Ofcbur 14.04.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 A ja dzisiaj pochodziłam po swoich włościach-rewelacja, już oczyma duszy widzę mój dom, do tego temperatura sprzyjająca spacerom była więc obeszłam całe osiedle w Kościnie, pogadałam z inwestorami budującymi, ehhh było nieźle:)Pozdrawiam wieczorową porą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 14.04.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Witaj Ofcbur, i gratulacje z zakupu. A Teska to dobra kobitka, ma wiedzę w zakresie budowania, bo praktycznie sama dom wybudowała. Napewno podzieli się doswiadczeniem z Wami jak coś Napewno musicie juz rozejrzec sie za wykonawstwem stanu surowego (o ile to juz nie jest za poźno), bo wrzesień blizej jak sądzicie, a o ekipę to teraz bardzo trudno. witam w grupie wykonawca stanu surowego już umówiony był jak jeszcze umowa nie była sfinalizowana:):)ale jeszcze rozglądam się za innymi żeby mieć porównanie. Może ktoś może kogoś polecić, najlepiej na przełom września i października? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawory 14.04.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 witam Tesca dzięki... My również objechaliśmy...potem obeszliśmy mniej lub bardziej wyboiste osiedlowe dróżki w poszukiwaniu odpowiedniego dachu...cóż muszę się jeszcze z tym przespać Tymczasem te wyboiste drogi... rozmawialiśmy z sąsidami, baaaardzo nie lubią deszczowej pory...wtedy tylko gumaki się spisują, a z drogą u nas kiepsko...(jak to we wspólnocie) zbierając podpisy na współużytkowanie, większość ludzi póki co nie widzi perspektyw na budowę, więc chyba sami sobie jakoś ją utwardzimy, szczęśliwie jesteśmy pierwszymi za drogą gminną (która jako tako jeszcze trzyma płaszczyznę ) ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 14.04.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 A ja pracuje ciezko nad kredytem... Od czwartku obskoczylam osobiscie Millennium, Santandera i BPH, a dzis "zaliczylam" Money Expert. Troche sie boje, czy zdaze z kredytem na czas, nie wspominajac o tym, ze umieram ze strachu, czy mi wogole ten kredyt dadza. Zdolnosc kredytowa mamy niezla, ale sami wiecie, ze roznie moze byc... dzis sie dowiedzilalam, ze moze sie np. bankowi moje polko nie spodobac a na polko tabun chetnych... Sluchajcie, ile sie zwyczajowo daje zaliczki-zadatku? Bo jakby nie przyznali, nie chcialabym stracic. Mowie Wam, glowa mi peka... No i umowilam geologa na polowe przyszlego tygodnia A jutro jedziemy ostatecznie wybrac dzialke (oczywiscie przed ostatecznym "ostatecznie" chce jeszcze wszystko posprawdzac - to trafo i inne przylacza i KW itp.). Wiec jak tubylcy zobacza w swojej okolicy do poludnia malego laciatego spanielka, to razem z tym spanielkiem bede ja i moj chlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrkosa 14.04.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Witam!Szukaw firmy ktora wykonuje nietypowe fundamenty: mikro pale, plyty itp. budowac bede na Krzekowie. Grunt jest do luftu, nie jednorodny, poprzedni wlasciciel wybral torf i nawozil ziemie z wszystkich okolicznych bodow. Czyli jest tam wszystko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 14.04.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 mam /miałem bo skończyli błyskawicznie/ ekipę od kanalizacji zewnetrznej. Brzmi jak bajka lub reklama - szybko fachowo i niedrogo. Info na priv - działają w okolicach Mierzyna - Dołuj. Szkoda że tak mało takich prawdziwych fachowców no, ja też muszę się pochwalić, że rury kanalizacyjne mam już podłączone do kanalizy zewnętrznej. Też musze pochwalic, ze fachowcy byli naprawde w porządku i solidni. Cenowo atrakcyjnie bo za metr wzieli 40 zł co dało ogólna kwote 700 zl. 17 metrów x 40,00 zł daje 680 a reszta na piwo bo zasłużyli. Działają w obrębie Klinsk, więc jak ktos potrzebuje namiar to dajcie znać. Niewiem czy cenę taka utrzymają, bo teren podmokły i stwierdzili, że gorzej sie pracuje, ale ja płaciłam 40 dychy od metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulamach 14.04.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Witajcie, już mogę oficjalnie na forum pisać, ponieważ dzisiaj o 16:) staliśmy się z mężem właścicielami działki w Kościnie-pozdrawiam Teskę moją sąsiadkę i muszę dodać, że to trochę dzięki niej działka kupiona, bo skorzystaliśmy z namiarów przez nią podanych. Teraz czeka nas mnóstwo papierkowej roboty ale mamy nadzieję zacząć na całego już we wrześniu/paździozdrawiam całą grupę Witam i ja tez jestem sasiadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 14.04.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 alez sie narobiła obecnie trawnik sie podlewa nawozik rozsypany, kwiatki posadzone....meble ogrodowe umyte...jutro ksiazka , piwko i lezaczek A gości zapraszasz? pewnie.....piwko wypiałm....jedno....i mi sie w głowie zakołowało i ogrodniczo znow...nie wytrzymałam... oj, Teska ja też dzisiaj na działeczce pelna parą. Kopie, sadzę i plewie. Qurcze latam i tu i tam bo jest tyle do zrobienia, ze niewiem co wpierw. Przy plewieniu prawie ciemna noc mnie zastała, więc musiałam skończyć bo po ciemku to zamiast chwastów, mogłabym przez pomyłke skubnąć coś szlachetniejszego. Zakwasy sie odzywaja, ale co tam jutro też w ogrodzie dopóki słoneczko nie zajdzie. a tak wogóle to witam wieczorkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 15.04.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 A ja pracuje ciezko nad kredytem... Od czwartku obskoczylam osobiscie Millennium, Santandera i BPH, a dzis "zaliczylam" Money Expert. Troche sie boje, czy zdaze z kredytem na czas, nie wspominajac o tym, ze umieram ze strachu, czy mi wogole ten kredyt dadza. Zdolnosc kredytowa mamy niezla, ale sami wiecie, ze roznie moze byc... dzis sie dowiedzilalam, ze moze sie np. bankowi moje polko nie spodobac a na polko tabun chetnych... Z kredytem to jest tak, ze poki nie masz pozwolenia na budowe, zaden bank nie bedzie chcial z toba rozmawiac, a jak juz dostaniesz pozwolenie i bedziesz chciala budowac, to formalnosci w bankach przeciagaja sie w nieskonczonosc. Zapraszam do lektury ostatniego wpisu na moim blogu. Ku przestrodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 15.04.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 A u mnie od dzisiaj posadzki. Czy pod kominkiem (bez płaszcza) kładliście styropian? niezależnie czy z płaszczem czy bez nie kładzie się styropianu - kominek potrzebuje solidnej podstawy, a ponieważ zawsze stoi na krawędzi wylewki to jest ryzyko, że wylewka pęknie pod ciężarem. dodatkowo w wysokiej temperaturze styropian lubi powoli znikać, po jakimś czasie może go tam nie być. jeśli już ktoś czuje nieodpartą potrzebę izolowania całej podłogi to tylko płyta z wełny mineralnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 15.04.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 podpowiedzcie mi gdzie moge kupic piłe do Porothermu najlepiej uzywana a moze ktos chce sprzedac szczerze przyznam, że nie słyszałem o takim ustrojstwie... po co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 15.04.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 szydasku, jak ja Ci zazdroszczę, ja też tak chcę, nawet na betonach, ale u siebie. pozdrowionka iwonka nie zazdrość tylko poganiaj ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 15.04.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 a tak wogóle witam niedzielnie. pogoda w sam raz na pracę a z forum znowu jakieś klocki - posty pojawiają się z opóźnieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 15.04.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Szydas, przypomnij mi o swojej wentylacji. Kto wykonywal, na jakiej centrali? Czy robiles GWC? Jak mozesz, to podziel sie tez na priv informacja ile cie to kosztowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 15.04.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Szydas, przypomnij mi o swojej wentylacji. Kto wykonywal, na jakiej centrali? Czy robiles GWC? Jak mozesz, to podziel sie tez na priv informacja ile cie to kosztowalo. eeee... ale o co chodzi? ja ma najzwyklejszą grawitacyjną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.04.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 a tak wogóle witam niedzielnie. pogoda w sam raz na pracę a z forum znowu jakieś klocki - posty pojawiają się z opóźnieniem.... masz zdrowko z ta praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.04.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 witam niedzielnie wybireramy sie dzis z sasiadka do zwiedzania otwartej juz rózanki podobno pięknie zrobiona jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 15.04.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witam! Szukaw firmy ktora wykonuje nietypowe fundamenty: mikro pale, plyty itp. budowac bede na Krzekowie. Grunt jest do luftu, nie jednorodny, poprzedni wlasciciel wybral torf i nawozil ziemie z wszystkich okolicznych bodow. Czyli jest tam wszystko. Pozdrawiam Rzuć okiem na PRIV-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 15.04.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Z kredytem to jest tak, ze poki nie masz pozwolenia na budowe, zaden bank nie bedzie chcial z toba rozmawiac, a jak juz dostaniesz pozwolenie i bedziesz chciala budowac, to formalnosci w bankach przeciagaja sie w nieskonczonosc. Ja na dzialke chce kredyt... Nie musze miec pozwolenia... (chyba?) Fajny blog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 15.04.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Z kredytem to jest tak, ze poki nie masz pozwolenia na budowe, zaden bank nie bedzie chcial z toba rozmawiac, a jak juz dostaniesz pozwolenie i bedziesz chciala budowac, to formalnosci w bankach przeciagaja sie w nieskonczonosc. Ja na dzialke chce kredyt... Nie musze miec pozwolenia... (chyba?) Fajny blog jeśli kupujesz działkę na kredyt to potrzebujesz ewentualnie tylko aktualny plan zagospodarowania czy warunki zabudowy - dowód, że działka jest budowlana. inaczej kredytu nie da żaden bank (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts