Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich serdecznie! :D

Kto chce studnię za ok 200 PLN/mb + 300 filtr?

Gość szybciej przyjedzie do mnie, jak będzie miał innych "spragnionych" (sic!) tańszej wody do mycia samochodu, teściowej, podlewania trawnika, czy też rozstrzygnięcia konkursu mokrej podkoszulki (z żoną, narzeczoną, prawie narzeczoną, sympatią, sąsiadką, koleżanką sąsiadki, lub po prostu z koleżanką z przedszkola).

Pogoda sprzyja! :D

RomanW głębinowa ta studnia ?? Wiercona ?? Sąsiedzi teraz szukają namiarów...

"Małgolinka"

Wiercona - facet wierci do wody, zakłada filtr, a potem trzeba założyć pompę i doprowadzić rurociąg do pomieszczenia mieszkalnego kobitek, czyli kuchni lub salonu (kapielowego :D ), albo do innego garażu.

"Małgolinka"

Wiercona - facet wierci do wody, zakłada filtr, a potem trzeba założyć pompę i doprowadzić rurociąg do pomieszczenia mieszkalnego kobitek, czyli kuchni lub salonu (kapielowego :D ), albo do innego garażu.

To podaj namiary przekażę sąsiadom może skorzystają - ostatnio jakiś koleś chciał im zrobić studnię 9 metrów (wody powierzchniowe) za 3tys.

Ja znam Legi. Mialam faze kupowania starego domku albo ew. dzialki jakies szesc lat temu i objezdzlam wszystko. DURNA! - nic nie kupilam... Dzis bylabym booogaaataaa :p

Ja sie zakochalam wlasnie w rejonie, gdzie ta nieszczesna nieuzbrojona dzialeczka. No coz mam robic - wlasnie tam serce mi topnieje...

Ale na pewno wszystko posprawdzam i zdanie kazdej z osob, ktore mi podpowiadaja uwaznie biore "pod lupe"!!!

"Małgolinka"

To podaj namiary przekażę sąsiadom może skorzystają - ostatnio jakiś koleś chciał im zrobić studnię 9 metrów (wody powierzchniowe) za 3tys.

Uwaga!

Chętnych do wykonania studni uprzejmie proszę o "skrobnięcie" Emila do mnie, koniecznie z nr telefonu, który zostanie przekazany wykonawcy robót w celu indywidualnego kontaktu z zainteresowanymi osobami.

:D

No dobra koty budowlane!

Dość na dzisiaj!

.................. Weckeeeeend!!! ................. (pisownia poprawna)

Miłego szukania działek, buszowania w ogródkach i ogrodach, lania stropów i ......... innej wody na młyn propagandy mafii budowanej .......... etc. etc!

(Studniarze -Emila do mnie!) :D

Ofcbur,

a w ktorym miejscu masz te dzialeczke w Koscinie? Jeszcze sie boje, czy wszystko uda mi sie sfinalizowac jak bym chciala, ale moze bedziemy somsiady. :oops: Dane do aktu notarialnego juz podalam...

Znow nie moge spac - teraz dlatego, ze chce miec juz wszystko za soba i czarno na bialym, ze ta ziemia jest MOJA.

Czy Twoja dzialka jest uzbrojona?

Ile zaplacilas za metr? Czy kupilas dzialke od Panow i Pani K.?

Azalka,

moja działka jest właściwie na granicy Kościna i Dołuj:) przy ul. Żurawiej, przylega do boru sosnowego-zakochałam się w tym miejscu. Uzbrojona nie jest, ale do pełnego zbrojenia mam 30 m, za metr płaciłam 150 zł więc nie mało, ale też nie tak strasznie dużo, nie kupowałam od Panów i Pani K:):) Kupowałam od babki, która za granicą mieszka i czysty przypadek, że się zdecydowała ją sprzedać.

Trzymam kciuki za akt.

Sluchajcie. Czy ktos z Was moglby podac nam namiar na jakiegos geologa?

Nasz przyjaciel ma firme i jest swietnym geologiem, ale mam tylko jego nr prywatny. Moj maz spyta go albo o firmowy, albo czy moge dac Wam prywatny. Ale jutro. Dzis moja gorsza polowa stawia pelen odpor :evil: .

Jeden dobry uczynek dziennie mu jak widac starczy :)

Azalka. Jakby co, to juz dziekujemy za namiary na geologa. Dzisiaj juz byl, stwierdzil ze gleba jest ok. Mozemy budowac bez zadnych stresow.:)

:wink:

A tak na marginesie ty juz mieszkasz w swoim domku?

U mnie we wtorek kończą fundamenty czyli zalewają chudziaka. Ceny materiałów szaleją. gdzies czytałam że kupowałes materiały w Budo-Hurcie. My tez tam głównie kupujemy chociaz dzwonie kontrolnie do innych hurtowni i porównuje ceny.

Materiał mamy na bieżąco tylko dlatego że nasz wykonawca zna tam ludzi z tej hurtowni.

Jeszcze nie mieszkamy. Myśle, że nastąpi to w lipcu.

Zaopatrywałem się głównie we Frambudzie, bo mieli do mnie najbliżej. Jak czegoś nie mieli, to brałem z Budohurtu (większy asortyment). Oni ze sobą współpracują, więc ceny mają podobne (no, może poza styropianem). Dobrze cenowo wychodzi też SCMB - można się nieźle potargować z właścicielem. Brałem u nich wełne ISOVERA i mimo, że nie było już jej na rynku udało mi się wynegocjować 37% rabatu.

pozdrawiam

Konrad

Witam serdecznie Szczecinian i "Okoliczników"...w szczególności z okolic Wołczkowa :D

Już trochę "wypatrzyłam" swoje ślepia śledząc to co dzieje się na forum, sporo tu cennych informacji.

Tymczasem Teska...(wiem wiem już o tym było ale umkneło mi gdzieś) ten dach...jaka to dachówka ??

Dziś moja druga połowa nawiozła mi połowę hurtowni dachówek (Koramic lub ewentualnie Roben), ale jak to wszystko rozłożyliśmy to czar prysł...Ni jak nie ten kolor ! Zdradz mi raz jeszcze tajemnicę proszę.

A jeszcze rok rok temu czytając niektóre posty dotyczące wyborów, myślałam sobie...ehh też coś, a ja pójdę sobie wybiorę sobie i "se kupię" !

Aż strach pomyśleć, że po drodze są jeszcze okna, drzwi, glazura, panele....brrr

Ehh...dobrej nocy