monka 30.03.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Małgolinko wyłączenie jest potrzebne do pozwolenia. Za wykaz zmian płaciłam 500 zł dwa lata temu witam wieczorowo...wypompowana jestem po pracach porządkowych na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 30.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 peterz gratulacje po ilu dniach od złożenia kwitów dostaliście zgodę ze Starostwa? prokowal gratuluję no to ruszyła maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 30.03.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 bryta, tomadyna, Maggie - dzieki !! prokowal - gratulacje ! Teska - no tak, tylko dodaj ze budowałaś ze trzy czy cztery lata temu, tzn. w innej epoce stąd twoje 4 tys mają się nijak do dzisiejszych cen, bo jeszcze rozpoczynający uwierzą w bajki i się potem bardzo zdziwią. dla porownania np. 2,5 roku temu kumpel placil za beton 100zl/m3, my w zeszlym roku 170 .. a dzisiaj 250 czy juz ponad .. itd itp. ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 30.03.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 peterz gratulacje po ilu dniach od złożenia kwitów dostaliście zgodę ze Starostwa? monka - dzieki !! - przepisowo - 21 dni teraz zajęliśmy się ogrodem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 30.03.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 monka - dzieki !! - przepisowo - 21 dni no to czas pogonić kierownika i złożyć papiery teraz zajęliśmy się ogrodem .. zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 30.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam grupkę Peterz GRATULACJE. Jak sie mieszka w Dudku??? Prokowal zakasuj rękawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 30.03.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Małgolinko wyłączenie jest potrzebne do pozwolenia. Za wykaz zmian płaciłam 500 zł dwa lata temu witam wieczorowo...wypompowana jestem po pracach porządkowych na budowie Dzięki za odpowiedź Monka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 30.03.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam Grtauluje konczacym i zaczynajacy. Jak wam dobrze . Małgolinko wyłączenie jest potrzebne do pozwolenia. Za wykaz zmian płaciłam 500 zł dwa lata temu witam wieczorowo...wypompowana jestem po pracach porządkowych na budowie Dzięki za odpowiedź Monka Co to jest wykaz zmian i dlaczego sie to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 30.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Co to jest wykaz zmian i dlaczego sie to robi? Robi to geodeta a potrzebne jest do wniosku o wyłączenie gruntów z produkcji rolnej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 30.03.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 witam wieczorkowo-czy ktoś tak na szybkiego może mi poda ile teraz płaci sie za metr kwadr.położenia płytek -glazury 25*20 bo ta robota wyszła niespodziwanie i nie zdążyłam sie zorientowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 30.03.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam wieczorkiem Mam pytanko: Czy wyłączenie gruntu z produkcji rolnej trzeba mieć do pozwolenia na budowę czy można to zrobić już po uzyskaniu pozwolenia ?? Ile płaciliście geodecie za wykaz zmian danych ewidencyjnych ?? W Szczecinie jest tak, ze do wylaczenia gruntu z produkcji rolnej potrzebne jest pozwolenie lub przynajmniej kwit, ze wniosek o pozwolenie zostal zlozony. Do pozwolenia potrzebne jest zas zaswiadczenie o wylaczeniu gruntu z produkcji rolnej. Jak w Misiu. Wiecej pisalem na swoim blogu swego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokowal 30.03.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Dzięki wszystkim za dobre słowo, otucha się przyda, bo w poniedziałek podpisujemy umowę z wykonawcą i zaczynamy zamawiać materiały Tak sobie myślę, czy nie zrobić aby rundki po okolicznych niemieckich hurtowniach. Podobno porothon (ichni porotherm) już się opłaca. My budujemy z silki lub silikatów,a te podobno są 2x droższe u nich (tak dzisiaj nam mówił przedstawiciel Xelli na MTS-ie). Trzeba sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokowal 30.03.