Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

W zasadzie zaczynam raczkowac. Chcialam sie przywitac z grupa szczecinska, do ktorej mam nadzieje w krotce dolacze pelna para:) W poniedzialek w moje...18 (hehe) ;) urodziny podpisalismy z mezem umowe przedwstepna kupna dzialki w Dobrej Szczeciskiej za "jedyne" 170zl/m2, ale za to uzbrojona. Teraz konczymy zbierac dokumentacje do banku na kredyt. I jak sinusoida, momentami wpadam w euforie, a za chwilke wpadam w dolek i zastanawiam sie czy dobrze robimy, kredyt kosmiczny bedzie, obydwoje jestesy zieloni w dziedzinie budowania, podpisalismy umowe na budowe domu z firma ktora wchodzi na polski rynek, jest tyle niewiadomych, ale klamka apadla ;) teraz jestem na etapie szukania osoby badz firmy, ktora zajmuje sie kompletowaniem dokumentow do uzyskania pozwolenia na budowe i szukam namiaru na dobrego, niedrogiego geodete. To moze tyle tytulem wstepu.

Witam wszystkich jeszcze raz :)

Marta

a ja, jako bliski znajomy wyżej podpisanych apeluję o udzielenie daleko idącej pomocy we wszystkich możliwych aspektach :D :D :D :D

no i oczywiście witajcie na foum :D

W zasadzie zaczynam raczkowac. Chcialam sie przywitac z grupa szczecinska, do ktorej mam nadzieje w krotce dolacze pelna para:) W poniedzialek w moje...18 (hehe) ;) urodziny podpisalismy z mezem umowe przedwstepna kupna dzialki w Dobrej Szczeciskiej za "jedyne" 170zl/m2, ale za to uzbrojona.

Za uzbrojona teraz to normalnie darmocha! ;) A w ktorym miejscu Dobrej ja macie?

Zakupilismy dzialke przy stadionie czy boisku (zwal jak zwal)

podpisalismy umowe na budowe domu z firma ktora wchodzi na polski rynek, jest tyle niewiadomych, ale klamka apadla ;)

Czy piszesz o Town&Country?

Witam Cie cieplutko i ja - forumowy nuworysz :D

Tak dokladnie :) Na razie mam problem z ustaleniem kosztorysu do banku z nimi, bo nie chca (nie moga) zawyzyc, a wiemy, ze kwota w umowie nie jest ostateczna, bo dojdzie garaz i tu mam problem...pewnie nie pierwszy :)

O znajoma dusza :) WITAM!

Nooo, tylko pewnie spora częśc Forumowiczów wyjeżdża.

Zawsze w takich okresach mam wrażenie, że Szczecin pustoszeje i tylko ja jeżdżę wciąż do pracy. :-? :wink:

Nie martw sie, ja tez bede pracowac :) To juz jest nas dwoje w robocie :p

Hm, ale pewnie nie jeździsz tą samą trasą, co ja? Bo na mojej zawsze wyjątkowo pusto. :D

podpisalismy umowe na budowe domu z firma ktora wchodzi na polski rynek, jest tyle niewiadomych, ale klamka zapadla ;)

Czy piszesz o Town&Country?

Witam Cie cieplutko i ja - forumowy nuworysz :D

Tak dokladnie :) Na razie mam problem z ustaleniem kosztorysu do banku z nimi, bo nie chca (nie moga) zawyzyc, a wiemy, ze kwota w umowie nie jest ostateczna, bo dojdzie garaz i tu mam problem...pewnie nie pierwszy :)

O jak milo! To ktos bedzie robic za kroliczka doswiadczalnego :D

Ja sie mocno zastanawiam nad ich oferta, ale nie podpisze umowy, zanim zobacze jakis ich produkt. Pisz tu duzo, bardzo bym chciala wszystko wiedziec i byc na biezaco!!!

A ktory domek wybraliscie?

azalka prosze ze mnie tutaj zwierzatka nie robic i to doswiadczalnego ;)

Wiem, ze u kogos juz beda ruszac z budowa, wiec jak cos to pierwsza nie bede. Do pozwolenia na budowe daleka droga przed nami :evil: Ale cene na 12 miesiecy mam zagwarantowana bez zmian :) Wybralismy Bodense z niemieckiej strony, wg norm Polskich bedzie mial ok. 125m2, z poddaszem uzytkowym, tylko jeszcze garaz do tego dolozymy.

Witam

Mam pytanko

Mam POROTON 24 za 7,50 brutto-brac?

Czy jest istotna roznica od porotherm?

to zależy - czy kupujesz poroton roebena, czy poroton wienerbergera, na polskim rynku zwany porothermem :wink: generalnie różnice nieistotne, porotherm ma nieco większe bloczki. gdzieś na forum jest crash test pustaków ceramicznych autorstwa chyba Klausa.... :roll:

jak na porotherm cena jest ok, nie wiem jak z porotonem....

Witam

Mam pytanko

Mam POROTON 24 za 7,50 brutto-brac?

Czy jest istotna roznica od porotherm?

to zależy - czy kupujesz poroton roebena, czy poroton wienerbergera, na polskim rynku zwany porothermem :wink: generalnie różnice nieistotne, porotherm ma nieco większe bloczki. gdzieś na forum jest crash test pustaków ceramicznych autorstwa chyba Klausa.... :roll:

jak na porotherm cena jest ok, nie wiem jak z porotonem....

chodzi o Poroton robena