RomanW 10.04.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Ile kosztuje i jaka duża (mała) jest ta Twoja działka? Dzialka kosztuje ok 55-60 zl metr kwadratowy i ma 1600-2200 (jest kilka tych dzialek i kazda moglaby byc. Ale jak ja wezme na rolna kredyt?? Musialabym wylozyc, prawda? A tyle ni mom Znowu zapomniałem zapytać Azalkę! (co niniejszym czynię, zanim znowu........) Jak daleko (podać w [km]) od bramy portowej w Portowym Mieście Szczecina (pisownia celowa) jest ta Twoja działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Szczecin 10.04.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu nowy i zielony jak trawa Proszę Was o podowiedz, odpowiedz i pomoc.Mam w Dobrej Szczecińskiej 5 działek z aktualnym planem zagospodarowania, są one na jednym terenie dwudziestu sześciu działeczek tylko porozrzucane w różnych położeniach. Na tym terenie wzdłuż drogi głównej asfaltowej przebiega kanalizacja sanitarna(wzdłóż jednej z moich działek dosłownie) i prąd o który wystąpił dwa lata temu jeden z panów mających pierwszą działkę na tym terenie.Podciągnięty ma pod swoją działkę, a skrzynka główna ZK stoi na początku tego terenu.Jest również wzdłóż mojej działki linia telefoniczna. Reszta , czyli gaz i woda jest po drugiej stronie jezdni , czyli 25 metrów od mojej działki , a zarazem całego terenu o którym piszę.Zastanawiam się jak uzbroić działkę , działki , czy nie będzie problemu , od czego zacząć , czy zebrać pozostałe osoby i zawiązać komitet, czy mam robić projekty tych przyłączy i jak tak to czy na każde przyłącze osobny projekt , oraz czy robić taki , takie projekty z innymi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 10.04.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Dzialka .........ma 1600-2200 (jest kilka tych dzialek i kazda moglaby byc. Swoją drogą działki rolne można dzielić na najmniejsze o pow. 3000 m2.Dedukując (trudne słowo): skoro Jasiowi podzieli te działki na mniejsze to teren jest przeznaczony pod budownictwo (domki dla forumowiczów lub jakąś spalarnię śmieci, albo sortownię odpadów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Dzien dobry. To nasz debiut na forum grupy szczecinskiej. To dopiero poczatek naszej przygody z budowaniem domu. Jestesmy na etapie szukania dzialki, a budowe planujemy zaczac w przyszlym roku. Jutro jedziemy z pania z biura nieruchomosci, szukac naszego nowego adresu zamieszkania Przedstawiono nam pare ofert (Mierzyn, Bezrzecze, Dobra, Bukowo-tymi dzielnicami jestesmy zainteresowani). Ceny...hmmm rozne przez duze "R". Jednak mamy nadzieje, ze PREDZEJ czy pozniej, znajdziemy wlasciwe miejsce. Jutro zdamy raport z naszej wyprawy. Tymczasem pozdrawiamy. GUZIKI polecam jesczze koscino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 10.04.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Znowu zapomniałem zapytać Azalkę! (co niniejszym czynię, zanim znowu........) Jak daleko (podać w [km]) od bramy portowej w Portowym Mieście Szczecina (pisownia celowa) jest ta Twoja działka? Od samej Bramy Portowej jak podpowiedzial mi Via Michelin jest 13 km. Moze 13,5 Dojazd prosty jak sikanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Dzien dobry. To nasz debiut na forum grupy szczecinskiej. To dopiero poczatek naszej przygody z budowaniem domu. Jestesmy na etapie szukania dzialki, a budowe planujemy zaczac w przyszlym roku. Jutro jedziemy z pania z biura nieruchomosci, szukac naszego nowego adresu zamieszkania Przedstawiono nam pare ofert (Mierzyn, Bezrzecze, Dobra, Bukowo-tymi dzielnicami jestesmy zainteresowani). Ceny...hmmm rozne przez duze "R". Jednak mamy nadzieje, ze PREDZEJ czy pozniej, znajdziemy wlasciwe miejsce. Jutro zdamy raport z naszej wyprawy. Tymczasem pozdrawiamy. GUZIKI polecam jesczze koscino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 10.04.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Znowu zapomniałem zapytać Azalkę! (co niniejszym czynię, zanim znowu........) Jak daleko (podać w [km]) od bramy portowej w Portowym Mieście Szczecina (pisownia celowa) jest ta Twoja działka? Od samej Bramy Portowej jak podpowiedzial mi Via Michelin jest 13 km. Moze 13,5 Dojazd prosty jak sikanie A dzialki w Studium Planu Przestrzennego sa przeznaczone pod budownictwo jednorodzinne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 10.04.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Dzialka .........ma 1600-2200 (jest kilka tych dzialek i kazda moglaby byc. Swoją drogą działki rolne można dzielić na najmniejsze o pow. 3000 m2. Dedukując (trudne słowo): skoro Jasiowi podzieli te działki na mniejsze to teren jest przeznaczony pod budownictwo (domki dla forumowiczów lub jakąś spalarnię śmieci, albo sortownię odpadów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 no i Teska Was wszystkich także pozdrawia. Niestety necik jej padł, wiec nie może osobiście. Iwonka w weekendzik ma byc 24 podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 no i Teska Was wszystkich także pozdrawia. Niestety necik jej padł, wiec nie może osobiście. Iwonka w weekendzik ma byc 24 podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 no i Teska Was wszystkich także pozdrawia. Niestety necik jej padł, wiec nie może osobiście. Iwonka w weekendzik ma byc 24 podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Szczecin 10.04.