Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki Aga !

Dzwoniąc po hurtowniach coraz bardziej się wk.... na naszego niedoszłego wykonawcę (AKT). Wygląda na to, że mamy przez niego conajmniej miesięczną obsuwę w zamówieniu materiałów. Szukam Silki/silikatów i albo podają mi 3 miesięczne terminy dostaw lub informacje, że mogę je zamówić/zaliczkować teraz, a dowiem się kiedy będzie na przełomie kwietnia i maja. Nasze podszczecińskie Trąbki też dopiero na sierpień mogą dostarczyć.

Tyle miesięcy przygotowań teoretycznych i cały misterny plan.... Trzeba będzie przestawić się na niechciany przez mnie porotherm.... Chyba, że ktoś ma z 9 kSzt. bloczków w rozsądnej cenie.

Z tym porothermem to tez juz chyba nie jest zbyt rozowo. Radze sie zorientowac w terminach dostaw. Sezon ruszyl na dobre :/

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Teska co to za kwoty kosmiczne za takie łącze :o Nie lepiej neostradę wziąć ??

no wzieloby sie...tylko telefon z tepsy tez radiowy...a na tym badziewiu net nie działa... :cry:

Aaaaa :roll: no to rzeczywiście musisz szukać dobrego radiowego łącza... a przy dobrym łączu telefon internetowy i gadania od groma gratis :D

Chcialam sie spytac jaka braliscie folie dachowa oczywiscie dobra jakosciowo i cenowo .

Czy moze ktos z Was wycenial ostatnio wiezbe dachowa ,okna dachowe i dachowki .

Bry !

Ostatnią cenę więźby dachowej, jaką dostałem z realizacją na sierpień to 730 zł za m3 (tartak Pucice) Cena brutto, bez konserwacji, za to podobno dobra jakość. Czekam na inne ceny.

U mnie więźba (impregnowana) 700 zł/m3 netto.

A gdzie zamawiales :lol:

Witam grupke.

Radzę zamawiać wieźbe juz teraz bo ceny ida w górę. W okolicach Stargardu najtaniej jest w Kolinie 700zł/m3 netto impregnowane bez wzgledu na długości belek. W kobylance, Sownie i Stargardzie ceny zaczynaja się od 725zł w górę i jeszcze sa rózne ceny dla róznych desek.

U mnie fundamenty zalane zaczynają stawiac sciany. Wreszcie coś bedzie widać bo narazie "kupa" kasy zasypana w ziemi.

Dziewczyny z Koscina/Doloujow (chlopaki moga byc tez) czy moglybyscie zrobic mi wielka uprzejmosc i w trakcie spacerku z pieskiem (abo bez) albo jadac rankiem do roboty spisac nr telefonu ktory jest na takiej zoltej tablicy na ul bodaj Kolibra - teren nieuzbrojony, i cos tam dalej a propos komitetu uzbrajania?

Malpa maz nie chce ze mna jechac!!! Fakt ze juz dzis w Dolujach byl ;)

Witam Grupę,

ja niestety czekam na wszelkie warunki przyłączy:( długo to trwa jak diabli. Na razie udało mi się ustalić jedynie, że gaz będzie bez problemu:) w przyszłym tygodniu mają warunki do domu przysłać, ale jeszcze został prąd i zgoda gminy na budowę 30 m odcinka wod-kan (tyle brakuje, żeby się wpiąć do istniejącej sieci). Nauczy mnie ta budowa cierpliwości jak nic:)

A propos smieciowiska w Dolujach:

Bylo nie na Bocianiej, ale jakis kilometr od poczatku ulicy. Na pol kilometra wokolo smieniska ustanowiono strefe ochronna. Gmina miala rekultywowac, ale... Doluje to Dobra, smietnisko nalezalo do Szczecina i tak sie to wlecze juz dobre -dziescia lat. Ludzie nakupowali tam ziemi, a teraz maja problem, bo chociaz teren jest przeznaczony pod budownictwo jednorodzinne, budowac sie nie wolno...no i teraz niektorzy probuja posprzedawac dzialki lezace juz w tej strefie. Podzwonilam do gminy, do starostwa - bez szans.... Nawet istniejacy plan zagospodarowania nie pomoze.

Dzięki Aga !

Dzwoniąc po hurtowniach coraz bardziej się wk.... na naszego niedoszłego wykonawcę (AKT). Wygląda na to, że mamy przez niego conajmniej miesięczną obsuwę w zamówieniu materiałów. Szukam Silki/silikatów i albo podają mi 3 miesięczne terminy dostaw lub informacje, że mogę je zamówić/zaliczkować teraz, a dowiem się kiedy będzie na przełomie kwietnia i maja. Nasze podszczecińskie Trąbki też dopiero na sierpień mogą dostarczyć.

Tyle miesięcy przygotowań teoretycznych i cały misterny plan.... Trzeba będzie przestawić się na niechciany przez mnie porotherm.... Chyba, że ktoś ma z 9 kSzt. bloczków w rozsądnej cenie.

Xella rzeczywiscie ma terminy z materialem ja czekam na Ytonga prawie 2 miesiace :evil: i kosztuje mnie to nerwy :-?

Chcialam sie spytac jaka braliscie folie dachowa oczywiscie dobra jakosciowo i cenowo .

Czy moze ktos z Was wycenial ostatnio wiezbe dachowa ,okna dachowe i dachowki .

Bry !

Ostatnią cenę więźby dachowej, jaką dostałem z realizacją na sierpień to 730 zł za m3 (tartak Pucice) Cena brutto, bez konserwacji, za to podobno dobra jakość. Czekam na inne ceny.

U mnie więźba (impregnowana) 700 zł/m3 netto.

A gdzie zamawiales :lol:

Witam wszystkich,

nie wiem skąd bedzie więźba - sprawę organizuje mój wykonawca :)

Ja sobie zawsze znajde coolowa dzialke :)

Teraz wykombinowalam taka, ktora jest odlegla jakies 350 m od wodociagu :lol:

Sluchajcie, a kiedy jest wydane pozwolenie na budowe? W stosunku do przylaczy? Musi cos byc na dzialce, czy na nieuzbrojonym terenie tez wydadza??

Teoretycznie pozwolenie nie musi obejmowac budowy przylaczy. W praktyce ciezko sie jednak buduje bez wody. Zawsze mozna jednak wybic wlasna studnie i woda cie bedzie kosztowac wtedy tyle co prad do pompy. A miejska podlaczysz sobie w blizej nieokreslonej przyszlosci, jak wodociag do ciebie dotrze. Tylko warto zrobic odwiert probny i sprawdzic czy woda w ogole jest. U mnie na przyklad dzialka jest polozona na zboczu gorki i jest tylko woda podskorna, a potem nic. Wiercone bodajze bylo do glebokosci 30m. Na plaskim terenie nie powinno byc chyba takich problemow, ale ekspertem to ja nie jestem.