Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

GUZIKI - pojedzcie na miejsce

rozpytajcie sasiadow - zawsze cos powiedza

Dokladnie. Wydaje mi sie, ze to najlepszy sposob. Zla jestem okrutnie, bo dni biegna tak szybko, a czasu coraz mniej. Jezeli teraz sie na nic nie zdecydujemy, to nastepne polowanie na dzialke nastapi najwczesniej za 3miesiace. W niedziele wyjezdzamy znowu do pracy i tutaj bedziemy najwczesniej latem. Przykro tak wyjezdzac, bez tego wlasnego miejsca na ziemi. eh - dzis juz po raz drugi.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Wrocil temat dzialki mojej ukochanej :)

No dobra, przyznam sie, ona tez jest w Koscinie ;)

Ale jest nieuzbrojona to raz i zarosnieta to dwa.

Zgwalcilam mego chlopa (Boze, ja chyba zwariuje, jesli zaczniemy sie budowac, totalny odpor i pesymizm w stosunku do wszystkiego, horror...) i moze go i siebie zlamie, ale potrzebuje Waszej pomocy - podpowiedzi:

1.czy ktos ma zielone pojecie, ile moze kosztowac ciagniecie uzbrojenia przez 100 (i dodatkowo 200 m)??

2.czy wycinka drzew i karczowanie to bedzie wielki problem? i na ile kosztowny?

1. może kosztować dużo, a nawet bardzo dużo. w najlepszym razie tyle, ile te 100 czy 200 metrów rury wodociągowej, kanalizy, gazu czy kabla elektrycznego plus wykopanie i zasypanie rowów plus podłączenie przez fachowców. w najgorszym - budowa stacji transformatorowej, przydomowa oczyszczalnia ścieków, gaz ze zbiornika i wiercenie studni, jak się okaże, że nie można się wpiąć do istniejącej sieci. dlatego my w końcu kupowaliśmy działkę uzbrojoną mimo, że była prawie dwa razy droższa. no i kupa czasu zaoszczędzona na bieganie po urzędach.

2. też zależy - czasami wystarczy kwitek z gminy z pozwoleniem wycięcia i w zależności co rośnie albo "zgrzewka" taniego wina dla chłopaków spod sklepu żeby krzaki wykarczowali albo kilkaset złotych na cięższy sprzęt. generalnie jednak koszt niewielki, a potem zostaje jeszcze drewno do kominka :D

Kurcze Azalka coś Ty jakos tak pechowo z tymi działeczkami trafiasz. ......

Jakies kilka tygodni temu w tanowie oglądałem dzialki sprzedawał je pewien gościu w pełni uzbrojona bardzo ładnie połozona 1600 m/2 za około 80zł/m2 nie wiem czy jeszcze ją ma ale jak by cos moge ci dac namiar.

Nie pechowo, cos Ty!

Ja chce taka piekna wymarzona a zawsze cos wtedy nie tak...

80zl za metr uzbrojonej w Tanowie???

Jezu, dawaj! A jestes pewny 80? nie 180przypadkiem? ;)

jakby co - priv na: [email protected]

No dobra, przyznam sie, ona tez jest w Koscinie ;)

Ale jest nieuzbrojona to raz i zarosnieta to dwa.

Zgwalcilam mego chlopa (Boze, ja chyba zwariuje, jesli zaczniemy sie budowac, totalny odpor i pesymizm w stosunku do wszystkiego, horror...) i moze go i siebie zlamie, ale potrzebuje Waszej pomocy - podpowiedzi:

1.czy ktos ma zielone pojecie, ile moze kosztowac ciagniecie uzbrojenia przez 100 (i dodatkowo 200 m)??

2.czy wycinka drzew i karczowanie to bedzie wielki problem? i na ile kosztowny?

azalka mowisz o tych brzozkach?????

Witajcie,

już mogę oficjalnie na forum pisać, ponieważ dzisiaj o 16:) staliśmy się z mężem właścicielami działki w Kościnie-pozdrawiam Teskę moją sąsiadkę i muszę dodać, że to trochę dzięki niej działka kupiona, bo skorzystaliśmy z namiarów przez nią podanych.

Teraz czeka nas mnóstwo papierkowej roboty ale mamy nadzieję zacząć na całego już we wrześniu/październiku.

pozdrawiam całą grupę

super!!!!!! sluze namiarami na wzglednie szybkie zalatwienie papierkow :lol:

Boze, Teska, jakich brzozkach? w zyciu bym brzozki nie wyciela!

Sa dzialki do sprzedania zadrzewione do imentu. Byly czesciowo zaldrzewione, ale juz ich nie ma. Sa jeszcze "czyste" ale za to daleko od drogi i uzbrojenia.

Aaa, no nie wiem, co mam zrobic!

Chlop powiedzial, ze sie nad tymi dzialkami zastanowi, jak mu podam koszt ich uzbrojenia i wyciecia drzew. Tam jeszcze dochodza drogi, niestety, a to juz moze byc nie warta skorka wyprawki...

A moze Ty wiesz o czyms, o czym ja nie wiem? Napisz o mnie na priv, prosze!

Od trzech dni nie spie przez te dzialki :)

A dzis sie wybieram po poludniui jeszcze raz je poogladac :lol: wiec jakby bylo jeszcze cos innego, to tez od razu chetnie zobacze.

maro74

W jakich okolicach, jest ziemia na sprzedaz w Policach?

Niby w centrum ale pod lasem nie wiem czy znasz Police. Ale jak tak to za Lidlem jadąc wzdłuż nasypu kolejowego i na samym końcu po prawej. Są to tereny byłej spółdzielni "Ogrodnik"

ponoć 100 zł/m2, ale z tego co słyszałam ma byc organizowany przetarg, tel 091-317-50-56 (ale nie wiem czy aktualny) :roll:

Jezus Maria, luidzie powariowali...

W ub. tygodniu cena za metr od Agrowestu byla 150-180 dzis juz 180-200zl.

Poszaleli!

Dajcie namiary na te Police i Tanowo i wszystko co sie da, za jakies rozsadne pieniadze!

No ja dokładnie tydzień temu podpisywałem umowe kupna działki z Agrowestem za 150/m2. Tyle, że zarezerwowałem ją ok. 1,5 miesiąca temu i to były ostatnie działki z tego pola. 2 dni później już nic nie było. Działki rozchodzą się jak ciepłe bułeczki.[/i]

A ja mam pytaie:

Agrowest robi drogi osiedlowe w cenie tejze dzialeczki czy tez zapewnia ich zrobienie, ale doplacic za droge trzeba osobno?

Drogi wewnętrzne zaostały już oddane gminie także nie trzeba wykupować w nich udziału. Drogi te mają być utwardzone i wysypane tłuczniem ze zrobieniem krawężników. Ma to zrobić Agrowest i to są ustalenia między gminą a firmą.