Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

A ja mam dzisiaj fajny poranek, bo udalo mi sie wszystko zalatwic. Mam juz zamowiona dachowke, z ktora sa juz obecnie nie zle problemy, a moj kierownik uruchomil swoje kontakty i zalatwil szalunki. Jak wszystko dobrze pojdzie, to na majowke bede mial juz strop :)

To bardzo fajnie :D .Jaka wybrales dachowke i czy kupowales okna dachowe .

U mnie zasypuja fundament .I czekam caly czas na bloczki :evil: :evil: :evil:

Wybralem Terra Harmonica miedziana firmy Creaton. Okien dachowych na razie nie zamawialem, bo jeszcze nie jestem zdecydowany jakiej wielkosci chce. Wybiore jak juz mi postawia wiezbe. Musze sie do tego po prostu przymierzyc.

:lol: :lol: znaczy sie chłopina ma dobrze!

byłas na tych łegach??

Nie, na legach nie :)

Aktualnie przerabiam ulice Kolibra. I jesli jej uzbrojenie w jakims normalnym terminie bedzie realne, przynajmniej w prad i da sie wygrzebac studnie (bo bez wody kupa...) a wlascicielka nie zarzada jakichs strasznych pieniedzy, to podejme dzialania celem kupna. Jak sie nie uda, to sie dziaram.

A ja mam dzisiaj fajny poranek, bo udalo mi sie wszystko zalatwic. Mam juz zamowiona dachowke, z ktora sa juz obecnie nie zle problemy, a moj kierownik uruchomil swoje kontakty i zalatwil szalunki. Jak wszystko dobrze pojdzie, to na majowke bede mial juz strop :)

To bardzo fajnie :D .Jaka wybrales dachowke i czy kupowales okna dachowe .

U mnie zasypuja fundament .I czekam caly czas na bloczki :evil: :evil: :evil:

Wybralem Terra Harmonica miedziana firmy Creaton. Okien dachowych na razie nie zamawialem, bo jeszcze nie jestem zdecydowany jakiej wielkosci chce. Wybiore jak juz mi postawia wiezbe. Musze sie do tego po prostu przymierzyc.

I ile za metr . Bo ja na 85 % mysle o Creatonie wisnia glazura .Jak dzwonilam to rozpietosc cenowa jest ogromna .Ile ci mowili ze sie czeka mi ze 3 tyg .

I ile za metr . Bo ja na 85 % mysle o Creatonie wisnia glazura .Jak dzwonilam to rozpietosc cenowa jest ogromna .Ile ci mowili ze sie czeka mi ze 3 tyg .

2,73 za dachowke podstawowa, wiec ok. 32,50 za metr. Dachowka dostepna od reki, problem jest tylko z transportem. Powiedzialem, ze za miesiac ma byc gotowa do odbioru i zostalem zapewniony, ze bedzie.

2,73 za dachowke podstawowa, wiec ok. 32,50 za metr. Dachowka dostepna od reki, problem jest tylko z transportem. Powiedzialem, ze za miesiac ma byc gotowa do odbioru i zostalem zapewniony, ze bedzie.

Ta miedziana to angoba czy glazura widziales moze jak ona wyglada na dachu :lol:

Bo cena bardzo ciekawa :lol:

tomadyna, ty jako człowiek z branży informatycznej może jakieś info posiadasz? kto mi podłączy jakiś sensowny internet w Dobrej?

Swego czasu przesłuchałem nadajniki u Peterza i finalnie znaleźliśmy jakiegoś dostawcę, jednak nie pamiętam kto to był - PETERZ pewnie zaraz rzuci namiarami.

Rzadko zaglądam .. ale zaglądam ;) i rzucam :p :wink:

szydas - są dwa maszty w Dobrej : na ośrodku zdrowia (vis-a-vis remizy :) ) .. a drugi na ul.Granicznej 10 (na stodole :D :o :lol: ) i właśnie na ten się namierzam 8) .

Po sprawdzeniu przez tomadynę sygnału i zlokalizowaniu providera, kupiłem antenę kierunkową i router na Allegro.

Drzewiej dostawcą sygnału była firma Danmax, która trochę kiepsko serwisowała instalacje .. ALE w styczniu Danmax odsprzedał maszt firmom : Baza Partner (http://www.bazapartner.pl/) i GroszNet (http://www.grosznet.pl/) - działającym w zgodzie i porozumieniu :lol: :wink: .

Podpisałem umowę .. a że miałem swój już zainstalowany sprzęt, dostęp do sieci uzyskałem zaraz po wizycie serwisanta .. - resztą zajął się mój brat .. i mam szaleństwo :) 8) :p :D

ten na ośrodku to grosznet, niestety był technik i stwierdził, że nie ma szans ze względu na drzewa, które zasłaniają antenę :( co do drugiego masztu jeszcze nie dotarłem do źródeł, ale w domu żadnego sygnału nie łapię....:(

Jeszcze raz - Właścicielem obydwóch masztów jest Baza Partner na spółkę z GroszNet'em .. i wg. mnie coś ten technik jakiś był nie teges .. bo zarówno maszt na stodole jak i na ośrodku nadaje dokładnie ten sam sygnał .. jako 'danmax' + 'danmax-01' + 'grosznet'.

Ja mam umowę z Baza Partner, namierzam się na stodołę do której mam w linii prostej max 100m i sygnał jak ta lala 8) :lol:

Wydaje mi się że sygnał ze stodoły powinien być OK .. ale oczywiście warunkiem koniecznym jest dobra antena kierunkowa - np. http://www.allegro.pl/item184982019_antena_yagi_19_15m_kabla_rpsma_gold_gratis_.html

Ta miedziana to angoba czy glazura widziales moze jak ona wyglada na dachu :lol:

Bo cena bardzo ciekawa :lol:

Angoba. Nie podobaja mi sie dachy, ktore blyszcza jak psu jajca. Widzialem ja niestety tylko na wystawce. Ma dosc stonowany kolor, wiec mam nadzieje, ze na calosci wyjdzie tak, jak zakladam.

Do którego elementu domu dobieraliście kolor cegły klinkierowej na obudowę kominów ? Do kolory dachówki czy podbitki czy też okien ??

ja do koloru dachowki...mam ryflowany burgund, super cegła...kolorystycznie oczywiscie..pozniej murowane bylo ogrodzenie z tej cegły...

Ja tez do koloru dachowki :lol:

Tzn macie w kolorach zbliżonych do dachówki ?

P.S.

Wczoraj w nocy wiatr przewrócił mi na budowie część ścian szczytowych :evil: :x

Do którego elementu domu dobieraliście kolor cegły klinkierowej na obudowę kominów ? Do kolory dachówki czy podbitki czy też okien ??

ja do koloru dachowki...mam ryflowany burgund, super cegła...kolorystycznie oczywiscie..pozniej murowane bylo ogrodzenie z tej cegły...

Ja tez do koloru dachowki :lol:

Tzn macie w kolorach zbliżonych do dachówki ?

P.S.

Wczoraj w nocy wiatr przewrócił mi na budowie część ścian szczytowych :evil: :x

:o Jak to przewrocil tak mocno wialo :lol:

Witam wieczorkiem . Muszę się pochwalić , własnie zamówiłem projekt i bedzie to dom pod pistacją z Archonu, architekt tez już umówiony :D . Teraz zacznę się zapisywac w kolejki na materiały budowlane, jak ktoś wie gdzie najlepiej na BK to chętnie sie dowiem i jeszcze styropian termoorganiki gdzie sprzedają jak ktos wie to niech się pochwali.

Pozdrawiam