azalka 12.04.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Jakby kogos interesowalo: cena przylacza pradu 1950 zl, ale jak bardzo daleko trzeba ciagnac, to moze byc juz wlasny koszt przyszlego uzytkownika (wciaz nie wiem jaki). Jesli kilku zbierze sie "do kupy" - ZE podciagnie pradzik blizej... cena 1mb kanalizy - 150 zl ( ) Wyciecie drzewka jednego albo kilku mozna przelknac (trzeba w zamian dokonac nasadzenia 1-2 drzewek w zamian), gesto zadrzewiona dzialka jest nieoplacalna... powinni za klopot w zasadzie doplacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 12.04.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Azalko może Ci trochę pomogę i rozjaśnię na swoim przykładzie My kupiliśmy w Łęgach działkę budowlaną a uzbrojenie jest w drodze gminnej (przy pierwszej działce z naszego osiedla) - mamy tam wszystkie media, także po kolei: 1. Enea koszt opłaty przyłączeniowej tak jak pisałaś ok 2tys. netto (płacisz to niezależnie czy masz uzbrojoną działkę czy nie) podzielone na dwie raty - pierwsza przy podpisaniu umowy reszta w momencie fizycznego podłączenia - u nas jest 26 działek także Enea stawia nową trafostację na swój koszt (podłączy też sąsiednie osiedle 60 działek) 2. Gazownia koszt opłaty przyłączeniowej ok 900zł netto - płatne w momencie podłączenia 3. Wod-kan tu jest najciekawszy punkt programu o ile prąd i gaz dostawcy ciągną na swój koszt to wodociąg i kanalizacje trzeba zrobić samemu i oddać to gratis gminie Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 12.04.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 maro74 W jakich okolicach, jest ziemia na sprzedaz w Policach? Niby w centrum ale pod lasem nie wiem czy znasz Police. Ale jak tak to za Lidlem jadąc wzdłuż nasypu kolejowego i na samym końcu po prawej. Są to tereny byłej spółdzielni "Ogrodnik" tel 317 50 56 Dziekuje za informacje. A Police znam - ulica Bankowa sie klania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 12.04.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 GUZIKI, to na waszym obrazku to może Sagrada Familia??? Yes To ja mam malego fiola na punkcie Gaudiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 12.04.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Za nami kolejna porcja wrazen, w zwiazku z szukaniem dzialki. Bylismy na Mierzynie i okazalo sie, ze na dzialkach ktore wystawiono na sprzedaz zrobilo sie bajorko. I to jeszcze akurat na wysokosci wjazdu (zrobic fose?? czy most zwodzony dla lepszego efektu? Czy moze jedno i drugie?). Bylismy roniez na dzialce na Bukowie, ktora tak nam zawrocila w glowie. Po rozmowie z budujacym sie obok sasiadem, dowiedzielismy sie, ze na dzialkach jest glina i splywa na nie woda. Drenaz przedstawiono nam, jako rzecz konieczna. Podobno wysokie fundamenty maja zalatwic sprawe. I cholera wie, czy rzeczywiscie tak bedzie. Ciotka odradza. Mowi, ze skarpa ja przeraza. Zeby sie nie okazalo, ze za 15lat bedziemy musieli dom z fundamentow na kurza lapke przeniesc. O 18tej kolejna wyprawa z maklerem na dzialke. Tysiac pytan, watpliwosci. Ale co zrobic, kiedy znajduje sie takie miejsce na ziemi, w ktorym sie nawet dobrze tylko stoi i rozmawia?? i na koniec - sławetne "eh". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 12.04.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Guziki, a moze zawiazemy "grupe wsparcia", i bedziemy sobie podsylac dzialki dla nas "nie te"? moze drugiemu z nas sie spodoba? Ja tez sie juz zlamalam na maklera, ale wciaz bede probowala walczyc o "moje miejsce na ziemi" ktore znalazlam sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 12.04.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Guziki - a ta dzialka na Bukowie to gdzie ? ja tam mieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.04.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 A ja mam pytaie: Agrowest robi drogi osiedlowe w cenie tejze dzialeczki czy tez zapewnia ich zrobienie, ale doplacic za droge trzeba osobno? azalka fajne dzialki sa w rurzycy i po 70zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.04.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Boze, Teska, jakich brzozkach? w zyciu bym brzozki nie wyciela! Sa dzialki do sprzedania zadrzewione do imentu. Byly czesciowo zaldrzewione, ale juz ich nie ma. Sa jeszcze "czyste" ale za to daleko od drogi i uzbrojenia. Aaa, no nie wiem, co mam zrobic! Chlop powiedzial, ze sie nad tymi dzialkami zastanowi, jak mu podam koszt ich uzbrojenia i wyciecia drzew. Tam jeszcze dochodza drogi, niestety, a to juz moze byc nie warta skorka wyprawki... A moze Ty wiesz o czyms, o czym ja nie wiem? Napisz o mnie na priv, prosze! Od trzech dni nie spie przez te dzialki A dzis sie wybieram po poludniui jeszcze raz je poogladac wiec jakby bylo jeszcze cos innego, to tez od razu chetnie zobacze. npo pisalam, po lewj stronie drogi przy przystanku pks parterowka, tam wejdz babka ma pare dzialek, i dom za ktorym jest taki zagajnik brzoz do wykarczowania te podobno tez sa do kupienia, no i na wczesniejszym polu tez sa dzialki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.04.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Jakby kogos interesowalo: cena przylacza pradu 1950 zl, ale jak bardzo daleko trzeba ciagnac, to moze byc juz wlasny koszt przyszlego uzytkownika (wciaz nie wiem jaki). Jesli kilku zbierze sie "do kupy" - ZE podciagnie pradzik blizej... cena 1mb kanalizy - 150 zl ( ) Wyciecie drzewka jednego albo kilku mozna przelknac (trzeba w zamian dokonac nasadzenia 1-2 drzewek w zamian), gesto zadrzewiona dzialka jest nieoplacalna... powinni za klopot w zasadzie doplacac Iwonce ciagna za 40 zł mb kanalizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.04.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 wieczorowo witam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 12.04.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 witam rowniez wieczorowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 12.04.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Teska, ja juz sie zdecydowalam. Jak Bozia da i wlasciciel nie podniesie ceny, to kupimy nieuzbrojona. Trzymajcie za mnie lapki mocno, zeby teren nie byl podmokly i nic sie do spotkania u notariusza nie popsulo!!! Przekonalam meza "Oj, dobrze, kupmy te ziemie to mi wreszcie przestaniesz marudzic!" O tej ziemi pisalas czy to jeszcze kto inny ma inny kawalek? Gdzie ten zagajnik brzozowy? Po prawej, po lewej, blizej Doluj, dalej czy trzeba gdzies skrecic?? Bo jeszcze moge zmienic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 12.04.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Guziki - a ta dzialka na Bukowie to gdzie ? ja tam mieszkam No ja zaczynam budowe na Bukowo,jestes z tej dzielnicy?jesli to z jakiej ulicy?jesli mozna wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 12.04.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 maro74 W jakich okolicach, jest ziemia na sprzedaz w Policach? Niby w centrum ale pod lasem nie wiem czy znasz Police. Ale jak tak to za Lidlem jadąc wzdłuż nasypu kolejowego i na samym końcu po prawej. Są to tereny byłej spółdzielni "Ogrodnik" tel 317 50 56 Dziekuje za informacje. A Police znam - ulica Bankowa sie klania Byliscie na tej Basniowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 12.04.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam czwartkowo Po jakim czasie od wylania stropu zdejmowaliście szalunki ?? trzy tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 12.04.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam wszystkich!Może komuś obiło sie o uszy i wie, czy ktos sprzedaje dom. Znajomy chce kupić gotowca. Za wszelkie informacje będe wdzięczna! W dalszym ciągu mam do sprzedania membranę dachową!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 12.04.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Guziki - a ta dzialka na Bukowie to gdzie ? ja tam mieszkam No ja zaczynam budowe na Bukowo,jestes z tej dzielnicy?jesli to z jakiej ulicy?jesli mozna wiedziec mozna Ja troche dalej na Kolonistow, a na Basniowej chcialem kupic dzialke ale cos bylo nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 12.04.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Sluchajcie. Czy ktos z Was moglby podac nam namiar na jakiegos geologa? Chodzi o to, ze chcielibysmy zeby zrobil nam badania tej dzialki (czy mozna tam spokojnie wybudowac dom). Dzieki z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 12.04.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 witajcie, podrzućcie mi prosze info ile teraz kosztuje zrobienie projektu przylacza gazowego. PLS! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts