bryta 22.04.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Najlepiej spytaj kierownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 22.04.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witam Czy w scianie, w ktorej nie mialo byc okna mozna zrobic wstawke z luksferow? Zastanawiam sie czy nie wykorzystac powstalego otworu. Tylko nie wiem czy nie bedzie problemow z odbiorem budynku, bo przeciez zmieni sie wyglad elewacji. Jak myslicie? Moze ta zmiane wpisac kierownik budowy w dzienniku No dobra, a czy nie bedzie pozniej problemow z odbiorem? Luksfery znalazly by sie w scianie przysunietej maksymalnie do sasiada (3m). Luksfera traktowana jest jako pustak a nie jako okno dlatego nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 22.04.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 A ja mam dzisiaj fajny poranek, bo udalo mi sie wszystko zalatwic. Mam juz zamowiona dachowke, z ktora sa juz obecnie nie zle problemy, a moj kierownik uruchomil swoje kontakty i zalatwil szalunki. Jak wszystko dobrze pojdzie, to na majowke bede mial juz strop Witam Moge wiedziec gdzie zamawiales dachowke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 22.04.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Na razie sprobowalam w DB zlozylam papiery z dwa tyg. temu . Najpierw napisali ze kredyt na takich warunkach (chcialam 10 lat ) nie maga mi dac . Pozniej ja im powiedzialam ze to trudno bede musiala wziasc papiery z powrotem . A na to ich pracownik ze nie wiedza jak czytac moje dokumenty ( nie rozumieja ksiegowego niemieckiego i prosza abym wytlumaczyla o co tam chodzi ) Wiec sama nie wiem dadza albo nie No to moim zdaniem bedzie dobrze! W DB nie rozumieja niemieckiego W sumie czego ja sie czepiam! To tak samo, jakbym liczyla na to, że w Expanderze oprocz wskazania banku, doloża mi karnet do fitness klubu na zajecia z ekspanderem. Tak czy owak -czuje, ze dostaniesz to co chcesz i tyle! o. expander to kicha....mowie bo oni dostaja prowizje od zlapanego klienta, a ja myslalam ze to rzeczywiscie niezlaezny doradca jest....nas wlasnie taki niezlezny chcial wpakowac w dodoatkowe koszty - prowizji , wiekszy procencik ,rece opadaja.... guziki idzcie do millenium do oddzialu kolo rynku na pogodnie do pana Kacpra...jest okimozesz dac namiar na tego pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Szczecin 22.04.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Guziki,,, Pan Kacper to taki Pan z kitką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 22.04.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 A ja mam dzisiaj fajny poranek, bo udalo mi sie wszystko zalatwic. Mam juz zamowiona dachowke, z ktora sa juz obecnie nie zle problemy, a moj kierownik uruchomil swoje kontakty i zalatwil szalunki. Jak wszystko dobrze pojdzie, to na majowke bede mial juz strop Witam Moge wiedziec gdzie zamawiales dachowke? Serwis Dach, ul. Gdanska, na przeciwko dawnej Baltony Firma ma daje dobre rabaty, nietety nie przyjmuja zwrotow nadmiaru materialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 22.04.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witam wszystkich, Powoli zamierzam organizować plac budowy. W związku z czym poszukuję kilku rzeczy: 1. Ogrodzenie: słupki drewniane (chyba jakieś 10-15 cm średnicy) ze 25 szt. oraz siatka leśna z 75 m - gdzie kupic najtaniej? Czy ktos ma może wypozyczyć/sprzedać dołownik? 2. Kibelek, ustęp, sławojka czy inna ciekawie brzmiaca nazwa tego niezastąpionego na budowie urządzenia . Klepać z desek, kupić, kupic/wydzierżawić Toi-toi'a? Jaki sposób najtańszy? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i pamietajcie, że miejsce przeznaczenia to Kliniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.04.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 A ja mam dzisiaj fajny poranek, bo udalo mi sie wszystko zalatwic. Mam juz zamowiona dachowke, z ktora sa juz obecnie nie zle problemy, a moj kierownik uruchomil swoje kontakty i zalatwil szalunki. Jak wszystko dobrze pojdzie, to na majowke bede mial juz strop Witam Moge wiedziec gdzie zamawiales dachowke? Serwis Dach, ul. Gdanska, na przeciwko dawnej Baltony Firma ma daje dobre rabaty, nietety nie przyjmuja zwrotow nadmiaru materialu. Jakie rynny wybrales i z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 22.04.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witam wszystkich, Powoli zamierzam organizować plac budowy. W związku z czym poszukuję kilku rzeczy: 1. Ogrodzenie: słupki drewniane (chyba jakieś 10-15 cm średnicy) oraz siatka leśna z 75 m - gdzie kupic najtaniej? 2. Kibelek, ustęp, sławojka czy inna ciekawie brzmiaca nazwa tego niezastąpionego na budowie urządzenia . Klepać z desek, kupić, kupic/wydzierżawić Toi-toi'a? Jaki sposób najtańszy? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i pamietajcie, że miejsce przeznaczenia to Kliniska 2. Slawojka oczywiscie taniej, o ile nie dostaniesz mandatu od strazy miejskiej, bo przepisy nie pozwalaja juz na robienie do dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 22.04.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 A ja mam dzisiaj fajny poranek, bo udalo mi sie wszystko zalatwic. Mam juz zamowiona dachowke, z ktora sa juz obecnie nie zle problemy, a moj kierownik uruchomil swoje kontakty i zalatwil szalunki. Jak wszystko dobrze pojdzie, to na majowke bede mial juz strop Witam Moge wiedziec gdzie zamawiales dachowke? Serwis Dach, ul. Gdanska, na przeciwko dawnej Baltony Firma ma daje dobre rabaty, nietety nie przyjmuja zwrotow nadmiaru materialu. Jakie rynny wybrales i z czego Jeszcze nie wybralem, ale wezme pewnie pcv w kolorze dachowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 22.04.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Ogromnie jestescie kochani z podpowiedziami! Bardzo dziekuje!!! Zerknij na http://www.kontakt-st.pl/szczecin/nieruchomosci/szc02sp.html Jest oferta np.: Dobra Szczecińska działki rolne siedliskowe od 800 do 1200 m kw., cena 80 zł za m kw. Kościno 1200 do 2200 m kw., cena 60 zł za m kw. Aha, to sa slawetne dzialki za boiskiem - od nich zaczelismy...Zalesione lub podmokle, kilkaset metrow trzeba ciagnac uzbrojenie, ktore niekoniecznie da sie podlaczyc, bo np. rury do kanalizy maja za mala przepustowosc. Woda chyba tez. W Dobrej po deszczach stoi woda. Gdyby obwodnica jednak nie powstala, chwycilabym dzialeczke na Salamandry pazurami. Ale ryzyko jest duze. Bo nawet gdyby za 10 lat mialy mi smigac 300 m kolo domu TIRy to... brrrrr. Na razie wciaz walcze z Dolujami... Uparta jestem wsciekle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hidaro 22.04.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witam potrzebuje namiarow na tynki gipsowe (po ile tera trzeba liczyć) i na wylewki posiada moze ktos numer do firmy Pos-bud bo nie moge nigdzie znalezć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 22.04.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 A ja mam dzisiaj fajny poranek, bo udalo mi sie wszystko zalatwic. Mam juz zamowiona dachowke, z ktora sa juz obecnie nie zle problemy, a moj kierownik uruchomil swoje kontakty i zalatwil szalunki. Jak wszystko dobrze pojdzie, to na majowke bede mial juz strop Witam Moge wiedziec gdzie zamawiales dachowke? Serwis Dach, ul. Gdanska, na przeciwko dawnej Baltony Firma ma daje dobre rabaty, nietety nie przyjmuja zwrotow nadmiaru materialu.Czy krokwie tez tam kupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 22.04.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 pozdrawiam wieczorowo i niedzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.04.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 pozdrawiam poniedzialkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.04.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 witam wieczorkiem dzisiaj ponad 3 godziny usuwałam naklejki z szyb Okna z M&S są piękne, ale te naklejki koszmar !!! Uzbrojcie się w cierpliwość W dalszym ciągu przygotowujemy się do wylewek, prace wykonuje mój mąż popołudniami więc trwa to już jakiść czas. Zamotowali nam dzisiaj bramę garażową. Super komponuje się z orzechowymi oknami. Powoli do przodu. Pozdrawiam wszystkich budujących Witam poniedziałkowo, martelia - gratulacje . U mnie brama i parapety dzisiaj. A ja zamierzałam zostawić naklejki i zabezpieczenie folią okien jeszcze 1-1,5 miesiąca aż skończą elewację i ocieplenie poddasza. . Hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.04.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Mam takie pytanko czy tynki ,wylewki ,elewacja ekipy czesciej robia z wlasnego materialu czy klienta .I co lepiej cenowo wychodzi Ja umawiałam się z ekipą tak, że oni przywożą materiał na tynki wewn i posadzki, tylko styropian sama organizowałam. Udział cenowy piasku i cementu w całkowitych kosztach nie jest duży. Materiał na elewację wybieram i kupuję sama, bo to system, ale w hurtowni poleconej przez wykonawcę, dlatego dość w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.04.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam wszystkich, Powoli zamierzam organizować plac budowy. W związku z czym poszukuję kilku rzeczy: 1. Ogrodzenie: słupki drewniane (chyba jakieś 10-15 cm średnicy) ze 25 szt. oraz siatka leśna z 75 m - gdzie kupic najtaniej? Czy ktos ma może wypozyczyć/sprzedać dołownik? 2. Kibelek, ustęp, sławojka czy inna ciekawie brzmiaca nazwa tego niezastąpionego na budowie urządzenia . Klepać z desek, kupić, kupic/wydzierżawić Toi-toi'a? Jaki sposób najtańszy? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i pamietajcie, że miejsce przeznaczenia to Kliniska 1. słupki - pogadać z leśniczym, siatkę leśną braliśmy jesienią z castoramy, kiedyś mieli też tam dołkowniki w cenie ok. 40zł 2. sławojki bez szczelnego zbiornika są nielegalne. Ja wydzierżawiłam w atrakcyjnej cenie toi toia z firmy Gigant z Gorzowa. Było taniej niż w Transnecie w Policach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.04.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Mam takie pytanko czy tynki ,wylewki ,elewacja ekipy czesciej robia z wlasnego materialu czy klienta .I co lepiej cenowo wychodzi Ja umawiałam się z ekipą tak, że oni przywożą materiał na tynki wewn i posadzki, tylko styropian sama organizowałam. Udział cenowy piasku i cementu w całkowitych kosztach nie jest duży. Materiał na elewację wybieram i kupuję sama, bo to system, ale w hurtowni poleconej przez wykonawcę, dlatego dość w dobrej cenie A jaki system wybralas .I ile tak wychodzi metr tynku wewn. i wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 23.04.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 witam w ten piękny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts