Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

kurcze , a ja myślałem , że komitet to dobry i tani sposób na uzbrojenie

Przemek

komitet jak komitet....u nas to była masakra! paru cwaniakow chcialo sobie uzbroic dzialki kosztem innych.

Z reguly jest tak...gdzie wiecej niz jedna osoba to sie zaczyna dziac....z reguly beznadziejnie.

No chyba ze twoj :) komitet okaze sie ok...

najlepiej jest kupic uzbrojona dzialke:)

Jak widzę, to te młode koty budowlane założyły już trzecią grupę szczecińską!

Patrz Panie, do czego ta demokracja prowadzi!

Dawniej to porządek był! :D

Teraz przy logowaniu, trzeba sprawdzać, czy przypadkiem nie wchodzi się do kociarni, albo innych "odszczepieńców". :D :D :D

przemek sam napisal ze jest zielony jak trawa.... :lol: :lol: wiec usprawiedliwiony jest :lol:

Przemek

u nas było "stowarzyszenie" i pomimo jakichs tam problemów jakoś poszło, a przede wszytskim taniej i szybciej, niz osobno, a że sie zawsze jakies jełopy znajda, co to nie chcą zapłacić - takie życie, ale i tak było warto.

Przemek

u nas było "stowarzyszenie" i pomimo jakichs tam problemów jakoś poszło, a przede wszytskim taniej i szybciej, niz osobno, a że sie zawsze jakies jełopy znajda, co to nie chcą zapłacić - takie życie, ale i tak było warto.

u nas takich jełopów było tez sporo.... :cry:

A czy Open Finance czyms sie rozni od samego Millennium?

Bo ja sie wlasnie umowilam z doradca kredytowym tego ostatniego. Mysle nad jeszcze jakimis bankami :))

Z "wymarzonej" dzialki chyba zrezygnuje. Jest nie siedliskowa, a rolna, a cena wlasnie zaczela sie wsciekac. Rosnie 5 zl za metr dziennie ;) Trzeba ja odrolnic, uzyskac warunki zabudowy, uzbroic. No piekna jest, cudna, ale na rolna to juz mi pewnie kredytu nie dadza... i cala reszta...

Bede szukac jakiejs ladnej budowlanej.

Podobno w Pilichowie sa po 200 zl bardzo piekne. Jeszcze niedawno bym sie za glowe zlapala za te cene, za moment bede szalec ze szczescia, jesli taka mi sprzedadza ;)

Cześć wszystkim,

Azalka, kupuj tą wymarzoną działkę jako inwestycję!!!! Jesli masz odpowiednie środki ... Nie stracisz!

Dzialka .........ma 1600-2200 (jest kilka tych dzialek i kazda moglaby byc.

Swoją drogą działki rolne można dzielić na najmniejsze o pow. 3000 m2.

Dedukując (trudne słowo): skoro Jasiowi podzieli te działki na mniejsze to teren jest przeznaczony pod budownictwo (domki dla forumowiczów lub jakąś spalarnię śmieci, albo sortownię odpadów)

Romanie,

Przepis o podziale działek rolnych na min. 3 tys mkw wszedł w zycie gdzies tak ok. maja 2006r. (ale nie dam sobie uciąć NICZEGO! za ta datę) Do tego czasu mozna było dzielić działki rolne skolko ugodno.

Może to podział sprzed ww. daty.

A czy Open Finance czyms sie rozni od samego Millennium?

Bo ja sie wlasnie umowilam z doradca kredytowym tego ostatniego. Mysle nad jeszcze jakimis bankami :))

Z "wymarzonej" dzialki chyba zrezygnuje. Jest nie siedliskowa, a rolna, a cena wlasnie zaczela sie wsciekac. Rosnie 5 zl za metr dziennie ;) Trzeba ja odrolnic, uzyskac warunki zabudowy, uzbroic. No piekna jest, cudna, ale na rolna to juz mi pewnie kredytu nie dadza... i cala reszta...

Bede szukac jakiejs ladnej budowlanej.

Podobno w Pilichowie sa po 200 zl bardzo piekne. Jeszcze niedawno bym sie za glowe zlapala za te cene, za moment bede szalec ze szczescia, jesli taka mi sprzedadza ;)

azalka umow sie bezposrednio z doradca millenium.

ja probowalam w open i expanderze....i to była porazka , niby dobrzy doradcy a nie byli na biezaco z promocjami bnkowymi...i to docs waznymi..np liczyli prowizje od kredytu, a w millenium jej nie pobierali juz...

Azalka,

spróbuj "uderzyć" do tych 2 instytucji jednocześnie. Wtedy zobaczysz co i jak

Troche więcej wysiłku - ale potem lżej co m-c przez najblizsze 20-30 lat :-)

Niestety, raczej tej działki nie kupie. Ja chce sie budowac "juz zaraz natychmiast" a przygotowanie jej zajeloby przynajmniej rok. Poza tym nie chca dawac kredytu na dzialke rolna - nie wiem, co ja bym musiala z tym bankiem zrobic, zeby sie zgodzil... Nie chce wchodzic na hipoteke mieszkania, poki co.

Primo: umowilam sie w Banu Millennium na jutro :D i w OF tyz, na 23go (najwczesniejszy wolny termin). Nie moge spac po nocach i boli mnie serce, a jeszcze nawet dzialki nie mam. Mysle, ze zanim cosik wybuduje, osiwieje i dostane zawalu...(tfu, tfu!)

Secundo - bylam w firmie, ktora zajmuje sie budowaniem domkow z wlasnych gotowych projektow. Strasznie bym chciala, zeby sie okazali fachowi i solidni i wogole, tyle, ze nie wybudowali jeszcze ani jednego domku tutaj sami.

W zwiazku z tym pytanie:

znacie kogos, kto buduje domki do stanu developerskiego? Tak, zebym sie nie musiala martwic dowozem materialow itp?

Myslicie, ze budowanie grupa ma sens czy to kretynski pomysl?