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 A może ktoś by podjął się załatwienia uzbrojenia moich działek za odpowiednią pensję ?? Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Szczecin 10.04.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 A może ktoś by podjął się załatwienia uzbrojenia moich działek za odpowiednią pensję ?? Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam grupę po świętach jak tam wasze brzuchy? powiekszył sie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Szczecin 10.04.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 A może ktoś by podjął się załatwienia uzbrojenia moich działek za odpowiednie wynagrodzenie ?? Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam grupę po świętach jak tam wasze brzuchy? powiekszył sie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 10.04.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Znowu zapomniałem zapytać Azalkę! (co niniejszym czynię, zanim znowu........) Jak daleko (podać w [km]) od bramy portowej w Portowym Mieście Szczecina (pisownia celowa) jest ta Twoja działka? Od samej Bramy Portowej jak podpowiedzial mi Via Michelin jest 13 km. Moze 13,5 Dojazd prosty jak sikanie A dzialki w Studium Planu Przestrzennego sa przeznaczone pod budownictwo jednorodzinne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 A czy Open Finance czyms sie rozni od samego Millennium? Bo ja sie wlasnie umowilam z doradca kredytowym tego ostatniego. Mysle nad jeszcze jakimis bankami ) Z "wymarzonej" dzialki chyba zrezygnuje. Jest nie siedliskowa, a rolna, a cena wlasnie zaczela sie wsciekac. Rosnie 5 zl za metr dziennie Trzeba ja odrolnic, uzyskac warunki zabudowy, uzbroic. No piekna jest, cudna, ale na rolna to juz mi pewnie kredytu nie dadza... i cala reszta... Bede szukac jakiejs ladnej budowlanej. Podobno w Pilichowie sa po 200 zl bardzo piekne. Jeszcze niedawno bym sie za glowe zlapala za te cene, za moment bede szalec ze szczescia, jesli taka mi sprzedadza azalka umow sie bezposrednio z doradca millenium. ja probowalam w open i expanderze....i to była porazka , niby dobrzy doradcy a nie byli na biezaco z promocjami bnkowymi...i to docs waznymi..np liczyli prowizje od kredytu, a w millenium jej nie pobierali juz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 A czy Open Finance czyms sie rozni od samego Millennium? Bo ja sie wlasnie umowilam z doradca kredytowym tego ostatniego. Mysle nad jeszcze jakimis bankami ) Z "wymarzonej" dzialki chyba zrezygnuje. Jest nie siedliskowa, a rolna, a cena wlasnie zaczela sie wsciekac. Rosnie 5 zl za metr dziennie Trzeba ja odrolnic, uzyskac warunki zabudowy, uzbroic. No piekna jest, cudna, ale na rolna to juz mi pewnie kredytu nie dadza... i cala reszta... Bede szukac jakiejs ladnej budowlanej. Podobno w Pilichowie sa po 200 zl bardzo piekne. Jeszcze niedawno bym sie za glowe zlapala za te cene, za moment bede szalec ze szczescia, jesli taka mi sprzedadza azalka umow sie bezposrednio z doradca millenium. ja probowalam w open i expanderze....i to była porazka , niby dobrzy doradcy a nie byli na biezaco z promocjami bnkowymi...i to docs waznymi..np liczyli prowizje od kredytu, a w millenium jej nie pobierali juz... aha i polecam koscino...tu uzbrojone calkowicie slyszlam sa po 250 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 A czy Open Finance czyms sie rozni od samego Millennium? Bo ja sie wlasnie umowilam z doradca kredytowym tego ostatniego. Mysle nad jeszcze jakimis bankami ) Z "wymarzonej" dzialki chyba zrezygnuje. Jest nie siedliskowa, a rolna, a cena wlasnie zaczela sie wsciekac. Rosnie 5 zl za metr dziennie Trzeba ja odrolnic, uzyskac warunki zabudowy, uzbroic. No piekna jest, cudna, ale na rolna to juz mi pewnie kredytu nie dadza... i cala reszta... Bede szukac jakiejs ladnej budowlanej. Podobno w Pilichowie sa po 200 zl bardzo piekne. Jeszcze niedawno bym sie za glowe zlapala za te cene, za moment bede szalec ze szczescia, jesli taka mi sprzedadza azalka umow sie bezposrednio z doradca millenium. ja probowalam w open i expanderze....i to była porazka , niby dobrzy doradcy a nie byli na biezaco z promocjami bnkowymi...i to docs waznymi..np liczyli prowizje od kredytu, a w millenium jej nie pobierali juz... aha i polecam koscino...tu uzbrojone calkowicie slyszlam sa po 250 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts