Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kościno uzbrojone calkowicie sa po 300zl m2. Wiadomosc z poniedziałku.

Ludzie, przeciez to jest wariacka cena! Tyle to na Warszewie chodza... Pilichowo jest tansze. Ja nie chce 250 ani 300! Ja nawet 200 nie chce... Wole te pieniadze w dom wpakowac albo w wiekszy metraz dzialki.

azalka widze ze przy galopujacych cenach...to zostaje ci tylko niestety zadupie... :cry: :cry: :cry:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Dziekuje Tesko za wszystkie namiary :)

Ja w Koscinie chocby jutro, ale nie za 250!

Jak opuszcza stowke, to zaraz jade sie dogadywac ;)

A privka zaraz wysylam.

Guziki, o dzialkach w Dobrej bede prawdopodobnie cos wiecej wiedziala jutro albo w piatek, jade "pomolestowac" ;) i jak bedzie cos fajnego, od razu wplacam zadatek.

Przemek, a w ktorym miejscu masz te dzialeczki do sprzedania i jaki metraz?

Dziekuje Tesko za wszystkie namiary :)

Ja w Koscinie chocby jutro, ale nie za 250!

Jak opuszcza stowke, to zaraz jade sie dogadywac ;)

A privka zaraz wysylam.

Guziki, o dzialkach w Dobrej bede prawdopodobnie cos wiecej wiedziala jutro albo w piatek, jade "pomolestowac" ;) i jak bedzie cos fajnego, od razu wplacam zadatek.

Przemek, a w ktorym miejscu masz te dzialeczki do sprzedania i jaki metraz?

azalka

a bylas w koscinie - ale we wsi tam buduja sie dwa domy i wiem ze tam tez sa dzialki, musialabys najlepiej zapytac w tamty wsiowym sklepie.

Teska, nie chce zadupia! :D

Najbardziej chcialabym Koscino, ale ta cena jest zaporowa... przynajmniej poki sa uzbrojone do 150 pare kilkometrow dalej. No dobra, przy dzialce budowlanej do 800 metrow uzbrojonej w pieknym miejscu mysle, ze przegadalabym chlopa nawet na te 180. Ale wiecej to abstrakcja.

Juz pisze do Grzegorza w sprawie tego Neptuna, moze cos sie uda...

Najbardziej chcialabym Koscino, ale ta cena jest zaporowa... przynajmniej poki sa uzbrojone do 150 pare kilkometrow dalej. No dobra, przy dzialce budowlanej do 800 metrow uzbrojonej w pieknym miejscu mysle, ze przegadalabym chlopa nawet na te 180. Ale wiecej to abstrakcja.

azalka ...to nie neptun budowal u gzreska tylko inna firma, neptun to developer ktory zaczyna budwac domy wolnostojace z uzytkowym poddaszem w koscinie.

aha i jescze jadac do koscina w polowie drogi jest inne osiedle, tam moze sa tansze dzialki. aha i na bocianiej tez sprzedaja dzialke,najlepiej zapytac w tym domu ktory jest wybudowany oni maja namiar, aha i dom przy przystanku pks wlascicielka ma parenascie dzialek.

Czy ktoś budował dom z silikatów z Trąbki k. Stargardu?Są tańsze od silki,ale co z jakością?Z góry dziękuję .

Witaj,

budowałam co prawda nie z Trąbek a z bloczków z Grupy Silikaty. Po wstępnej kalkulacji wyszło mi minimalnie taniej niż Silka. Po podwyżce w trakcie budowy różnica zniknęła.

Niestety jakość bloczków była różna - pierwsza partia z Przysieczyna była najsłabsza - poukruszane i popękane bloczki. Następne dostawy z Ostrołęki i skądś indziej były już lepsze. Ale pewnie jakbym miała jeszcze raz podejmować decyzję, wybrałabym jednak silkę xelli.

Nie wiem jak teraz z dostępnością materiału. Jesienią czekało się do 2-3 tyg.

Witam

azalka zadzwoń do agrowestu : http://www.agrowest.pl/kontakt.html my od nich braliśmy działkę w Dobrej po 150/m2 w pełni uzbrojoną. Przed świętami podpisywaliśmy akt notarialny. Właściciel miał zrobić remanent w swoich zapiskach i pewnie kilka działek znajdzie jeszcze nie sprzedanych. A tych działek sprzedali wiele.

Jak tak czytam o cenach dzialek, to czuje sie jakis taki malutki. Moja dzialka w Ploni zostala ostatnio wyceniona na 100zl/m2 i ja myslalem, ze to duzo.

Z innej beczki. Dzisiaj moja ekipa zalapala pierwszego powaznego minusa. Mieli zaczac sciany, a sie nie pojawili. Zadzwonilem do kierownika i powiedzial mi, ze beda dopiero w poniedzialek. A ja im odpuscilem dzien wczorajszy, zeby odpoczeli po swietach. Dni dobroci sie dla nich w tym momencie skonczyly.

Primo: umowilam sie w Banu Millennium na jutro :D i w OF tyz, na 23go (najwczesniejszy wolny termin). Nie moge spac po nocach i boli mnie serce, a jeszcze nawet dzialki nie mam. Mysle, ze zanim cosik wybuduje, osiwieje i dostane zawalu...(tfu, tfu!)

Secundo - bylam w firmie, ktora zajmuje sie budowaniem domkow z wlasnych gotowych projektow. Strasznie bym chciala, zeby sie okazali fachowi i solidni i wogole, tyle, ze nie wybudowali jeszcze ani jednego domku tutaj sami.

W zwiazku z tym pytanie:

znacie kogos, kto buduje domki do stanu developerskiego? Tak, zebym sie nie musiala martwic dowozem materialow itp?

Myslicie, ze budowanie grupa ma sens czy to kretynski pomysl?

www.budujemydlaciebie.pl

Muszę kupić kamerę i aparat cyfrowy na komunię mojego dziecka. Może ktoś podpowie jaką firmę wybrać i jaki model

Kamera na minidysk, kartę pamięci czy duże pyty CD do 2000 zl

Aparat tak do 600 zl latwy w obsudze coby ladne fotki robil.

Liczę na Waszą pomoc. W czwartek muszę iść na zakupy :lol:

nie wiem czy ktoś juz odpowiedział Ci na pytanie, ale powiem Ci o swoim doświadczeniu:

Mamy kamerkę na płytke cd małą - plusem kamery są rozmiary zaś minusem to, że płytka w lp nagrywa tylko 1 godzinkę więc nagrywając coś trzeba mieć kilka płytek. Po półtorarocznym użytkowaniu wiem, że lepiej jest nagrywać na jednorazowych czyli dvd r niż dvd rw bo potem jest trochę zabawy na komputerze aby zgrać a potem nagrać na inną i dvd rw wyczyścić.

Jeśli zaś chodzi o aparat to uważam (tez z doświadczenia na własnej skórze), że lepiej jest kupić większy, z dużym wyświetlaczem takim 2 - 2,5'', dobrym zoomem, nie automatyczną lampą błyskową.

To to co mi tak na gorąco przychodzi do głowy

Aha - kamerę mam sony a aparaty olympus

kurcze , a ja myślałem , że komitet to dobry i tani sposób na uzbrojenie

Przemek

u nas było "stowarzyszenie" i pomimo jakichs tam problemów jakoś poszło, a przede wszytskim taniej i szybciej, niz osobno, a że sie zawsze jakies jełopy znajda, co to nie chcą zapłacić - takie życie, ale i tak było warto.

U Was wyszło lepiej bo było "stowrzyszenie" a nie "komitet'' :wink: