Teska 17.04.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 tomadyna, ty jako człowiek z branży informatycznej może jakieś info posiadasz? kto mi podłączy jakiś sensowny internet w Dobrej? a moze ktos by chcial i koscino podłaczc bo firma 2 morrow jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 17.04.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Podnoszę , bo baaaardzo spadliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.04.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 tomadyna, ty jako człowiek z branży informatycznej może jakieś info posiadasz? kto mi podłączy jakiś sensowny internet w Dobrej? Swego czasu przesłuchałem nadajniki u Peterza i finalnie znaleźliśmy jakiegoś dostawcę, jednak nie pamiętam kto to był - PETERZ pewnie zaraz rzuci namiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.04.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam wieczorkiem Klaus dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.04.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Chcialam sie spytac jaka braliscie folie dachowa oczywiscie dobra jakosciowo i cenowo . Czy moze ktos z Was wycenial ostatnio wiezbe dachowa ,okna dachowe i dachowki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.04.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Czy tez tak macie ze po powrocie z urlopu dostajecie krecka i bol glowy . Tyle zaleglych rzeczy i niewiem od czego zaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 17.04.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 WITAM I MAM PYTANIE może w waszych okolicach widzicie stojace ,rdzewiejące auta co zwało sie syrena interesuje mnie to auto wiec jeśli znacie miejsca postoju syren to prosze o wszelkie informacje z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 17.04.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam wszystkich! To i ja mam dziś pytanie: kiedy nalezy wykonywać taras? Razem z wykonywaniem stanu zero? Czy powinien być połączony z budynkiem czy też rozdzielony? Może macie jakies uwagi lub wskazówki w tym względzie? Za wszystki będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 17.04.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Jak w temacie - chłop pisać nie może bo mu się jakieś baby kręcą pod nogami. Pilnie potrzebna nowa rodzina dla baby Tu fotka: http://www.erb.pl/pic/berta.jpg Kobietka młodziutka - osiemnastka i piękna Więcej fotek tu: http://www.erb.pl/pic/frodo.jpg facecik http://www.erb.pl/pic/martapor.jpg babeczka Pozdrawiam ciepło Joaśka PS - Po co Ci dom BEZ PSA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.04.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam wszystkich! To i ja mam dziś pytanie: kiedy nalezy wykonywać taras? Razem z wykonywaniem stanu zero? Czy powinien być połączony z budynkiem czy też rozdzielony? Może macie jakies uwagi lub wskazówki w tym względzie? Za wszystki będę wdzięczny. To zalezy czy wylewany czy na gruncie (np z kostki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 17.04.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam wszystkich! To i ja mam dziś pytanie: kiedy nalezy wykonywać taras? Razem z wykonywaniem stanu zero? Czy powinien być połączony z budynkiem czy też rozdzielony? Może macie jakies uwagi lub wskazówki w tym względzie? Za wszystki będę wdzięczny. To zalezy czy wylewany czy na gruncie (np z kostki) Planujemy wylewany - wykonawca twierdzi, ze mozna go zrobić oddzielnie. Szukam potwierdzenia/zaprzeczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 17.04.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 To i ja mam dziś pytanie: kiedy nalezy wykonywać taras? Razem z wykonywaniem stanu zero? Czy powinien być połączony z budynkiem czy też rozdzielony? Może macie jakies uwagi lub wskazówki w tym względzie? Za wszystki będę wdzięczny. Ja zrobilem taras ze stanem zero. Wspolna lawa fundamentowa, dzieki czemu taras powinien osiadac razem z domem. Jak bedzie, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.04.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam wszystkich! To i ja mam dziś pytanie: kiedy nalezy wykonywać taras? Razem z wykonywaniem stanu zero? Czy powinien być połączony z budynkiem czy też rozdzielony? Może macie jakies uwagi lub wskazówki w tym względzie? Za wszystki będę wdzięczny. To zalezy czy wylewany czy na gruncie (np z kostki) Planujemy wylewany - wykonawca twierdzi, ze mozna go zrobić oddzielnie. Szukam potwierdzenia/zaprzeczenia? ja mialam wylewany osobno, osobna płyta tarasowa, fundament, zageszczanie, izolacja, styropian, siatka i zalweanie... gorna plyta tarasowa 15 cm jest jakby osobno od dolu...w kazdym razie nic sie nie dzieje, nie peka, nie osiada itp... wiekszosc na naszym osiedlu ma tarasy wylewane pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.04.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Jak w temacie - chłop pisać nie może bo mu się jakieś baby kręcą pod nogami. Pilnie potrzebna nowa rodzina dla baby Tu fotka: http://www.erb.pl/pic/berta.jpg Kobietka młodziutka - osiemnastka i piękna Więcej fotek tu: http://www.erb.pl/pic/frodo.jpg facecik http://www.erb.pl/pic/martapor.jpg babeczka Pozdrawiam ciepło Joaśka PS - Po co Ci dom BEZ PSA? Joasiu, narazie cisza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 18.04.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam. Jako początkujący, który jest troszkę leniwy(nie chce mu się szukać na blisko 900 stronach grupy ), mam pytanie: kto z grupy szczecińskiej posiada w domu wentylację mechaniczną z rekuperatorem i/lub GWC? Jesteśmy na etapie adaptacji projektu i chcielibyśmy poznać konkretne rozwiązania. Jeśli to nie kłopot to prosimy o wiadomość na priv. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawory 18.04.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam wieczorkiem. Wkońcu po spędzeniu lat swietlnych przed kompem , przewertowaniu miliona katalogów, wybrałem sobie ot taki malutki skromny domeczek . Lada dzień bede zamawiał i to oznacza, że tez ładuję sie w to "bagno" zwane budową własnego domku. Jesli ktoś ma ochote to zerknijcie na projekcik link tutaj.. Wersja z aneksem 2g czyli garaz z dachem pulpitowym. Bardziej proszę o konstruktywną krytyke, bo achy i ochy juz czytałem na forum muratora . Bardzo fajny domek z duzym salonem Nie daj tylko nabrac sie na kosztorys bo nie ma on duzo wspolnego z rzeczywistoscia (tez mam projekt achonu ) Jeśli chodzi o kosztorys to od razu wydał mi się jakiś nie z tej epoki, zakładam do niego co najmniej +40%. Tyle myślę starczy bo budować będę najlepszym sposobem czyli gospodarczym , a i sporo wykończeniówki planuję wykonać we własnym zakresie. Powiedz czy kupowałaś projekt bezpośrednio w Archonie czy u jakiegoś przedstawiciela w Szczecinie?. Fajniutki domeczek, spora przestrzeń w części kuchenno-dziennej ! My również mamy archonowy projekt (pod modrzewiem 2) oczywiście ze swoimi zmianami. Kosztorysami w żadnym wypadku nie należy się sugerować !! A swoją drogą czy wy też tak macie...projekt wybrany-zakupiony-łopaty prawie poszły w ruch...a ja nadal przeglądam projekty...czy to jakieś zboczenie, czy raczej uzależnienie...bo ostatnie pół roku tak jak maro74 spędziłam przed monitorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 18.04.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 mam problem - ucieszyłem sie że w końcu projekt złożony na pozwolenie do polic i mogę realnie szukać już ekipy na lipiec - sierpień a tu klops!!!! dwóch wykonawców na których liczyłem zawiodło, klaus sie do mnie nie odzywa... nie mam do kogo dzwonić!!!! podzielcie sie namiarami - potrzebuje wykonawcę stanu surowego dopiero za 3-4 miesięce - może już ktoś z Was zwolni ekipę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.04.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.04.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich . Ja juz po urlopie i niestety pogoda mi nie dopisala . Widze ze pojawilo sie troche nowych osob Witaj, nawet sobie dzisiaj myślałam, że Cię tu dawno nie było Byl urlop od roboty i internetu i troche dziwnie tak bez neta brakowało????? Oj brakowalo brakowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.04.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam wieczorkiem. Wkońcu po spędzeniu lat swietlnych przed kompem , przewertowaniu miliona katalogów, wybrałem sobie ot taki malutki skromny domeczek . Lada dzień bede zamawiał i to oznacza, że tez ładuję sie w to "bagno" zwane budową własnego domku. Jesli ktoś ma ochote to zerknijcie na projekcik link tutaj.. Wersja z aneksem 2g czyli garaz z dachem pulpitowym. Bardziej proszę o konstruktywną krytyke, bo achy i ochy juz czytałem na forum muratora . Bardzo fajny domek z duzym salonem Nie daj tylko nabrac sie na kosztorys bo nie ma on duzo wspolnego z rzeczywistoscia (tez mam projekt achonu ) Jeśli chodzi o kosztorys to od razu wydał mi się jakiś nie z tej epoki, zakładam do niego co najmniej +40%. Tyle myślę starczy bo budować będę najlepszym sposobem czyli gospodarczym , a i sporo wykończeniówki planuję wykonać we własnym zakresie. Powiedz czy kupowałaś projekt bezpośrednio w Archonie czy u jakiegoś przedstawiciela w Szczecinie?. Fajniutki domeczek, spora przestrzeń w części kuchenno-dziennej ! My również mamy archonowy projekt (pod modrzewiem 2) oczywiście ze swoimi zmianami. Kosztorysami w żadnym wypadku nie należy się sugerować !! A swoją drogą czy wy też tak macie...projekt wybrany-zakupiony-łopaty prawie poszły w ruch...a ja nadal przeglądam projekty...czy to jakieś zboczenie, czy raczej uzależnienie...bo ostatnie pół roku tak jak maro74 spędziłam przed monitorem Tez tak mam i czasami sobie mysle ze moze trzeba bylo wybrac cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts