bimbelt 24.04.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam Czy w scianie, w ktorej nie mialo byc okna mozna zrobic wstawke z luksferow? Zastanawiam sie czy nie wykorzystac powstalego otworu. Tylko nie wiem czy nie bedzie problemow z odbiorem budynku, bo przeciez zmieni sie wyglad elewacji. Jak myslicie? Moze ta zmiane wpisac kierownik budowy w dzienniku No dobra, a czy nie bedzie pozniej problemow z odbiorem? Luksfery znalazly by sie w scianie przysunietej maksymalnie do sasiada (3m). Luksfera traktowana jest jako pustak a nie jako okno dlatego nie ma problemu. Pamiętaj jednak, że luksfery przemarzają. Zastanów się, w jakim to pomieszczeniu. Może jednak lepiej zamurowac? W garazu. Na prawde jest z tym az taki problem? Jest jakis sposob, zeby nie przemarzalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 witam budujacych i pobudowanych.nasz domek powoli powstaje w Bobolinie.fundamenty wymurowane .Teraz trzeba zasypac zagescic i wylac chudziak.mam ladny duzy kamien polny.oddam za darmo,moze jest ktos chetny.pozdrawiam. ja jestem chetna na pare kamieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 witam grupe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 pytanko do znawcow... ma teraz testowa 90 dniowa wersje programu Corel Paint Shop Pro X .....potrzebuje do zdjec i takich tam dupereli....dla amatora...czy warto toto kupic czy sa jakies bardziej proste programy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.04.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Zjadlo mi wypowiedz Chcialam sie zapytac gdzie ta Agroma bo nazwa mi nic nie mowi Agroma-Bud, ul. Letnia 12 jadąc Pomorską od strony Dąbia trzeba skręcić zaraz za przejazdem w prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.04.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Dzień dobry we wtorek Teska, bodekku - dzięki za namiary kominkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 24.04.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.04.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ogromnie jestescie kochani z podpowiedziami! Bardzo dziekuje!!! Zerknij na http://www.kontakt-st.pl/szczecin/nieruchomosci/szc02sp.html Jest oferta np.: Dobra Szczecińska działki rolne siedliskowe od 800 do 1200 m kw., cena 80 zł za m kw. Kościno 1200 do 2200 m kw., cena 60 zł za m kw. Aha, to sa slawetne dzialki za boiskiem - od nich zaczelismy...Zalesione lub podmokle, kilkaset metrow trzeba ciagnac uzbrojenie, ktore niekoniecznie da sie podlaczyc, bo np. rury do kanalizy maja za mala przepustowosc. Woda chyba tez. W Dobrej po deszczach stoi woda. Gdyby obwodnica jednak nie powstala, chwycilabym dzialeczke na Salamandry pazurami. Ale ryzyko jest duze. Bo nawet gdyby za 10 lat mialy mi smigac 300 m kolo domu TIRy to... brrrrr. Na razie wciaz walcze z Dolujami... Uparta jestem wsciekle Mogę zaproponować Ci w Dołujach działkę nr 264 z aktualnym planem pod budownictwo jednorodzinne. Działka 800m2 , cena 144tyś. Teren równy i przepiękny.Przy ul. Perkoza Przemek Ps. Zerknij na gratka.pl , wystawione mam tam od wczoraj działki w Dobrej Szczecińskiej ,telefon do mnie jest podany w ogloszeniu na gratce Przemek, a Ty coś budujesz, czy tylko sprzedajesz działki? Bo w sumie na ogłoszenia to jest na forum osobny dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 24.04.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam wszystkich. Dla mnie to już niemal południe. Jak człowiek wstaje do małego człowieka po szóstej, to do dziewiątej jest już zajechany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 24.04.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 pytanko do znawcow... ma teraz testowa 90 dniowa wersje programu Corel Paint Shop Pro X .....potrzebuje do zdjec i takich tam dupereli....dla amatora...czy warto toto kupic czy sa jakies bardziej proste programy??? Moja bratanica potarfi zrobić ze zdjęciem cudo ..........na paint - tak, tym zwykłym gdzie ja myślałam, że tylko dzieci mogą się nim bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 24.04.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Droga Grupo, witam cieplo. Chyba moja decyzja dzialkowa zapadla. Dzis jak wszystko pojdzie ok wplacam zadatek. Trzymajcie mocno lapeczki, bardzo Was prosze, zeby sie wszystko udalo!!! Trzese sie jak galaretka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 24.04.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Hej ludziska Czy komus nie zostało żółtej/piaskowej cegły polbrukowej gr 4 cm? Chetnie odkupie 30 mkw w tym tygodniu Pozniej to juz sobie zamowie P.S. turlam się jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 pytanko do znawcow... ma teraz testowa 90 dniowa wersje programu Corel Paint Shop Pro X .....potrzebuje do zdjec i takich tam dupereli....dla amatora...czy warto toto kupic czy sa jakies bardziej proste programy??? Moja bratanica potarfi zrobić ze zdjęciem cudo ..........na paint - tak, tym zwykłym gdzie ja myślałam, że tylko dzieci mogą się nim bawić Didi zwyklym czyli jakim??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 azalka no to super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ogromnie jestescie kochani z podpowiedziami! Bardzo dziekuje!!! Zerknij na http://www.kontakt-st.pl/szczecin/nieruchomosci/szc02sp.html Jest oferta np.: Dobra Szczecińska działki rolne siedliskowe od 800 do 1200 m kw., cena 80 zł za m kw. Kościno 1200 do 2200 m kw., cena 60 zł za m kw. Aha, to sa slawetne dzialki za boiskiem - od nich zaczelismy...Zalesione lub podmokle, kilkaset metrow trzeba ciagnac uzbrojenie, ktore niekoniecznie da sie podlaczyc, bo np. rury do kanalizy maja za mala przepustowosc. Woda chyba tez. W Dobrej po deszczach stoi woda. Gdyby obwodnica jednak nie powstala, chwycilabym dzialeczke na Salamandry pazurami. Ale ryzyko jest duze. Bo nawet gdyby za 10 lat mialy mi smigac 300 m kolo domu TIRy to... brrrrr. Na razie wciaz walcze z Dolujami... Uparta jestem wsciekle Mogę zaproponować Ci w Dołujach działkę nr 264 z aktualnym planem pod budownictwo jednorodzinne. Działka 800m2 , cena 144tyś. Teren równy i przepiękny.Przy ul. Perkoza Przemek Ps. Zerknij na gratka.pl , wystawione mam tam od wczoraj działki w Dobrej Szczecińskiej ,telefon do mnie jest podany w ogloszeniu na gratce Przemek, a Ty coś budujesz, czy tylko sprzedajesz działki? Bo w sumie na ogłoszenia to jest na forum osobny dział no wlasnie....Przemek sprzedaje tylko dzialki iz robil sobie chyba cos w rodzaju gratisowych ogloszen.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 a moze jakies forumowe spotkanie by zrobic?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam wszystkich. Dla mnie to już niemal południe. Jak człowiek wstaje do małego człowieka po szóstej, to do dziewiątej jest już zajechany. no ja tez takim bladym switem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 24.04.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 witam, potrzebuję rady w związku z założeniem ogrodu. Za około 3 tygodnie koparka zniweluje cały teren wokół domu, zamierzam wyzbierać kamienie, śmieci, usunąć pozostałości budowlane (piach, coś białego itp.) i co dalej ? Ziemia to glina, ale wcześniej było to pole i rosło jakieś zboże. Teraz też rośnie jakieś zielsko, na moje oko to perz, ale może się mylę. Jak mam się tego pozbyć ? Jak ocenić czy należy nawieźć "dobrej" ziemi i ile ? Czy trawnik może podejść pod taras, czy lepiej zrobić jakąś opaskę oddzielającą (ale z czego) ?Taras i schody do obłożenia w terminie późniejszym. A tak wyglądała nasza działka w zeszłym roku : http://images21.fotosik.pl/207/39e09e3554d7a140m.jpg http://images20.fotosik.pl/262/a2f9d4883a415322m.jpg Będę wdzięczna za wsparcie Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.04.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 a moze jakies forumowe spotkanie by zrobic?????? Noooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.04.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 martelia, dopóki nie skończą się mokro-śmiecąco-brudne prace (łącznie z elewacją) to szkoda zachodu na ogród, bo fachowcy zdepczą i zaśmiecą. Szkoda roślinek i Twojej pracy. Chyba, że masz dużą działkę po bardziej oddalonych zakątkach nikt się nie kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts