KAS01 25.03.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Ja tez tak wlasnie robie. Mieszkanie mialo byc sprzedane, pod koniec budowy. Stwierdzilem jednak, ze jak mam sie stresowac terminem wyprowadzki, to wole wziasc drugi kredyt (o wartosci mieszkania). Wlasnie jestem w trakcie jego zalatwiania. Dodatkowym argumentem za takim rozwiazaniem sa wciaz drozejace mieszkania. KAS01, czy ponownie bierzesz kredyt w tym samym banku? Witam Tak. Nawet nie sprawdzalem gdzie indziej warunkow. To co oferuje mi PKO BP mnie zadowala. Prowizja 1%, a marza 0,91-0,93% - zalezy od tego jak duzy kredyt wezme (120-190tys w PLN). Najpierw zastanawialem sie nad wzieciem wiekszego (190tys), tak aby od razu splacic ten wczesniejszy (ok.70tys), ale z obliczen wyszlo mi, ze roznica w wysokosci rat miedzy splata jednego kredytu, a dwoch zwroci sie po 2 latach (bo od wiekszego kredytu jest wieksza prowizja i inne koszty, jak np weksle). Mysle, ze sprzedam mieszkanie wczesniej niz w ciagu dwoch lat, a poniewaz mam je niecale 3, wiec aby nie zaplacic 10% podatku, bede musial z niego splacic kredyt. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 25.03.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam A gdzie jest to Zalesie Za Tanowem na drodze na Dobieszczyn; po lewej jest drogowskaz na Zalesie, a 10 metrów dalej po prawej leśniczówka ze szkółką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.03.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam A gdzie jest to Zalesie Za Tanowem na drodze na Dobieszczyn; po lewej jest drogowskaz na Zalesie, a 10 metrów dalej po prawej leśniczówka ze szkółką To wiem Teska mi tlumaczyla . Jaki tam jest asortyment i jak ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 25.03.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam w niedziele. Piękną, słoneczną niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.03.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 witam niedzielnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 25.03.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Co tam u Ciebie słychać - dawno się nie odzywałeś . Stawiają mi więźbę. Ten sam fachowiec co będzie u Ciebie. Proszę jaki Szczecin mały - to podobno dobry fachowiec. Pierwsza klasa. Przede wszystkim myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 25.03.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 pozdrawiam niedzielnie! fajna pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 25.03.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 MAM TAKIE PYTANKO CZY 130 TYS STARCZY NA STAN SUROWY Z OKNAMI +40 TYS ROBOCIZNA?MAM 169 MKW Z GARAZEM 180MKW DACHI GDZIE POLECACIE KUPOWAC MATERJALY PSB,SCMM,EUROKLINKIER MOZE JAKIS INNY SKLAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.03.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 MAM TAKIE PYTANKO CZY 130 TYS STARCZY NA STAN SUROWY Z OKNAMI +40 TYS ROBOCIZNA?MAM 169 MKW Z GARAZEM 180MKW DACH I GDZIE POLECACIE KUPOWAC MATERJALY PSB,SCMM,EUROKLINKIER MOZE JAKIS INNY SKLAD zdecydowanie nie wystarczy.... a kupować trzeba tam gdzie mają towar, potem pytać o cenę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.03.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 A jakie wybraliście parapety zewnętrzne do złotego dębu? Wynalazłam ostatnio coś takiego (płytki ceramiczne z cegielni w Jasienicy): http://www.ceramzet.kbf.pl/foty/5big.jpg ja mam takie tylko ciemny braz..pasuja do dachu, drzwi bramy garazowej...nie dzieje sie z nimi nic witam wszystkich Gdzie takie płytki są dostępne ? Witam, akurat te oglądałam u producenta w Ceramzecie, ale generalnie wyroby z klinkieru są w KNK Klinkier na Santockiej i Euroklinkierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.03.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Maggie, przejeżdżałam, dzwoniłam i .....może innym razem To Ty dzwoniłaś w sobotę? Pokazywało mi, że numer zastrzeżony , hmm. Ale akurat wczoraj i tak nie było nas na budowie. Pojechaliśmy szukać wiosny nad Drawę: Z wiejskiego cmentarzyka rozsiały się po bukowym lesie przebiśniegi. Do tego jeszcze takie drobne żółte kwiatki i jaskrawo fioletowe - niestety nie wiem, jak się nazywają. Coś pięknego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.03.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 MAM TAKIE PYTANKO CZY 130 TYS STARCZY NA STAN SUROWY Z OKNAMI +40 TYS ROBOCIZNA?MAM 169 MKW Z GARAZEM 180MKW DACH I GDZIE POLECACIE KUPOWAC MATERJALY PSB,SCMM,EUROKLINKIER MOZE JAKIS INNY SKLAD zdecydowanie nie wystarczy.... a kupować trzeba tam gdzie mają towar, potem pytać o cenę.... To zależy od standardu - jeśli standard podstawowy, np okna pcv białe w typowych wymiarach, prosty dach, tania dachówka cementowa albo blachodachówka itp. to 170tys. za 169m2 za sam materiał, robociznę i sprzęt jest realne, o ile ceny jeszcze dramatycznie nie wzrosną. Działkę, projekt/adaptację i media już masz? Nam za stan surowy zamknięty wyszło niewiele ponad 1000zł/mkw. Dom 156m2 z silikatów, ale dach 200m2 z lukarną + 2 koszami (braas romańska cisar), podwójna brama garażowa i okna pcv w okleinie (w tym duże tarasowe przesuwne, trójszybowe). Ale budować zaczęliśmy we wrześniu, teraz pewnie byłoby trochę drożej. Popytać o materiał można jeszcze w Szczecinie w Realbudzie i ościennych gminach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Maggie jesli masz te drzwi na stronie południoej..albo w pełnym nasłonecznieniu....to przykro..ale za dwa lata lub krócej...zrobia ci sie burchle..... Od pd-wsch, ale słońca to tam niezadużo, bo tuż przy lesie i we wnęce bo w podcieniu. A te burchle to robią się latem czy zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 25.03.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Melduje się My póki co finalizujemy zakup działki - prawobrzeże. Nadal szukam ,,idealnego'' projektu - póki co stanęło na ,,Edycie'' z MG projekt, wcześniej były ,,cztery kątyII'' z domowych klimatów... zaczynam sę wczytywać w forum Będziecie dla mnie na pewno cennym zbiorem wiedzy i doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 25.03.2007 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Melduje się My póki co finalizujemy zakup działki - prawobrzeże. Nadal szukam ,,idealnego'' projektu - póki co stanęło na ,,Edycie'' z MG projekt, wcześniej były ,,cztery kątyII'' z domowych klimatów... zaczynam sę wczytywać w forum Będziecie dla mnie na pewno cennym zbiorem wiedzy i doświadczeń Jako że wszyscy pewnie już grzecznie śpią - pozwolę sobie powitać w imieniu "GRUPY" Przyda się "świeża krew" Powodzenia. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.03.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam Wszystkich Meggys witaj a gdzie na prawobrzezu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Maggie jesli masz te drzwi na stronie południoej..albo w pełnym nasłonecznieniu....to przykro..ale za dwa lata lub krócej...zrobia ci sie burchle..... Od pd-wsch, ale słońca to tam niezadużo, bo tuż przy lesie i we wnęce bo w podcieniu. A te burchle to robią się latem czy zimą? moje tez sa we wnece...to bez roznicy lato czy zima...po okolo roku juz sa...beznadziejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Melduje się My póki co finalizujemy zakup działki - prawobrzeże. Nadal szukam ,,idealnego'' projektu - póki co stanęło na ,,Edycie'' z MG projekt, wcześniej były ,,cztery kątyII'' z domowych klimatów... zaczynam sę wczytywać w forum Będziecie dla mnie na pewno cennym zbiorem wiedzy i doświadczeń witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 poniedziałkowo witam....... i słoneczko za oknem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Delf jakie kupiłaś krzaczorki? czy moze widziałaś tam hortensje bukietowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts