Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

witam wieczorkiem :)

dzisiaj ponad 3 godziny usuwałam naklejki z szyb :roll: Okna z M&S są piękne, ale te naklejki koszmar !!! Uzbrojcie się w cierpliwość :)

W dalszym ciągu przygotowujemy się do wylewek, prace wykonuje mój mąż popołudniami więc trwa to już jakiść czas.

Zamotowali nam dzisiaj bramę garażową. Super komponuje się z orzechowymi oknami.

Powoli do przodu.

Pozdrawiam wszystkich budujących :)

Azalka zerknij tutaj

http://www.obejscie-zachodnie.szczecin.pl

Pozdrawiam. :)

Dzieki!!! Zawsze mozna na Was liczyc!!!

Bylam dzisiaj na ul. Salamandry - las miedzy Dobra a Wolczkowem - gdzie sprzedaja dzialeczki czesciowo uzbrojone po 130 zl. Przepiekne. Miejsce cudowne, idealne. Laka pod lasem, spokoj i cisza. Marzenie nie tylko mieszczucha. Az serce sie kraje, ze wlasnie tamtedy pobiegnie obwodnica... Jakies 300-500m od tychze dzialek...

Jeśli uda się ją zrealizować. Z planów bodajże wynika, że ona juz od 2002 jest ;-)

Dodatkowo wobec Euro2012 gdzie będzie straszne ssanie na kasę - co może spowodować jej odpływ z innych planowanych inwestycji.

Słyszałem tez o dyskusji nt. braku sensu Zachodniego Obejścia wobec modernizacji S3. Sa podobnież jakieś plany zastępcze na tzw. mała obwodnicą śródnmiejską.

Co się z tego ziści?

witam wieczorkiem :)

dzisiaj ponad 3 godziny usuwałam naklejki z szyb :roll: Okna z M&S są piękne, ale te naklejki koszmar !!! Uzbrojcie się w cierpliwość :)

W dalszym ciągu przygotowujemy się do wylewek, prace wykonuje mój mąż popołudniami więc trwa to już jakiść czas.

Zamotowali nam dzisiaj bramę garażową. Super komponuje się z orzechowymi oknami.

Powoli do przodu.

Pozdrawiam wszystkich budujących :)

Zapodacie jakieś fotki?

300 zl m2 zdecydowanie mnie przerasta...

Agrowest wlasnie dobil do 200 zl - ktos tu mial kupiona dzialeczke na Lawendowej. To tam.

Ja sie za chwilke poddam. Albo kupie za stowke i poczekam, albo zlamie sie na 180 tys na dzialke i tez bede czekac, bo mi wiele na budowe nie zostanie :/

Zerknij na http://www.kontakt-st.pl/szczecin/nieruchomosci/szc02sp.html

Jest oferta np.:

Dobra Szczecińska działki rolne siedliskowe od 800 do 1200 m kw., cena 80 zł za m kw. Kościno 1200 do 2200 m kw., cena 60 zł za m kw. Bez pośredników. Tel. 0501 479-021.

Są i inne oferty...

Jakiś tydzień temu ANR miała działkę budowlaną w Dobrej na sprzedaż... cena wywoławcza ok 40zł/m2...

Z tego co czytam to poniżej 100zł/m2 w cichym miejscu będzie raczej trudno...

Agrowest wlasnie dobil do 200 zl - ktos tu mial kupiona dzialeczke na Lawendowej. To tam.

Ja sie za chwilke poddam. Albo kupie za stowke i poczekam, albo zlamie sie na 180 tys na dzialke i tez bede czekac, bo mi wiele na budowe nie zostanie :/

A na Bezrzeczu coś sprzedają. Nie ma tam lepszych cen?

Patrz na link "Działeczka z kosmosu" obok chyba są jeszcze do kupienia trzy działki za pośrednictwem "Gryf-nieruchomości", ale ceny trochę powalają, 175 tys. za 864 m kw.

Zerknij na http://www.kontakt-st.pl/szczecin/nieruchomosci/szc02sp.html

Jest oferta np.:

Dobra Szczecińska działki rolne siedliskowe od 800 do 1200 m kw., cena 80 zł za m kw. Kościno 1200 do 2200 m kw., cena 60 zł za m kw. Bez pośredników. Tel. 0501 479-021.

Są i inne oferty...

Jakiś tydzień temu ANR miała działkę budowlaną w Dobrej na sprzedaż... cena wywoławcza ok 40zł/m2...

Z tego co czytam to poniżej 100zł/m2 w cichym miejscu będzie raczej trudno...

Owszem , ANR sprzedawała, dokładnie to dwa tygodnie temu działeczki budowlane nie uzbrojone po 68zł/m2 wyjściowo a nie po 40zł , ale co z tego jak ostatecznie poszły nawet po 137zł/m2

Mam na Bezrzeczu do sprzedania działkę rzemieślniczą 556m2 w cenie po 160zł/m2

Modra 42 , działka nr 44 obręb Pogodno

Owszem , ANR sprzedawała, dokładnie to dwa tygodnie temu działeczki budowlane nie uzbrojone po 68zł/m2 wyjściowo a nie po 40zł , ale co z tego jak ostatecznie poszły nawet po 137zł/m2

13.04.2007 był przetarg w ANR na 909m2 za 44000zł... dalszych szczegółów nie znam... w zeszłym miesiącu też były, o ile dobrze pamiętam.... a w necie widzę np. ofertę z 12.04.07:

Działki rolne siedliskowe w Dobrej Szczecińskiej Szczecińskiej Dobra Szczecińska, w odl. 450 m od Ul. Granicznej w kierunku lasu, działki rolne siedliskowe o pow: 800 do 1300 m2 nie uzbrojone. Teren w Studium Gminy Dobra przeznaczony pod budownictwo. Cena: 80 zł/m2. BEZ POśREDNIKóW.

zamieszczoną na http://www.mmszczecin.pl/app/ogloszeniaList?oCategory=2

Ciekawe czy aktualne...

Czy w scianie, w ktorej nie mialo byc okna mozna zrobic wstawke z luksferow? Zastanawiam sie czy nie wykorzystac powstalego otworu. Tylko nie wiem czy nie bedzie problemow z odbiorem budynku, bo przeciez zmieni sie wyglad elewacji. Jak myslicie?

Moze ta zmiane wpisac kierownik budowy w dzienniku

No dobra, a czy nie bedzie pozniej problemow z odbiorem? Luksfery znalazly by sie w scianie przysunietej maksymalnie do sasiada (3m).

Czy w scianie, w ktorej nie mialo byc okna mozna zrobic wstawke z luksferow? Zastanawiam sie czy nie wykorzystac powstalego otworu. Tylko nie wiem czy nie bedzie problemow z odbiorem budynku, bo przeciez zmieni sie wyglad elewacji. Jak myslicie?

Moze ta zmiane wpisac kierownik budowy w dzienniku

No dobra, a czy nie bedzie pozniej problemow z odbiorem? Luksfery znalazly by sie w scianie przysunietej maksymalnie do sasiada (3m).

Nie powino poniewaz np (w projektach gotowych archonu na te zmiany daja pozwolenie ) a przeciez masz prawo zmienic zdanie .A nie sa to zmiany ktore pociagaja za soba np wielkosc domu :lol: