bimbelt 16.04.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Huh, nie sadzilam, ze to tyle zalatwiania, latania i sprawdzania, zanim cokolwiek! Uwierz mi, ze latanie to sie dopiero zacznie po zakupie dzialki. No chyba, ze masz worek pieniedzy i zlecisz komus zalatwienie wszystkich formalnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 16.04.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 pozdrawiam poniedzialkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokowal 16.04.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam wszystkich, I niestety wykiszkowala mnie umowiona ekipa tynkarzy Tak wiec solidnych tynkarzy przyjme - NATYCHMIAST !!! czy to ktoś z listy????? Boja z jednm tez jestem po słowie i zeby mnie nie też nie wy...... WITAM Witam ! To i ja poproszę o listę. W piątek 13 anulowaliśmy umowę z wykonawcą, który 23 kwietnia miał wejść na plac budowy. Twierdzi, że likwiduje firmę i idzie na etat, bo m.in. nie jest w stanie utrzymać/znaleźć robotników, a ostatnich ktoś mu podebrał. No i jeszcze naciął się na kilku inwestorach i nie chce z rodziną wylądować pod mostem. Szczęściem w nieszczęściu poddał się teraz, a nie po rozgrzebaniu budowy. Jutro rozmawiamy z kolejnym, ale ten już nie zagwarantuje całości prac - no to trzeba będzie skorzystać z listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 16.04.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 W piątek 13 anulowaliśmy umowę z wykonawcą, który 23 kwietnia miał wejść na plac budowy. Twierdzi, że likwiduje firmę i idzie na etat, bo m.in. nie jest w stanie utrzymać/znaleźć robotników, a ostatnich ktoś mu podebrał. Oj, czy to jest firma A..., no taka z trzech literek (nie pamietam dokladnie?). Rozmawialam z tym Panem i sprawial bardzo sympatyczne wrazenie, ale tez cos takiego sugerowal. Brrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.04.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 A u mnie od dzisiaj posadzki. Czy pod kominkiem (bez płaszcza) kładliście styropian? niezależnie czy z płaszczem czy bez nie kładzie się styropianu - kominek potrzebuje solidnej podstawy, a ponieważ zawsze stoi na krawędzi wylewki to jest ryzyko, że wylewka pęknie pod ciężarem. dodatkowo w wysokiej temperaturze styropian lubi powoli znikać, po jakimś czasie może go tam nie być. jeśli już ktoś czuje nieodpartą potrzebę izolowania całej podłogi to tylko płyta z wełny mineralnej. Ale przecież normalny kominek waży sto kilkadziesiąt kilo, obudowa pewnie drugie tyle (chyba, że masywna z kamienia - to więcej), więc pewnie suma sumarum nie będzie więcej niż regał z książkami, który stawia się na normalnej wylewce. A kominek raczej chyba nie grzeje dołem, tylko bokami i górą, ale to rozważania lekturowo-teoretyczne, bo do tej pory nigdy nie miałam kominka. Natomiast tak sobie myślę, że nieocieplona posadzka jest mostkiem termicznym, szczególnie, jeśli nie pali się w kominku non stop. Posadzka już wylana - w końcu dałam ocieplenie i podwójnie siatkę zbrojoną. Kamiennego grzmota do obudowy nie przewiduję . Zobaczymy, jak się sprawdzi. maggie nie masz racji!!!! i nie wiem co za posadzkarz zgodził sie wylac ci na to ocieplenie posadzke!! moj posadzkarz pierwsze co powiedzial ze absolutnie nie mozna pod kominkiem klasc styropianu! do tego pan kominkarz, pierwsze co zrobił, to zapytał czy jest ocieplenie pod posadzka gdzie stoi kominek, gdyby tam było - nie robiłby..... a do tego regał z ksiazkami Maggie nie grzeje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.04.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 A czy ja mogę prosić o listę aktualną?Dziękuję gdzie budujesz w Dołujach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokowal 16.04.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Oj, czy to jest firma A..., no taka z trzech literek (nie pamietam dokladnie?). Rozmawialam z tym Panem i sprawial bardzo sympatyczne wrazenie, ale tez cos takiego sugerowal. Brrr.... Dokładnie ta - A-K-T. Był z bardzo dobrego polecenia, no i nie ma firmy... A wybraliśmy go nawet pomimo wyższej ceny... Szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.04.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Uwaga na Przemka. Niezły kiciaż z niego. no wlasnie tak czytam.....jakies biuro nieruchomosci czy jak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.04.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Przemku, odpisalam na priv Guziki, ciesze sie, ze Wy znalezliscie swoja. Pozazdroscic! Oby teraz wszystko poszlo super-super i zeby sie Wam fantastycznie budowalo i wspaniale mieszkalo!!! Ta moja tez mi sie podoba, chociaz jest inna niz myslalam, ze bedzie Troche jak chcialam, ale jednak inna... Chcialam POD lasem - ta jest... lesna... Chcialam taka kolo 800-1000m - ta jest dwa razy wieksza... To akurat plus ) Tylko koszt dwa razy taki juz na dzien dobry (to a propos przekraczania budzetu jeszcze przed kupniem ziemi, o budowie nie wspomne...) "Moje" drzewa to nie male roslinki, to 40 letnie sosny, gesto bardzo rosnace i bardzo plytko ukorzenione, sporo polamanych, powywalanych. Zobaczymy, co powie geodeta, gmina, lesnicy. No i bank Jutro dzwonie do rzeczoznawcy bankowego. Bo mni moze wyjsc wszystko cacy, ale jemu sie nie spodoba i ... kupa... Huh, nie sadzilam, ze to tyle zalatwiania, latania i sprawdzania, zanim cokolwiek! Czy w takim miejscu mozna by postawic drewniany domek? (az sie prosi). Czy ktos z osiedli Doluje/Koscino zdradzilby mi, jakie sa warunki zabudowy w tym rejonie? azalka trzynmaj sie ustalonego kosztorysu....skoro dzialke kupujesz na kredyt....wiesz to trzeba splacac....no i postawic trzeba dom:(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.04.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 witm poniedziałkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 16.04.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 azalka trzynmaj sie ustalonego kosztorysu....skoro dzialke kupujesz na kredyt....wiesz to trzeba splacac....no i postawic trzeba dom:(:( Teska, wiem! Przeznaczylismy pewna kwote na dzialke (uzbrojona). Z kredytu bo z kredytu - wiemy ile mozemy go wziac a na ile bedziemy mogli sfinansowac z innych srodkow. Ceny byly realne jeszcze z miesiac-dwa temu. Ale nie wzielismy pod uwage rownie gwaltownego skoku cen. Nie wiem, na ile przylaczy mi starczy "rezerwa". Staram sie zorientowac. Dzis moj maz bedzie staral sie zalatwic pierwsze konieczne dokumenty. Jak bedzie za duzo, to sobie odpuszcze, albo przewartosciuje kosztorys... Jest tez mozliwosc, ze wstrzymam sie po prostu kilka miesiecy z budowa. Wszystko zalezy, na ile ta roznica bedzie duza... No i moze cos po drodze znajde innego? Chociaz wole, zeby to tutaj mi sie udalo... Wiesz, to ma byc dom dla mnie na reszte zycia - nie chce go miec tylko aby miec. Miejsce jest dla mnie bardzo wazne. Nie chcialabym wstawac i codziennie jakichs slupow albo hali, nie chcialabym mieszkac w "nacpanym" osiedlu. Mysle, ze mnie rozumiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 16.04.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 WitamPoszukuję takich sztukaterii kartonowo gipsowych firmy LAFARGE(przy połączeniu ściany i sufitu). Robię remont w domu i część musiałem zerwać i poszukuję takich samych profili. Byłem w Castoramie, Węglobudzie i SCMB ale takich profili nie ma. gdzie są jeszcze jakieś składy gdzie jest duży wybór tego typu rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 16.04.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 cześć Słuchajcie bardzo proszę, jeśli ktoś się orientuje gdzie najtaniej kupie kostkę polbrukową to pilnie proszę o namiary, najlepiej na priva , dzięki. Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.04.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 azalka trzynmaj sie ustalonego kosztorysu....skoro dzialke kupujesz na kredyt....wiesz to trzeba splacac....no i postawic trzeba dom:(:( Teska, wiem! Przeznaczylismy pewna kwote na dzialke (uzbrojona). Z kredytu bo z kredytu - wiemy ile mozemy go wziac a na ile bedziemy mogli sfinansowac z innych srodkow. Ceny byly realne jeszcze z miesiac-dwa temu. Ale nie wzielismy pod uwage rownie gwaltownego skoku cen. Nie wiem, na ile przylaczy mi starczy "rezerwa". Staram sie zorientowac. Dzis moj maz bedzie staral sie zalatwic pierwsze konieczne dokumenty. Jak bedzie za duzo, to sobie odpuszcze, albo przewartosciuje kosztorys... Jest tez mozliwosc, ze wstrzymam sie po prostu kilka miesiecy z budowa. Wszystko zalezy, na ile ta roznica bedzie duza... No i moze cos po drodze znajde innego? Chociaz wole, zeby to tutaj mi sie udalo... Wiesz, to ma byc dom dla mnie na reszte zycia - nie chce go miec tylko aby miec. Miejsce jest dla mnie bardzo wazne. Nie chcialabym wstawac i codziennie jakichs slupow albo hali, nie chcialabym mieszkac w "nacpanym" osiedlu. Mysle, ze mnie rozumiesz. rozumiem...ale ta lokalizacja za boiskiem jest ciulowa...zapytaj ulamach potweirdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.04.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam Poszukuję takich sztukaterii kartonowo gipsowych firmy LAFARGE(przy połączeniu ściany i sufitu). Robię remont w domu i część musiałem zerwać i poszukuję takich samych profili. Byłem w Castoramie, Węglobudzie i SCMB ale takich profili nie ma. gdzie są jeszcze jakieś składy gdzie jest duży wybór tego typu rzeczy jescze w przecławiu w tym duzym skladzie budowlanym, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.04.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 cześć Słuchajcie bardzo proszę, jeśli ktoś się orientuje gdzie najtaniej kupie kostkę polbrukową to pilnie proszę o namiary, najlepiej na priva , dzięki. Pozdrowienia dla wszystkich zyjesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 16.04.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 cześć Słuchajcie bardzo proszę, jeśli ktoś się orientuje gdzie najtaniej kupie kostkę polbrukową to pilnie proszę o namiary, najlepiej na priva , dzięki. Pozdrowienia dla wszystkich zyjesz?? a dzięki, jakoś się czołgam Nie długo będę się już turlać mała będzie chyba kolosem, bo brzuch w oczach rośnie, w 9 miechu to chyba będę wyglądać jak z trojaczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 16.04.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 No tak, pierwsze info z gminy: niiii ma przylaczy wody i kanalizacji w tym rejonie, bo po prostu gmina bokami robi. Za duzy "przyrost naturalny" w wyniku naplywu ludnosci miejskiej. Nawet jak do tej pory cos tam wydae bylo, wcale niekoniecznie przylacza. Wstrzymane jest wydawanie zezwolen na przylacza na kilka lat: trzy, moze piec. Jedyna szansa - szambo i studnia (pytanko o jakosc wody). Wartosc ziemi w tym rejonie powinna spasc... To chyba nie tylko Koscina sie tyczy. To primo. Sekundo: te dziadowskie drzewa... no fajnie ze sa, ale moze niekoniecznie tyle...wszystko co powyzej 5m chce sie sciac, trzeba zglaszac i za to placic. W zamian za sciecie trzeba wsadzic drzewko minimum piecioletnie, cena sadzonki 2 do 5ciu zlotych. Wartosc dzialki dalej spada Ciekawam, czy wlasciciel wezmie pod uwage te "drobiazgi", jesli by cos... To na razie rekonesans wstepny... Teska, naprawde BARDZO POWAZNIE biore pod uwage Twoje zdanie, uwierz! Ale zawsze jeszcze wszystko sprawdzam sama, zeby pozniej tylko do siebie miec pretensje. Piszac ciulowo piszesz o towarzystwie czy jeszcze cos? Postaram sie odnalezc na forum ulamach i spytac! A gdybys uslyszala o jakiejs fajnej dzialeczce tam, napiszesz na priv do mnie? pliiiisssss Ty tubylec, Ciebie latwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.04.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 No tak, pierwsze info z gminy: niiii ma przylaczy wody i kanalizacji w tym rejonie, bo po prostu gmina bokami robi. Za duzy "przyrost naturalny" w wyniku naplywu ludnosci miejskiej. Nawet jak do tej pory cos tam wydae bylo, wcale niekoniecznie przylacza. Wstrzymane jest wydawanie zezwolen na przylacza na kilka lat: trzy, moze piec. Jedyna szansa - szambo i studnia (pytanko o jakosc wody). Wartosc ziemi w tym rejonie powinna spasc... To chyba nie tylko Koscina sie tyczy. To primo. Sekundo: te dziadowskie drzewa... no fajnie ze sa, ale moze niekoniecznie tyle...wszystko co powyzej 5m chce sie sciac, trzeba zglaszac i za to placic. W zamian za sciecie trzeba wsadzic drzewko minimum piecioletnie, cena sadzonki 2 do 5ciu zlotych. Wartosc dzialki dalej spada Ciekawam, czy wlasciciel wezmie pod uwage te "drobiazgi", jesli by cos... To na razie rekonesans wstepny... Teska, naprawde BARDZO POWAZNIE biore pod uwage Twoje zdanie, uwierz! Ale zawsze jeszcze wszystko sprawdzam sama, zeby pozniej tylko do siebie miec pretensje. Piszac ciulowo piszesz o towarzystwie czy jeszcze cos? Postaram sie odnalezc na forum ulamach i spytac! A gdybys uslyszala o jakiejs fajnej dzialeczce tam, napiszesz na priv do mnie? pliiiisssss Ty tubylec, Ciebie latwiej ok bede miała na oku jak cos to dam znac! widzisz kanalize i wode....ciagnelismy my...tzn z naszego osiedla jakies kilkanascie osob...i nikt spoza tego osiedla nie przyłaczy sie do tego wodociagu ani kanalizy....( przepompowania tez była robiona na nasz koszt) wiec gmina wie jakie sa mozliwosci tego wszystkiego...tak samo jest z gazem.... wiec nie słuchaj pana K ze ci powie ze sobie sie przyłaczysz do tych uzbrojen....nie ma takich mozliwosci technicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.04.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 cześć Słuchajcie bardzo proszę, jeśli ktoś się orientuje gdzie najtaniej kupie kostkę polbrukową to pilnie proszę o namiary, najlepiej na priva , dzięki. Pozdrowienia dla wszystkich zyjesz?? a dzięki, jakoś się czołgam Nie długo będę się już turlać mała będzie chyba kolosem, bo brzuch w oczach rośnie, w 9 miechu to chyba będę wyglądać jak z trojaczkami hmm uwzaj coby taki nie był jak sie urodził niedawno...7 kg czy cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts