tomadyna 30.04.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam poniedziałkowo i podciągam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 30.04.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam, chyba dziś wszyscy świętują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 30.04.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Dzięki bryta, ale za ta cene to chyba mega zwykła siateczka tzn. bez PCV i nie zielona, a ja chce najprostszą, ale jednak mimo wszystko zieloną, żeby sie z otoczeniemładnie komponowała. Juz znalazłam. Siatke na Allegro 10 zł za mb, za zwykła zielonkę, grubośc 3 mm, w powłoce PCV, wysokość 1,5 m. Dobra cena, bo w Castoramie i hurtowniach jest po 13-15 zł za metr bieżący. A słupki i inne akcesoria mąż przywiezie sam od producenta koło Poznania, \bo tam mu po drodze. http://www.siatki.com.pl. Słupki po 35 zł. W Castoramie ponad 10 zł drożej. Generalnie w pobliżu Szczecina nie4 znalazłam żadnego producenta..Dziwne. Pewnie są, ale czasu brak na poszukiwania. Pozdrawiam e, bez przesady - parę dni temu słupki w castoramie były po 32 pln - ocynk + malowanie + kapsel, a siatka 1,5m chyba 161 pln za rolkę 15 m.....też ocynki i pcv No to bardzo dziwne. Dziś siatka 1,5 m ocynk powlekany PCV 2.8 mm - cena za 1mb prawie 14 zł. A słupek 2m, bo powinien byż wyższy o 50 cm od siatki - ocynk malowany - ponad 42 zł. Ceny z Castoramy na Ku Słońcu. Albo podwyżki, albo rozmawiamy o innych suiatkach. Owszem były tańsze, ale czarny drut - to trochę może rdzewiec po latach a siatki to raczej nie zamierzam wymieniać ani malować. Pozdrawiam castorama na struga ma takie ceny. słupek jak najbardziej 2m. może patrzałeś na ceny słupków do betafence, one są dużo droższe a wyglądają prawie jak normalne? a siatka jak najbardziej 2,8 mm ocynk i pcv zielone, pleciona, oczka 6x6 cm, 1,5 m wysokości - 161 pln za rolkę 25 m lub 136 pln za 15 m. takie były ceny w zeszłym tygodniu. witam wszystkich Odkopałam temat siatki ogrodzeniowej i mam pytanie : w jakiej odległości winny być słupki ? Jakiej wysokości winna być podurówka ? Maggie : u nas brama dziala bez zarzutu. Pewnie u Ciebie to będzie tylko kwestia regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam ponownie po długiej nieobecności. Dawno mnie tu nie było i nie jestem w stanie nadrabiać zaległości Proszę o wyrozumiałość. Jeśli wszystko pójdzie dobrze będę niedługo właścicielem domku w stanie surowym zadaszonym. I zacznę się wykańczać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 30.04.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 martelia, a macie pojedyńczą czy podwójną? Nasza ma 5m szerokości i podobno dlatego inny model napędu. Ale byli serwisanci w sobotę, wyregulowali prowadnicę (coś haczyło na dole, brama zgłupiała i się przeprogramowała ). Zobaczymy... Na razie 10 dni odpoczynku od budowy i nadrabianie zaległości zawodowych doki_szczecin: kupujesz taki dom czy wybudowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 30.04.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 martelia, a macie pojedyńczą czy podwójną? Nasza ma 5m szerokości i podobno dlatego inny model napędu. Ale byli serwisanci w sobotę, wyregulowali prowadnicę (coś haczyło na dole, brama zgłupiała i się przeprogramowała ). Zobaczymy... Na razie 10 dni odpoczynku od budowy i nadrabianie zaległości zawodowych doki_szczecin: kupujesz taki dom czy wybudowałeś? pojedyńczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 doki_szczecin: kupujesz taki dom czy wybudowałeś? Kupuję taki, i zobaczymy jak to będzie. trochę strach ale damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 30.04.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Ale tutaj dzisiaj pustki. A ja mimo dlugiego weekendu zalatwilem formalnosci kredytowe i juz tylko czekam na gotowke. Mam nadzieje, ze nadejdzie szybko, bo na koncie 2000zl :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.04.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 podciagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wićka 30.04.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam na forum! Zaczęliśmy budowę w zeszłym roku w Dołujach, prawie w Kościnie, a w tym mamy nadzieję się wprowadzić Liczę na pomoc wszelaką... trochę narazie przerasta mnie forum, nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać dlatego zaczynam od "sąsiadów" No i mam pierwsze pytanie o dobre okna i dobre ekipy do wykończenia domu. Wylaliśmy strop, niedługo dach, a w czerwcu koniec stanu surowego i wykończenie... będę wdzięczna za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 30.04.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam wieczorkowo TESKA Puść mi proszę jeszcze raz ten plik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.04.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam na forum! Zaczęliśmy budowę w zeszłym roku w Dołujach, prawie w Kościnie, a w tym mamy nadzieję się wprowadzić Liczę na pomoc wszelaką... trochę narazie przerasta mnie forum, nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać dlatego zaczynam od "sąsiadów" No i mam pierwsze pytanie o dobre okna i dobre ekipy do wykończenia domu. Wylaliśmy strop, niedługo dach, a w czerwcu koniec stanu surowego i wykończenie... będę wdzięczna za namiary prawie w koscinie tzn gdzie???? no i witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.04.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam wieczorkowo TESKA Puść mi proszę jeszcze raz ten plik idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 30.04.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Warunki dostalam za darmo tylko musialam miec mapki i kopie aktu notarialnego Jaka mapke? Wypis i wyrys z rejestru gruntow starczy, czy musi byc plan zasadniczy? Byc moze potrzebna bedzie mapa do celow projektowych, a raczej na pewno akt notarialny, wiec poki nie jestes wlascicielem, nikt zapewne nie bedzie chcia z toba rozmawiac. Radze jednak zapytac ludzi z twojej przyszlej gminy, bo oni beda bardziej zorientowani. co by dostać warunki przyłaczenia do energetyki nie trzeba być wlaścicielem - należy tylko przy składaniu wniosku upomnieć się o oświadczenie że na moment zawierania umowy o przylączenie takim właścicielem się będzie (uwaga pani przy stanowisku czasem grymasi ale prawo jest po naszej strownie) warunki ważne 2 lata co do warunków zabudowy jest jeszcze prościej - może je dostać każdy kto ma interes prawny /np chce się dowiedzieć czy tam da się coś zbudować/ więc i tu właściceilem nie trzeba być - warunki ważne 2 lata wody i kanalizacji nie wiem bo mam własne z gazem jest chyba trudniej - o ile pamiętam do wniosku musialem dołączyć pierwszą stronę aktu notarialnego zakupu - ale z gazem idzie szybko - jak się weźmie projektanta który "robi dla gazowni" to załatwianie papierów trwa kilka tygodni. Z gazem nie ma co się spieszyć bo warunki ważne są rok a gaz trzeba zacząć pobierać pól roku po podpisaniu umowy o przyłączenie inaczej placi się kary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 30.04.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A mapa do celow projektowych moze byc potrzebna po to, by wodociagi czy inna energetyka mogly odnalezc swoja infrastrukture. Bo swoje mapy pewnie maja nieaktualne i lepiej przerzucic koszt zrobienia nowych map na inwestora i energetyka i gazownicy mają dokładne mapy - wystarczy pokazać gdzie się chcesz przylączyc /na Derdowskeigo trzeba iść do działu technicznego, tak samo w gazowni na Tamie Pom./ Ale mapę dla celów projektowych warto zrobić na samym początku i zrobic sobie z 10 kpii /ksero nie muszą być orginały od geodety - taki wystarczy JEDEN/ ja zrobiłem sobie jeszcze pieczątkę " Za zgodność z orginalem" i pieczątkę "Inwestor + Imię i nazwisko" i wszyscy akceptowai takie ksero z każdego dokumentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 30.04.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Wlasnie skonczylam czytac dziennik budowlany Teski. Skladam reklamacje - brak zdjec! Tylko ostatnie ogrodkowe... Mam pytanie - czy Twoj domek nie byl wystawiony na sprzedaz? Trafilam do Koscina szukajac domu, ktory znalazlam na stronie internetowej jakiegos biura nieruchomosci. Byl do kupienia za bardzo przyzwoite pieniadze - tylko pozniej sie zorientowalam, ze ogloszenie juz chyba ze dwa lata wisi i zapewne dawno sie zdezaktualizowalo... Ale pojechalismy popatrzec i tak odkrylam tamto miejsce A jutro pojade sobie popatrzec na moja-nie moja jeszcze dzialeczke. Moze pozwiedzam okolice.. Czytanie Teskowego dziennika mnie przerazilo. Nawet nie lekko. No, ale zaliczka juz wplacona... Hospodi, pamiluj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wićka 30.04.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Teska ulica Bociana - Dołuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 30.04.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Dzięki TESKA - dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 30.04.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Ale mapę dla celów projektowych warto zrobić na samym początku i zrobic sobie z 10 kpii /ksero nie muszą być orginały od geodety - taki wystarczy JEDEN/ ja zrobiłem sobie jeszcze pieczątkę " Za zgodność z orginalem" i pieczątkę "Inwestor + Imię i nazwisko" i wszyscy akceptowai takie ksero z każdego dokumentu Hej, dzieki! Ja sobie wszystkie Wasze informacje zbieram w zeszycik - na pewno wiele mi to ulatwi i oszczedzi czasu. Ale tak popatruje, ze calkiem tu sporo ludzikow z Dolujow! Superasnie!!! Za chwilke - mam nadzieje - poczuje sie pelnoprawnym czlonkiem tamtejszej spolecznosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 30.04.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 PONAWIAM APEL!Czy ktos z rejonu ptasich ulic w Dolujach (najlepiej Kolibra-Golebia-Bociana) moze mi podac uproszczone warunki zabudowy? Zanim dostane wlasne zniose jajo, a chcialabym juz zaczac meczyc projekt. Czy ktos z Was wie, ile kosztuje zrobienie projektu budowlanego na bazie wlasnego w jakiejs przyzwoitej (niekoniecznie "naj") pracowni? Bardzo straszne pieniadze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts