Klaus 27.03.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 A jak zawibrować słupy o wysokości 3m ?? buławą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 27.03.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Potrzebuję namiarów na dobrego laryngologa od "trzecich migdałków"; ten, u którego byłam zarządził po błyskawicznych oględzinach zabieg usunięcia, a ja jestem z tej opcji, co to twierdzi, że wszystkie organy należy posiadać, tak więc potrzebuję szybkiej konsultacji z innym lekarzem, aby potwierdzić albo nie. Pani Doktor Mickiewcz. Np w Medicusie. Też jestem z tej opcji a chcą mi wycinać od dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 27.03.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 A jak zawibrować słupy o wysokości 3m ?? buławą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 27.03.2007 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 i jedno pytanie - drzwi z garażu do ogrodu /więc zewnetrzne/ w dobrej cenie to gdzie można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 28.03.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.03.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 I znów problem - POMOCY ........... Jak macie wykonane u siebie to miejsce ? Izolacja to pryszcz, tam potrzebny jest fundament. Na twoim miejscu wyciąłbym dziurę, wykopał dół, osadził zbrojenie, zalał betonem równo z chudziakiem. Potem izolacja pozioma smarowana, można też dodatkowo dać folię w tym dole, choć to już nie jest konieczne. A po tem do tych prętów co będą wystawać z chudziaka nawiazał zbrojenie schodów. No i ziemia na dnie wykopu musi być zdrowo zagęszczona. Rozmawiałem z konstruktorem - stwierdził że takie wykonanie jak w projekcie jest w 100% wystarczające Ale co tam ......... dziś ekipa ma zrobić tam zbrojoną "stopkę" na dnie wykopu i będziemy robić izolację z papy pod stopę schodów mam nadzieję że wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.03.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam Wszystkich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 28.03.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Meggys[/b-no i na żywo w Płoni oj to pojadę sobie chyba poogladać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 28.03.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 pozdrawiam srodkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.03.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Klaus dzięki i napij sie wody, bo strasznej czkawki dostałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 28.03.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Klaus dzięki i napij sie wody, bo strasznej czkawki dostałeś To nie ja to phpBB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 28.03.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 I znów problem ......... tomek, a czy pod miejscem osadzenia schodów nie powinno byc ławy jako podparcia? U mnie achi tak zrobił przy adaptacji. Co na to ekipa? Maja jakis pomysł? Moze Twoj kierownik coś podpowie? Nie ma tam ławy ale nie ma jej też w projekcie. Ekipa jak to ekipa .... bedzie dobrze, kierownik też jakoś z izolacją powiedział że nie ma problemu bo jej nie musi być w tym miejscu. Sądzę że jest to podobnie jak w przypadku słupów konstrukcyjnych, których nie wiadomo czy izolować na poziomie chudziaka czy też jako konstrukcję niekoniecznie. Zalecana izolacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 28.03.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 witam w piękny, wiosenny wtorek u mnie wczoraj rozpoczęło się tynkowanie. Czy macie jakieś rady do tego etapu ? pozdrowienia Pilnować, mierzyć poziomicą i kątownikiem oraz kupić sobie kalosze . Acha, tam gdzie będą ościeżnice, nie trzeba metalowych kątowników. Jakie będziesz mieć kątowniki - aluminiowe czy ocynk? witam wszystkich Byłam wczoraj na budowie i tynki mają skończyć w sobotę ! Pomierzyłam trochę poziomicą, a kątowniki mam chyba aluminiowe (takie srebrne). A Ty jakie masz ? Które są lepsze ? Czy zamierzasz malować bezpośrednio taki tynk ? Czy może trzeba te ściany gruntować, czy po prostu farbą potraktować ? A kiedy wiadomo, że tynki wyschły ? Jak się wybielą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 28.03.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 PROŚBA : mam w domu coś takiego, zwanego przeze mnie : grzyb Są to schody. Czy macie pomysł co teraz z nimi można zrobić, żeby wyglądały lepiej ? http://images21.fotosik.pl/123/377bbbd982f2351cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 28.03.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 witam w piękny, wiosenny wtorek u mnie wczoraj rozpoczęło się tynkowanie. Czy macie jakieś rady do tego etapu ? pozdrowienia Pilnować, mierzyć poziomicą i kątownikiem oraz kupić sobie kalosze . Acha, tam gdzie będą ościeżnice, nie trzeba metalowych kątowników. Jakie będziesz mieć kątowniki - aluminiowe czy ocynk? witam wszystkich Byłam wczoraj na budowie i tynki mają skończyć w sobotę ! Pomierzyłam trochę poziomicą, a kątowniki mam chyba aluminiowe (takie srebrne). A Ty jakie masz ? Które są lepsze ? Czy zamierzasz malować bezpośrednio taki tynk ? Czy może trzeba te ściany gruntować, czy po prostu farbą potraktować ? A kiedy wiadomo, że tynki wyschły ? Jak się wybielą ? To ile oni tynkują? Niecały tydzień? Moi siedzieli dwa tygodnie. Kątowniki aluminiowe podobno są lepsze, bo nie korodują, a te w ocynku się przecina (choć jak dobrze zabezpieczone to chyba nic też nie powinno się dziać). Ja mam ocynk. Jak tynki wysychają, to rzewczywiście stają się bielsze. Podobno trwa to ok. 2-3 tyg. Decyzję, co do wykończenia ścian podejmę, jak zrobią swoje hydraulicy i regipsiarze . A co do "grzyba" (dobrze, że taki, a nie prawdziwy ) - nie da się tego schować np. pod podwieszanym sufitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 28.03.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Ile płaciliście ostatnimi czasy za posadzki? Czy cena 27zł/m2 (robocizna + piasek i cement) za grubą wylewkę (>5cm) oraz 25zł/m2 za cieńszą jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 28.03.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Wychodzi, że niecały tydzień ! Pracują mniej więcej od 7.30 do 19.30 w 4-6 osób. Kto robi u Ciebie następny etap ? P. Kopyś ? Będę kombinować z obudową grzyba, ale to bardzo obniży sufit i nie wiem jak ten problem rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.03.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.03.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam Wszystkich Ile trwa przecietnie zrobienie fundamentu z bloczkow z izolacjami i zasypaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 28.03.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 ...... Jak macie wykonane u siebie to miejsce ? ja bym tam wszystko zaizolowała, jak leci... Ja najchętniej też tylko JAK ..... tam będzie piach pod chudziakiem . Może jest na to jakiś sposób ?? a z czego masz izolację pod chudziakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts