Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

300 zl m2 zdecydowanie mnie przerasta...

Agrowest wlasnie dobil do 200 zl - ktos tu mial kupiona dzialeczke na Lawendowej. To tam.

Ja sie za chwilke poddam. Albo kupie za stowke i poczekam, albo zlamie sie na 180 tys na dzialke i tez bede czekac, bo mi wiele na budowe nie zostanie :/

Zerknij na http://www.kontakt-st.pl/szczecin/nieruchomosci/szc02sp.html

Jest oferta np.:

Dobra Szczecińska działki rolne siedliskowe od 800 do 1200 m kw., cena 80 zł za m kw. Kościno 1200 do 2200 m kw., cena 60 zł za m kw. Bez pośredników. Tel. 0501 479-021.

Są i inne oferty...

Jakiś tydzień temu ANR miała działkę budowlaną w Dobrej na sprzedaż... cena wywoławcza ok 40zł/m2...

Z tego co czytam to poniżej 100zł/m2 w cichym miejscu będzie raczej trudno...

w koscinie na te dzialki nie dostanie sie uzbrojenia...gmina nie pozwoli.ten facet juz dwa lata je chce sprzedac,

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

witam wieczorkiem :)

dzisiaj ponad 3 godziny usuwałam naklejki z szyb :roll: Okna z M&S są piękne, ale te naklejki koszmar !!! Uzbrojcie się w cierpliwość :)

W dalszym ciągu przygotowujemy się do wylewek, prace wykonuje mój mąż popołudniami więc trwa to już jakiść czas.

Zamotowali nam dzisiaj bramę garażową. Super komponuje się z orzechowymi oknami.

Powoli do przodu.

Pozdrawiam wszystkich budujących :)

Witam poniedziałkowo,

martelia - gratulacje :D . U mnie brama i parapety :wink: dzisiaj.

A ja zamierzałam zostawić naklejki i zabezpieczenie folią okien jeszcze 1-1,5 miesiąca aż skończą elewację i ocieplenie poddasza. :-? . Hmmm...

Folia z ram odchodzi bez problemu na całej powierzchni, trochę kombinacji jest od wewnętrznej strony, tam gdzie jest linia tynku. U nas trzeba było delikatnie podcinać. Ja poodklejałam okna, ponieważ słyszałam opinie, że folia się utlenia i im później, tym gorzej schodzi, a naprawdę jest to głupiego robota.

Jakie zamówiałaś parapety ? Czy dobrze pamiętam, że okna masz w kolorze złoty dąb ?

Witam wszystkich,

Powoli zamierzam organizować plac budowy. W związku z czym poszukuję kilku rzeczy:

1. Ogrodzenie: słupki drewniane (chyba jakieś 10-15 cm średnicy) ze 25 szt. oraz siatka leśna z 75 m - gdzie kupic najtaniej? Czy ktos ma może wypozyczyć/sprzedać dołownik?

2. Kibelek, ustęp, sławojka czy inna ciekawie brzmiaca nazwa tego niezastąpionego na budowie urządzenia :lol: . Klepać z desek, kupić, kupic/wydzierżawić Toi-toi'a? Jaki sposób najtańszy?

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i pamietajcie, że miejsce przeznaczenia to Kliniska :-)

dolownik kupowalam w castoramie po cale 25 zł...

Witam wszystkich,

Powoli zamierzam organizować plac budowy. W związku z czym poszukuję kilku rzeczy:

1. Ogrodzenie: słupki drewniane (chyba jakieś 10-15 cm średnicy) ze 25 szt. oraz siatka leśna z 75 m - gdzie kupic najtaniej?

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i pamietajcie, że miejsce przeznaczenia to Kliniska :-)

Też kupię słupki np. 2,2 mb!!!

M3! :D

siatka leśna - Castorama 1,5 m a' 137 PLN/50mb

A ja mam dzisiaj fajny poranek, bo udalo mi sie wszystko zalatwic. Mam juz zamowiona dachowke, z ktora sa juz obecnie nie zle problemy, a moj kierownik uruchomil swoje kontakty i zalatwil szalunki. Jak wszystko dobrze pojdzie, to na majowke bede mial juz strop :)
Witam

Moge wiedziec gdzie zamawiales dachowke?

Serwis Dach, ul. Gdanska, na przeciwko dawnej Baltony

Firma ma daje dobre rabaty, nietety nie przyjmuja zwrotow nadmiaru materialu.

Czy krokwie tez tam kupie?

Tego nie wiem, u mnie to osobny temat.

Witam poniedziałkowo,

Didi, poproszę o namiar na skype do Ciebie (priv).

Jak tam maleństwo się chowa? Pozdrawiam całą Wasza rodzinkę

Iwona

A dziękuję dobrze! Teraz śpi na tarasie więc mogę trochę posiedzieć na necie.

A namiar wpisz moje imię i nazwisko - jak nazwiska nie pamiętasz to wyślę Ci smsem :wink:

Mam takie pytanko czy tynki ,wylewki ,elewacja ekipy czesciej robia z wlasnego materialu czy klienta .I co lepiej cenowo wychodzi :lol:

Ja umawiałam się z ekipą tak, że oni przywożą materiał na tynki wewn i posadzki, tylko styropian sama organizowałam.

Udział cenowy piasku i cementu w całkowitych kosztach nie jest duży.

Materiał na elewację wybieram i kupuję sama, bo to system, ale w hurtowni poleconej przez wykonawcę, dlatego dość w dobrej cenie

A jaki system wybralas .I ile tak wychodzi metr tynku wewn. i wylewek :lol:

Elewację zamierzam zrobić na Knaufie (styro + tynk + mineralny + farba), waham się jeszcze co do farby fasadowej - może wezmę Reliusa bo mają farby z dodatkiem biocydów

tynki cem-wap. - wiem, że teraz jest ok. 25zł/metr2 (m+r+s), ja płaciłam jeszcze ciut mniej

posadzki - zależnie od grubości - np. 29,80 zł/m2 grubości 6cm, dodatkowo ryczałtem plastyfikator i dylatacje przy ścianach

Jakie zamówiałaś parapety ? Czy dobrze pamiętam, że okna masz w kolorze złoty dąb ?

dokładnie - złoty dąb :lol:

zdecydowałam się na parapety wewnętrzne z marmuru Napoleon (takie kremowe, jak ma Kacha72), też kupione w MS.

Zewnętrzne będą z kształtek klinkierowych.

A Ty jakie wybrałaś?

Mam takie pytanko czy tynki ,wylewki ,elewacja ekipy czesciej robia z wlasnego materialu czy klienta .I co lepiej cenowo wychodzi :lol:

Ja umawiałam się z ekipą tak, że oni przywożą materiał na tynki wewn i posadzki, tylko styropian sama organizowałam.

Udział cenowy piasku i cementu w całkowitych kosztach nie jest duży.

Materiał na elewację wybieram i kupuję sama, bo to system, ale w hurtowni poleconej przez wykonawcę, dlatego dość w dobrej cenie

A jaki system wybralas .I ile tak wychodzi metr tynku wewn. i wylewek :lol:

Elewację zamierzam zrobić na Knaufie (styro + tynk + mineralny + farba), waham się jeszcze co do farby fasadowej - może wezmę Reliusa bo mają farby z dodatkiem biocydów

tynki cem-wap. - wiem, że teraz jest ok. 25zł/metr2 (m+r+s), ja płaciłam jeszcze ciut mniej

posadzki - zależnie od grubości - np. 29,80 zł/m2 grubości 6cm, dodatkowo ryczałtem plastyfikator i dylatacje przy ścianach

Mozesz mnie oswiecic co to znaczy biocydow .

Slyszalam ze Knauf jest bardzo dobry a jak cenowo

dokładnie - złoty dąb :lol:

zdecydowałam się na parapety wewnętrzne z marmuru Napoleon (takie kremowe, jak ma Kacha72), też kupione w MS.

Zewnętrzne będą z kształtek klinkierowych.

A Ty jakie wybrałaś?

Ja jeszcze nie kupiłam, ale wewnętrzne chciałabym drewniane, natomiast zewnętrzne : klinkierowe - takie jak kiedyś wysyłałaś zdjęcia (chyba Teska też takie ma)

Czy będziesz miała kran na zewnątrz ? W którym miejscu ? Czy jest to praktyczne ?

bryta, mój dom (Twój chyba też? :p ) jest przy lesie, na dość zacienionej działce. Takie elewacje narażone są bardziej na porastanie zielonym nalotem z glonów i mchów. Relius ma farbę z dodatkami, które ograniczają proces porastania tymi algami - podobno.

Wykonawca pracuje na Knaufie i też go bardzo chwali. W cenie ocieplenia i tak największa pozycja to styropian :( , a nie chemia i dodatki tego czy innego producenta. Całkiem dobre ceny dostałam w Agromie, to nawet niedaleko od Ciebie :wink: .

martelia, krany będę miała nawet dwa - po przekątnych stronach budynku. Mam do nich osobny zawór, więc będzie można zakręcić na zimę. Uważam, że to bardzo praktyczne rozwiązanie - do podlewania ogrodu, czy spłukania auta/roweru.

A teraz pytanie do wszystkich zorientowanych: gdzie robią fajne obudowy kominkowe? :)