bimbelt 19.04.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dzięki Aga ! Dzwoniąc po hurtowniach coraz bardziej się wk.... na naszego niedoszłego wykonawcę (AKT). Wygląda na to, że mamy przez niego conajmniej miesięczną obsuwę w zamówieniu materiałów. Szukam Silki/silikatów i albo podają mi 3 miesięczne terminy dostaw lub informacje, że mogę je zamówić/zaliczkować teraz, a dowiem się kiedy będzie na przełomie kwietnia i maja. Nasze podszczecińskie Trąbki też dopiero na sierpień mogą dostarczyć. Tyle miesięcy przygotowań teoretycznych i cały misterny plan.... Trzeba będzie przestawić się na niechciany przez mnie porotherm.... Chyba, że ktoś ma z 9 kSzt. bloczków w rozsądnej cenie. Z tym porothermem to tez juz chyba nie jest zbyt rozowo. Radze sie zorientowac w terminach dostaw. Sezon ruszyl na dobre :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.04.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Teska co to za kwoty kosmiczne za takie łącze Nie lepiej neostradę wziąć ?? no wzieloby sie...tylko telefon z tepsy tez radiowy...a na tym badziewiu net nie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 19.04.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Teska co to za kwoty kosmiczne za takie łącze Nie lepiej neostradę wziąć ?? no wzieloby sie...tylko telefon z tepsy tez radiowy...a na tym badziewiu net nie działa... Aaaaa no to rzeczywiście musisz szukać dobrego radiowego łącza... a przy dobrym łączu telefon internetowy i gadania od groma gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 19.04.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ratunku. Niech mi ktos podesle namiary na firmy wynajmujace szalunki. Obdzwonilem na razie 4 i wszedzie miesiac oczekiwania (przy dobrych wiatrach). A ja potrzebuje najchetniej na za tydzien :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 19.04.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Chcialam sie spytac jaka braliscie folie dachowa oczywiscie dobra jakosciowo i cenowo . Czy moze ktos z Was wycenial ostatnio wiezbe dachowa ,okna dachowe i dachowki . Bry ! Ostatnią cenę więźby dachowej, jaką dostałem z realizacją na sierpień to 730 zł za m3 (tartak Pucice) Cena brutto, bez konserwacji, za to podobno dobra jakość. Czekam na inne ceny. U mnie więźba (impregnowana) 700 zł/m3 netto. A gdzie zamawiales Witam grupke. Radzę zamawiać wieźbe juz teraz bo ceny ida w górę. W okolicach Stargardu najtaniej jest w Kolinie 700zł/m3 netto impregnowane bez wzgledu na długości belek. W kobylance, Sownie i Stargardzie ceny zaczynaja się od 725zł w górę i jeszcze sa rózne ceny dla róznych desek. U mnie fundamenty zalane zaczynają stawiac sciany. Wreszcie coś bedzie widać bo narazie "kupa" kasy zasypana w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.04.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dziewczyny z Koscina/Doloujow (chlopaki moga byc tez) czy moglybyscie zrobic mi wielka uprzejmosc i w trakcie spacerku z pieskiem (abo bez) albo jadac rankiem do roboty spisac nr telefonu ktory jest na takiej zoltej tablicy na ul bodaj Kolibra - teren nieuzbrojony, i cos tam dalej a propos komitetu uzbrajania? Malpa maz nie chce ze mna jechac!!! Fakt ze juz dzis w Dolujach byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 19.04.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam Grupę,ja niestety czekam na wszelkie warunki przyłączy:( długo to trwa jak diabli. Na razie udało mi się ustalić jedynie, że gaz będzie bez problemu:) w przyszłym tygodniu mają warunki do domu przysłać, ale jeszcze został prąd i zgoda gminy na budowę 30 m odcinka wod-kan (tyle brakuje, żeby się wpiąć do istniejącej sieci). Nauczy mnie ta budowa cierpliwości jak nic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.04.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A propos smieciowiska w Dolujach:Bylo nie na Bocianiej, ale jakis kilometr od poczatku ulicy. Na pol kilometra wokolo smieniska ustanowiono strefe ochronna. Gmina miala rekultywowac, ale... Doluje to Dobra, smietnisko nalezalo do Szczecina i tak sie to wlecze juz dobre -dziescia lat. Ludzie nakupowali tam ziemi, a teraz maja problem, bo chociaz teren jest przeznaczony pod budownictwo jednorodzinne, budowac sie nie wolno...no i teraz niektorzy probuja posprzedawac dzialki lezace juz w tej strefie. Podzwonilam do gminy, do starostwa - bez szans.... Nawet istniejacy plan zagospodarowania nie pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.04.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A te 30m ile cie bedzie kosztowalo? Wiesz moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 19.04.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 nie mam pojęcia, ale chyba standardowa opłata przyłączeniowa gazu to 900 zł, ale mogę się mylić, zobaczę w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.04.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 nie mam pojęcia, ale chyba standardowa opłata przyłączeniowa gazu to 900 zł, ale mogę się mylić, zobaczę w przyszłym tygodniu. Nie, nie - 30m wodociagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podzinski 19.04.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 [quote=azalka]A te 30m ile cie bedzie kosztowalo? Wiesz moze?woda kosztuje najwięcej około 250 mb do tego projekt plus pozwolenie u mnie wyszło po 3 tysiące na jedenaście działek ,gaz 980 zł, prąd 1900 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.04.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ja sobie zawsze znajde coolowa dzialke Teraz wykombinowalam taka, ktora jest odlegla jakies 350 m od wodociagu Sluchajcie, a kiedy jest wydane pozwolenie na budowe? W stosunku do przylaczy? Musi cos byc na dzialce, czy na nieuzbrojonym terenie tez wydadza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.04.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dzięki Aga ! Dzwoniąc po hurtowniach coraz bardziej się wk.... na naszego niedoszłego wykonawcę (AKT). Wygląda na to, że mamy przez niego conajmniej miesięczną obsuwę w zamówieniu materiałów. Szukam Silki/silikatów i albo podają mi 3 miesięczne terminy dostaw lub informacje, że mogę je zamówić/zaliczkować teraz, a dowiem się kiedy będzie na przełomie kwietnia i maja. Nasze podszczecińskie Trąbki też dopiero na sierpień mogą dostarczyć. Tyle miesięcy przygotowań teoretycznych i cały misterny plan.... Trzeba będzie przestawić się na niechciany przez mnie porotherm.... Chyba, że ktoś ma z 9 kSzt. bloczków w rozsądnej cenie. Xella rzeczywiscie ma terminy z materialem ja czekam na Ytonga prawie 2 miesiace i kosztuje mnie to nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 19.04.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Chcialam sie spytac jaka braliscie folie dachowa oczywiscie dobra jakosciowo i cenowo . Czy moze ktos z Was wycenial ostatnio wiezbe dachowa ,okna dachowe i dachowki . Bry ! Ostatnią cenę więźby dachowej, jaką dostałem z realizacją na sierpień to 730 zł za m3 (tartak Pucice) Cena brutto, bez konserwacji, za to podobno dobra jakość. Czekam na inne ceny. U mnie więźba (impregnowana) 700 zł/m3 netto. A gdzie zamawiales Witam wszystkich, nie wiem skąd bedzie więźba - sprawę organizuje mój wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 19.04.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Bryta nie denerwuj się kobieto... napewno dostaniesz na czas Azalko nie musi być "fizycznie" sieci - musisz mieć tylko na wszystkie media wydane warunki i w przypadku prądu uzgodnione w którym rogu będzie skrzyneczka - pozostałe robisz gdzie chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 19.04.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 19.04.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ja sobie zawsze znajde coolowa dzialke Teraz wykombinowalam taka, ktora jest odlegla jakies 350 m od wodociagu Sluchajcie, a kiedy jest wydane pozwolenie na budowe? W stosunku do przylaczy? Musi cos byc na dzialce, czy na nieuzbrojonym terenie tez wydadza?? Teoretycznie pozwolenie nie musi obejmowac budowy przylaczy. W praktyce ciezko sie jednak buduje bez wody. Zawsze mozna jednak wybic wlasna studnie i woda cie bedzie kosztowac wtedy tyle co prad do pompy. A miejska podlaczysz sobie w blizej nieokreslonej przyszlosci, jak wodociag do ciebie dotrze. Tylko warto zrobic odwiert probny i sprawdzic czy woda w ogole jest. U mnie na przyklad dzialka jest polozona na zboczu gorki i jest tylko woda podskorna, a potem nic. Wiercone bodajze bylo do glebokosci 30m. Na plaskim terenie nie powinno byc chyba takich problemow, ale ekspertem to ja nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 19.04.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ponawiam moje pytanie: Czy ktos widzial szalunki do wynajecia w rozsadnym terminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.04.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Do którego elementu domu dobieraliście kolor cegły klinkierowej na obudowę kominów ? Do kolory dachówki czy podbitki czy też okien ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts