Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Mam pytanko

Mam POROTON 24 za 7,50 brutto-brac?

Czy jest istotna roznica od porotherm?

napewno import z niemiec, ja miałem w projekcie 25 (klasy 15Mpa) i wziąłem polski porotherm 25, chyba poroton 24 ma niższą klasę wytrzymałości - 12, a polski 15 - popatrz jak masz w projekcie, polecam strony http://www.wienerberger.pj i http://www.wienerberger.de, oczywiście ktoś może powiedzieć że 12Mpa to i tak za dużo :D, a tak poza tym to istne zdzierstwo hurtowni budowlanych, bo w lutym był chyba po 4,50 a w niemczech ceny podobno się nie zmieniły

Szydas a jak sprawoja sie okna od Kowalskich drzwi tez u nich brales :lol:

zanim przyjechali wymienić wkładki w drzwiach uważałem, że okna sprawują się znakomicie. ale oprócz wymiany zamków przy okazji sprawdzili i wyregulowali wszystko co się dało i... sprawują się jeszcze lepiej :D

To bardzo dobrze ze jestes zadowolony .

Robilam wyceny okien w 4 firmach i na rynku jest zmowa cenowa oferty roznia sie o ok 500 zl :-?

Musze jeszcze wybrac rolety :lol:

jeśli chodzi o rolety zdecydowanie ODRADZAM firmę SPIN. to gwarancja kłopotów i niepotrzebnych nerwów za bardzo nieprzyzwoite pieniądze :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: wszystko u nich wygląda pięknie do momentu realizacji.....

Szydas a jak sprawoja sie okna od Kowalskich drzwi tez u nich brales :lol:

zanim przyjechali wymienić wkładki w drzwiach uważałem, że okna sprawują się znakomicie. ale oprócz wymiany zamków przy okazji sprawdzili i wyregulowali wszystko co się dało i... sprawują się jeszcze lepiej :D

To bardzo dobrze ze jestes zadowolony .

Robilam wyceny okien w 4 firmach i na rynku jest zmowa cenowa oferty roznia sie o ok 500 zl :-?

Musze jeszcze wybrac rolety :lol:

jeśli chodzi o rolety zdecydowanie ODRADZAM firmę SPIN. to gwarancja kłopotów i niepotrzebnych nerwów za bardzo nieprzyzwoite pieniądze :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: wszystko u nich wygląda pięknie do momentu realizacji.....

Czy z jakoscia tez jest tak zle :lol:

Witam wszystkich bardzo serdecznie :)

I od razu proszę o pomoc. Staram się znaleźć listę rankingową wykonawców ze Szczecina i... nic z tego, czy mógłby mi ktoś podać jej adres? Właśnie jestem na etapie rozmów z kilkoma wykonawcami i chciałabym poczytać jakieś opinie na ich temat. Szczególnie interesuje mnie opinia o firmie rem-bud

Dziękuję i pozdrawiam

Azalka

Gratuluje! Swietnie, ze w koncu znalazlas swoje miejsce na Ziemi! Grunt, ze masz ja zaklepana :) Wszytko inne sie pieknie ulozy. BO NIE MA INNEGO WYJSCIA :) :)

Dzieki Wam bardzo za dobre slowko i wszystkim innym!

Ja nie do konca jestem akurat ta dzialka zachwycona, to nie calkiem jest to, co mi sie marzylo. Mialo byc 1500-1800 pod lasem, a jest niecale 900 na polu :) Ale... mniej do grodzenia bedzie ;) Wazne, ze las na tyle blisko, ze mozna pojsc na spacer, ze sucho, ze sasiedzi wygladaja na sympatycznych.

Teska nie chciala wczesniej znalezc tej dzialki w Koscinie ;) Widocznie tak mialo byc!

Azalka gratuluję!!!!

A ja dzisiaj dostanę odpowiedź z gminy, czy mogę włączyć się do wodociągu-decyzja pozytywna leży u Pani Wójt na biurku i czeka na podpis:):)

Poza tym chciałam się pożegnać na tydzień, bo dzisiaj wyjedżamy na dłuuugi weekend na Słowację:)

Powodzenia na budowach!!!!

buźka

Witam cieplo w ostatni dzien roboczy tego tygodnia ;)

I od razu zadam dzikie pytanie budowlanego nowicjusza:

majac umowe warunkowa moge sie zwracac o warunki przylaczy? Ile mnie to bedzie kosztowac? (wydanie warunkow, nie budowa przylacza ;))

Warunki dostalam za darmo tylko musialam miec mapki i kopie aktu notarialnego :lol:

Witam cieplo w ostatni dzien roboczy tego tygodnia ;)

I od razu zadam dzikie pytanie budowlanego nowicjusza:

majac umowe warunkowa moge sie zwracac o warunki przylaczy? Ile mnie to bedzie kosztowac? (wydanie warunkow, nie budowa przylacza ;))

Za wydanie warunkow przylacze wodociagowego Wodociagi Zachodniopomorskie zycza sobie 183,18

Warunki dostalam za darmo tylko musialam miec mapki i kopie aktu notarialnego :lol:

Jaka mapke?

Wypis i wyrys z rejestru gruntow starczy, czy musi byc plan zasadniczy?

Byc moze potrzebna bedzie mapa do celow projektowych, a raczej na pewno akt notarialny, wiec poki nie jestes wlascicielem, nikt zapewne nie bedzie chcia z toba rozmawiac. Radze jednak zapytac ludzi z twojej przyszlej gminy, bo oni beda bardziej zorientowani.