Wićka 30.04.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 My mamy projekt indywidualny, ale u znajomego architekta więc taniej. Około 12 tysięcy było dwa lata temu dla klientów z ulicy. Teraz nie wiem. Co do warunków zabudowy to każda ulica ma inne. U nas:- 15% zabudowy,- 8m wysokości,- ogrzewanie gazowe,- 2 miejsca postojowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 30.04.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Nie myslisz, ze te trzy uliczki beda miec tak samo?Kat nachylenia dachu nie jest narzucony z gory? Ilosci pieter nie ograniczaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wićka 30.04.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 1,5 kondygnacji. My tak mamy, z poddaszem. Co do ulic to warunki podobno trochę się różnią.Podeślij mi swój meil na pw to wyślę Ci warunki na Bociana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 30.04.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 My mamy projekt indywidualny, ale u znajomego architekta więc taniej. Około 12 tysięcy było dwa lata temu dla klientów z ulicy. Teraz nie wiem. 12 tys. za projekt ?? Ja zapłaciłem "połowę" tego wraz z projektami przyłączy i instalacji, załatwieniem wszystkich dokumentów oraz pozwoleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 30.04.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Z gazem nie ma co się spieszyć bo warunki ważne są rok a gaz trzeba zacząć pobierać pól roku po podpisaniu umowy o przyłączenie inaczej placi się kary. Ale do wniosku o pozwolenie na budowę trzeba mieć projekt przyłącza i instalacji gazowej (o ile takową się planuje), a do takiego potrzebne są warunki z gazowni. Warunki można w gazowni przedłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 30.04.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 My mamy projekt indywidualny, ale u znajomego architekta więc taniej. Około 12 tysięcy było dwa lata temu dla klientów z ulicy. Teraz nie wiem. 12 tys. za projekt ?? Ja zapłaciłem "połowę" tego wraz z projektami przyłączy i instalacji, załatwieniem wszystkich dokumentów oraz pozwoleniem. Ja też: architektura 1200zł (ale po znajomości) konstrukcja 1800zł projekty branżowe 350zł od sztuki 350zł za załatwienie formalności ceny sprzed roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 30.04.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 My mamy projekt indywidualny, ale u znajomego architekta więc taniej. Około 12 tysięcy było dwa lata temu dla klientów z ulicy. Teraz nie wiem. 12 tys. za projekt ?? Ja zapłaciłem "połowę" tego wraz z projektami przyłączy i instalacji, załatwieniem wszystkich dokumentów oraz pozwoleniem. Mi "zaspiewali" 15 tys. ...zł - Podziękowałem bardzo szybko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wićka 30.04.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 My też płaciliśmy połowę ale jak pisałam to była zaniżona cena. Teraz pewnie nie są najtańsi i 15 tys na dzień dobry krzyczą, niemniej to "szanująca się pracownia'. Jak wszędzie można znaleźć tańszych i droższych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 30.04.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Musze sie zastanowic. 12-15 tysiecy to duzo za duzo, ale polowe moze bylibysmy w stanie przelknac... a moze nie czy ew. projekty gotowe zagranicznych pracowni bylyby u nas akceptowane? A "nieprzekraczalne linia zabudowy" tzn ze np. garaz nie moze przed nia wystawac, tak? jesli opiewa 8m od krawedzi jezdni, to bedzie jakies 6 od krawedzi dzialki pewnikiem...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 30.04.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Podaje dla wszystkich zainteresowanych:siatka leśna (producent na "B") h=1,50, rolka 50 mb = PLN 137,- w Castoramie dziś kupowałem. Sprawdzałem u innych sprzedawców:Karo Goleniów = PLN 215/50mSiatki na Rmarskiej w Podjuchach - PLN 215/50m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidziu3 30.04.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam na forum! Zaczęliśmy budowę w zeszłym roku w Dołujach, prawie w Kościnie, a w tym mamy nadzieję się wprowadzić Liczę na pomoc wszelaką... trochę narazie przerasta mnie forum, nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać dlatego zaczynam od "sąsiadów" No i mam pierwsze pytanie o dobre okna i dobre ekipy do wykończenia domu. Wylaliśmy strop, niedługo dach, a w czerwcu koniec stanu surowego i wykończenie... będę wdzięczna za namiary dla zainteresowanych posadzkami podaje numer 695-910-560 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.05.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Wlasnie skonczylam czytac dziennik budowlany Teski. Skladam reklamacje - brak zdjec! Tylko ostatnie ogrodkowe... Mam pytanie - czy Twoj domek nie byl wystawiony na sprzedaz? Trafilam do Koscina szukajac domu, ktory znalazlam na stronie internetowej jakiegos biura nieruchomosci. Byl do kupienia za bardzo przyzwoite pieniadze - tylko pozniej sie zorientowalam, ze ogloszenie juz chyba ze dwa lata wisi i zapewne dawno sie zdezaktualizowalo... Ale pojechalismy popatrzec i tak odkrylam tamto miejsce A jutro pojade sobie popatrzec na moja-nie moja jeszcze dzialeczke. Moze pozwiedzam okolice.. Czytanie Teskowego dziennika mnie przerazilo. Nawet nie lekko. No, ale zaliczka juz wplacona... Hospodi, pamiluj!!! nie nie byl.... dwa lata do tylu to nie wiem kto w koscinie dom chcial sprzedac jak stalo pare:) i wsie znajome....w starej wsi moze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.05.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Teska ulica Bociana - Dołuje ooo....to prosze przez droge na koncu Bociana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.05.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 witam swiatecznie i takie zapytanie....kto wywiesil z was flage......? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.05.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Dzięki TESKA - dostałem. i jak cegly? zdecydowales sie na jakies?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 01.05.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Dzięki TESKA - dostałem. i jak cegly? zdecydowales sie na jakies?? KALAHARI firmy CRH - teraz żona ma problem jaką fugę/zaprawę do niej dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wićka 01.05.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Teska ulica Bociana - Dołuje ooo....to prosze przez droge na koncu Bociana?? Tak to my samotnie w polu stoimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 01.05.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Czołem Towarzyszki i Towarzysze, co to wszyscy dziś na pochodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 01.05.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Czytanie Teskowego dziennika mnie przerazilo. Nawet nie lekko. No, ale zaliczka juz wplacona... Hospodi, pamiluj!!! nie nie byl.... dwa lata do tylu to nie wiem kto w koscinie dom chcial sprzedac jak stalo pare:) i wsie znajome....w starej wsi moze... Nie, na 100% to byla Irma i z brazowym dachem i nawet tuje byly pod siatka jak Twoje!!! (w ogloszeniu: wiele nasadzen). Tylko naokolo slupana tarasie inna cegla. A w srodku bardzo ladne drzwi, drewniane. Chyba jakies mysliwskie dodatki typu poroza jelonka, ale tego juz na 100% nie jestem pewna. Kiedy pojechalismy ogladac, razem z mezem ustalilismy, ze to pewnie Twoj (wtedy nie wiedzialam, ze w nim mieszkasz), tylko juz go ktos pewnie kupil i po swojemu przerobil i wykonczyl. Nie zapukalismy, zeby spytac Pogrzebie dzis wieczorem po necie, moze jeszcze znajde link. W koncu miesiac temu jeszcze w sieci byl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 01.05.2007 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Dzięki TESKA - dostałem. i jak cegly? zdecydowales sie na jakies?? KALAHARI firmy CRH - teraz żona ma problem jaką fugę/zaprawę do niej dobrać mam z tej cegły murki ganku i kominy, fuga brązowa firmy KERAKOLL mi taki układ sie widzi pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts