Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

maro74 priv :)

Malgolinka teraz robi adaptacje i u niej chyba szybko idzie :lol:

U mnie niestety nie tak szybko idzie :roll: a jak idzie to tylko dlatego, że sama ganiam i załatwiam :D

Asia i Robert ale jak chcecie to mogę dać Wam namiar :)

Moja pani projektant mowila ze jest tak duzo zlozonych pozwolen na budowe ze wszedzie sa kolejki :lol:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Co do Dospela to troszeczke o nim myslalam ale chyba zdecyduje sie na holenderskiego Brinka

A kto ci proponowal tego Brinka? Jest jakis przedstawiciel w okolicy? Czemu akurat ta firma?

Tak firma FGN maja mi pozaznaczac miejsca do anemostatow w stropie .

Wydaja sie kompetentni .

A Brink jest okolo 2000-2500 zl drozszy od dospela (ale cichszy i ma lepsze parametry ) Namiary dam na priva . Rozmawialam tez z innymi ale byli malo konpetentni jeden nawet wysmial mne z cena jaka chce przeznaczyc na reku :evil:

witam piątkowo :p

wczoraj był wielki dzień - zgodnie z otrzymaną ze starostwa decyzją już mamy DOM !! a nie budowę ;) :p :lol: :D

w wolnej chwili uzupełnię Listę o wykonawców na medal i "niewypały" (raptem dwa, ale zawsze ;)).

a budującym życzę wytrwałości !

Gratulacje :D

Tez bym tak chciala a tu trzeba zakasac rekawy i do roboty :wink:

witam

Maggie : proszę podaj mi jaką masz powierzchnię użytkową domu (z garażem włącznie) i jaka wyszła ci powierzchnia tynków. Jutro rozliczam się z tynkarzami i mi wyszło o jakieś 100 m2 mniej niż im na tzw. "oko". Jutro będziemy liczyć razem, ale chcę miec porównanie.

tak na oko to tynki=3x powierzchnia budynku, jak więcej ścianek działowych to 3,5x... tak orientacyjnie....