Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Gosc123
napiszcie mi cos o Waszych projektach - pewnie to już było 8) - ale u mnie to teraz na topie :D z jakich pracowni braliśćie? kogo polecacie?

Ja mam lekko zmodyfikowana Pigwe z Archetonu. Projekt nieco nieszczegolowy, chyba jak kazdy gotowiec, ale nie ma co do niego wiekszych zastrzezen.

Przy wyborze projektu szczegolnie dobrze przemysl ustawienie domu w stosunku do stron swiata. To podstawa.

My wybraliśmy Astra z Archetonu. Jeden z niewielu projektu, który pasował do naszej nieco nietypowej działki. Jesteśmy zadowoleni, wprowadziliśmy niewiele zmian (jedna czy dwie były zaprojektowane zupełnie idiotycznie).

"Ustawienie w stosunku do stron świata to podstawa" - to prawda, ale oprócz tego trzeba też brac pod uwagę walory estetyczne i praktykę użytkowania... A to nie zawsze idzie w parze ;)

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam budowniczych.Moze ktos podpowie czy papa nawierzchniowa W400/1200 nadaje sie na izolacje pozioma na lawach.w projekcie mam dwie warstwy .czy to konieczne.domek bedzie stal na gorce ,a wody gruntowe sa ponizej 200cm.Moze wystarczy tylko jedna warstwa?Pozdrawiam. 8)

Na papie zbyt wiele nie zaoszczedzisz.

Witam budowniczych.Moze ktos podpowie czy papa nawierzchniowa W400/1200 nadaje sie na izolacje pozioma na lawach.w projekcie mam dwie warstwy .czy to konieczne.domek bedzie stal na gorce ,a wody gruntowe sa ponizej 200cm.Moze wystarczy tylko jedna warstwa?Pozdrawiam. 8)

Na papie zbyt wiele nie zaoszczedzisz.

bimbelt...

smerdnica :lol: :lol:

Rób dwie warstwy. Czysty zysk w przyszłości a koszt nie taki znowu istotny.

od kilku dobrych at slysze smerdnica...a w ktorym miejscu budujesz??

Obok szkoly, jakis rzut beretem od Miraski

nawet wiem gdzie to jest:) pare lat pracowałam w pekaesie, na przyszłosci :lol:

Potrzebuję namiarów na dobrego laryngologa od "trzecich migdałków"; ten, u którego byłam zarządził po błyskawicznych oględzinach zabieg usunięcia, a ja jestem z tej opcji, co to twierdzi, że wszystkie organy należy posiadać, tak więc potrzebuję szybkiej konsultacji z innym lekarzem, aby potwierdzić albo nie.

Witam po raz pierwszy!

Nie myślałem, że zacznę udzielać się na formu budujących od porady laryngologicznej :wink:

Otóż jest trzecia opcja - usunięcie tylko części trzeciego migdałka. Przećwiczyliśmy ją na trzyletniej wówczas córce. Od zabiegu minęło 7 lat i wynik jest jak najbardziej pozytywny. Uszy odetkane, liczba katarów w normie, chrapania nie słychać itd.

Lekarza jak najbardziej mogę polecić, kłopot w tym, że ma gabinet 530 km od Szczecina...

JurekG

Lekarza jak najbardziej mogę polecić, kłopot w tym, że ma gabinet 530 km od Szczecina...

JurekG

cholercia :x

ale jak będę juz maksymalnie zdesperowana, to dam znać :wink:

a poza samym istnieniem lub nie migdałka, okropnie przeraża mnie narkoza....tyle się słyszy o niedouczonych anastezjologach i ukrytych uczuleniach u dzieci....

Sprawdz jeszcze dr.Piotra Maja. Lecze u niego corke. Odsylaja do niego w bardziej skomplikowanych przypadkach lekarze ze Stargardu. Przyjmuje w Szczecinie w 4 przychodniach, m.in. na Matejki i Pocztowej. Wiem, ze jest raczej przeciwnikiem pochopnego usuwania migdalow. No i ma dobre podejscie do dzieci.

pozdrawiam

Konrad