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam wieczorkiem Mam pytanko: Czy wyłączenie gruntu z produkcji rolnej trzeba mieć do pozwolenia na budowę czy można to zrobić już po uzyskaniu pozwolenia ?? Ile płaciliście geodecie za wykaz zmian danych ewidencyjnych ?? W Szczecinie jest tak, ze do wylaczenia gruntu z produkcji rolnej potrzebne jest pozwolenie lub przynajmniej kwit, ze wniosek o pozwolenie zostal zlozony. Do pozwolenia potrzebne jest zas zaswiadczenie o wylaczeniu gruntu z produkcji rolnej. Jak w Misiu. Wiecej pisalem na swoim blogu swego czasu. Nasz architekt powiedział, że przed złożeniem wniosku o PnB nie załatwia się odrolnienia. Zatem kolejność była taka: 1) złożenie wniosku o wydanie PnB 2) złożenie wniosku o odrolnienie 3) otrzymanie decyzji o odrolnieniu i dołączenie jej do wniosku o PnB 4) otrzymanie PnB I tak to działa ... Pani od odrolnienia twierdziła: "maaam przeeecież 30 dniiii na decyyyyzję... i kaaaażdy chce szyyybciej..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 30.03.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 witam wieczorkowo-czy ktoś tak na szybkiego może mi poda ile teraz płaci sie za metr kwadr.położenia płytek -glazury 25*20 bo ta robota wyszła niespodziwanie i nie zdążyłam sie zorientowac . Średnio ok 30 do 35 zł/m2 musisz liczyć, no chyba że bedziesz miał fart i znajdzisz taniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 31.03.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witam sobotnio i pozdrawiam! Wstawać pobudka ! Taka cisza, albo jesio śpicie, albo już dawno na budowach . No, to i ja pędzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 31.03.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 poradzcie ile bednarek musze wyprowadzic ze zbrojenia law fundamentowych.slyszalem ze 5 tylko nie wiem po co az tyle.We wtorek zalewam lawy i musze to zrobic najpozniej w poniedzialek.KLAUS moze Ty masz w tym doswiadczenie.Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich budujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 31.03.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witam Witam wieczorkiem Mam pytanko: Czy wyłączenie gruntu z produkcji rolnej trzeba mieć do pozwolenia na budowę czy można to zrobić już po uzyskaniu pozwolenia ?? Ile płaciliście geodecie za wykaz zmian danych ewidencyjnych ?? W Szczecinie jest tak, ze do wylaczenia gruntu z produkcji rolnej potrzebne jest pozwolenie lub przynajmniej kwit, ze wniosek o pozwolenie zostal zlozony. Do pozwolenia potrzebne jest zas zaswiadczenie o wylaczeniu gruntu z produkcji rolnej. Jak w Misiu. Wiecej pisalem na swoim blogu swego czasu. Nasz architekt powiedział, że przed złożeniem wniosku o PnB nie załatwia się odrolnienia. Zatem kolejność była taka: 1) złożenie wniosku o wydanie PnB 2) złożenie wniosku o odrolnienie 3) otrzymanie decyzji o odrolnieniu i dołączenie jej do wniosku o PnB 4) otrzymanie PnB I tak to działa ... Pani od odrolnienia twierdziła: "maaam przeeecież 30 dniiii na decyyyyzję... i kaaaażdy chce szyyybciej..." W takim razie zrobię wg takiej kolejności Podobno na odrolnienie w Policach mają 14 dni ale najpierw z tydzień trzeba czekać żeby geodeta zrobił ten wykaz zmian ... haha bardzo śmieszne - darmowe odrolnienie (działki budwlanej zresztą) tylko szkoda, że na geodetę trzeba wydać 400zł a tak poza tym to wszystko gratis Piękna pogoda trzeba ruszyć się z domu na słoneczko żeby sobie humorek poprawić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 31.03.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 witam wieczorkowo-czy ktoś tak na szybkiego może mi poda ile teraz płaci sie za metr kwadr.położenia płytek -glazury 25*20 bo ta robota wyszła niespodziwanie i nie zdążyłam sie zorientowac . Średnio ok 30 do 35 zł/m2 musisz liczyć, no chyba że bedziesz miał fart i znajdzisz taniej . dziekuję bardzo-to mi wystarczy no mam taniej ale to rodzinka i ładnie kładzie do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.03.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 31.03.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Pytałem już jakiś czas temu ale ... Kto robił adaptację projektu gotowego i trafił na kompetentnego architekta. Z góry dzięki za wszystkie informacje i/lub namiary. Robert Z mojej pani architekt jestem zadowolona u mnie dluzej to trwalo bo dostep do dzialki byl przez dzialke skarbu panstwa ,dzialka rolna i troche dluzej to trwalo potrzeba bylo wiecej dokumentow Adaptowala dosyc duzo na naszym osiedlu .Jak chcesz to dam namiary na priv . Malgolinka teraz robi adaptacje i u niej chyba szybko idzie To proszę o namiary na priva. Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts