M3 19.04.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Czy ktos zamawiał ostatnimi dniami BK? Moze nawet 24x24x59? Pytania: gdzie, kiedy, po ile? Ew. inne zastrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 19.04.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ponawiam moje pytanie: Czy ktos widzial szalunki do wynajecia w rozsadnym terminie? Hej Marcin, a jak tam Twoje perypetie kredytowe? Rozwiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 19.04.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Powiedzmy. Mam jedna pozytywna oferte i jestem troche zmuszony ja wybrac, choc warunki tak do konca mi nie odpowiadaja. Ale za cos trzeba budowac, a srodki wlasne sie juz wyczerpaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.04.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Azalko nie musi być "fizycznie" sieci - musisz mieć tylko na wszystkie media wydane warunki i w przypadku prądu uzgodnione w którym rogu będzie skrzyneczka - pozostałe robisz gdzie chcesz Hm. Bo na "moja" aktualna dzialke to juz nawet wydali pozwolenie na budowe i sa warunki na przylacza... Projekt domku chcialabym wlasny, wiec i pozwolenie nowe, ale czy pozwolenia na przylacza maja jakis termin waznosci, czy sa "wieczne"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokowal 19.04.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dzięki Aga ! Dzwoniąc po hurtowniach coraz bardziej się wk.... na naszego niedoszłego wykonawcę (AKT). Wygląda na to, że mamy przez niego conajmniej miesięczną obsuwę w zamówieniu materiałów. Szukam Silki/silikatów i albo podają mi 3 miesięczne terminy dostaw lub informacje, że mogę je zamówić/zaliczkować teraz, a dowiem się kiedy będzie na przełomie kwietnia i maja. Nasze podszczecińskie Trąbki też dopiero na sierpień mogą dostarczyć. Tyle miesięcy przygotowań teoretycznych i cały misterny plan.... Trzeba będzie przestawić się na niechciany przez mnie porotherm.... Chyba, że ktoś ma z 9 kSzt. bloczków w rozsądnej cenie. hmmm... taka sytuacja była do przewidzenia już od jakiegoś czasu, my więc zakupiliśmy przezornie właściwie wszystkie materiały już teraz, mając pewność, że ceny nas nie powalą za dwa miesiące kiedy to dostarczą nam opłacony towar. Pozwolenia ni widu ni słychu...przynajmniej teortetycznie w razie czego sprzedamy materiał (m. in. porotherm właśnie...hihi) Trza było zaciskać pasa już dwa lata temu !! Jakie dwa lata Dopiero we wrześniu zdecydowaliśmy się dość nagle, że może zbudujemy dom. Kupiliśmy działkę. Nie mogąc znaleźć satysfakcjonującego nas projektu, zleciliśmy jego wykonanie. Architekci spóźnili się o miesiąc i dopiero w połowie marca dostaliśmy projekt do ręki. Dopiero wtedy dowiedzieliśmy się, ile czego nam potrzeba i właśnie wtedy moglibyśmy zacząć zamawiać, gdybyśmy nie umówili się od razu z wykonawcą. I on miał swoimi kanałami organizować zakupy. Ale nic to, dziennik budowy już mamy. Leży u nowego wykonawcy i po długim weekendzie ruszamy w końcu. A jesteście pewni, że macie gwarancję cen? Dzisiaj wszystkie firmy chcą zaliczek, a cenę ostateczną poznamy dopiero w momencie dostawy A co do dostępności towarów, to w końcu nawet resztki silki wykopałem z terminem dostawy 1 miesiąca. Silka Xelli z Niemiec, netto: 5,65 za 24 cm i 2,95 za 11,5 cm. Niestety ilość była za mała. Natomiast poroton (niemiecki porotherm) jest na bieżąco po 6,50 za 24 cm i 5,20 za 11,5 cm. Netto, bez transportu. Nie wiem, czy wszędzie jest, dopiero w ostatniej firmie się o niego zapytałem. I silka i poroton były w firmie ApaStrip na Gdańskiej. A przynajmniej tyle mi przez telefon powiedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Szczecin 19.04.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 może interesuje kogoś działka w Wąwelnicy 5400m2 ??rolna bez mediów na tą chwilę .cena za metr 25 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 19.04.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich,Azalko - jeśli właściciele działki mają pozwolenie to wystarczy tylko aneksować nowy projekt! - oczywiście o ile to pozwolenie jest jeszcze aktualne. Taką sytuację mieli moi sąsiedzi zza płotu. Wtedy procedura trwa znacznie, znacznie krócej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 20.04.2007 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Czy ktos zamawiał ostatnimi dniami BK? Moze nawet 24x24x59? Pytania: gdzie, kiedy, po ile? Ew. inne zastrzeżenia. Wiem ze BK jest w HMB po 124 zl/m2 !! Sprowadzany z niemiec dostepny od reki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 20.04.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam cieplutko w piatkowy poranek Milego dnia grupie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.04.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dziewczyny z Koscina/Doloujow (chlopaki moga byc tez) czy moglybyscie zrobic mi wielka uprzejmosc i w trakcie spacerku z pieskiem (abo bez) albo jadac rankiem do roboty spisac nr telefonu ktory jest na takiej zoltej tablicy na ul bodaj Kolibra - teren nieuzbrojony, i cos tam dalej a propos komitetu uzbrajania? Malpa maz nie chce ze mna jechac!!! Fakt ze juz dzis w Dolujach byl azalka... dziwnie sie ten twoj chłopina zachowuje....czy on chce dzialke kupic??? czy to ty go naciskasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.04.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A propos smieciowiska w Dolujach: Bylo nie na Bocianiej, ale jakis kilometr od poczatku ulicy. Na pol kilometra wokolo smieniska ustanowiono strefe ochronna. Gmina miala rekultywowac, ale... Doluje to Dobra, smietnisko nalezalo do Szczecina i tak sie to wlecze juz dobre -dziescia lat. Ludzie nakupowali tam ziemi, a teraz maja problem, bo chociaz teren jest przeznaczony pod budownictwo jednorodzinne, budowac sie nie wolno...no i teraz niektorzy probuja posprzedawac dzialki lezace juz w tej strefie. Podzwonilam do gminy, do starostwa - bez szans.... Nawet istniejacy plan zagospodarowania nie pomoze. azalka....rece opadaja...zapytaj ulamach gdzie to smieciowisko bylo...i nie pisz juz wiecej ze gdzie na biocianiej itp....no!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.04.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 pozdrawiam piatkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.04.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Postanowilismy wziac kredyt za granica. Mowiono nam, ze mamy zdolnosc kredytowa itd. Tylko zapomnieli powiedziec, ze wymagaja zabezpieczenia kredytu nieruchomoscia, ktora jest ...tam wlasnie-daaaaaaleko. A mysmy sie jeszcze ani domu, ani ziemi na obczyznie jeszcze nie dorobili. Polski majatek ich nie interesuje ( i nie dziwota). W niedziele, moj szanowny partner jedzie do Polski na doslownie 2dni. W poniedzialek ma spotkanie w banku, ktory twierdzi ze da nam kredyt. Zobaczymy. Zawal w butach normalnie. A tak w ogole dziekuje tutejszym bankowcom, ze upewnili mnie w tym, ze mam serce. I mam tez krew. Ktora mnie zalewa, od czasu do czasu. Ot tak sobie. Z nudow chyba. ehhhhhhh! no wiesz..to normalne zaden zachodni bank nie da ci kredytu jak masz nieruchomosc gdzies tam....... niestety....ale nasze banki jak masz zdolnosc chetnie ci kredyt dadza....wiec czemu sie martwisz?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.04.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ja sobie zawsze znajde coolowa dzialke Teraz wykombinowalam taka, ktora jest odlegla jakies 350 m od wodociagu Sluchajcie, a kiedy jest wydane pozwolenie na budowe? W stosunku do przylaczy? Musi cos byc na dzialce, czy na nieuzbrojonym terenie tez wydadza?? Teoretycznie pozwolenie nie musi obejmowac budowy przylaczy. W praktyce ciezko sie jednak buduje bez wody. Zawsze mozna jednak wybic wlasna studnie i woda cie bedzie kosztowac wtedy tyle co prad do pompy. A miejska podlaczysz sobie w blizej nieokreslonej przyszlosci, jak wodociag do ciebie dotrze. Tylko warto zrobic odwiert probny i sprawdzic czy woda w ogole jest. U mnie na przyklad dzialka jest polozona na zboczu gorki i jest tylko woda podskorna, a potem nic. Wiercone bodajze bylo do glebokosci 30m. Na plaskim terenie nie powinno byc chyba takich problemow, ale ekspertem to ja nie jestem. moja dzialka jest na terenie plaskim.....wiercono chyba jakies 30 odwiertow...i wody nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.04.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Do którego elementu domu dobieraliście kolor cegły klinkierowej na obudowę kominów ? Do kolory dachówki czy podbitki czy też okien ?? ja do koloru dachowki...mam ryflowany burgund, super cegła...kolorystycznie oczywiscie..pozniej murowane bylo ogrodzenie z tej cegły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 20.04.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 azalka....rece opadaja...zapytaj ulamach gdzie to smieciowisko bylo...i nie pisz juz wiecej ze gdzie na biocianiej itp....no!!! Nie, no nie na Bocianiej Wiem Do gory i na prawo. Ale strefa ochronna ma pol km. I ta strefa ochronna siega do polowy ulicy Bocianiej, Golebiej i Kolibra. Konczy sie dokladnie tam, gdzie teraz powstaje ostatni domek na Bocianiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.04.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 witam piatkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.04.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.04.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Do którego elementu domu dobieraliście kolor cegły klinkierowej na obudowę kominów ? Do kolory dachówki czy podbitki czy też okien ?? ja do koloru dachowki...mam ryflowany burgund, super cegła...kolorystycznie oczywiscie..pozniej murowane bylo ogrodzenie z tej cegły... Ja tez do koloru dachowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.04.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 azalka....rece opadaja...zapytaj ulamach gdzie to smieciowisko bylo...i nie pisz juz wiecej ze gdzie na biocianiej itp....no!!! Nie, no nie na Bocianiej Wiem Do gory i na prawo. Ale strefa ochronna ma pol km. I ta strefa ochronna siega do polowy ulicy Bocianiej, Golebiej i Kolibra. Konczy sie dokladnie tam, gdzie teraz powstaje ostatni domek na Bocianiej. ulamach stare wysipisko jest za Dołujami w pole jest taka polna droga w kierunku Bobolina .Widziałam osobiscie te plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts