Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jakby kogos interesowalo:

cena przylacza pradu 1950 zl, ale jak bardzo daleko trzeba ciagnac, to moze byc juz wlasny koszt przyszlego uzytkownika (wciaz nie wiem jaki). Jesli kilku zbierze sie "do kupy" - ZE podciagnie pradzik blizej...

cena 1mb kanalizy - 150 zl ( :o )

Wyciecie drzewka jednego albo kilku mozna przelknac (trzeba w zamian dokonac nasadzenia 1-2 drzewek w zamian), gesto zadrzewiona dzialka jest nieoplacalna... powinni za klopot w zasadzie doplacac :D

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Azalko może Ci trochę pomogę i rozjaśnię na swoim przykładzie :)

My kupiliśmy w Łęgach działkę budowlaną a uzbrojenie jest w drodze gminnej (przy pierwszej działce z naszego osiedla) - mamy tam wszystkie media, także po kolei:

1. Enea koszt opłaty przyłączeniowej tak jak pisałaś ok 2tys. netto (płacisz to niezależnie czy masz uzbrojoną działkę czy nie) podzielone na dwie raty - pierwsza przy podpisaniu umowy reszta w momencie fizycznego podłączenia - u nas jest 26 działek także Enea stawia nową trafostację na swój koszt (podłączy też sąsiednie osiedle 60 działek)

2. Gazownia koszt opłaty przyłączeniowej ok 900zł netto - płatne w momencie podłączenia

3. Wod-kan tu jest najciekawszy punkt programu :-? o ile prąd i gaz dostawcy ciągną na swój koszt to wodociąg i kanalizacje trzeba zrobić samemu i oddać to gratis gminie :x

Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam :)

Pozdrawiam

maro74

W jakich okolicach, jest ziemia na sprzedaz w Policach?

Niby w centrum ale pod lasem nie wiem czy znasz Police. Ale jak tak to za Lidlem jadąc wzdłuż nasypu kolejowego i na samym końcu po prawej. Są to tereny byłej spółdzielni "Ogrodnik" tel 317 50 56

Dziekuje za informacje. A Police znam - ulica Bankowa sie klania :)

Za nami kolejna porcja wrazen, w zwiazku z szukaniem dzialki. Bylismy na Mierzynie i okazalo sie, ze na dzialkach ktore wystawiono na sprzedaz zrobilo sie bajorko. I to jeszcze akurat na wysokosci wjazdu (zrobic fose?? czy most zwodzony dla lepszego efektu? ;) Czy moze jedno i drugie?).

Bylismy roniez na dzialce na Bukowie, ktora tak nam zawrocila w glowie. Po rozmowie z budujacym sie obok sasiadem, dowiedzielismy sie, ze na dzialkach jest glina i splywa na nie woda. Drenaz przedstawiono nam, jako rzecz konieczna. Podobno wysokie fundamenty maja zalatwic sprawe. I cholera wie, czy rzeczywiscie tak bedzie.

Ciotka odradza. Mowi, ze skarpa ja przeraza. Zeby sie nie okazalo, ze za 15lat bedziemy musieli dom z fundamentow na kurza lapke przeniesc.

O 18tej kolejna wyprawa z maklerem na dzialke. Tysiac pytan, watpliwosci.

Ale co zrobic, kiedy znajduje sie takie miejsce na ziemi, w ktorym sie nawet dobrze tylko stoi i rozmawia?? i na koniec - sławetne "eh".

Boze, Teska, jakich brzozkach? w zyciu bym brzozki nie wyciela!

Sa dzialki do sprzedania zadrzewione do imentu. Byly czesciowo zaldrzewione, ale juz ich nie ma. Sa jeszcze "czyste" ale za to daleko od drogi i uzbrojenia.

Aaa, no nie wiem, co mam zrobic!

Chlop powiedzial, ze sie nad tymi dzialkami zastanowi, jak mu podam koszt ich uzbrojenia i wyciecia drzew. Tam jeszcze dochodza drogi, niestety, a to juz moze byc nie warta skorka wyprawki...

A moze Ty wiesz o czyms, o czym ja nie wiem? Napisz o mnie na priv, prosze!

Od trzech dni nie spie przez te dzialki :)

A dzis sie wybieram po poludniui jeszcze raz je poogladac :lol: wiec jakby bylo jeszcze cos innego, to tez od razu chetnie zobacze.

npo pisalam, po lewj stronie drogi przy przystanku pks parterowka, tam wejdz babka ma pare dzialek, i dom za ktorym jest taki zagajnik brzoz do wykarczowania te podobno tez sa do kupienia, no i na wczesniejszym polu tez sa dzialki...

Jakby kogos interesowalo:

cena przylacza pradu 1950 zl, ale jak bardzo daleko trzeba ciagnac, to moze byc juz wlasny koszt przyszlego uzytkownika (wciaz nie wiem jaki). Jesli kilku zbierze sie "do kupy" - ZE podciagnie pradzik blizej...

cena 1mb kanalizy - 150 zl ( :o )

Wyciecie drzewka jednego albo kilku mozna przelknac (trzeba w zamian dokonac nasadzenia 1-2 drzewek w zamian), gesto zadrzewiona dzialka jest nieoplacalna... powinni za klopot w zasadzie doplacac :D

Iwonce ciagna za 40 zł mb kanalizy

Teska,

ja juz sie zdecydowalam. Jak Bozia da i wlasciciel nie podniesie ceny, to kupimy nieuzbrojona.

Trzymajcie za mnie lapki mocno, zeby teren nie byl podmokly i nic sie do spotkania u notariusza nie popsulo!!!

Przekonalam meza :) "Oj, dobrze, kupmy te ziemie to mi wreszcie przestaniesz marudzic!" :lol:

O tej ziemi pisalas czy to jeszcze kto inny ma inny kawalek?

Gdzie ten zagajnik brzozowy? Po prawej, po lewej, blizej Doluj, dalej czy trzeba gdzies skrecic?? ;) Bo jeszcze moge zmienic!

maro74

W jakich okolicach, jest ziemia na sprzedaz w Policach?

Niby w centrum ale pod lasem nie wiem czy znasz Police. Ale jak tak to za Lidlem jadąc wzdłuż nasypu kolejowego i na samym końcu po prawej. Są to tereny byłej spółdzielni "Ogrodnik" tel 317 50 56

Dziekuje za informacje. A Police znam - ulica Bankowa sie klania :)

Byliscie na tej Basniowej??