Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W takim razie zrobię wg takiej kolejności :) Podobno na odrolnienie w Policach mają 14 dni ale najpierw z tydzień trzeba czekać żeby geodeta zrobił ten wykaz zmian :roll: ... haha bardzo śmieszne - darmowe odrolnienie (działki budwlanej zresztą) tylko szkoda, że na geodetę trzeba wydać 400zł a tak poza tym to wszystko gratis :evil:

Piękna pogoda trzeba ruszyć się z domu na słoneczko żeby sobie humorek poprawić :D

Pozdrawiam

Robiłam dokładnie tak jak prokowal napisał.

A co do kosztów zw. z odrolnieniem to jest tak: ponosisz koszty 400 zł. za geodetę i odralniasz teren pod budynkiem, garażem i drogą dojazdową, (z tego co pamiętam to ok 500 m2 można odrolnić bez wnoszenia opłaty to się jakoś przelicza na kwintale żyta - to właśnie starcza na budynek itp) gdyby nie było takiej możliwości to w przypadku mojej działki 1200m2 musiałabym zapłacić za wyłączenie z produkcji rolnej ok 10.000 zł. To ja już wolę zapłacić te 400 zł :wink:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam sobotnio i pozdrawiam!

Wstawać :D pobudka :D ! Taka cisza, albo jesio śpicie, albo już dawno na budowach :o . No, to i ja pędzę :oops: .

faktycznie, o tej godzinie już zasuwałem na budowie :D :D :D

Fiu, fiu Maksiu, ranny ptaszek z Ciebie :D , ale ja za to później wróciłam :wink: .

Wie ktoś może, gdzie jest jutro wystawa kotów?

Witam wieczorowo :)

kto był na targach? jest coś ciekawego?

Byliśmy. Na początek problem z zaparkowaniem (ale kasa za parking obowiązkowo przy wjeździe) a potem .... miłe rozczarowanie. Nie było wróżek, surówek itp. jak ostatnio.

Całkiem sporo wystawców. Nie widzieliśmy jeszcze tylu na MTS-ie. Trochę monotematycznie (sporo kominków, pomp ciepła) ale kilka ciekawych propozycji i kontaktów zdobytych. A to było warte sobotniego popołudnia.

monka napisał:

Witam wieczorowo

Witam!

Rzeczywiście trochę wystawców było, ale większość to wyposażenie i wykończenie. Zresztą zależy kto jest na jakim etapie budowania, dla rozpoczynajacych, tak jak ja, jest niewiele. Mało firm z materiałami, do tego oczywiście cen nie podają i terminy dostaw też trochę zbijające z nóg. Wykonawców stanu surowego nie widziałem. Szukałem firm oferujących wentylację mechaniczną reku, to poza Dospelm, nie zauważyłem. No i do tego zabawa z zaparkowaniem autka.

Witam wszystkich,

a u nas - to nie prima aprilisowy żart - ekipa z którą na sobotę bylismy umówieni na podpisanie umowy, w piątek (gdy już się dodzwoniłem po 3 dniach) oznajmiła, że nie podejmują się zadania i mamy nie brać jej oferty pod uwagę :-( Mają jakieś inne zadanie w drugim końcu Szczecina a poza tym najprawdopodobniej w II połowie roku ewakuują się do Niemiec... I tak nasza zabawa (horror?) w budowanie zaczyna się od początku :-?

Witam wszystkich,

a u nas - to nie prima aprilisowy żart - ekipa z którą na sobotę bylismy umówieni na podpisanie umowy, w piątek (gdy już się dodzwoniłem po 3 dniach) oznajmiła, że nie podejmują się zadania i mamy nie brać jej oferty pod uwagę :-( Mają jakieś inne zadanie w drugim końcu Szczecina a poza tym najprawdopodobniej w II połowie roku ewakuują się do Niemiec... I tak nasza zabawa (horror?) w budowanie zaczyna się od początku :-?

a podpisaliście umowę przedwstępną?

bryta, tomadyna, Maggie - dzieki !! :D :p

prokowal - gratulacje !

Teska - no tak, tylko dodaj ze budowałaś ze trzy czy cztery lata temu, tzn. w innej epoce :lol: :) stąd twoje 4 tys mają się nijak do dzisiejszych cen, bo jeszcze rozpoczynający uwierzą w bajki i się potem bardzo zdziwią.

dla porownania np. 2,5 roku temu kumpel placil za beton 100zl/m3, my w zeszlym roku 170 .. a dzisiaj 250 czy juz ponad .. itd itp. ze wszystkim.

ale ja pisalam w kontekscie ze teraz jest tak drogo.... :) :-?

Witam wszystkich,

Nie, bylismy na etapie uzgadniania zapisów umowy. Nagle zaczeli sie nie odzywać. Tak coś czułem, ze przeciagają sprawę. Nic to, trza będzie szukać dalej. Najgorsze, że poprzez zaawansowanie rozmów z nimi nie ciagnałem kontaktów z innymi - nie chcąc robić innych w wała...

Witam wszystkich,

Nie, bylismy na etapie uzgadniania zapisów umowy. Nagle zaczeli sie nie odzywać. Tak coś czułem, ze przeciagają sprawę. Nic to, trza będzie szukać dalej. Najgorsze, że poprzez zaawansowanie rozmów z nimi nie ciagnałem kontaktów z innymi - nie chcąc robić innych w wała...

:cry: :cry: teraz bedzie ciezjko chyba cokolwiek sensownego znalesc :cry:

monka napisał:

Witam wieczorowo

Witam!

Rzeczywiście trochę wystawców było, ale większość to wyposażenie i wykończenie. Zresztą zależy kto jest na jakim etapie budowania, dla rozpoczynajacych, tak jak ja, jest niewiele. Mało firm z materiałami, do tego oczywiście cen nie podają i terminy dostaw też trochę zbijające z nóg. Wykonawców stanu surowego nie widziałem. Szukałem firm oferujących wentylację mechaniczną reku, to poza Dospelm, nie zauważyłem. No i do tego zabawa z zaparkowaniem autka.

upssssssss mniejsz emblemat :)