masz rolety zewnetrzne. Może podzielisz sie swoimi uwagami na ten temat, czy jest sens zakładać rolety i jaką głównie funkcje one pełnią. Byłabym wdzieczna za opinie na ten temat.

A przy okazji gdzie zamawiałaś rolety?

ja mam rolety tylko w wyjsciu na taras, nie robilismy skrzynek w trakcie murowania a pozniej juz nie chciałam zeby je było widac..wiec stad tylko taras, zalozylam je tam ze wzgledu...no bałam sie :oops: :lol: ale generalnie jest cieplej, masz bardziej czyste okna:)

Generalnie jestem zadowolona, producent jest ok miał ciut drozsze te rolety, ale okazuje sie ze i z oletami jest i fiacik i mercedes....

od 4 lat je mam i jest ok

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Walus

i jescze jedno..drzwi gerda absolutnie nie nadaja sie na pełne nasłonecznienie i strone południowa.....po prostu porobia ci sie burchle....

ja mam gsx - te co teraz kosztuja 7 tys....i zmieniaj mi juz 3 :evil: :evil:

i absolutnie odpusc soebie firme WERA na zółkiewskiego i boh warszawy!

Walus

i jescze jedno..drzwi gerda absolutnie nie nadaja sie na pełne nasłonecznienie i strone południowa.....po prostu porobia ci sie burchle....

No to mam kolejny problem bo u mnie słońce bedzie od rana od frontu domu aż pewnie do południa. To chyba pozostaja typowo drewniane.

Nie mam jeszcze fundamentów zakończonych a juz tyle dylematów musze rozważać. Ciekawe kiedy nie będę mogła spać od tych wiecznych za i przeciw. Pewnie wiecie o czym mówię. :roll:

Walus

No to mam kolejny problem bo u mnie słońce bedzie od rana od frontu domu aż pewnie do południa. To chyba pozostaja typowo drewniane.

Nie mam jeszcze fundamentów zakończonych a juz tyle dylematów musze rozważać. Ciekawe kiedy nie będę mogła spać od tych wiecznych za i przeciw. Pewnie wiecie o czym mówię. :roll:

ja mam drzwi od poludnia...słonce na nie pada od połowy w dół..i tam wlasnie robia sie burchle.

Maggie

jesli masz te drzwi na stronie południoej..albo w pełnym nasłonecznieniu....to przykro..ale za dwa lata lub krócej...zrobia ci sie burchle..... :cry: :cry:

Święta prawda, podpisuję się pod tym obiema rękami. Aktualnie też czekam na wymianę. Drzwi mam od strony wschodniej, więc latem ostro mi słońce daje przez kilka godzin i efekty takie jak napisała Teska.

Witam

wszystkich!!!

Nic sie nie odzywam ale podczytuje was pilnie , cały czas usiłuje sprzedać mieszkanie i w związku z tym nic sie u mnie nie dzieje troche żal bo wiosna podobno idzie

trobe dlaczego rozbierasz komin :o :o teraz?? co sie stało?

ciezko tak jest sprzedac mieszkanie???

Jak chcesz dostać uczciwą cenę za swoją krwawicę, to nie jest łatwo. Ogłoszeń o sprzedaży mieszkania jest ogrom.

Kacha72 trzymam kciuki za udany interes. A swoją drogą jakoś w grudniu obiecywałaś do mnie wpaść. :roll:

Witam Wszystkich

Teska czy Ty bralas rolety u jakiegos producenta czy moze w Spinie

ja miałam producenta.Bardzo zreszta porzadnego :lol:

Poprosila bym o namiar bo musze przygotowac wyzsze otwory nad oknami :lol:

Bryta

priv....

Nic nie doszlo :lol:

cos sie z tym dzieje.....jeszcze raz....

Witam wieczorkiem.

Dziś łaziłem z Gosią po sklepach z podłogami i jak już się nam wydawało że mamy wybrany gres do salonu i podłogi na piętro zaczęliśmy się zastanawiać czy to będzie pasowało do wybranych przez nas okien :x

Czy złoty dąb na oknach będzie pasował do jesionu na podłodze ?? :o - czy zwraca się uwagę na takie połączenia czy to jest zauważalne ??

Myślę, że bardziej starałabym się zgrać okna z drzwiami wewnętrznymi niż podłogą. W końcu przecież możesz mieć różną w różnych pomieszczeniach. A drzwi wewnętrzne masz jednakowe w całym domu.

witam sobotnio.......

kawka i zaraz sio na ogród.....dzis próbuje jak działa narzedzie do wycinania trawki :lol: :lol:

To wszystko jasne, czemu takie pustki. Część na budowie, część w ogrodzie a reszta kibicuje Adasiowi.

A ja nadrabiam zaleglosci z calego tygodnia w sprzataniu :-? A przydalo by sie i okna umyc i powyciagac wiosenne rzeczy :roll:

Witam

wszystkich!!!

Nic sie nie odzywam ale podczytuje was pilnie , cały czas usiłuje sprzedać mieszkanie i w związku z tym nic sie u mnie nie dzieje troche żal bo wiosna podobno idzie

Niestety coraz trudniej zwłaszcza te o duzych powierzchniach ludzie kupuja 1-2 pokoje do 50mkw a ja mam 86 w centrum plus poddasze troche mnie to zaczyna deprymować ....... daje sobie jeszcze miesiąc potem bede szukac alternatywnego rozwiazania a mieszkanie bedzie czekac na kupca :-?

witam sobotnio.......

kawka i zaraz sio na ogród.....dzis próbuje jak działa narzedzie do wycinania trawki :lol: :lol:

To wszystko jasne, czemu takie pustki. Część na budowie, część w ogrodzie a reszta kibicuje Adasiowi.

byłam...ale mimo słonca wiatr i zimno...wiec zrobiłam sobie kawusie z cynamonkiem i siedze....

Witam

wszystkich!!!

Jak chcesz dostać uczciwą cenę za swoją krwawicę, to nie jest łatwo. Ogłoszeń o sprzedaży mieszkania jest ogrom.

Kacha72 trzymam kciuki za udany interes. A swoją drogą jakoś w grudniu obiecywałaś do mnie wpaść. :roll:

Sylwia ...... a czy ty jesteś wolna od.... nadmiaru obowiązków ??? bo moze bym sie dzisiaj przejechala na okoliczne wioski? po obiadku na kawke?

Żeby się za bardzo nie rozpisywac wklejam jeden ze swoich wcześniejszych postów.

Niestety, ekipa którą wyrzuciłłam latem 2006 (opisana na liście rankingowe ekipa monsieura Liszki) zostawiła mi kiks w postaci przeciekającego komina. Jestem na etapie zakładania płyt gipsowo - kartonowych na poddaszu i, niestety, muszę pilnie rozwalac komin, bo leje się KOSZMARNIE.

Zasięgnęłam języka u specjalistów i rozbiórka wydaje się byc najpewniejszym sposobem eliminacji problemu.