Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

azalka

hmm...musisz do gminy, bo tam gdzie kupujesz dzialke uzbrojenia niet...i przylacza wod-kan nie pozwola ci zrobic....

POZWOLA!!! Wlasnie dzownilam do gminy i do firmy, ktora zarzadza kanaliza, powiedzieli ze mam kupowac.

Czy Ty chcesz, zeby moje biedne serce peklo???

gmina musi pozwolic...ale jak pozwoli to oki :lol: :lol: a poldek od kanalizy to wsiem tak mowi :lol: :lol:

no jak juz kupilas??????

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

gmina musi pozwolic...ale jak pozwoli to oki :lol: :lol: a poldek od kanalizy to wsiem tak mowi :lol: :lol:

Nie nabijaj sie... Kanaliza to kiszka, najwyzej zrobie maluckom oszczalnie biologiczna, gorzej byloby, jakby wody nie dali...

no jak juz kupilas??????

No kupilam...Nawet nie przedwstepnie tylko warunkowo, z wpisem do KW.

Niniejszym jestem wstepnym posiadaczem 873 m2 w Dolujach na ulicy Golebiej - druga dzialka za duzym domem (czyli trzecia od jezdni).

Teraz tylko bank musi kase dac... !!!

Nie nabijaj sie... Kanaliza to kiszka, najwyzej zrobie maluckom oszczalnie biologiczna, gorzej byloby, jakby wody nie dali...

no jak juz kupilas??????

Niniejszym jestem wstepnym posiadaczem 873 m2 w Dolujach na ulicy Golebiej - druga dzialka za duzym domem (czyli trzecia od jezdni).

No widzisz to teraz obszarniczka jestes :wink:

Gratulacje

azalka to gratulacje :D Szkoda, ze my mamy umowe przedwstepna bez wpisu do KW ( w zasadzie to nie wiedzialam, ze jest cos takiego jak umowa warunkowa???), bo tak moglibysmy zaczac zalatwiac dokumenty do pozwolenia na budowe, a tak nic nie mozemy zrobic tylko czekac na kredyt :-? No jedynie wypis i wyrys moglam wziac z gminy, na ktory zreszta czekam i wtedy mozna jechac do banku z kompletem dokumentow. Poza tym nic (chyba sie nie myle)

azalka to gratulacje :D Szkoda, ze my mamy umowe przedwstepna bez wpisu do KW ( w zasadzie to nie wiedzialam, ze jest cos takiego jak umowa warunkowa???), bo tak moglibysmy zaczac zalatwiac dokumenty do pozwolenia na budowe, a tak nic nie mozemy zrobic tylko czekac na kredyt :-? No jedynie wypis i wyrys moglam wziac z gminy, na ktory zreszta czekam i wtedy mozna jechac do banku z kompletem dokumentow. Poza tym nic (chyba sie nie myle)

Witam wszystkich

Umowy przedwstępnej to i tak nie miałabyś z wpisem do KW. Umowa warunkowa jest spisywana u notariusza i jest częścią umowy przeniesienia własności. Umowa warunkowa występuje wtedy, kiedy prawo pierwokupu przysługuje ANR. Jak ANR zrzeknie się prawa do kupieniea działki to wtedy tylko Ty kupujesz tą dzłkę

Tak dokladnie :) Na razie mam problem z ustaleniem kosztorysu do banku z nimi, bo nie chca (nie moga) zawyzyc, a wiemy, ze kwota w umowie nie jest ostateczna, bo dojdzie garaz i tu mam problem...pewnie nie pierwszy :)

--------------

A propos kosztorysu - zrobilem go sam /nadmuchałem go według własnych potrzeb/ a potem do kogoś z uprawnieniami budowlanymi coby go podpisał /u mnie kierownik budowy ale może być projektant/. I cyfry są malo istotne - ważne by mieścił się w klasie ceny za metr /4 - 5 tys/ lub by uzasadnić ich przekroczenie - u mnie motywowałem drogim kosztem przyłączeń. Nikt tego nie sprawdza - masz się zmieścić w zdolności kredytowej i dom musi co najmniej zamknąć w stanie developrskim .

no jak juz kupilas??????

tam gdzie te brzozy????

azalka

hmm...musisz do gminy, bo tam gdzie kupujesz dzialke uzbrojenia niet...i przylacza wod-kan nie pozwola ci zrobic....

jedz do gminy i tam wszystkiego sie dowiesz...nie musisz byc wlascicielem dzialki....

Teska, nie strasz mnie zawalem!

Wiem, ze tam uzbrojenia nie ma, ale moj maz byl w gminie przedwczoraj i powiedzieli mu, ze dostaniemy pozwolenie na kanalize i na wode tez. Ze Doluje ptasie i zwierzece dostana... ze moze kupowac...

A masz jakies newsy?

Witam wszystkich!

Azalka, nie przyjmuj nic "na gębę"! Trza wystapić o warunki przyłączy, chyba że Sprzedający ma - to da Ci jakieś pojęcie co i jak.

Azalka

Gratuluje! Swietnie, ze w koncu znalazlas swoje miejsce na Ziemi! Grunt, ze masz ja zaklepana :) Wszytko inne sie pieknie ulozy. BO NIE MA INNEGO WYJSCIA :) :)

U mnie sprawa sie troszke przeciagnela. Dopiero 2 maja zloza nasze wszytkie papiery. :roll:

Mam zdjecia tej dzialki i zastanawialam sie czy Wam moze ich nie pokazac.

W sumie wiele tam nie widac (przyczyna-samosiejki), ale co tam! Zobaczycie chociaz jaki wielki dąb mamy tuz za granica naszej dzialki. Piekny. ehhh. ptaszki ćwierkaja :)

Azalka

Gratuluje! Swietnie, ze w koncu znalazlas swoje miejsce na Ziemi! Grunt, ze masz ja zaklepana :) Wszytko inne sie pieknie ulozy. BO NIE MA INNEGO WYJSCIA :) :)

U mnie sprawa sie troszke przeciagnela. Dopiero 2 maja zloza nasze wszytkie papiery. W ciagu 5 dni mamy miec odpowiedz. :roll:

Mam zdjecia tej dzialki i zastanawialam sie czy Wam moze ich nie pokazac. Jednak dalej boje sie zapeszac. Czlowiek jak sie stara o kredyt, to przesadny sie staje, nawet jak nigdy wczesniej taki nie byl ;)

Jak tylko dostane decyzje, to wkleje foto. W sumie wiele tam nie widac (przyczyna-samosiejki), ale co tam! Zobaczycie chociaz jaki wielki dąb mamy tuz za granica naszej dzialki. Piekny. ehhh. ptaszki ćwierkaja :)

guziki

interesuje was dzialka w koscinie??? dzis sie dowiedzialam ze ktos chce sprzedac