bryta 06.05.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Wygrzebalam z czasopism budowlanych ksiazeczke wydana przez Xella pt. Buduj z Ytongiem bezstresowo i jak tu byc powaznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 06.05.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam w ostatnich chwilach dlugiego weekendu Wygrzebalam z czasopism budowlanych ksiazeczke wydana przez Xella pt. Buduj z Ytongiem bezstresowo i jak tu byc powaznym A moze wzorem amerykanow zaskarzyc Xell-e do sadu!! Ty chcialas bez stresu a oni nie wywiazuja sie z zobowiazania. Argument masz w reku . Tomadyna gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.05.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam w ostatnich chwilach dlugiego weekendu Wygrzebalam z czasopism budowlanych ksiazeczke wydana przez Xella pt. Buduj z Ytongiem bezstresowo i jak tu byc powaznym A moze wzorem amerykanow zaskarzyc Xell-e do sadu!! Ty chcialas bez stresu a oni nie wywiazuja sie z zobowiazania. Argument masz w reku . Tomadyna gratulacje Argument mam tylko znajac opieszalosc naszych sadow potrwalo by to z 5 lat a za 2 chce odpoczywac na tarasie a nie latac po salach sadowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 06.05.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Szydas, bylam w Twoim domku. Co ja sie tam bede rozdrabniac... No, PIEKNY jest i tyle. Pelen powietrza, przestrzeni, po prostu DOM. Nie domek, tylko dom we wszystkich znaczeniach tego slowa. Elegancja wynikajaca z prostoty, ukojenie i bezpieczenstwo - takie sa moje wrazenia. Na moje potrzeby chyba za duzy, ale po prostu nas zmasakrowal... Gratuluje. Kiedy juz skonczycie, nie bedziecie chciali z niego nigdzie wyjsc i zawsze bedziecie z radoscia wracac. I obawiam sie, ze Wasi goscie tez Wprosilam sie tez Wićce na budowe Dzieki uprzejmosci jej meza obejrzelismy cala chatke, bardzo slodko sie zapowiada, bede Wam kibicowac po sasiedzku i podgladac ciekawie, kiedy sie wiezba pojawi. A jak tylko polozycie dach, przypaletam sie znow Tylko juz bez psow, bo jedna z moich idiotek wytarzala sie w wodzie z zaprawa, a druga koniecznie chciala skoczyc z balkonu w dol... Male glowki, male rozumki... Strasznie jestem ciekawa, jak bedzie Wasz domek wygladal w wersji ostatecznej, z zimowym ogrodem. Maksiu, projekt obejrzalam od razu Garazu niet... Ale Archon walkuje wte i wewte, ich projekty sa na pewno jednymi z fajniejszych. Po dokladnym rozpatrzeniu kierunkow swiata - wejscie na dzialke mam z "najlepsiejszej" strony - z poludniowego zachodu... To jest dodatkowe utrudnienie. Ale po dzisiejszych wycieczkach wrocil mi humor, z nowym optymizmem rzucam sie w sterte projektow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.05.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Tomadyna gratulacje Zobaczymy jak będzie szło dalej Do końca miesiąca ma być stan surowy zamknięty Dachówka zjeżdża na budowę 10 maja. Okna fasadowe - montaż umówiony na 28 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 06.05.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Szydas, bylam w Twoim domku. Co ja sie tam bede rozdrabniac... No, PIEKNY jest i tyle. Pelen powietrza, przestrzeni, po prostu DOM. Nie domek, tylko dom we wszystkich znaczeniach tego slowa. Elegancja wynikajaca z prostoty, ukojenie i bezpieczenstwo - takie sa moje wrazenia. Na moje potrzeby chyba za duzy, ale po prostu nas zmasakrowal... Gratuluje. Kiedy juz skonczycie, nie bedziecie chciali z niego nigdzie wyjsc i zawsze bedziecie z radoscia wracac. I obawiam sie, ze Wasi goscie tez tak jakoś wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 06.05.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 AzalkaA może taki ? Podobno lubisz takie stodoły. http://projekty.muratordom.pl/search_results.htm?powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=praktyczny&symbol=&x=18&y=7 Gdybym musiała budować piętrowy , prawdopodobnie byłby to ten ze względu na funkcjonalność. Mała kosmetyka mu się przyda i będzie ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.05.2007 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Maksiu, projekt obejrzalam od razu Garazu niet... Ale Archon walkuje wte i wewte, ich projekty sa na pewno jednymi z fajniejszych. Po dokladnym rozpatrzeniu kierunkow swiata - wejscie na dzialke mam z "najlepsiejszej" strony - z poludniowego zachodu... To jest dodatkowe utrudnienie. Ale po dzisiejszych wycieczkach wrocil mi humor, z nowym optymizmem rzucam sie w sterte projektow azalka: ta wersja jest z garażem http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m4107751b7132b pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 06.05.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Najnowszy news: dopadlam sasiada dzialka w dzialke, ma WZ - na naszej ulicy powierzchnia zabudowy do 20% i do 9 m w kalenicy. I zycie od razu jest piekniejsze Stodoly lubie, bo musze - ekonomia Ide kopac (w katalogach). Za pare dni wrzuce gdzies w siec i poddam publicznej dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 06.05.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Szydas, bylam w Twoim domku. Co ja sie tam bede rozdrabniac... No, PIEKNY jest i tyle. ... Gratuluje. Kiedy juz skonczycie, nie bedziecie chciali z niego nigdzie wyjsc i zawsze bedziecie z radoscia wracac. I obawiam sie, ze Wasi goscie tez tak jakoś wyszło... Skromnis Jest zajefajny. Ja tam bym pekla z dumy przynajmniej na dwa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wićka 06.05.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Wprosilam sie tez Wićce na budowe Czuj się zawsze zaproszona Szkoda tylko, że się minęłyśmy. Rodzice wyciągnęli mnie dziś do Przelewic i póżno dotarłam na Bociana. Mam nadzieję, że efekt końcowy będzie równie piękny jak u Szydasa. Tak go reklamujesz, że chyba się też wproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 06.05.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 M3 Widać, że potwierdza się, że firma firmie nierówna. Napisałam z jakimi cenam i sposobami rozliczenia my się spotkaliśmy. Wiadać, że Ty dobrze trafiłeś. Tam gdzie my byliśmy się pytać okazało się, że do kosztu projektu trzeba było doliczyć ok 2500 tys za samą adaptację, powiększenie garażu z jednostanowiskowego na dwu to kolejne 2000 tys potem za coś chcieli kolejne pieniądze i tak kwota rosła i rosła, a rozliczenie końcowe miało nastąpić w momencie złożenia dokumentów do urzędu. Dlatego przy naszych warunkach zabudowy, wjeździe od strony południowej i braku projektu, który spełniałby nasze oczekiwania bądź nie wymagałby zbyt dużych i kosztownych zmian, zdecydowaliśmy się na projekt indywidualny. Pozdrawiam OK, ostateczny wybór zalezy od konkretnej sytuacji. Ale niezłe cwaniaki to tak karzą sobie płacić za każde kiwnięcie ołówka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 06.05.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Najnowszy news: dopadlam sasiada dzialka w dzialke, ma WZ - na naszej ulicy powierzchnia zabudowy do 20% i do 9 m w kalenicy. I zycie od razu jest piekniejsze Stodoly lubie, bo musze - ekonomia Ide kopac (w katalogach). Za pare dni wrzuce gdzies w siec i poddam publicznej dyskusji Azalka mysle ze za powinnas poczekac na swoje warunki, bo znowu sie okaze ze cos jest nie tak i znowu szukanie od nowa. Chociaz rozumiem ciebie, bo sam na poczatku sie napedzalem. Pozniej zacznaja sie wieksze schody i trzeba ta energie zachowac na pozniej. Szkoda sie wypalic na poczatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 06.05.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 A od jakiej strony swiata macie wjazd na dzialke? Wjazd mamy od strony wschodniej. Tez chyba w koncu wyjdzie, ze do trzech bankow pojda papiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 06.05.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Najnowszy news: dopadlam sasiada dzialka w dzialke, ma WZ - na naszej ulicy powierzchnia zabudowy do 20% i do 9 m w kalenicy. I zycie od razu jest piekniejsze Stodoly lubie, bo musze - ekonomia Ide kopac (w katalogach). Za pare dni wrzuce gdzies w siec i poddam publicznej dyskusji Azalka mysle ze za powinnas poczekac na swoje warunki, bo znowu sie okaze ze cos jest nie tak i znowu szukanie od nowa. Chociaz rozumiem ciebie, bo sam na poczatku sie napedzalem. Pozniej zacznaja sie wieksze schody i trzeba ta energie zachowac na pozniej. Szkoda sie wypalic na poczatku. raczej nie zmienią WZ dla sąsiednich działek z tej samej ulicy i obrębu, a jeśli nawet to łatwo to zaskarżyć i wygrać. jeśli sąsiad ma takie to pewnie cała ulica ma takie same, można śmiało wybierać projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 06.05.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Najnowszy news: dopadlam sasiada dzialka w dzialke, ma WZ - na naszej ulicy powierzchnia zabudowy do 20% i do 9 m w kalenicy. I zycie od razu jest piekniejsze Stodoly lubie, bo musze - ekonomia Ide kopac (w katalogach). Za pare dni wrzuce gdzies w siec i poddam publicznej dyskusji Azalka mysle ze za powinnas poczekac na swoje warunki, bo znowu sie okaze ze cos jest nie tak i znowu szukanie od nowa. Chociaz rozumiem ciebie, bo sam na poczatku sie napedzalem. Pozniej zacznaja sie wieksze schody i trzeba ta energie zachowac na pozniej. Szkoda sie wypalic na poczatku. raczej nie zmienią WZ dla sąsiednich działek z tej samej ulicy i obrębu, a jeśli nawet to łatwo to zaskarżyć i wygrać. jeśli sąsiad ma takie to pewnie cała ulica ma takie same, można śmiało wybierać projekt Tez sadze ze beda takie same, ale Azalka nie napisala ze zna wszystkie warunki. Moze np byc ze max szerokosc budynku wynosi tyle i tyle, kat dachu inny, czy liczba polaci dachu. Dlatego pisalem zeby sie troszke wstrzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 06.05.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Najnowszy news: dopadlam sasiada dzialka w dzialke, ma WZ - na naszej ulicy powierzchnia zabudowy do 20% i do 9 m w kalenicy. I zycie od razu jest piekniejsze Stodoly lubie, bo musze - ekonomia Ide kopac (w katalogach). Za pare dni wrzuce gdzies w siec i poddam publicznej dyskusji Azalka mysle ze za powinnas poczekac na swoje warunki, bo znowu sie okaze ze cos jest nie tak i znowu szukanie od nowa. Chociaz rozumiem ciebie, bo sam na poczatku sie napedzalem. Pozniej zacznaja sie wieksze schody i trzeba ta energie zachowac na pozniej. Szkoda sie wypalic na poczatku. raczej nie zmienią WZ dla sąsiednich działek z tej samej ulicy i obrębu, a jeśli nawet to łatwo to zaskarżyć i wygrać. jeśli sąsiad ma takie to pewnie cała ulica ma takie same, można śmiało wybierać projekt Tez sadze ze beda takie same, ale Azalka nie napisala ze zna wszystkie warunki. Moze np byc ze max szerokosc budynku wynosi tyle i tyle, kat dachu inny, czy liczba polaci dachu. Dlatego pisalem zeby sie troszke wstrzymac. prawda, diabeł tkwi w szczegółach. sam pamiętam ten dreszczyk emocji, czy kupiony już projekt będzie pasował do WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 06.05.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Po dokladnym rozpatrzeniu kierunkow swiata - wejscie na dzialke mam z "najlepsiejszej" strony - z poludniowego zachodu... To jest dodatkowe utrudnienie. Ale po dzisiejszych wycieczkach wrocil mi humor, z nowym optymizmem rzucam sie w sterte projektow Ja tez mam (prawie ) dzialke z wjazdem od zachodu. hehe Mozemy postawic dom do 12m w kalenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 06.05.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Juz bym chciala powklejac na forum zdjecia moich wlasnych chwastow, na mojej wlasnej dzialce. I jeszcze jedno "ehhhhhhh" tak z glebi serca [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 06.05.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Tez sadze ze beda takie same, ale Azalka nie napisala ze zna wszystkie warunki. Moze np byc ze max szerokosc budynku wynosi tyle i tyle, kat dachu inny, czy liczba polaci dachu. Dlatego pisalem zeby sie troszke wstrzymac. Boshhh, to jeszcze nie wszystko? Nie chce kopertowego!!! Sasiedzi na pierwszej dzialce maja wielka parterowke, dwuspadowy ma dach, ale szerokosci nie zgadne... Jutro poprosze sasiada, zeby mi dokladnie swoje warunki wyslal. Wicka, jak wszystko pojdzie dobrze, to sie - mam nadzieje - czesto bedziemy odwiedzac. A wiesz, ze ja dzis rano mialam jechac do Przelewic? w ostatniej chwili zrezygnowalismy. Mocno kwitna?? Guziki - drogi, loj, drogi on bedzie, ten dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts