Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Ale mnie zrobili w "karolka" - olali mnie z dostawami BK :evil: i znów się przekonałem że trzeba było pisać umowę na dostawę.

Masz to samo z Solbetem :lol:

Dokładnie

A o ile Ci sie spozniaja bo mi to nie chca podac daty dostawy a miala byc po 4 tygodniach :evil: i nie wiem co dalej powysylalam im faksy i nic nawet nie racza odpowiedziec :evil: :evil: :evil:

Jak macie zrobione doprowadzenie powietrza do kominka? Czy rura musi byc metalowa czy moze byc z pcv? Gdzie montuje sie szyber? Jestem na etapie zasypywania fundamentu i zastanawiam sie co trzeba przygotowac.

my mamy plastikową o przekroju prostokątną, dalismy ją dopiero w posadzce (styropianie pod wylewką). Wychodzi na zewnątrz domu.

Kanalizacyjna pomarańczowa, pod chudziakiem.

jeszcze nie zaczelam a juz mam dosyc :cry: na dachowki jest tez kolejka np na robena 4 miesiace :cry:

jeszcze nie zaczelam a juz trace nerwy :-?

W Stargardzie powiedziano mi że na Robena będę czekać 2 miesiace. Wybraliśmy kolor kasztanowy

Witam,

spróbujcie może przez Choszczno - tam jest hurtownia Rzecko, która jest ponoć dystrybutorem Röbena na nasz region. Może terminy będą krótsze?

Centrum budowlane Rolniczej Spółdzielni Produkcyjnej Rzecko

tel/fax. 0 95 765 25 69

Choszczno, Dąbrowszczaków 9

Aha, swego czasu mieli też sporo porotermu czy porotonu, bo specjalizują się w ogóle w ceramice budowlanej

witam w piękny, wiosenny wtorek :)

u mnie wczoraj rozpoczęło się tynkowanie. Czy macie jakieś rady do tego etapu ?

pozdrowienia

Pilnować, mierzyć poziomicą i kątownikiem :wink: oraz kupić sobie kalosze :lol: .

Acha, tam gdzie będą ościeżnice, nie trzeba metalowych kątowników.

Jakie będziesz mieć kątowniki - aluminiowe czy ocynk?

A ja dziś wybierałam wyposażenie łazienek. Baaaaardzo przyjemne zajęcie, szczególnie póki nie trzeba jeszcze płacić. :lol:

Generalne spostrzeżenie:

wanny i wiadome miski :oops: zawsze "przymierzyć" do użytkownika.

Model, który bardzo mi się podobał w katalogu i na ekspozycji okazał się potwornie niewygodny :roll: :p

Uwaga szykuje sie kolejny masowy wykup materialow przez inwestorow prywatnych. http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4018611.html a wiec i podwyzki cen. Szlag czlowiek moze trafic. Dlaczego budowanie systemem gospodarczym jest takie bee. Szczesliwi ci co wybudowali lub buduja i skoncza do konca roku.

witam wieczorową porą ,to że cegieł , pustaków i innych wynalazków budowlanych zaczyna brakować to fakt ludziska się budują ale ze stali nie brakuje to mnie nie dziwi TYLKO SIE PYTAM dlaczego ta stal tak z tygodnia na tydzien DROŻEJE I WSPÓŁCZUJE TYM KTÓRZY MAJA PROBLEMY W TRAKCIE SWOJEJ BUDOWY

DOBRZE ZE PATYKÓW NIE BRAKUJE ..........................................

Uwaga szykuje sie kolejny masowy wykup materialow przez inwestorow prywatnych. http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4018611.html a wiec i podwyzki cen. Szlag czlowiek moze trafic. Dlaczego budowanie systemem gospodarczym jest takie bee. Szczesliwi ci co wybudowali lub buduja i skoncza do konca roku.

Ale ktos musial glosowac na ten beznadziejny rzad :-?