Gość Gosc123 26.03.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 napiszcie mi cos o Waszych projektach - pewnie to już było - ale u mnie to teraz na topie z jakich pracowni braliśćie? kogo polecacie? Ja mam lekko zmodyfikowana Pigwe z Archetonu. Projekt nieco nieszczegolowy, chyba jak kazdy gotowiec, ale nie ma co do niego wiekszych zastrzezen. Przy wyborze projektu szczegolnie dobrze przemysl ustawienie domu w stosunku do stron swiata. To podstawa. My wybraliśmy Astra z Archetonu. Jeden z niewielu projektu, który pasował do naszej nieco nietypowej działki. Jesteśmy zadowoleni, wprowadziliśmy niewiele zmian (jedna czy dwie były zaprojektowane zupełnie idiotycznie). "Ustawienie w stosunku do stron świata to podstawa" - to prawda, ale oprócz tego trzeba też brac pod uwagę walory estetyczne i praktykę użytkowania... A to nie zawsze idzie w parze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 26.03.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam Halo Dobra i okolice skąd braliście piach zasypowy i po ile ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 26.03.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 W czwartek leję strop - beton już zamówiony. Czy może szanowni forumowicze maja jakieś wskazówki dla mnie odnośnie tego etapu Najpierw wylać strop, a potem schody. U mnie zaczęli od schodów, a potem trochę im brakło na strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 jutro z łozka nie wstane...... zakwasy mi sie porobią.... tak mysle całe sczescie ze nie mam duzej działki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 26.03.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Teska, nie ma jak ciepła pachnąca kąpiel w wannie na takie zakwasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 26.03.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam budowniczych.Moze ktos podpowie czy papa nawierzchniowa W400/1200 nadaje sie na izolacje pozioma na lawach.w projekcie mam dwie warstwy .czy to konieczne.domek bedzie stal na gorce ,a wody gruntowe sa ponizej 200cm.Moze wystarczy tylko jedna warstwa?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 26.03.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam budowniczych.Moze ktos podpowie czy papa nawierzchniowa W400/1200 nadaje sie na izolacje pozioma na lawach.w projekcie mam dwie warstwy .czy to konieczne.domek bedzie stal na gorce ,a wody gruntowe sa ponizej 200cm.Moze wystarczy tylko jedna warstwa?Pozdrawiam. Na papie zbyt wiele nie zaoszczedzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Teska, nie ma jak ciepła pachnąca kąpiel w wannie na takie zakwasy no własnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam budowniczych.Moze ktos podpowie czy papa nawierzchniowa W400/1200 nadaje sie na izolacje pozioma na lawach.w projekcie mam dwie warstwy .czy to konieczne.domek bedzie stal na gorce ,a wody gruntowe sa ponizej 200cm.Moze wystarczy tylko jedna warstwa?Pozdrawiam. Na papie zbyt wiele nie zaoszczedzisz. bimbelt... smerdnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 26.03.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 bimbelt... smerdnica http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Amierdnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 bimbelt... smerdnica http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Amierdnica od kilku dobrych at slysze smerdnica...a w ktorym miejscu budujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.03.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam budowniczych.Moze ktos podpowie czy papa nawierzchniowa W400/1200 nadaje sie na izolacje pozioma na lawach.w projekcie mam dwie warstwy .czy to konieczne.domek bedzie stal na gorce ,a wody gruntowe sa ponizej 200cm.Moze wystarczy tylko jedna warstwa?Pozdrawiam. Rób dwie warstwy. Czysty zysk w przyszłości a koszt nie taki znowu istotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 26.03.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Chce jutro zlecic wykonanie projektu wentylacji mechanicznej. Ktore sposrod wymienionych firm sa godne uwagi? Veco P.U.H. (dawny Magnus?) - ul. SwierczewskaABJ KlimaDeko DolujeFGN System - Przecław A moze znacie jakies inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 26.03.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 bimbelt... smerdnica http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Amierdnica od kilku dobrych at slysze smerdnica...a w ktorym miejscu budujesz?? Obok szkoly, jakis rzut beretem od Miraski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 bimbelt... smerdnica http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Amierdnica od kilku dobrych at slysze smerdnica...a w ktorym miejscu budujesz?? Obok szkoly, jakis rzut beretem od Miraski nawet wiem gdzie to jest:) pare lat pracowałam w pekaesie, na przyszłosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 26.03.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Potrzebuję namiarów na dobrego laryngologa od "trzecich migdałków"; ten, u którego byłam zarządził po błyskawicznych oględzinach zabieg usunięcia, a ja jestem z tej opcji, co to twierdzi, że wszystkie organy należy posiadać, tak więc potrzebuję szybkiej konsultacji z innym lekarzem, aby potwierdzić albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekG 26.03.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam po raz pierwszy! Nie myślałem, że zacznę udzielać się na formu budujących od porady laryngologicznej Otóż jest trzecia opcja - usunięcie tylko części trzeciego migdałka. Przećwiczyliśmy ją na trzyletniej wówczas córce. Od zabiegu minęło 7 lat i wynik jest jak najbardziej pozytywny. Uszy odetkane, liczba katarów w normie, chrapania nie słychać itd. Lekarza jak najbardziej mogę polecić, kłopot w tym, że ma gabinet 530 km od Szczecina... JurekG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 26.03.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Lekarza jak najbardziej mogę polecić, kłopot w tym, że ma gabinet 530 km od Szczecina... JurekG cholercia ale jak będę juz maksymalnie zdesperowana, to dam znać a poza samym istnieniem lub nie migdałka, okropnie przeraża mnie narkoza....tyle się słyszy o niedouczonych anastezjologach i ukrytych uczuleniach u dzieci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 26.03.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Sprawdz jeszcze dr.Piotra Maja. Lecze u niego corke. Odsylaja do niego w bardziej skomplikowanych przypadkach lekarze ze Stargardu. Przyjmuje w Szczecinie w 4 przychodniach, m.in. na Matejki i Pocztowej. Wiem, ze jest raczej przeciwnikiem pochopnego usuwania migdalow. No i ma dobre podejscie do dzieci.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.03.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Czy ktos z Was zamawial Ytonga bo mam problem z nieterminowoscia a zamawialam go 26 lutego i mial byc po trzech tygodniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts