Maggie 03.04.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 witam to ja zpytam..czy komus zostało okolo 14 m2 dachowki euronita brazowej? swego czasu czupurkowa ogłaszała się z czerwonym na zbyciu brazowej szukam masz wymagania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 03.04.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam wszystkich budujacych.Ja dzis zalalem lawy.Chyba zdazylem przed zimnem.Po swietach ruszam z fundametem.Tylko ten beton coraz drozszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 03.04.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam wszystkich budujacych.Ja dzis zalalem lawy.Chyba zdazylem przed zimnem.Po swietach ruszam z fundametem.Tylko ten beton coraz drozszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 03.04.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Nie jestem pewien czy powinno się podłanczać odgromówkę do uziomu fundamentowego. Trzeba by to sprawdzić np. tu jest o tym: http://www.budujemydom.pl/pdf/artykuly_bd/bd3_07_070_072.pdf No tego się obawiałem: "Uziom otokowy to metalowa taoema, tzw. bednarka, u³o¿ona poziomo wokó³ domu i zakopana w ziemi na g³êbokooeci min. 0,6 m, nie bli¿ej ni¿ 1 m od oecian zewnêtrznych budynku." Podłączanie pioruna do konstrukcji budynku nie jest dobrym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 03.04.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 W tym miejscu chcialbym przeprosic dwoch pijaczkow co mi chalupe robia Juz nigdy nie spoznie sie z zimnym piwem. Moje uwagi co do nierownosci scian nie poparlem zadnymi badaniami, a przed zwroceniem uwagi nie mialem aktualnych badan okulistycznych. Juz dawno powinienem oprocz piwka przynosic na fajrant 1/2 litra ale niezwykle niewychowany jestem, mowiac krotko ZADLUZONY CHAM. I nie bede juz wiecej podskakiwal tylko zawsze w terminie przynosil w zebach zaliczki. Maly Kazio Witam i współczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 03.04.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam Ile kosztuje zrobienie studni ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 03.04.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Dotyczy ................. Iwona, pamiętaj, że wszyscy jesteśmy za tobą! (nawet Mały Kazio - niezły jest!, przez chwilę myślałem, że to ja). Każdy z nas miał do czynienia z popaprańcami i d.....kami , czyli jak pisałem wcześniej mafią budowlaną, którzy opanowali do perfekcji wyciąganie kasy z naszych kieszeni. Powinna nadal istnieć wymiana informacji o tzw. fachowcach budowlanych. Zastanówmy sie jak to zrobić, by nie dawać satysfakcji nieuczciwym wykonawcom ze znajomościami z w miarę rozgarniętymi papugami (prawnikami). Jest to jedyna nasza obrona. Większość z tych d.....ków nie potrafi zbudować domu ze ścianami trójwarstwowymi, mają problemy z czytaniem rysunków technicznych a nie mają problemów z podwyższaniem cen za usługi wątpliwej jakości. Niestety teraz jest nadmiar zleceń, więc (krótki wyraz) obrośli w piórka. Iwona jesteśmy z tobą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 03.04.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam Ile kosztuje zrobienie studni ??? ok. 3000 zł + koszt pompy i zabawek w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.04.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Dotyczy ................. Iwona, pamiętaj, że wszyscy jesteśmy za tobą! (nawet Mały Kazio - niezły jest!, przez chwilę myślałem, że to ja). Każdy z nas miał do czynienia z popaprańcami i d.....kami , czyli jak pisałem wcześniej mafią budowlaną, którzy opanowali do perfekcji wyciąganie kasy z naszych kieszeni. Powinna nadal istnieć wymiana informacji o tzw. fachowcach budowlanych. Zastanówmy sie jak to zrobić, by nie dawać satysfakcji nieuczciwym wykonawcom ze znajomościami z w miarę rozgarniętymi papugami (prawnikami). Jest to jedyna nasza obrona. Większość z tych d.....ków nie potrafi zbudować domu ze ścianami trójwarstwowymi, mają problemy z czytaniem rysunków technicznych a nie mają problemów z podwyższaniem cen za usługi wątpliwej jakości. Niestety teraz jest nadmiar zleceń, więc (krótki wyraz) obrośli w piórka. Iwona jesteśmy z tobą! Popieram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.04.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Dotyczy ................. Iwona, pamiętaj, że wszyscy jesteśmy za tobą! (nawet Mały Kazio - niezły jest!, przez chwilę myślałem, że to ja). Każdy z nas miał do czynienia z popaprańcami i d.....kami , czyli jak pisałem wcześniej mafią budowlaną, którzy opanowali do perfekcji wyciąganie kasy z naszych kieszeni. Powinna nadal istnieć wymiana informacji o tzw. fachowcach budowlanych. Zastanówmy sie jak to zrobić, by nie dawać satysfakcji nieuczciwym wykonawcom ze znajomościami z w miarę rozgarniętymi papugami (prawnikami). Jest to jedyna nasza obrona. Większość z tych d.....ków nie potrafi zbudować domu ze ścianami trójwarstwowymi, mają problemy z czytaniem rysunków technicznych a nie mają problemów z podwyższaniem cen za usługi wątpliwej jakości. Niestety teraz jest nadmiar zleceń, więc (krótki wyraz) obrośli w piórka. Iwona jesteśmy z tobą! Popieram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.04.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.04.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 i cos..... http://biznes.onet.pl/5,1403038,prasa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 04.04.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 pozdrawiam srodkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 04.04.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam i cos..... http://biznes.onet.pl/5,1403038,prasa.html Niestety zaczynaja ziszczasc sie zle wiesci. Mozna stwierdzic ze bogatszy biedniejszego nie zrozumie. Jezeli chca ograniczyc szara strefe to raczej ja zwieksza niz zmniejsza. Ludzie beda szukac materialow poza ewidencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 04.04.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 A u mnie fundament skonczony i ocieplony. Po swietach ruszam ze scianami. Pierwszy etap poszedl w miare bezbolesnie i terminowo. Bolec bedzie dopiero zaplata pierwszej raty dla ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 04.04.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Jakie obecnie są stawki za ocieplenie dachu i regipsy? informacje z początku III/07 (tylko robocizna!) : ocieplenie wełną, stelaż i płyty G-K po pierwszym szpachlowaniu : 45 zł/m2 , samo ocieplenie wełną : 10 zł/m2 - zdecydowaliśmy, że mój mąż spróbuje się wykazać w tym zakresie. Witam W tej chwili robia mi za 30zl/m2 (ale welna miedzy krokwiami byla juz polozona). pozdrawiam Konrad 45 zł/m2 za ułożenie wełny 15 cm + 10 cm, folia paroizolacyjna, płyta g-k podwójnie ze szpachlowaniem i szlifowaniem. Gruntowanie z domieszką farby - ca. 4 zł, malowanie na biało z gruntem 6 zł, malowanie na kolorowo (do skutku) - 8 zł Sufity (jedna warstwa) ca. 30 zł Jak się ma ocieplenie - folia + 2x płyta - ca. 20 zł + szpachlowanie ze szlifowaniem Nikt Ci tak nie ułoży wełny między krokwiami jak Ty sam. Przy drugiej warstwie wełny warto włożyć wełnę również w poziome profile! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 04.04.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Czy ktos zalatwial ostatnio dachowke? Chcialbym klasyczna ceramiczna miedziana esowke, ale wszystkie hurtownie mowia o czteromiesiecznym terminie realizacji. A ja potrzebuje na poczatek czerwca. Ratujcie. Ja się kontaktowałem z Veldachem na Niemcewicza (trochę trzeba wytrzymać ciśnienie jak obsługują klienta) i z Razmusem w Mierzynie. Jak płacisz gotówką to masz większą siłę przebicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 04.04.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Ma ktos moze numer telefonu do firmy Veldach? Niestety pod numerem znalezionym w internecie odzywa sie jedynie fax :/ 91 455 33 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 04.04.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 WitamChciałam polecić wszystkim usługi elektryka Pana Bogumiła Sałamaja tel 501042840. Jesteśmy bardzo zadowoleni z elektryki, która u nas położył. Bardzo sympatyczny i konkretny człowiek, praca wykonana terminowoi bardzo estetycznie i dokładnie. Dodatkowo podpowiada i doradza ciekawe rozwiązania. Nie zapomina o domofonach, oświetleniu zewnętrznym i instalacji telefonicznej i antenowej.Efekt jego prac można obejrzeć u mnie na budowie w kwietniu, bo od maja tynkujemy. Dodam jeszcze, że już kilku budowlańców z innych ekip, którzy przewinęli się w międzyczasie przez naszą budowę, chwaliło wykonanie elektryki przez Pana Bogumiła. Mówili, że rzadko teraz się spotyka taką porządną robotę i brali do niego namiary. Także polecam.PozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 04.04.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 U mnie nad ranem było -4. Obawiam się, że kwiatki i magnolią odpokutują za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts