Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

M3, chyba z miesiąc temu rozmawiałam w Realbudzie - ściągają z Niemiec, podobno nieco drożej niż polska produkcja, ale niewiele. Nie wiem jak się sprawy mają na dzień dzisiejszy

Widziałem ich ogloszenie. Zapewniaja, ze maja dostepny i w rytmicznych dostawach. Jakis niestandardowy rozmiar, a i cena całkiem spora :-( Jutro pojadę porozmawiać ... mam nadzieję, że bedzie z kim :-)

Kurka, mialem przekonsultowac ew. zmiane BK na ceramike ale mi wykonawca gdzies zniknal na czas dluuugiego weekendu :-?

A czy takiej zmiany nie powinien przeliczyć konstruktor, ewentualnie kierownik budowy?

W oryginale mam ścianę jednowarstwową Ytong ale biuro dopuszcza zmianę na jednowarstwową. Architekt dokonujacy zmiany też mówił, że można. Oczywiście kierownik będzie musiał jakoś uwzględnić taka zmianę

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Cześć, mam pytanie dotyczace wykończeniówki. Ile kosztuje wylanie podłg (najlepiej za 1m2).

Aha, jeszcze jedno,

Czy może wiecie gdzie można kupić dobry mułek do tynków, bo jeden już kupiłem i sporo jest w nim kamyczków, a tynkarz się wkurza, że mu robota nie idzie bo się rysuje.

dzieki

ca. 25 zł m2 z materiałem

Forumowicze wszystkich domów Grupy Szczecińskiej - łączcie się! ...

... i pomóżcie: ma ktoś wiedzę gdzie w Szczecinie lub okolicy kupić BK?

... z dostawą na koniec czerwca.

Realbud sobie odpuść - nie trzymają terminów i jedyne co potrafią powiedzieć to nie udało się :oops: , a niemiecki BK ma inne wymiary.

zapytaj:

Wodkan - 913113161 - ostatnią dostawę brałem od nich

EuroBrick2 - 913118310 - sensownie się z nimi rozmawia

Realbud sobie odpuść - nie trzymają terminów i jedyne co potrafią powiedzieć to nie udało się :oops: , a niemiecki BK ma inne wymiary.

zapytaj:

EuroBrick2 juz nie handluje BK. Towar od dostawcy był potłuczony, a że towaru brakuje to nie przyjmowali reklamacji i zerwali ponoć z nimi umowę. Teraz planują sprzedawać porotherm.

Azalka, tak. Zarówno moja druga połowa jak i wykonawca to Pan Krzysio. Nie wiem, którego miałaś na myśli :D

Witam!

Teska - ja dostałam ten prezent od męża a mój mąż - w aucie nie ma klimatyzacji (a już tyle mu mówię, żeby założył) a ciągle wiasając i wysiadając z auta zwyczajnie go przewiało.

Wićka - masz obrazem identyczny jak Amo - ale będzie wesoło gdy Amonki się odezwą :wink:

Azalka, tak. Zarówno moja druga połowa jak i wykonawca to Pan Krzysio. Nie wiem, którego miałaś na myśli :D

Polowe druga :) Napastowalam go ;) jeszcze w fazie "szukamy dzialeczki".

Mozesz mu w ramach ciekawostki powiedziec, ze na budowanie sie w obrebie strefy smietniskowej nie ma szans - starostwo nie wyda pozwolenia, chyba ze bedzie zmieniony plan zagospodarowania. Ponadto pozwolenie obwaruja wieloma powaznymi warunkami do spelnienia. Tak mi osobiscie solennie obiecali .

Wiec jeszcze pewnie dlugi czas bedziecie miec laki i przestrzen przed oknami ;)

Witam na forum! Zaczęliśmy budowę w zeszłym roku w Dołujach, prawie w Kościnie, a w tym mamy nadzieję się wprowadzić :D Liczę na pomoc wszelaką... trochę narazie przerasta mnie forum, nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać dlatego zaczynam od "sąsiadów" :D No i mam pierwsze pytanie o dobre okna i dobre ekipy do wykończenia domu. Wylaliśmy strop, niedługo dach, a w czerwcu koniec stanu surowego i wykończenie... będę wdzięczna za namiary :)

Witam,

jako nowa użytkowniczka forum jestem na etapie szukania nowej działki w Dołujach (mam działke rolną w Stobnie ale na razie nie ma szans na wydanie warunków zabudowy).Chciałabym spytać, bo widzę sporo osób z Dołuj, jak wygląda sprawa obwodnicy zachodniej, czy ma przebiegać przez same Dołuje czy gdzieś obok; i druga sprawa-kwestia wysypiska smieci- podobno jest gdzies nieopodal kościna-czy ktoś jest zorientowany i może mi podać wiecej info na ten temat?

maja

Obwodnica omija Dołuje, cofnij sie kilka stron w tyl, podawane byly linki do dokladnej trasy odwodnicy - mozna ja tez znalezc na stronach BIP dotyczacych studium planu zagospodarowania gminy Dobra - wystarczy wpisac w wyszukiwarke.

Smietnisko bylo zlokalizowane w starej zwirowni, w tej chwili obowiazuje strefa skazona + ochronna bodaj pol km, na pewno na dzialke lezaca w tej strefie pozwolenia na budowe nie dostaniesz - przerabialam w gminie i starostwie. "Lapie sie" do niej czesc dzialek na Bociana-Golebia-Kolibra. Musialabys o poszczegolne dzialki pytac w gminie. Trzeba uwazac, bo o ile wiem oferowane sa do sprzedazy dzialki w tej strefie nawet i w cenie 110 zl za m2, a mozesz sobie tam co najwyzej peluszke posiac - na to troche drogo ;)

Witam na forum! Zaczęliśmy budowę w zeszłym roku w Dołujach, prawie w Kościnie, a w tym mamy nadzieję się wprowadzić :D Liczę na pomoc wszelaką... trochę narazie przerasta mnie forum, nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać dlatego zaczynam od "sąsiadów" :D No i mam pierwsze pytanie o dobre okna i dobre ekipy do wykończenia domu. Wylaliśmy strop, niedługo dach, a w czerwcu koniec stanu surowego i wykończenie... będę wdzięczna za namiary :)

Witam,

jako nowa użytkowniczka forum jestem na etapie szukania nowej działki w Dołujach (mam działke rolną w Stobnie ale na razie nie ma szans na wydanie warunków zabudowy).Chciałabym spytać, bo widzę sporo osób z Dołuj, jak wygląda sprawa obwodnicy zachodniej, czy ma przebiegać przez same Dołuje czy gdzieś obok; i druga sprawa-kwestia wysypiska smieci- podobno jest gdzies nieopodal kościna-czy ktoś jest zorientowany i może mi podać wiecej info na ten temat?

Maja w koscinie jest jedna dzialka na nowym osiedlu.jak cos to daj znac czy jestes zainteresowana.

maja

Obwodnica omija Dołuje, cofnij sie kilka stron w tyl, podawane byly linki do dokladnej trasy odwodnicy - mozna ja tez znalezc na stronach BIP dotyczacych studium planu zagospodarowania gminy Dobra - wystarczy wpisac w wyszukiwarke.

Smietnisko bylo zlokalizowane w starej zwirowni, w tej chwili obowiazuje strefa skazona + ochronna bodaj pol km, na pewno na dzialke lezaca w tej strefie pozwolenia na budowe nie dostaniesz - przerabialam w gminie i starostwie. "Lapie sie" do niej czesc dzialek na Bociana-Golebia-Kolibra. Musialabys o poszczegolne dzialki pytac w gminie. Trzeba uwazac, bo o ile wiem oferowane sa do sprzedazy dzialki w tej strefie nawet i w cenie 110 zl za m2, a mozesz sobie tam co najwyzej peluszke posiac - na to troche drogo ;)

Dzięki za info, musze sie właśnie dokładnie dowiedzieć jak daleko sięga strefa aby nie natrafić na działkową "minę". Póki tego nie ustalę muszę wstrzymać się z decyzjami chociaż jest fajna działeczka właśnie w podobnej cenie-105/m2.No i musze poszperać o tej obwodnicy.Dzięki jeszcze raz, pozdrawiam

zapytaj:

Witam wszystkich!

tomadyna - dzieki za namiary! Na pewno zgłoszę się do wskazanych przez Ciebie sprzedawców. Teraz zerkam na mail'a i ... jest oferta z Realbudu! Po 3 godz. od złozenia zapytania!!!!!!! Szok!

Lepiej sprawdzę co w środku :-?