Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam ciepło.

Informuję że jestem przybraną matką pięciu szczeniąt :)

W związku z tym poszukuję odpowiedzialnej rodzinki dla szczeniaczka. Wyrośnie piekny owczarek. Piesek jest do oddania w ostatnim tygodniu maja. Zainteresowanych proszę o kontakt na maila.

http://www.erb.pl/pic/Marta.jpg

i ciepło jak zawsze pozdrawiam z zapupia:)

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

A czy Open Finance czyms sie rozni od samego Millennium?

Bo ja sie wlasnie umowilam z doradca kredytowym tego ostatniego. Mysle nad jeszcze jakimis bankami :))

Z "wymarzonej" dzialki chyba zrezygnuje. Jest nie siedliskowa, a rolna, a cena wlasnie zaczela sie wsciekac. Rosnie 5 zl za metr dziennie ;) Trzeba ja odrolnic, uzyskac warunki zabudowy, uzbroic. No piekna jest, cudna, ale na rolna to juz mi pewnie kredytu nie dadza... i cala reszta...

Bede szukac jakiejs ladnej budowlanej.

Podobno w Pilichowie sa po 200 zl bardzo piekne. Jeszcze niedawno bym sie za glowe zlapala za te cene, za moment bede szalec ze szczescia, jesli taka mi sprzedadza ;)

Witam!

Azalka Spójrz na usytuowanie działki na moim linku. Wiem, że są jeszcze do kupienia za pośrednictwem Gryf-Nieruchomości. Wielkość działek 864 m kw. Niestety cena chuyba 190 zł/m. Jezeli chodzi o uzbrojenie, a bedziesz zainteresowana, to moge przesłać info na priv.

Pozadrawiam. :)

Dzisiejsze poszukiwanie dzialki za nami.

1. Wołczkowo - dzialka 1500m, wjazd od południa :-? , jest prad i woda, ładna okolica - ze względu na ten wjazd od południa odpada

2. Dobra - 2 dzialki circa 1000-1100m, na jednej drzewo :-? , woda w drodze, prad u sasiadow, tym razem wjazd od wschodu, czyli ok. Wokol las(ale daleko od dzialki). Jak dla nas niestety za daleko od cywilizacji ;) odpada.

3. Mierzyn - kompleks 4 dzialek(circa 950m), niedaleko ul. Lubieszynskiej, male bajorko w okolicy, ksztalat mocno nieregularny, dzialki chyba troche podmokle, ok. 30m dalej linia wysokiego napiecia...eh.

4. Bukowo - dzialka o granicach tak nieregularnych, ze ciezko nam znalezc figure geometryczna, do ktorej moznaby go porownac ;), wjazd od zachodu, na 5ciu z 7miu bokow dzialki sa drzewka(i za nimi zero sasiedztwa-skarpa=brak takiej mozliwosci nawet w przyszlosci :) ). jest woda.

I ta ostatnia nas mocno zastanowila. Jutro dostaniemy dokladny opis warunkow zabudowy, zaciagne na nia jeszcze Ciotke, ktora "siedzi" w budownictwie i architekturze. Jedno jest pewne - ona wie milion razy tyle, co ja i moj szanowny partner razem wzieci. Ona wylapie mankamenty, a my pomyslimy, czy jestemy je w stanie zaakceptowac.

Czy ktos z was ma wjazd od zachodu? Jak sie mieszka na takiej dzialce?

Jutro dalsza czesc poszukiwan :)

P.S. Kiedys oburzalam sie, jak mi ludzie mowili ze duzo gadam. Teraz czytam moj wpis i musze stwierdzic, ze ja nie tylko duzo gadam, ale i pisze :lol:

Guziki

Zobaczcie usytuowanie działki na moim linku. Sa do kupienia za posrednictwem Gryf-Nieruchomości. Wielkość 864 m kw., ale cena niestety chyba ok. 190 zł/m kw. O uzbrojeniu i inne info na temat tych działek, tak jak pisłaem Azalce, mogę napisać na pirv, jezeli będziecie zainteresowani.

Prosze tylko nie mysleć, że bawie się w naganiacza dla jakiejś firmy. Po prostu mam już złożoną dokumentację o pozwolenie na budowę i mam zamiar ruszać w czerwcu-lipcu, a na razie w tym rejonie jestem sam.

Jednym słowem szukam sąsiadów. :)

A czy Open Finance czyms sie rozni od samego Millennium?

Bo ja sie wlasnie umowilam z doradca kredytowym tego ostatniego. Mysle nad jeszcze jakimis bankami :))

Z "wymarzonej" dzialki chyba zrezygnuje. Jest nie siedliskowa, a rolna, a cena wlasnie zaczela sie wsciekac. Rosnie 5 zl za metr dziennie ;) Trzeba ja odrolnic, uzyskac warunki zabudowy, uzbroic. No piekna jest, cudna, ale na rolna to juz mi pewnie kredytu nie dadza... i cala reszta...

Bede szukac jakiejs ladnej budowlanej.

Podobno w Pilichowie sa po 200 zl bardzo piekne. Jeszcze niedawno bym sie za glowe zlapala za te cene, za moment bede szalec ze szczescia, jesli taka mi sprzedadza ;)

azalka umow sie bezposrednio z doradca millenium.

ja probowalam w open i expanderze....i to była porazka , niby dobrzy doradcy a nie byli na biezaco z promocjami bnkowymi...i to docs waznymi..np liczyli prowizje od kredytu, a w millenium jej nie pobierali juz...

aha i polecam koscino...tu uzbrojone calkowicie slyszlam sa po 250 zł.

JA TEZ MIALEM ROLNA ALE POD BUDOWNICTWO.PRZY ZALATWIANIU PnB ZOSTALA ODROLNIONA.I TO WSZYSTKO

A ile kosztuje m2 w Łęgach? Ale to daleko...

Poki co jeszcze bede probowac w okolicach Dobrej, mam nadzieje, ze do konca tygodnia cos sie wyjasni - dam znac :)

A teraz sie rozpiiiisze :)

Wymyslilam sobie, ze dom mi ktos zbuduje. Taki domkowy deweloper :) Wchodzi na dzialke, gdzie jest prad i woda do uzytku, ziemia w miare wyrownana - i wychodzi zostawiajac mi domek w stanie tzw.deweloperskim czy cos okolo tego. Nie martwie sie o materialy, robotnikow itp - pojawiam sie na budowie sama i z dodatkowym ekspertem na zasadzie "panskie oko konia tuczy" i koniecznych ustalen.

No i jak sie zaczelam rozgladac, juz wcale nie jestem tego taka pewna...

Czy znacie kogos, kto w naszym regionie w podobny sposob domki buduje i JEST SPRAWDZONY? Jak ksztaltuje sie cena takiej budowy wzgledem kosztow wynajmowania ekip, ktorym glownie ja dostarczam materialy?

Praca wlasnoreczna nie wchodzi wogole w gre bo moj maz ma do tych spraw dwie lewe raczki i raczej popsuje niz cos postawi. A jak postawi to popsuje wszystko wokol.

Jak Wy to robicie???

Kochani , serdecznie Wam dziękuję za odpowiedzi na moje nurtujące pytanie. Nadal jednak nie mam jasności co do tej nieprzekraczalnej lini zabudowy .

W planie zagospodarowania jest napisane że można budować minimum 15 metrów od regulacyjnej lini drogi , która oddalona jest od mojej działki o 8 metrów (początek asfaltu), czyli od tego asfaltu mam odliczyć 15 metrów by postawić ścianę budynku (owszem dalej też można, ale nie bliżej!) ??

Czy te 15 metrów mam liczyć od granicy mojej działki szerokiej na 24 metry - wówczas działka zawęzi mi się do 9 metrów po zachowaniu tych 15 metrów

Dzialka .........ma 1600-2200 (jest kilka tych dzialek i kazda moglaby byc.

Swoją drogą działki rolne można dzielić na najmniejsze o pow. 3000 m2.

Dedukując (trudne słowo): skoro Jasiowi podzieli te działki na mniejsze to teren jest przeznaczony pod budownictwo (domki dla forumowiczów lub jakąś spalarnię śmieci, albo sortownię odpadów)

Romanie,

Przepis o podziale działek rolnych na min. 3 tys mkw wszedł w zycie gdzies tak ok. maja 2006r. (ale nie dam sobie uciąć NICZEGO! za ta datę) Do tego czasu mozna było dzielić działki rolne skolko ugodno.

Może to podział sprzed ww. daty.

ja kupowalam dzialke rolna 753m2 i dostalam pozwolenie na budowe...wiec kiedys przed ta data mozna to bylo robic :-?

1. Wołczkowo - dzialka 1500m, wjazd od południa , jest prad i woda, ładna okolica - ze względu na ten wjazd od południa odpada

2. Dobra - 2 dzialki circa 1000-1100m, na jednej drzewo , woda w drodze, prad u sasiadow, tym razem wjazd od wschodu, czyli ok. Wokol las(ale daleko od dzialki). Jak dla nas niestety za daleko od cywilizacji odpada.

3. Mierzyn - kompleks 4 dzialek(circa 950m), niedaleko ul. Lubieszynskiej, male bajorko w okolicy, ksztalat mocno nieregularny, dzialki chyba troche podmokle, ok. 30m dalej linia wysokiego napiecia...eh.

4. Bukowo - dzialka o granicach tak nieregularnych, ze ciezko nam znalezc figure geometryczna, do ktorej moznaby go porownac , wjazd od zachodu, na 5ciu z 7miu bokow dzialki sa drzewka(i za nimi zero sasiedztwa-skarpa=brak takiej mozliwosci nawet w przyszlosci ). jest woda.

I ta ostatnia nas mocno zastanowila. Jutro dostaniemy dokladny opis warunkow zabudowy, zaciagne na nia jeszcze Ciotke, ktora "siedzi" w budownictwie i architekturze. Jedno jest pewne - ona wie milion razy tyle, co ja i moj szanowny partner razem wzieci. Ona wylapie mankamenty, a my pomyslimy, czy jestemy je w stanie zaakceptowac.

Jutro dalsza czesc poszukiwan

P.S. Kiedys oburzalam sie, jak mi ludzie mowili ze duzo gadam. Teraz czytam moj wpis i musze stwierdzic, ze ja nie tylko duzo gadam, ale i pisze :)

ja mam wjazd od poludnia i sobie chwale zenie pieke sie w gorace lato wlasnie na poludniowej stronie...

1. Wołczkowo - dzialka 1500m, wjazd od południa , jest prad i woda, ładna okolica - ze względu na ten wjazd od południa odpada

2. Dobra - 2 dzialki circa 1000-1100m, na jednej drzewo , woda w drodze, prad u sasiadow, tym razem wjazd od wschodu, czyli ok. Wokol las(ale daleko od dzialki). Jak dla nas niestety za daleko od cywilizacji odpada.

4. Bukowo - dzialka o granicach tak nieregularnych, ze ciezko nam znalezc figure geometryczna, do ktorej moznaby go porownac , wjazd od zachodu, na 5ciu z 7miu bokow dzialki sa drzewka(i za nimi zero sasiedztwa-skarpa=brak takiej mozliwosci nawet w przyszlosci ). jest woda.

Jutro dalsza czesc poszukiwan

P.S. Kiedys oburzalam sie, jak mi ludzie mowili ze duzo gadam. Teraz czytam moj wpis i musze stwierdzic, ze ja nie tylko duzo gadam, ale i pisze :)

zapraszam w swoje strony....koscino, dzialki calkowicie uzbrojone 250zł/m2

Primo: umowilam sie w Banu Millennium na jutro :D i w OF tyz, na 23go (najwczesniejszy wolny termin). Nie moge spac po nocach i boli mnie serce, a jeszcze nawet dzialki nie mam. Mysle, ze zanim cosik wybuduje, osiwieje i dostane zawalu...(tfu, tfu!)

Secundo - bylam w firmie, ktora zajmuje sie budowaniem domkow z wlasnych gotowych projektow. Strasznie bym chciala, zeby sie okazali fachowi i solidni i wogole, tyle, ze nie wybudowali jeszcze ani jednego domku tutaj sami.

W zwiazku z tym pytanie:

znacie kogos, kto buduje domki do stanu developerskiego? Tak, zebym sie nie musiala martwic dowozem materialow itp?

Myslicie, ze budowanie grupa ma sens czy to kretynski pomysl?

azalka wyslij privka do GrzegorzR jemu budowala calkiem solidna firma.

wiem tez ze neptun bedzie budowal takie domy wlasnie w koscinie, z uzytkowym poddaszem

Kościno uzbrojone calkowicie sa po 300zl m2. Wiadomosc z poniedziałku.

Ludzie, przeciez to jest wariacka cena! Tyle to na Warszewie chodza... Pilichowo jest tansze. Ja nie chce 250 ani 300! Ja nawet 200 nie chce... Wole te pieniadze w dom wpakowac albo w wiekszy metraz dzialki.

koscino jest duzo piekniejsze niz warszewo...a do miasta mam tylko 7 km.....las wkolo i cisza...czego niemozna powiedziec o warszewie.

jest jescze jeden plus...wszelkie oplaty sa mniejsze bo to wiocha a nie miasto..do tego jak wejdzie kataster to i tu beda mniejsze ceny ...

300 zł??? no prosze....uderz moze do tego developera neptun cos tam