Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki TESKA - dostałem.

i jak cegly? zdecydowales sie na jakies??

KALAHARI firmy CRH - teraz żona ma problem jaką fugę/zaprawę do niej dobrać :lol:

kalahari tzn ta zolta????? widzialm z fugami stalowymi i brazowymi - stalowe wygladaly oki

Czytanie Teskowego dziennika mnie przerazilo. Nawet nie lekko. No, ale zaliczka juz wplacona...

Hospodi, pamiluj!!! :wink:

nie nie byl....

dwa lata do tylu to nie wiem kto w koscinie dom chcial sprzedac jak stalo pare:) i wsie znajome....w starej wsi moze...

Nie, na 100% to byla Irma i z brazowym dachem i nawet tuje byly pod siatka jak Twoje!!! (w ogloszeniu: wiele nasadzen). Tylko naokolo slupana tarasie inna cegla. A w srodku bardzo ladne drzwi, drewniane. Chyba jakies mysliwskie dodatki typu poroza jelonka, ale tego juz na 100% nie jestem pewna.

Kiedy pojechalismy ogladac, razem z mezem ustalilismy, ze to pewnie Twoj (wtedy nie wiedzialam, ze w nim mieszkasz), tylko juz go ktos pewnie kupil i po swojemu przerobil i wykonczyl. Nie zapukalismy, zeby spytac :)

Pogrzebie dzis wieczorem po necie, moze jeszcze znajde link. W koncu miesiac temu jeszcze w sieci byl!

no i nie.....ten dom byl beznadziejnie wybudowany wrrrrr, beznadziejnie wykonczony a te piekne drewniane drzwi to plyta:):):)....no widzisz...ja w nim nie mieszkalam....no!!!!

witam w pierwszomajowy wieczor.moze jest tu ktos zorientowany czy mozna wylewac wieniec bezposrednio na suporeksie z SOLBETU czy trzeba dac warstwe cegly?Z gory dziekuje za porady.

nie jestem specjalistka, ale podobno trzeba rzad cegiel....

u mnie wylano wieniec na BK ( wtedy bylam zielona) jak narazie jest oki i nie dzieje sie nic :-? :-?

Witam, mam pytanko i proszę o pomoc. Czy jeśli w umowie przy robotach przy dachu jest zapisane z orynnowaniem to w ten zakres wchodzi komplet orynnowania czy też tylko jakaś cześć, gdyz mój wykonawca teraz przy rozliczaniu budowy dopisał jeszcze rusry spustowe do orynnowania do nowego rozliczenia. Czy mnie wywala w kosmos czy też nie.

Dzięki TESKA - dostałem.

i jak cegly? zdecydowales sie na jakies??

KALAHARI firmy CRH - teraz żona ma problem jaką fugę/zaprawę do niej dobrać :lol:

mam z tej cegły murki ganku i kominy, fuga brązowa firmy KERAKOLL

mi taki układ sie widzi

pozdrawiam

m.

A jakieś foto :D

tak na szybko to np. to:

http://www.dommaksia.pl/pics/2003/07lipiec/Img_0096.jpg

resztę trzeba by poszukać na mojej stronce..

pozdrawiam

m.

witam w pierwszomajowy wieczor.moze jest tu ktos zorientowany czy mozna wylewac wieniec bezposrednio na suporeksie z SOLBETU czy trzeba dac warstwe cegly?Z gory dziekuje za porady.

nie jestem specjalistka, ale podobno trzeba rzad cegiel....

u mnie wylano wieniec na BK ( wtedy bylam zielona) jak narazie jest oki i nie dzieje sie nic :-? :-?

U mnie wieniec i strop bezpośrednio na BK, tylko pod podciągi wykonano poduszki z cegieł.

witam wszystkich :)

Odkopałam temat siatki ogrodzeniowej i mam pytanie : w jakiej odległości winny być słupki ? Jakiej wysokości winna być podurówka ?

Maggie : u nas brama dziala bez zarzutu. Pewnie u Ciebie to będzie tylko kwestia regulacji.

słupki max co 2,5m, co 15 m powinien być taki podparty obustronnie do napinania. podmurówka max 60 cm

Witam, mam pytanko i proszę o pomoc. Czy jeśli w umowie przy robotach przy dachu jest zapisane z orynnowaniem to w ten zakres wchodzi komplet orynnowania czy też tylko jakaś cześć, gdyz mój wykonawca teraz przy rozliczaniu budowy dopisał jeszcze rusry spustowe do orynnowania do nowego rozliczenia. Czy mnie wywala w kosmos czy też nie.

U mnie było razem z rurami spustowymi + haki do ściany, deski czołowe i obróbki blacharskie też były w cenie

M3, chyba z miesiąc temu rozmawiałam w Realbudzie - ściągają z Niemiec, podobno nieco drożej niż polska produkcja, ale niewiele. Nie wiem jak się sprawy mają na dzień dzisiejszy

Widziałem ich ogloszenie. Zapewniaja, ze maja dostepny i w rytmicznych dostawach. Jakis niestandardowy rozmiar, a i cena całkiem spora :-( Jutro pojadę porozmawiać ... mam nadzieję, że bedzie z kim :-)

Kurka, mialem przekonsultowac ew. zmiane BK na ceramike ale mi wykonawca gdzies zniknal na czas dluuugiego weekendu :-?

ooo....to prosze przez droge :lol: :lol: na koncu Bociana??

Tak to my samotnie w polu stoimy :D

Hmh. Ten z takim kolorkowym dachem i mini-laskiem z tylu? Czy glebiej w ulice?

Ja dzis bylam na moich latyfundiach ;) Cala rodzina trachnelismy sobie pierwsze zdjecie na naszej ziemi.

No i takie pytanko mnie dreczy: dzialka lezy sobie jakies 70 m od jezdni. Drogi dojazdowej niet. Takie jakies cos urywa sie ze 20m przed moja "posiadloscia". Miedzy nia a zabudowana dzialka jest jeszcze jedna dzialka - sasiadka (szerokosc jakies 25m). Sasiad sie bedzie budowac chyba od czerwca-lipca, on warunki zabudowy ponoc ma, za chwile bedzie przylacze ciagnal.

Jakie mam szanse na uzyskanie warunkow zabudowy, z ktorym momencie?

Mam sobie walcem podjechac i droge zrobic? (ale to i tak prywatna bedzie).

M3, chyba z miesiąc temu rozmawiałam w Realbudzie - ściągają z Niemiec, podobno nieco drożej niż polska produkcja, ale niewiele. Nie wiem jak się sprawy mają na dzień dzisiejszy

Widziałem ich ogloszenie. Zapewniaja, ze maja dostepny i w rytmicznych dostawach. Jakis niestandardowy rozmiar, a i cena całkiem spora :-( Jutro pojadę porozmawiać ... mam nadzieję, że bedzie z kim :-)

Kurka, mialem przekonsultowac ew. zmiane BK na ceramike ale mi wykonawca gdzies zniknal na czas dluuugiego weekendu :-?

A czy takiej zmiany nie powinien przeliczyć konstruktor, ewentualnie kierownik budowy?

Cześć, mam pytanie dotyczace wykończeniówki. Ile kosztuje wylanie podłg (najlepiej za 1m2).

Aha, jeszcze jedno,

Czy może wiecie gdzie można kupić dobry mułek do tynków, bo jeden już kupiłem i sporo jest w nim kamyczków, a tynkarz się wkurza, że mu robota nie idzie bo się rysuje.

dzieki

Cześć, mam pytanie dotyczace wykończeniówki. Ile kosztuje wylanie podłg (najlepiej za 1m2).

Aha, jeszcze jedno,

Czy może wiecie gdzie można kupić dobry mułek do tynków, bo jeden już kupiłem i sporo jest w nim kamyczków, a tynkarz się wkurza, że mu robota nie idzie bo się rysuje.

dzieki

o cenach pisałam całkiem niedawno w tym wątku, a z mułkiem nie pomogę, bo wykonawca sam kupował